Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DANMARK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Danmark - Garanterat bästa pris

  Auto Europe har sysslat med hyrbilar sedan 1954 och har under åren skapat starka förbindelser med välkända samt mindre leverantörer världen runt, så att vi kan erbjuda er möjligheten att enkelt och smidigt kunna jämföra de olika leverantörerna. Hos Auto Europe kommer ni hitta en otroligt brett utbud av hyrbilar i olika kategorier, så vi är säkra på att där är rätt hyrbil för just er. Vi finns i över 180 olika länder med mer än 24 000 upphämtnings platser. Om ni är ute efter en hyrbil i Danmark, så har vi många platser som ni kan välja mellan. Det är förståeligt att det kan kännas lite överväldigande med så mycket att välja mellan och all den information man skall ha i åtanke. Där kommer våra prisbelönta hyrbilsexperter in, de är redo att svara på alla era frågor sju dagar i veckan.

  Vår lilla granne till väst, Danmark, är ett land som det länge har ansetts ha den högsta levnadsstandarden. Åk runt landet och ni kommer snabbt att inse varför detta land är så populärt bland turister, njut av den lokala kulturen, andas in den härliga atmosfären och framförallt smaka av deras underbara matkultur. Med en hyrbil tar ni enkelt mellan alla de sevärdheter som landet har att erbjuda. Allt från ultramodern och livliga städer till underbar natur för den bästa avkopplingen, i Danmark kommer ni aldrig bli uttråkade.

  Vill du läsa tidigare kunders recensioner? Klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Danmark som du hittar här.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Danmark?

  Om ni skall hyra bil i Danmark kan det vara skönt att veta att körstilen skiljer sig inte alls från den vi är vana vid i Sverige. De har samma temperament i trafiken som oss svenskar och det gäller relativt lika trafikregler. Här nedan listar vi upp några, som för många av er självklara tips för att göra er körupplevelse i Danmark så bra som möjligt. Vi har även samlat en mängd användbara tips på vår körinformations sida.

  • Det är högertrafik som gäller i hela Danmark.
  • Säkerhetsbälte är ett krav.
  • Halvljuset måste vara på medans ni kör.
  • Föraren måste ha sitt körkort, registreringsbevis och försäkringsdokument med sig i bilen.

  Att göra i Danmark?

  Tivoli : Det världskända Tivoli som är världens näst äldsta nöjespark är en plats som har fascinerat stora som små ända sedan 1843. När ni kliver igenom portarna vid ingången är det som att stiga in en annan värld. Här kommer ni att få uppleva en härlig blandning av exotiska miljöer, häftigt vilda åkattraktioner, restauranger och en hel värld av sagor. Över fyra miljoner besökare tar sig till denna attraktion som räknas som den mest populära i hela Danmark.

  Bakken : Norr om Köpenhamn hittar ni världens fortfarande aktiva nöjespark. I Bakken som öppnades redan 1583 hittar ni över 32 olika åkattraktioner, mängder av spel och aktiviteter för alla åldrar. Här hålls också mängder av olika former av underhållning som konserter, barnfilmfestivaler och andra underhållande evenemang. Bland hästvagnar och fina hjortar kan man sitta i Bakkens bokskog och njuta av en god picknick eller njuta av den goda maten från en av dess många restauranger. Skulle ni åka hit under vintertid så sker här varje år världens största tomteträff och bjuder på en mycket skojig evenemang för de små.

  Legoland : 1968 öppnades världens första Legoland upp i Billund och är Danmarks största turistattraktion utanför Köpenhamn. Detta är en mycket speciell och uppskattad plats som erbjuder roliga aktiviteter för hela familjen. Ni kommer att få ta del av hela världen uppbyggd i miniformat med enbart lego klossar. Här kommer ni se en fantastik byggkunskap där flera miljontals av legoklossar har skapat en gigantisk park med olika teman där man njuta och ta del av dessa fantastiska kreationer.

  Köpenhamns Zoo: Den 11 hektar stora zoo är en zoologisk trädgård som grundades 1859 och är bland de äldsta i hela Europa. De har ett flertal olika utställningar med djur från hela världen, det som de är mest känd för är dess elefant hus med en unik byggnad som var designad av en känd arkitekt.

  Road trip med min hyrbil i Danmark

  Att ta er runt med hyrbil i Skandinaviens största lilla kungadöme är en fröjd och oavsett om ni är ute efter att ta del av Danmarks fina natur eller sitta och njuta av en kall pilsner på ett av de magnifika torgen i någon av storstäderna kommer ni att ha fullt upp med allt vad landet har att erbjuda. Med en hyrbil kan ni ta er runt och lära känna Danmark på ett helt nytt sätt. Kör längs mindre charmiga vägar som slingrar runt mellan de olika orterna och bege er till platser som Fyn, en av de mest romantiska minisemester man kan göra. Ett mycket populärt sätt är att följa kusten och åka runt Danmark och se bland annat den äldsta byn i hela Skandinavien i västra Jylland, eller ta er till Fjellerup, som enligt dem själva serverar den absolut godaste glassen i världen. Bara det är värt ett besök för att se om de kan leva upp till det.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Danmark?

