Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KÖPENHAMN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Köpenhamn – Upptäck Själland obehindrat

  Vår granne i sydväst är lik Sverige på många sätt men har också sin egna unika atmosfär och kultur. Danmark är hem till några av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer och författare, till exempel konstnären Gerda Wegener vars liv inspirerade skapandet av långfilmen The Danish Girl, 2015 och H.C. Andersen som är mannen bakom några av våra mest folkkäraste sagor. I huvudstaden Köpenhamn ligger också kungafamiljens bostad Amalienborg, den populära shopping gatan Strøget och stadens kanske mest ikoniska plats; Nyhavn. Det är denna lilla hamn i centrala Köpenhamn som pryder de flesta vykort och turistbroschyrer härifrån med sina färgglada hus och båtar som flyter fridfullt på vattnet.

  Kanske besöker du staden för en arbetsresa eller så vill du bara utforska stadens attraktioner och sevärdheter. Oavsett vad kan du via Auto Europe boka en hyrbil i Köpenhamn till marknadens lägsta pris, det garanterar vi! Sedan 1954 har vi byggt upp starka relationer med branschens ledande leverantörer och kan därför erbjuda ett stort utbud såväl som riktigt låga priser. Dessutom har du som Auto Europe kund tillgång till våra duktiga hyrbilsexperter alla dagar i veckan, de finns där som stöd för dig om du har några frågor eller om något gått snett. Du når dem på telefonnumret +46 10 888 66 52 och du kan ringa dem redan nu om du vill boka en hyrbil över telefon eller har frågor.

  Nyfiken på vad våra tidigare kunder säger om vår tjänst och service? Klicka dig in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Köpenhamn.

  Hur är trafiken i Köpenhamn?

  Köpenhamn är något mindre än Stockholm om man räknar till invånarantalet, men städerna är ändå jämförbara när det kommer till trafiksituationen. Precis som i alla storstäder kan det bli mycket fordon på vägarna och långa körer under rusningstrafik eller efter ett stort evenemang när många vill ta sig ut eller in i staden samtidigt. Utöver detta är vägnätet omfattande och stora motorvägar från söder, väst och norr ansluter huvudstaden till resterande landet såväl som Öresundsbron i öst som anknyter Malmö i Sverige till Danmark.

  När du är ute i trafiken bör du också vara uppmärksam på cyklister eftersom Köpenhamn är en väldigt cykelvänlig stad. Det är även mycket gångtrafikanter i rörelse så släng alltid ett extra öga på trottoarerna och övergångsställena, speciellt vid en sväng. Vi uppmanar till försiktigt körande när du befinner dig i de centrala delarna eftersom det ofta är mycket folk och bilar på gatorna.

  Läs gärna mer om hur det är att köra i Danmark på vår sida som tar upp viktiga trafikregler och körinformation.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Köpenhamn?

  Det finns allmänna parkeringsplatser i och runt omkring Köpenhamn där besökare kan ställa sig så länge de betalar avgiften och följer tidsrestriktionerna. Staden är indelad i olika zoner där det ju längre bort från centrum du parkerar desto billigare blir det. Som sagt förekommer det också olika tidsrestriktioner, till exempel kan det vara förbjudet att parkera på en viss plats mellan 05.00-07.00 på grund av att sopbilar o.s.v. behöver kunna ta sig fram. Vänligen följ dessa restriktioner eftersom du annars kan få böter. Kör du en hyrbil i Köpenhamn och får böter kommer boten skickas till den lokala leverantören som sedan skickar den till dig tillsammans med en extra administrativ avgift.

  Betalningen sker via de biljettautomater som finns i anslutning till parkeringarna, du behöver då ange bilens registreringsnummer och betala med kort. Du kan också betala via olika parkeringsappar som du laddar ner och registrerar dig på i förväg, till exempel OK-appen, easypark.dk, parkpark.dk eller apcoaflow.dk. Klicka här för att läsa mer om Köpenhamns parkeringsplatser och betalningsmetoder.

