Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I STAVANGER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Stavanger med Auto Europe

  Besök Norges oljehuvudstad, och bila runt natursköna landskap och närliggande områden när du bokar hyrbil i Stavanger. Staden som är landets tredje största efter Oslo och Bergen, är även den stad som växer snabbats. Som besökare får du absolut inte missa stadsdelen gamla Stavanger, belägen brevid centrumkärnan, med kullerstensbeklädda gator, fulla av gamla trähus från 1700- och 1800-talet. City-kärnan är liten och intim med smala gränder och torg skyddade från motortrafik. Här hittar du stadens berömda grönsaksmarknad som är öppen året runt och där du kan köpa lokalt närodlade produkter varje dag.

  Staden är även ett populärt turistmål och stopp för större kryssningsfartyg under högsäsongen, som gärna lägger till i hamnen, för att sedan bege sig vidare mot de norska fjordarna. Vare sig du ska resa i affärer eller ta med vänner eller familj på en tur i vårt grannland, så kan Auto Europe hjälpa dig att göra resan bekväm och enkelt.

  Trafik

  Att hyra bil i Stavanger och köra runt regionen är det bästa alternativet för att uppleva Norges prakt i din egen takt. Motorvägar är precis som i Sverige relativt fria från stark trafik mätt med internationella mått och vägunderlaget är även generellt mycket bra. Landet har relativt många vägtullar men nästan alla av dem är automatiska och du kan registrera betalning i förväg för din resa. Om du ska bege dig utanför Stavanger och fortsätta din resa från de södra delarna av landet upp till norr bör du observera att bergspass och vissa vägar ofta kan vara stängda på grund utav väderförhållandena. Speciellt under vintern vid mycket snö och kraftig vind.

  Runt regionen hittar du många bildsköna vägar, på vilka du, speciellt under sommaren kan njuta av flertalet utomhusaktiviteter både på land och i vattnet. Kör längs kusten, längs med Nordsjön ända till Kristiansand och utforska sanddyner, historiska fyrtorn och svindlande vackra landskap i ett.

  Parkering

  Som ovan nämnt är själva centrumkärnan skyddad från trafik, men det betyder inte att du måste ställa bilen och böka med kollektivtrafik eller gå långa sträckor för att njuta av innerstadens sevärdheter och attraktioner. Staden har allt som allt cirka 3000 parkeringsplatser tillgängliga på bekväma avstånd till shopping, kultur, restauranger och evenemang. Du kan även parkera på stadens tågstation, varifrån du sedan enkelt kan ta dig vidare med tåg till bland annat Viking stadium. 2500 av parkeringsplatserna är fördelade på 8 stycken parkeringshus runt om Fisketorget i centrum, vilket betyder att du kan parkera din hyrbil i Stavanger på ett säkert och bekvämt sätt under din vistelse.

  Geografisk information

  Stavanger ligger beläget längs den norska kusten och gränsar till havet i väst och Boknafjorden i nordöst. Byfjorden och Gandsfjorden rinner längs med stadens östra sida och är en del av ett område som kallas låg-Jæren. Ett platt område bestående mestadels av sump och sand till skillnad från Norges annars bergiga landskap. Stavanger city är nära ihopkopplat med sjö och vatten med 5 sjöar och 3 fjordar vilket ger en rik vegetation och växtliv- och djurliv. Staden inkluderar även många öar längs med kusten. Klimatet är typiskt kustklimat med milda temperaturer och ofta ganska blåsigt. Sommaren är ofta svalare än vad vi i Sverige är vana vid med mildare vintrar.

  Stavanger flygplats

  Stavanger flygplats, Sola är en internationell flygplats som tjänar Stavanger stad och närliggande områden. Belägen cirka 11 km från centrum i Sola kommun, är flygplatsen idag landets tredje största. Förutom reguljär flighter och charterflyg hittar du även helikoptertrafik till och från de norska oljefälten i Nordsjön. Stockholm-Arlanda har bland annat reguljära flyg till Stavanger Airport med SAS.

  Stavanger Airport Sola (SVG)
  Hemsida: www.avinor.no
  Tel: +47 67 03 10 00

  Kollektivtrafik

  Runt om staden och regionen kan du ta dig med hjälp av buss och tåg. Tågstationen erbjuder resa till och från Oslo med stopp i Kristiansand. En resa på cirka 8 timmar. De lokala tågen mellan Stavanger och Egersund går en gång i timmen och ger dig enkelt tillgång till resten av Jæren-området.

  Bussresor tjänas av bolaget Kolombus, som erbjuder ett nätverk av rutter som täcker Stavanger och Sandnes-området. Från båtterminalen kan du även hitta passagerarfärjor till Ryfylke och öarna just utanför staden.

  Bra länkar

  Turistinformation