  För att kunna hyra bil i Danmark behöver man vara minst 19 år, vissa leverantörer har en högre minimum ålder, och det kan även vara högre ålder för vissa bilkategorier. Tänk på att de flesta leverantörer har en ungföraravgift om man är runt minimum ålder. Om ni är osäkra om ni behöver betala eller hur mycket ni behöver betala kan ni kontakta våra hyrbils specialister som mer än gärna hjälper er med detta. De flesta leverantörer kräver också att man har haft sitt körkort i minst ett år.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Danmark?

  Alla motorvägar i Danmark är fria från avgifter. När ni kör runt med er hyrbil i Danmark är det gratis att köra i det danska vägnätet förutom på två ställen. Där finns två broar som kräver en avgift för att kunna köra på dem. Den första är Stora Bältbron som sträcker sig mellan Själland och Fyn, den andra är Öresundsbron som förbinder Danmark med Sverige.

  Lite historia

  Danmarks starka historia har påverkats mycket av dess roll som sjöfartsland och de stormakter som ligger runt landet. Det var först runt 500-talet som man danskar börjades nämnas, och de första danskarna tros härstamma från de svenska folkstammen. Danmark som i likhet med Sverige hade sin storhetstid under medeltiden, där danskarna erövrade stora delar av de baltiska länderna och stora delar av vad nu tillhör Sverige, samt delar av Tyskland. Det var även den danska drottningen som bildade Kalmarunionen i ett försök att ena Norden till ett land, som hade ett abrupt slut runt två hundra år senare när Sverige lämnade unionen.

  Danmark har efter Japan det äldsta obrutna regentlängden i världen. Mitten av 1600-talet så blev de förre detta danska Skåne, Halland och Blekinge svenskt, och Norge som länge varit dansk blev ett eget land 1814, men Danmark behöll Färöarna, Grönland och Island som sitt, där Island blev en självständigt land först 1944 och Grönland har sitt eget styre fast de räknas som danskt. Nu är Danmark ett land med demokratisk monarki med ett folkvald representativ som styr landet i ett parlamentariskt sätt.

  Vad är valutan i Danmark?

  I Danmark har man danska kronor (DKK) och myntenheten är som i Sverige, kronor och ören. Där finns gott om uttagsautomater, oftast i anknytnings till en bank. När ni använder en automat för att ta ut danska kronor så tillkommer det en uttagsavgift.Tänk på att svenska kronor eller euro accepteras inte som ett betalningsmedel. Det är möjligt att vid butiker och restauranger att betala med kredit och bankkort och det kan tillkomma en avgift för det också.

  Vilken tidszon är Danmark i?

  Det danska fastlandet har samma tidszon som vi i Sverige, alltså CET, och de följer också samma standard som vi när det gäller vinter och sommar tid. Grönland ligger fyra timmar före det danska fastlandet, de har GMT-3.

  Vilka är de mest använda fraserna i Danmark?

  I Danmark så talas det danska, relativt likt svenskan. De flesta förstår även svenska, norska och engelska. Här nedan listar vi några väl valda ord som kan vara bra att ha till hands när ni är i Danmark.

  Hej - Hej

  Hur mår du? - Hvordan går det?

  Ha en bra dag - Fortsat god dag

  Ursäkta! - Undskyld!

  Snälla - Vær så venlig

  Tack - Tak

  Var är toaletten? - Hvor er toilettet?

  Polis - Politi

  Pratar du engelska? - Taler du engelsk?

  Jag är vilse - Jeg er faret vild

  Idag - I dag

  Imorgon - I morgen

  Igår - I går

  El - Behöver jag en reseadapter i Danmark?

  För att kunna ladda era elektriska apparater behöver ni ingen reseadapter. I Danmark har de samma typ av eluttag som i Sverige med samma volt spänning.

  Behöver jag visum för att resa till Danmark?

  För svenska medborgare är det passfrihet som gäller för inresa till Danmark, så där är inget behov för ett visum som svensk. Men man måste kunna legitimera sig vid behov och vid inresa till Sverige behöver man kunna visa upp en giltig resehandling. Den svenska ambassaden i Danmark ligger i landets huvudstad, Köpenhamn.

  Svenska ambassaden i Köpenhamn
  Sveriges ambassad
  Amaliegade 5A
  1256 Köpenhamn K
  Telefon: +45 33 36 03 70
  E-post: ambassaden.kopenhamn@gov.se

  Kan jag hyra husbil i Danmark ?

  Auto Europe erbjuder även uthyrning av husbilar i Danmark, som det ultimata sättet att utforska den danska naturen på. Besök de olika öarna, sammanbundna av broar, stanna till på en shärlig sandstrand och ät en bit mat på en idyllisk bykrog. Ta med familjen på en oförglömlig resa till Legoland och passa på att se mer av landet på samma gång. Att hyra en husbil i Danmark är ett billigt och bekvämt sätt att semestra på - speciellt om man reser med hela familjen!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation för Danmark

  Reseinformation, Danmark