Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÅLBORG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ålborg - Garanterat bästa pris

  Res runt med en hyrbil i Ålborg och få chansen att upptäcka stadens omgivningar! Ålborg ligger i norra Danmark på ön Jylland. Ålborg som alternativt skrivs Aalborg är en liten storstad med cirka 122 000 invånare. Ålborg har en lugn och avspänd stad men samtidigt fylld av energi, aktiviteter och sevärdheter. Upptäck hamnen som från att ha varit full av industrier nu förvandlats till att bli Ålborgs trendigaste bostadsområde. Fortsätter du norr ut från Ålborg kommer du till vackra Skagen på drygt en timme.

  Ålborg är Danmarks fjärde största stad efter huvudstaden Köpenhamn, Århus och Odense. Med en hyrbil kan du kombinera stadssemester med golfrundor, cykelturer och gourmetrestauranger. Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med över 50 års erfarenhet av biluthyrning. Vi erbjuder alltid låga hyrbilspriser. Vi samarbetar med flera välkända biluthyrare världen över däribland Avis och Europcar. Hos oss hämtar du enkelt din hyrbil direkt från Ålborgs flygplats. Har du frågor kring biluthyrning kan du alltid kontakta Auto Europe på telefonnummer: +46 10 888 66 52.

  Hur är trafiken i Ålborg?

  Danmark är ett land med väl underhållna vägar och en civiliserad körkultur. När du kör din hyrbil i Ålborg, se till att ha din rutt planerad för att stressa så lite som möjligt. Det är alltid en bra idé att parkera din hyrbil i utkanten istället för att köra in i eller i närheten av centrum. Med enkelriktade vägar kan det bli lite komplicerat att hitta en bra parkering mitt i centrum.

  Auto Europe har gjort en guide till körning i Danmark för att hjälpa dig att förbereda dig inför resan.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Ålborg?

  När du kommer till Danmark kan det vara bra att veta var du kan parkera din hyrbil i Ålborg utan att få en böter. Nedan kan du se var du kan parkera när du besöker staden.

  Q-Park Palads
  Q-Park Palads ligger vid vattnet och har ca. 500 platser, så om du vill ha en garanterad plats kan du ta dig hit, det kan däremot vara lite svårt att navigera om du har en stor bil.
  Adress:Ved Stranden 11, 9000 Ålborg

  Salling P-Hus
  Om du söker efter ett parkeringshus som är öppet 24/7 är Salling P-hus ett perfekt val. Här kan du betala via en app eller med kort. Läget är även perfekt då huset ligger mitt I stan.
  Adress: Store Nygade, 9000 Ålborg

  Parking Sauers Plads
  Sauers Plads parkering ligger inne I stan och är en bra parkering utan tak som har öppet dygnet runt. När din bil är parkerad ligger många av attraktionerna i Ålborg inom gångavstånd.
  Adress: Sauers Pl., 9000 Ålborg.

  Ålborg flygplats

  Ålborgs flygplats är Danmarks tredje största flygplats med ca. 1,4 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger 6 km nordväst om Ålborg, det tar alltså ungefär 20 minuter att ta sig till innerstaden. Om man inte ska färdas med bil finns det möjlighet att ta buss. En anknytning med tåg är planerad att byggas inför 2020. Ålborgs flygplats betjänas av KLM, Norwegian, Ryanair, SAS med flera. Ska du hyra bil i Ålborg, finns det även möjlighet att hyra från flygplatsen, där du hittar uthyrningsdiskarna på bottenvåningen av flygplatsen.

  Aalborg Airport (AAL)
  Officiellt namn:
  Aalborgs Lufthavn
  Hemsida: aal.dk
  Adress Ny Lufthavnsvej 100, 9400 Nørresundby, Danmark
  Telefon:+45 98 17 11 44

  Att göra i Ålborg

  Vi har samlat ihop några idéer på saker man kan göra i Ålborg, om man helt enkelt inte vet riktigt vad som inte får missas.

  • Lindholm Hoeje Museum: På Lindholm Høje Museum hittar du utställningar som ger historian liv. Med början i de återvunna relikerna kommer du att introduceras till vikingalivet genom rekonstruktioner, panoramor, illustrationer och 3D-animationer. Upplev hur Lindholmas invånare behöll boskap, arbetade på fältet, byggde och dekorerade sina hus, lagade mat, vävde och handlade.

  • Aalborg Slot: Aalborghus Slott ligger i gröna omgivningar vid vattnet. Under hela året finns det möjlighet att ta en promenad i den vackra slottsparken och besöka de underjordiska korridorerna och på sommaren också fängelsehallen. Danmarks sista inbördeskrig "Grevens fejde" var svårt vid många av landets slott, och Aalborgs gamla sten- och träfästning var det inget undantag. I slutet av upproret var det bara en ruin kvar, där det tidigare varit ett kungligt slott.