  Köpenhamn flygplats

  Köpenhamn flygplats är inte bara Danmarks största utan hela Skandinaviens. Officiellt heter den Köpenhamns flygplats – Kastrup (Københavns Lufthavn – Kastrup på danska) men kallas ofta antingen det ena eller det andra, Köpenhamn flygplats eller endast Kastrup. Det är en stor flygplats, både till ytan och räknat till antalet passagerare, och den rankas inom topp 20 bland Europas största flygplatser. Härifrån går det direktflyg till världens alla hörn och anslutningsmöjligheterna är enorma. Bland annat kan du härifrån åka till nästan alla storstäder i Europa, det finns nio destinationer i USA dit det går direktflyg och även Asien och norra Afrika har direktflygningar.

  Namnet Kastrup kommer från området där flygplatsen ligger, cirka sju kilometer nordöst om centrala Köpenhamn. På grund av dess nära läge till Öresundsbron och Sverige är det också många som är bosatta i Sydsverige som reser härifrån när de ska ut i världen. Att ta sig över sundet till flygplatsen är extremt enkelt och görs lättast via tåg eller genom att köra själv över bron.

  Köpenhamn flygplats– (CPH)
  Flygplatsen ligger cirka 7 kilometer utanför Köpenhamn.
  Adress: Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup, Danmark
  Hemsida: www.cph.dk
  Telefon: +45 32 31 32 31

  Att göra i Köpenhamn

  Som många storstäder finns det mycket att se och göra i Köpenhamn och du kan därför välja och vraka mellan massvis av saker. Shopping, museum, historiska monument, bio och restauranger och alla andra klassiska aktiviteter du hittar i en modern huvudstad finns att tillgå. Nedan har vi dock listat några av de lite mer ikoniska och unika sevärdheterna och attraktionerna du kan besöka under din vistelse i staden.

  • Tivoli - Mitt i Köpenhamn, bokstavligt talat över gatan från centralstationen, ligger stadens fantastiska tivoli som kort och gott heter just Tivoli. Detta är en av Danmarks mest besökta attraktioner och stora som små uppskattar denna livliga och fartfyllda plats. Här inne kan du förvänta dig alla de härligheter du hittar på ett tivoli med flertal åkattraktioner, sockervaddsstånd, ljus i regnbågens alla färger och överlag en mysig och rolig stämning. Populära åkattraktioner är de klassiska radiobilarna, fritt-fall och pariserhjulet men också den fartfyllda berg-och-dal-banan The Demon som har hela tre loopar och som tar dig upp 28 meter i luften. Regelbundet arrangeras det på Tivoli också olika evenemang och konserter som till exempel äggjakt på påsken och julmarknad på vintern.

  • Den lilla sjöjungfrun - Många som hör namnet den lilla sjöjungfrun tänker på den rödhåriga Ariel och Walt Disneys film med sjungande krabbor, onda halvbläckfiskar vid namn Ursela och undervattensslott. Denna välkända film har dock sitt ursprung från den danske författaren H.C. Andersens saga med samma namn. I hans version är berättelsens slut inte lika lyckligt då det slutar med att den lilla sjöjungfrun förvandlas till havsskum efter prinsen gifter sig med en annan kvinna. Detta är en av H.C. Andersens mest berömda verk och 1913 byggdes en staty i brons av den lilla sjöjungfrun som än idag sitter på en sten med blicken ut över Köpenhamns hamn. Över en halv miljoner människor kommer årligen för att se denna staty och det är en av Danmarks främsta kännemärken

  • H.C. Andersen Eventyrhuset - På tal om H.C. Andersen finns det faktiskt ett helt museum, eller sagohus som det ofta refereras som, tillägnat åt honom. Denna byggnad i centrala Köpenhamn kan du besöka om du på ett roligt och interaktivt sätt vill lära dig mer om den berömda författaren bakom sagorna Prinsessan på ärten, Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Tummelisa, Kejsarens nya kläder och många fler. Se sagorna komma till liv med hjälp av detaljrika utställningar och ljudeffekter och lär dig mer om författarens uppväxt i Odense samt flytt till huvudstaden.

