Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  TROMSÖ

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Tromsö - Auto Europe

  Upptäck Norges norra delar och utforska det fantastiska landskapet genom att hyra husbil på Tromsö. Härifrån kan du inte bara upptäcka staden och dess omkringliggande miljöer utan även bege dig ut på en härlig husbilsroadtrip till städer som Bergen, Trondheim och Oslo. Börja planera din rutt och dra fördel av en husbil till fullo. På vår hemsida kan du enkelt jämför priser och tillgängliga fordon från Auto Europes leverantörer. Vi kan även hjälpa dig med goda råd och information inför din resa per telefon.

  Campingplatser i och runt Tromsö

  Bland exemplen nedan, som vi har sammanställt åt dig, har vi valt att begränsa oss till campingalternativ i Tromsös region. Naturligtvis hittar du massor med campingmöjligheter runt om i resten av landet som kanske passar bra om du ska ge dig ut på en längre tur med stopp i ett par olika städer.

  Tromsoe Camping Bara 5 km från centrum hittar du denna camping som passar perfekt om du inte tänkt bege dig allt för långt utanför staden. 54 asfalterade platser för husbilar finns tillgängliga. Alla husbilstomter är utrustade med elanslutning och det finns kostnadsfritt wifi. Här finns även möjlighet att boka en mängd olika aktiviteter.
  Skittenelv Camping Denna campingplats hittar du nordost om staden, cirka 28 km bort. Området är lugnt och erbjuder sina gäster bastu, uppvärmd pool med vattenrutschbana, restaurang, lekplats och minigolfbana. Du kan även hyra roddbåtar och fiska. Elanslutning finns tillgängligt på ställplatserna.
  Ramfjord Camping För att komma till denna camping måste du köra i ungefär 35 min från Tromsö. Även här hittar du ett mycket vackert område med anläggningen i närheten av en sandstrand, i ett skogsområde med skuggade platser. Strömförsörjning finns tillgänglig och vattenkranar finns mindre än 50 meter bort vid alla campingplatser.
  Campsite Bjoernebo Ungefär en timme från staden ligger denna camping i ett vackert och lugnt område. På campingen kan du njuta av utsikten, rida, fiska eller spela bordtennis. El finns tillgängligt och dricksvatten i närheten av campingplatserna. Barnen kan roa sig med en liten lekplats och ett spelrum.
  Olderelv Camping Med 117 km från Tromsö, ligger denna anläggning en längre bit bort än de ovan nämnda campingplatserna. Men området runt campingen är optimalt för dig som vill vandra eller cykla i naturlandskap med vackra vattenfall eller kanske fiska. På vintern lockar många vinteraktiviteter. För husbilar finns 70 stycken platser med el och vatten.

  Tillgängliga husbilar i Tromsö

  Här visar vi fyra exempel på de husbilsmodeller som erbjuds i Tromsö. Beroende på antalet personer som reser kan du välja de fordon som passar dig bäst. Modellen Small till exempel passar bästa för två personer. Husbilen har även kök, dusch och toalett ombord så väl som dricksvattenförsörjning tack vare en inbyggd tank och en extra tank för avloppsvatten så att din resa garanterat blir bekväm. Fordonets längs är nästan sju meter och sovplatsen består av en dubbelsäng. Den en meter kortare modellen Van erbjuder samma utrustning och är även den lämplig för två passagerare. Om du är fyra personer passar husbilen Luxury dig och ditt resesällskap, Fordonet längd är mellan sex och sju och en halv meter, Här finns två stycken dubbelsängar, toalett, kök, dusch och tankar för dricks- och avloppsvatten. Om du däremot planerar en semester för upp till sex personer är Family den rätta modellen för dig. Sovplatserna är fördelade på två stycken dubbelsängar och 2 enkelsängar. Naturligtvis finns även kök, dusch och toalett här.

  Small Van

  Small

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.9-7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Van

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.9-7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Luxury Family

  Luxury

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 5.9-7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.3-7.6 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Tromsö

  Tromsö är med sin 73 tusen invånare den åttonde största staden i Norge och ligger cirka 344 km norr om polcirkeln. På grund av sitt läge kan du som besöker staden vara med om två olika fenomen beroende på tid på året. Under mat fram till slutet av juli kan du som i Sverige uppleva midnattssolen och från slutet av november fram till mitten av januari har du chansen att uppleva polarnatten. Staden har självfallet många härliga attraktioner att erbjuda varav många har anknytning till landskapet och dess sub-polära läge. I mitten av staden hittar du bland annat museet Polaria som erbjuder intressant utställningar om polarforskningens många områden. På flera akvarier kan du observera olika arter av fisk och annat marint liv. Polarmuseet som är kombinerat med Tromsö museum har en spännande arkitektur och är byggd för att påminna om ett isflak. Här kan du lära dig allt om norrmännens polarexpeditioner.

  En annan höjdpunkt är ishavskatedralen från 1965 som har Europas största glasmosaik-fönster. Även Tromsö domkyrka är värd ett besök, då det är den enda katedralen av trä i hela landet. För en fantastisk utsikt över staden och dess omgivande öar, berg och fjordar kan du ta linbana Fjellheisen 418 meter upp till toppen av berget Storsteinen. Här får du ett panorama du sent kommer att glömma. Om du besöker staden under juni månad är ett besök på den botaniska trädgården tromsö Botaniske Hage att rekommendera då den välskötta anläggningen under denna tid har en rik blomsterprakt att uppvisa. Om du däremot besöker Tromsö under perioden slutet av augusti fram till mitten på april kan du ha turen att få uppleva naturfenomenet norrsken. Staden är en riktig norrskens-hotspot och du hittar många guidade turer härifrån.

  Att hyra husbil på Tromsö gör att du kan gestalta din resa efter din egen personliga resplan samtidigt som du får komfort och flexibilitet. Du och ditt ressällskap bestämmer själva vart resan ska gå och på vilken campingplats du vill tillbringa natten eller ett par dagar på. Längre resor blir heller inget problem och överlag är resan snäll mot plånboken då du enkelt kan spara pengar genom att använda husbilens kök för frukost och lättare måltider.