Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ STAVANGER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Stavanger flygplats med Auto Europe

  Stavanger må vara känd som Norges oljehuvud men som resmål har staden så mycket mer att erbjuda. Med en hyrbil från Stavanger flygplats kan du bege dig ut längs med kusten och utforska vackra landskap direkt utanför bilfönstret. Missa inte heller Gamla Stavanger med sina vackra vitmålade trähus eller varför inte hoppas på ett kryssningsfartyg upp till de fantastiska fjordarna.

  Med en hyrbil från Auto Europe kan du uppleva Norge i din egen takt. Vi har inte bara förmånliga priser utan erbjuder även ett brett utbud av fordon för att passa alla typer av behov och resor. Du kan enkelt jämföra och boka din bil online eller ta hjälp av våra reservationsagenter som kan hjälpa dig 7 dagar i veckan. Att boka bil ska vara lätt och smidigt!

  Flygplatsinformation

  Stavanger Airport (SVG)
  Officiellt namn:Stavanger Sola Airport
  Adress: Flyplassvegen 230, 4055 Sola, Norge
  Läge: flygplatsen hittas 11 km syd-väster om Stavanger stad.
  Flygbolag på flygplatsen: airBaltic, BMI Regional, British Airways,Czech Airlines, Icelandair, KLM, Norwegian, SAS, Vueling, Wizz Air och ett par mindre regionala bolag.

  Terminaler

  Flygplatsen som är Norge näst äldsta, öppnades redan 1937 och består i dagsläget av två terminaler. Den ena för helikopterflygningar och den andra för flygplan. Passagerarterminalen består av fyra stycken gate-områden, A, B, C/D samt E/F och byggnaden är lätt att navigera.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Om du valt att hyra bil på Stavanger flygplats hittar du enkelt till din leverantörs disk efter att du anlänt till flygplatsen och kan hämta upp din hyrbil på nolltid. Du hittar alla diskarna i den gröna byggnaden mittemot från terminalen på bekvämt gångavstånd från ankomstområdet. Läs alltid igenom din bokningsvoucher noga innan du ska upphämta fordon och ha alla dokument nära till hands.

  Uthyrare Öppettider
  Budget Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.00 till 17.00
  Sön 12.00 till 23.00
  Hertz Mån-fre 7.30 till 21.00
  Lör 9.00 till 13.00
  Sön 13.00 till 18.00
  Europcar Mån-fre 7.00 till 21.00
  Lör 9.00 till 13.00
  Sön 13.00 till 18.00
  Avis Mån-fre 7.00 till 23.00
  Lör 9.00 till 17.00
  Sön 12.00 till 23.00

  Flygplatsfaciliteter

  Ett brett urval med allt ifrån kaffe och smörgås till fräscha restauranger finns att tillgå på Stavanger flygplats. För den som vill ta en bit mat med vänner eller familj innan avgång finns även en trevlig restaurang som serverar norsk husmanskost innan säkerhetskontrollen. Du hittar restaurangen på terminalens tredje våning. För den som istället är ute efter lite shopping finns ett härligt sortiment av varor att välja emellan på duty-free butiker på både området för internationella och inrikes avgångar. För den som behöver en uttagsautomat för kontanter finns de att tillgå både innan och efter säkerhetskontrollen. I nära anslutning till terminalbyggnaden hittar du även boende i form av hotell Scandic. Du når hotellet genom en kort promenad genom en park.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du som upphämtat hyrbil direkt på flygplatsen kan på allra smidigast vis ta dig vidare till Stavanger och andra destinationer. För att komma in till Stavanger centrum behöver du bara följa RV509 och E39 och du är inne i staden på under 20 min.

  Om du inte valt att upphämta hyrbil på Stavanger flygplats kan du även ta dig in till centrum med hjälp av flygbussarna. Resan tar mellan 20-30 min och du hittar hållplatsen bekvämt belägen utanför terminalen. Busslinje 42 erbjuder även anslutning till destinationer som Jåsund, Tananger och Sandnes med flera. Även taxi finns tillgängligt dygnet runt utanför terminalen.

  Från järnvägsstationen inne i centrum kan sedan passagerare som ska resa vidare hitta anslutning med tåg till bland annat Olso via Kristiansand.

  Parkeringstips

  På flygplatsen erbjuder flertalet parkeringsalternativ både i parkeringsgarage och på allmän parkering. På P1 kan du bland annat stå gratis de första 30 min, perfekt för dig som ska lämna av eller hämta upp passagerare.

  Inne i Stavanger finns goda parkeringsmöjligheter. Staden erbjuder allt som allt 3000 parkeringsplatser på bekväma avstånd från de flesta sevärdheter och attraktioner.

  Om du vill läsa mer om att köra bil i Norge har vi en bra och informativ körguide.

  Bra länkar

  Stavanger flygplatsinformation

  <