  • Nyhavn - Ännu en av Danmarks mest berömda sevärdheter ligger i Köpenhamn, nämligen den lilla hamnen Nyhavn. Under lång tid seglade skepp hit från hela världen i handelssyfte och Nyhavn blev snabbt en central punkt för handeln i Norden. Idag kantas hamnen av de färgglada husen som blivit en ikonisk symbol för Nyhavn, Köpenhamn och hela Danmark. Restauranger med uteserveringar har tagit över efter handelsskeppen och att äta lunch eller njuta av en kall öl i sommarsolen är populärt både bland danskar och turister.

  • Strøget - Strøget är en berömd gågata som av många anses vara en av världens längsta gator. Gatan tar sin start vid Rådhuspladsen i närheten av centralstationen och slutar inte fören man når vattnet vid Nyhavn, en sträcka på cirka 1,1 kilometer. Medan du strosar från start till slut kommer du få se mängder av butiker och affärer, både för lyxshopping på till exempel Louis Vuitton, Gucci och Burberry och för lite mer budgetvänlig shopping på kedjor som till exempel H&M, Gina Tricot och ZARA. Stämningen är som bäst när solen skiner och gatuartister spelar musik och uteserveringarna är fyllda. Att ta en promenad längst Strøget är något vi rekommenderar även för dig som inte vill shoppa, gatan har en härlig atmosfär som definitivt bör upplevas av alla Köpenhamns besökare.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Köpenhamn

  Väljer du att hyra bil i Köpenhamn med någon av leverantörerna på vår hemsida kan du ta dig ut i Danmark och se andra delar av landet. Vill du ta dig över sundet och besöka södra Sverige gör du också det smidigt, då kan du till exempel besöka storstaden Malmö eller studentstaden Lund. Men en bil är du fri att ta dig runt på egen hand och du kan få ut mer av din vistelse. Nedan hittar du några dagsturer du kan ta från Köpenhamn som brukar uppskattas av stadens besökare.

  Louisiana

  Besök konstmuseet Louisiana som ligger cirka 40 minuter norr om Köpenhamn i Humlebæk. Här är det modern konst som står i fokus och det finns bland annat en skulpturpark och tre målningar av Pablo Picasso; Woman and Flute Player III, Luncheon on Grass och The Card Player II. Museet grundades av Knud W. Jensen och öppnade sina portar år 1958, då endast med modern konst från danska konstnärer. Det dröjde inte länge fören samlingen utökades med verk från internationella konstnärer och växte i både popularitet och storlek.

  Roskilde

  Ännu en kort sträcka från Köpenhamn, även detta cirka 40 minuter utanför, ligger Roskilde. Staden är inte bara hem till den årliga Roskildefestivalen som varje år välkomnar flera tusen festivalbesökare och världsartister som Bob Dylan, Cardi B och Robyn, utan staden har även ett stort kulturarv och andra sevärdheter. Till exempel kan du besöka Sagnlandet Lejre för att lära dig om hur man levde i norden på jägarstenåldern och järnålder eller så kan du besöka Vikingaskeppsmuseet för att få en inblick hur de gamla vikingarna brukade transportera sig över de vilda haven. Andra sevärdheter i staden inkluderar Roskilde domkyrka, Museum Ragnarock, Boserup och den grönskade parken Hedeland.

