Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KÖPENHAMNS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Köpenhamn flygplats - Boka och spara

  Hip, urban och charmig; den danska huvudstaden Köpenhamn erbjuder en mängd attraktioner att locka världsliga resenärer med. En hyrbil från Köpenhamns flygplats ger dig möjlighet att undersöka de skatter den pittoreska kuststaden har att erbjuda. Kör din hyrbil till Langelinie och se Köpenhamns berömda lilla sjöjungfru, som överlämnades till staden 1913. Det sägs att inkommande sjömän bad till sjöjungfrun om förlåtelse i förebyggande syfte för de synder de skulle begå. Köpenhamn är helt klart en fantastisk stad som man bara måste besöka!

  Köpenhamns flygplats även känd som Kastrup, är Nordens livligaste flygplats. Den ligger på ön Amager. Bredvid Köpenhamn tjänar flygplatsen också Malmö, som är länkad via Öresundsbron. Köpenhamn är den främsta flygplatsen för den tätbefolkade Öresundsregionen, det viktigaste flygtransportnavet för Skandinavien, det viktigaste navet för det gemensamma dansk-svensk-norska transportföretaget SAS, och ett av Europas stora nav.

  Köpenhamn är även känt för sin medeltida arkitektur, museer, parker, och kaféer, och en hyrbil från Auto Europe gör att du inte missar någon av alla de höjdpunkter den härliga staden har att erbjuda. Låga priser, bekväma upphämtningsplatser, och bra service är kännetecken för Auto Europe - boka din hyrbil i Köpenhamn idag genom att använda vår enkla 3-stegsprocess , eller ring oss avgiftsfritt på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Du kan också ta del av tidigare kunders åsikter på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Köpenhamn.

  Flygplatsinformation

  CPH flyger till över 130 destinationer över hela världen och är öppen 24 timmar om dygnet. Nästan 23 miljoner passagerare flyger till och från CPH varje år och nästan alla av de stora inhemska och internationella flygbolagen finns representerad. I övrigt är det en mycket fräsch och modern flygplats som man gärna hänger kvar på. Det finns många interkontinentala förbindelser till Köpenhamn, och ett tätt nätverk av kortdistansförbindelser från Köpenhamn till destinationer i hela Europa, särskilt de nordiska länderna.

  Köpenhamns flygplats (CPH)
  Officiellt namn: Copenhagen Airport (CPH)
  Adress: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup, Danmark
  Läge: Flygplatsen som är belägen ca. 5 km söder om Köpenhamn, tjänar som huvudflygplats för Köpenhamn, Danmark och Sverige.
  Tel: +45 32 31 32 31

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Köpenhamn flygplats

  Tack vare våra unika relationer med de mest pålitliga biluthyrningsföretagen som Europcar, Hertz och Sixt på Köpenhamns flygplats kan vi erbjuda specialpriser som du inte hittar någon annanstans (även om du hyr direkt genom en av dessa leverantörer). Oavsett om du behöver en ekonomibil eller en skåpbilsuthyrning i Danmark kan du välja de bästa tillgängliga fordonen och betala fantastiska låga priser också! Använd vår tre-stegs bokningsmotor ovan för att upptäcka fler leverantörer och jämföra priser idag!Håll koll på vart du ska när du ska hyra bil. Biluthyrningsdiskarna på Köpenhamns flygplats ligger belägna i terminal 1 och 3. För mer information om just din leverantörs villkor se till att granska användarvillkoren i din voucher. Följande leverantörer erbjuder biluthyrning på CPH.

  Se till att du tar med dig alla dokument när du ska hämta upp din hyrbil från Köpenhamns flygplats. Detta är viktigt, eftersom om du inte gör det kan det försena din hämtning eller värre, så kan du inte kan hämta din hyrbil.

  Sixt hyrbil på Köpenhamn flygplats Sixt hyrbil på Köpenhamn flygplats
  Lufthavnsboulevarden 6,
  Kastrup, Danmark 2770

  +45 32 46 29 44
  Öppettider:
  Mån-sön 7.00 till 20.00
  Hertz hyrbil på Köpenhamn flygplats Hertz hyrbil på Köpenhamn flygplats
  Lufthavnsboulevarden 6,
  Kastrup, Danmark 2770

  +45 33 17 90 30
  Öppettider:
  Mån-sön 7.00 till 23.30
  Europcar hyrbil på Köpenhamn flygplats Europcar hyrbil på Köpenhamn flygplats
  Lufthavnsboulevarden 6,
  Kastrup, Danmark 2770

  +45 32 50 30 90
  Öppettider:
  7.00 - 24.00, Lör/Sön stängt
  Avis hyrbil på Köpenhamn flygplats Avis hyrbil på Köpenhamn flygplats
  Lufthavnsboulevarden 6,
  Kastrup, Danmark 2770

  +45 70 24 77 02
  Öppettider:
  Mån-Sön: 7.00 - 23.00,
  Lör: 7.00 - 22.00

  Terminaler

  Det finns tre terminaler på flygplatsen i Köpenhamn: A, B och C. Terminal A är huvudsakligen reserverad för Lufthansa och Germanwings flygningar, liksom deras partnerbolag. Terminal B tjänar mestadels flygningar inom Tyskland och EU med Air Berlin, liksom flygbolagsmedlemmar av Oneworld. Den minsta av de tre, Terminal C tjänar icke-Schengen och långdistansflygningar.

  Ankomsthallen ligger på bottenvåningen av flygplatsen, med flera bagageutlämningskaruseller på säkerhetsområdet efter att ha lämnat gaterna. Avgångshallen kan hittas på första våningen, med incheckningsdiskar, inklusive självbetjäningsautomater, spridda över hela avgångshallen. Det finns också informationspunkter både ankomst-och avgångsområdet.

  Flygplatsfaciliteter

  Köpenhamn (CPH) anses vara en av de bästa europeiska flygplatserna i dag på grund av de fina bekvämligheter som erbjuds till resenärerna. Oavsett om du vill äta, shoppa, eller bara koppla av, så kan CPH erbjuda allt och lite till som man kan förvänta sig av en förstklassig flygplats. Förutom ett stort urval av kaféer, barer och restauranger, inkluderar faciliteterna ett brett utbud av taxfree-shopping, inklusive butiker från några av de bästa designerna för män, kvinnor och barn, så som Burberry, Gucci, och Hermes. Om du föredrar att koppla av mellan flygningar, kan du registrera dig för att tillbringa tid i CPH Apartment Lounge, modernt inredda vardagsrum som ger resenären en chans att fly in till ett lugnt "lägenhetsområde" dekorerat med klassiska svenska möbler och som inte bara erbjuder kök, vardagsrum, och studieområde, utan också:

  • Gratis wifi
  • Varma och kalla drycker
  • Vin och sprit
  • Färsk frukt och snacks
  • Lättare måltider
  • Internationella tidningar och tidskrifter
  • Datorer
  • Stationer där du kan ladda dina elektroniska enheter som mobil och läsplatta
  • Samt möjlighet att skriva ut dokument

  Förutom loungen, kan trötta resenärer fräscha upp sig på flygplatsens dusch eller bastu. För affärsresenären, erbjuder flygplatsen omfattande konferensfaciliteter, inklusive Executive Conference sviter, en VIP-salong, samt mindre mötesrum. Dessutom erbjuder Danske Bank ett omfattande utbud av banktjänster med två filialer inom flygplatsen (Terminal 2 och transithallen ). Nordea erbjuder valutaväxling och, naturligtvis, hittar du bankomater på alla terminalerna. Om du har frågor eller behöver information erbjuder flygplatsen flygplatsinformationsdiskar och servicecentraler över hela flygplatsen. De två transfercentern finns i Terminal 3 och kan hantera återbokningar, missade flyg och avbokningar. Informationsdiskarna ligger belägna i transithallen och i terminal 2 och 3 i närheten av säkerhetsincheckningen.