  • Springeren - Maritimt Oplevelsescenter: Otroligt roligt att se är denna maritima utställning som ger många roliga intryck för hela familjen. Börja att gå igenom de många rum där alla maritima aktiviteter beskrivs in i minsta detalj. Historien om fartyget Köpenhavn är mycket intressant. Ubåten som man får gå in i är också en speciell upplevelse.

  • Kunsten Museum of Modern Art Aalborg: Konstmuseet för modern konst I Aalborg är ett levande konstmuseum som ger utrymme för underverk och fascination. Museet byggdes 1972, och byggnaden är en attraktion i sig själv. Den är designad av den världsberömda finländska arkitekten Alvar Aalto, assisterad av Elissa Aalto och Jean-Jacques Baruël, och är den enda museumsbyggnaden utanför Finland designad av Aalto.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Ålborg

  När du reser runt i Ålborg måste du dra nytta av av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer av fina Danmark!

  Egholm

  Egholm ligger mitt i Limfjorden mellan Aalborg och Nørresundby. På bara några minuter kan du åka från västra delen av Aalborg över Limfjorden till den lilla ön Egholm. Ön täcker 605 hektar, och huvuddelen av ön odlas men det är fortfarande möjligt att njuta av den ursprungliga och vackra naturen. Egholm strand är en fin och mycket grund strand och med kort färjetrafik är stranden inte långt från Aalborgs centrum. På ön har man etablerat ett nätverk av vägar som tar dig till olika utsiktspunkter där du kan se Limfjorden och det närliggande höjningsområdet. Du får den bästa upplevelsen på ön till fots eller på cykel.

  Rubjerg Knude

  Kom till Rubjerg Knude och upplev ett av de mest fantastiska natur- och kulturområdena i Danmark. Rubjerg Knude erbjuder förtrollande sanddyner, sandtäckta ruiner, branta backar, vindblåst natur och, naturligtvis, utställningen i den gamla Wreckmästarens gård, som berättar historien om denna mycket speciella plats. Vi rekommenderar att du kombinerar besöket på Wreck Master Farm med en promenad runt det omgivande landet.

  Skagen

  Åk till kusten när du ska hyra bil i Ålborg, det tar bara lite over en timme om du tar väg E39. Stränderna är vackra med vitare än vit sand och havsvattnet är klart och inbjudande. Stadslivet blommar på sommaren, men roliga händelser äger rum under alla årstider. Besök de inspirerande museerna och se på de världsberömda målningarna av artister som Michael och Anna Ancher och P.S. Krøyer. Naturen i och runt staden är verkligen unik och "Havets möte" där Danmark slutar, "Grenen", är ett måste när du är här.

  Geografisk information & historia

  Ålborg var en känd handelsplats redan på 1000-talet. Det dröjde dock till 1342 innan Ålborg fick stadsprivilegier. Fram till 1554 hörde Ålborg till Viborgs stift när staden istället blev säte för biskopen i Børglum. Tiderna var goda för Ålborg fram till 1700-talet på grund av sillfisket. När sillfisket tog slut och Danmark förlorade Norge blev det en början på sämre tider. Fram till mitten av 1800-talet var staden Nordjyllands största stad men blev då överflyglad av Århus. Ålborg och Odense är ungefär lika stora, vilket gör att titeln som "Danmarks tredje största stad" skiftar mellan de båda. Ålborg är idag en utpräglad industristad.

  Aalborg är även snapsens stad. Sedan 1881 har akvavit och schnapps producerats i staden och vid destillatet som byggdes 1931. Produktionen flyttades från Aalborg till Norge 2015. Klimatet i Ålborg liknar södra Sveriges klimat, med relativt kalla vintrar och ljumna somrar. Lägsta medeltemperatur ligger på -2 under Februari och högsta på 20,7 under Juli.

  Ta sig runt i Ålborg

  Det är enkelt att ta sig runt, och det är inte bara med en hyrbil som du kan färdas från plats till plats. Buss och tåg kan ta dig till önskad destionation, mellan Nordkraft och Aalborgs shoppinggator hittar du en cykelbutik som både fokuserar på inköp och hyra.

  Buss

  Nordjyllands Trafikselskab driver lokalt i regionen och driver ett omfattande nätverk av lokala bussar i Aalborg. Det finns också långdistansbusslinjer som länkar Aalborg med Köpenhamn, Odense, Esbjerg och andra större städer i Danmark samt Europa.

  Tåg

  Ålborg har bra tågförbindelser till hela landet. DSB och Arriva täcker Danmark med ett tätt nät av tågtjänster. Timmartjänster på moderna InterCity-tåg och InterCityLyn förbinder Aalborg med de främsta städerna Jylland, Fyn och Själland samt Köpenhamn. Regionala tåg går till Hirtshals och Frederikshavn varje timme.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation