Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BILLUND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Billund till de bästa priserna

  Med en hyrbil i Billund via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på i Billund flygplatsen eller på ett centrumkontor i staden.

  För att se vad tidigare Auto Europe har att säga om sin bilhyra i staden vänligen besök år sida med utvärderingar av hyrbil i Billund.

  Trafik och parkering

  Billund är en liten stad/ort som ligger på centrala Jylland i Danmark. Tätorten har inte mer än drygt 6000 invånare. De flesta som ankomer hit via flyg eller med bil gör så med anledning av stadens största attraktion - Legoland. Även Danmarks största badland - Lalandia - drar många besökare. Eftersom själva orten inte är sevärdheten i sig så är det inte speciellt utmanande att ta sig fram på Billunds gator med bil. Man bör dock se upp när man passerar förbi ingången till Legoland, eftersom det där passerar mängder med små barn, med sina familjer. Billund korsas av väg 30 (från Esbjerg) och väg 28 (mot Vejle). Vägarna är av bra kvalitet och det är enkelt att ta sig mellan orterna. Men det finns några saker att beakta lite extra när du kör bil i Billund i Danmark:

  • Promillegränsen i Danmark ligger på 0,5 (kör aldrig när du druckit alkohol)
  • Barn kortare än 135 cm ska sitta i bilbarnstol
  • Hastighetsbegränsningar: tätort: 50 km/h, Landsväg: 80 km/h, motortrafikled: 80/90 km/h och motorväg: 110 km/h (ibland 130 km/h)
  • Tänk på att de största broarna är avgiftsbelagda

  Om du vill veta mer om bilkörning i Danmark besök vår: körguide för Danmark.

  Parkering

  På grund av den massiva tillströmningen av turister under sommarmånaderna är parkeringen avgiftsbelagd runt Legoland och Lalandia. I övriga Billund är det enkelt att hitta ledig parkering. På Billunds flygplats kan du parkera både under lång tid eller kort tid. Om du vill se dig runt på Jylland så skiftar tillgången på lediga parkeringsplatser efter stad och ort. Välj gärna ett boende där gratis parkering ingår - du sparar mycket pengar på det.

  Geografisk information

  Landskapet runt Billund är mycket platt, med sandiga hedslätter och små kullar. Men det finns även platser på Jylland som bjuder på ett mer kuperat landskap. Ca. 3 mil från Billund ligger staden Vejle, som ligger i den kuperade Vejlefjorden. Vill man besöka en gammal pittoresk stad kan man köra vidare mot Kolding på östra Jylland. Om man vill besöka en lite större stad så är det ca. 10 mil upp till Århus, Danmarks näst största stad. Längs med kusten finns många vackra sandstränder som under sommaren lockar till ett dopp i det blå.

  Danmark ligger i den tempererade klimatzonen, likt Sveriges södra delar, men har ett aningen mildare klimat. Det mildare klimatet orsakas av varmare vindar. Man har inte heller särskilt extremt väder, på grund av sitt flacka landskap. Som kallast under vintern blir det på östra Jylland där landskapet är mer kuperat. Under vintern ligger medeltemperaturen på ca. 0 grader och under sommaren ligger temperaturen på ca. 20 grader.

  Billund Airport

  Flygplatsen ligger i orten, endast några hundra meter från Legoland och Lalandia. Härifrån kan man nå många platser i Europa, inklusive Köpenhamn i Danmark och Stockholm i Sverige.

  Billund Airport (BLL)
  Hemsida: www.bll.dk
  Telefonnummer: +45 76 50 50 50

  Kollektivtrafik

  I Billund kan du åka kollektivt med bussar som sammanbimder orterna på Jylland. Det finns både regionalbussar och lokalbussar. Med buss kan du t.ex. ta dig till Vejle, där det finns tåg som tar dig vidare till Köpenhamn.

  Bra länkar

  Turistinformation Billund