  Hur man kan ta sig till och från Köpenhamns flygplats?

  Bil
  Köpenhamns flygplats (CPH) byggdes på ön Amager i byn Kastrup, ca 8 km söder om Köpenhamns centrum och är ansluten till fastlandet via Öresundsbron. Från bron kan du ansluta till många av de stora svenska motorvägarna. När du ska din hyra bil från Köpenhamns flygplats, leta efter skyltar märkta: "Kobenhavns Lufthavne". Även om det svenska och danska motorvägarna är effektiva, var noga med att beräkna tillräckligt med tid för trafikstockningar och förseningar när du reser till CPH. Tänk på att du måste checka in minst två timmar före avgång. Om du skulle vilja göra utflykter utanför staden, kan du besöka legendariska Legoland och andra skatter i vackra Billund, ca 2,5 timmar bort på den vackra danska landsbygden. Mer körinformation för Danmark hittar du här.

  Buss
  Flertalet bussbolag opererar från CPH och transporterar passagerare till olika delar av staden och dess förorter. Grahundbus (Greyhound) bussar inkluderar: Buss # 12 från Islev och Viemosevej; Buss # 30 från Vesterport, 96N från Farum och Slangerup Rutebilstation; 250S från Buddinge; och 888 från Århus. Förutom Grahundbus driver även Eurolines , Swebusexpress och Säfflebussen busstrafiken till och från flygplatsen. Det finns också en gratis buss (# 38) som avgår varje 10 minuter från 6:00 till 23:30 och förbinder flygplatsen med centrala Köpenhamn.

  Taxi
  Om du vill åka in till staden med taxi, kan du få en taxi vid taxiskylten utanför Terminal 3. Taxi kan köra inkommande passagerare till alla tre terminaler.

  Tåg
  CPH har en järnvägsstation utanför Terminal 3 som förbinder flygplatsen med stationer både i Sverige och på den danska sidan. Du kan köpa en biljett vid diskarna/biljettautomaterna ovanför stationen. Om du anländer till terminal 1 eller 2, kan du ta en gratisbuss till Terminal 3.

  Tunnelbana
  Den moderna och helautomatiska tunnelbanestation ligger utanför Terminal 3 och går varje fyra till sex minuter under dagen och mindre ofta på kvällen. Restid från flygplatsen på M1-linjen till Köpenhamns centrum ligger på ungefär 15 minuter.

  Parkeringstips

  Parkering är ovanligt dyrt i Köpenhamn. Ska du hyra bil från Köpenhamns flygplats och sen ta dig in till stan kan det därför vara smart att planera i förväg. Staden har tre distinkta parkeringszoner uppdelade i rött, grönt och blått, som inkluderar centrum zonen och inre bryggområden (brokvaterer). I dessa zoner, måste du betala för att parkera från måndag 08:00 till lördag kl 05:00. Parkering är dyrare inne i stadens centrumkärna. Om du föredrar att undvika gatuparkering finns många parkeringshus i hela staden. Leta efter skyltar längs de större vägarna.

  Bra länkar

  Köpenhamn flygplatsinformation


  Mer information om Köpenhamn flygplats

  Köpenhamn Kastrup flygplats
  Lufthavnsboulevarden 6
  Kastrup, Danmark, 2770

  IATA Code: CPH
  ICAO Code: EKCH
  Wikipedia sida
  Latitude: 55.618056
  Longitude: 12.656111

  Allmän information: Köpenhamn flygplats kan lätt nås med hyrbil och andra kollektiva medel via både Köpenhamn och Malmö. Flygplatsen ligger belägen enbart 5 km söder om den danska huvudstaden och tjänar både passagerare från Sverige och Danmark.