Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL BILLIGT I
  OSLO

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Norge - Auto Europe

  Utforska Norge och den fantastiska huvudstaden genom att hyra husbil i Oslo till förmånliga priser. Dra nytta av bekvämligheten och flexibiliteten du får av en husbil och gör semestern till något alldeles extra. Vare sig du ska resa med familjen eller vänner, kan vi på Auto Europe och vårt kunniga husbilsteam hjälpa dig att hitta ett passande fordon till din husbilresa. För råd eller frågor om bokning kan du nås oss 7 dagar i veckan per telefon eller e-mail.

  Campingplatser i och runt Oslo

  Utbudet av campingplatser runt Oslo och i Norge generellt är enormt. Så om du ska resa ett längre stycke finns det möjlighet att göra mellanstopp för att ladda dina och dina resekompanjoners batterier igen. Nedan har vi ställt samman ett par alternativt för dig som letar efter camping i nära anslutning till den norska huvudstaden och som ger dig en bra utgångs punkt för att utforska.

  Ekeberg Camping Denna camping hittar du nära Ekebergsparken, bara 5 km från centrum. Husbilsplatserna har el och vattenanslutning finns delvis tillgängligt. Den idealiska platsen för dig som vill utforska staden och dess omgivande region. Campingen har öppet från och med 1 juni - 1 september och förbokning behövs i de flesta fall inte. Från campingen går buss direkt in till centrum.
  Bogstad Camping Från centrum är det cirka 12 km till Bogstad camping. De stora husbilstomterna har strömanslutning och kostnadsfri tillgång till WLAN. Toalett-anläggningen är gratis medan duscharna betalas extra. Du som gärna golfar kan passa på att ta en runda på den närliggande Oslo Golf Club.
  Ramton Camping För att nå denna camping måste du resa ungefär 367 km längs E18 och RV165. Väl framme hittar du 300 campingplatser med el. Anläggningen har även sandstrand, minigolfbana samt tennis- och fotbollsplan.
  Homannsberget Camping Ännu lite längre bort hittar du Homannsbergets camping. Hit tar det ungefär en timme och 15 min och alla platser har el och det erbjuds wifi. Du som vill sysselsätta dig på kvällarna hittar minigolf, lekplats, bad, segling och surfning tillgängligt. Området är även perfekt för vandring.
  Olberg Camping En timme och en kvart tar det även till denna campingplats som ligger belägen på en lugn och avkopplande plats. Även här finns strömförsörjning tillgängligt. Tack vare sitt läge får besökande gäster ofta se en skymt av djurlivet med älgar som av och till vandrar runt på området. En vandringsled börjar direkt på campingen och det finns även en fin sandstrand.

  Tillgängliga husbilar i Oslo

  Hos oss på Auto Europe har vi inte bara hyrbilar för alla tillfällen utan kan även erbjuda ett stort utbud av tillgängliga husbilmodeller. Beroende på hur stor grupp som ska resa, har du många modeller att välja emellan. Med modellen Compact Standard får du och en till person en bekväm och trevlig resa. Husbilen på knappa 6 meter är utrustad med en dubbelsäng, kök, dusch, toalett samt vatten- och avloppstank. Family Standard däremot garanterar komfort för dig och familjen på 7,38 meter. Även här finns kök, dusch och toa och sängplatserna är fördelade på två enkelsängar och en dubbelsäng. För ännu mera utrymme och extra utrustning som grill och mountainbikes ska du välja modellen Adria. För grupper på upp till 6 personer är Family Plus det riktiga valet med två enkelsängar och två dubbelsängar. Återigen kan du dra nytta av kök, dusch och toalett under resans gång.

  Comfort Standard Family Standard

  Comfort Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.41 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Standard

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  Adria Family Plus

  Class B Adria

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 7.38 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Plus

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.51 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Oslo

  Den norska huvudstaden, där idag mer än 660.000 människor är bosatta, ligger i landets sydöstra del. Staden är omgiven av berg, kullar och skog och är uppdelad i 15 stycken stadsdelar. Du som valt att ta dig till staden med flyg kan välja mellan två flygplatser: Oslo-Gardermoen flygplats som ligger 35 min från centrum eller flygplatsen Torp, cirka 188 km bort. Den senare betjänas främst av lågbudgetbolag som Ryan Air och Wizz Air. Stadens läge vid Oslofjorden har gett den en mycket speciell atmosfär och gör även att flertalet aktiviteter utomhus finns tillgängliga. Innan du lämnar storstadspulsen för att utforska den lugnare landsbygden finns det några sevärdheter du absolut inte får missa. Börja med den historiska gamla staden, Gamlebyen där du hittar ruinerna av flertalet gamla hus och kyrkor, bland annat Clemens kyrkan. På det norska friluftsmuseet kan du återuppleva det förflutna Norge och du hittar cirka 155 traditionella byggnader för att föra dig ännu närmare den norska kulturen och dess traditioner.

  Andra museer som är väl värda ett besök inkluderar Fram museet, Kon-Tiki museet, Sjöhistoriska museet eller Vikingamuseet. Intressant är även gatan Karl Johans gate i innerstaden. Längs en promenad på den magnifika huvudgatan kommer du att se flera historiska byggnader såsom Oslokatedralen, nationalteatern, parlamentsbyggnaden Stortinget och Grand Hotel. I slutet av gatan väntar sedan det kungliga slottet. En riktigt höjdpunkt är även Ekebergsparken som du kan besöka kostnadsfritt. Inte bara naturen gör parken värd ett besök utan även de extraordinära skulpturerna och den fantastisk utsikten. Frognerparken och dess Vigeland-skulpturanläggning och landets största rossamling lockar mycket besökande. När det kommer till festivaler och evenemang är utbudet rikt. Under augusti månad går Oya-festivalen av stapeln och lockar med musik från internationella stjärnor och nykomlingar under 4 dagar.

  Att hyra husbil i Oslo gör att du får obegränsade möjligheter att upptäcka staden och dess närliggande områden efter eget behag. Njut av Norges vackra natur eller bege dig till andra intressanta städer som Bergen, Tromsö eller Kristiansand. Avstånden mellan dessa städer kan vara relativt stora, något som inte står i vägen när du har en bekväm husbil att vila i mellan dina stopp.