  Fyn

  Även om det finns mycket att se på Själland kan du ta en tur över till Fyn som är landets tredje största ö för ännu mer att utforska. Fyn ligger mellan Själland och Jylland och från Köpenhamn tar det cirka 1,5 timme att köra till Nyborg, som är var du anländer om du tar bron över från Jylland. Härifrån kan du sedan fortsätta köra väst eller så kan du köra söder mot Svendborg eller norr mot Kerteminde. Öns största stad är Odense som bland annat är hem till H.C. Andersens barndomshem, Odense Zoo och museet Møntergården. Faller inte det i smaken kan du ta dig till öns andra sevärdheter, till exempel det gamla slottet Egenskov vid Svendborg, runstenen Glavendrupsten i Skamby eller stränderna längst den norra kusten.

  Lalandia

  Lalandia är ett äventyrsland med både inomhusaktiviteter och utomhusaktiviteter i mängder. Det finns två Lalandia i Danmark, ett i Billund och ett i Rødby. Parken i Rødby ligger närmast Köpenhamn och ditt tar du dig på mindre än två timmar. Söker du efter spänning, bus, fartfylldheter och glädje är Lalandia stället för dig och din familj. Här finns det ett helt vattenland med roliga vattenrutschbanor, en vågbassäng, spa-pooler och mycket mer! Äventyrslandet har även ett enormt inomhuslekland som heter Monky Tonky Land där barn under 12 kan klättra, springa, hoppa och leka hur mycket dem vill. Här finns också bowling, minigolf, pingis, bågskytte, karaoke, spelhall, bio, djurhage och massa annat kul!

  Geografisk information & Historia

  Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ligger på den östligaste ön Själland som har förbindelser till Sverige. Danmark består nämligen av ett flertal öar och man talar oftast om de tre största, Jylland (som tekniskt sätt är en halvö), Själlan och Fyn. Landets största städer ligger för det mesta på Jylland, bland annat Ålborg och Århus. Odense ligger dock på Fyn och huvudstaden Köpenhamn, som är den största av de alla, ligger på Själlands östra kust.

  Vackra Köpenhamn har vunnit många fina priser för bland annat sin uttrycksfulla arkitektur och för mångfalden på sin kultur. Stadens atmosfär är internationell, kontinental och otroligt vänlig. Mångsidigheten som staden erbjuder i både kultur, arkitektur och invånare ger en härlig mix av allt vackert världen har att erbjuda. Folk har varit bosatta här sedan tidig medeltid men man säger oftast att staden grundades på 1100-talet när ett borgbygge påbörjades.

  Ta sig runt i Köpenhamn

  Bil

  Att ta sig runt i Köpenhamn gör man enkelt med en bil, speciellt om du inte bara ska hålla dig inom de centrala delarna. Har du inte tillgång till en egen bil kan du via oss på Auto Europe hyra bil i Köpenhamn både billigt och enkelt. Eftersom huvudstaden är väl ansluten till vägsystemet tillåter en bil dig också att upptäcka andra delar av Danmark.

  Kollektivtrafik

  Precis som i Sverige har Danmark, och framför allt Köpenhamn, ett omfattande kollektivtrafikvägnät som gör det möjligt att ta sig från A till B utan problem. Öresundståg som börjar i Göteborg kan ta dig hela vägen till centralstationen i Köpenhamn, med stopp i Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Det finns också tåg du kan ta från Köpenhamn som tar dig ännu längre in i Danmark, till exempel till Odense, Århus och Ålborg.

  För dig som inte vill åka långa sträckor utan vill hålla dig inom Köpenhamn finns kollektivtrafiken också till hands. Även här finns det tåg att tillgå men också bussar och tunnelbana. Om du ska åka mycket under en begränsad period kan du nyttja stadens reskort Copenhagen Card som tillåter dig, mot ett fastpris, att åka obegränsat antal gånger under en period på 24, 48, 72 eller 120 timmar.

  Cykel och gång

  Danmarks huvudstad är en väldigt gång- och cykelvänlig stad som uppmanar att lämna bilen hemma genom att erbjuda många cykel och gångvägar. Till exempel är det helt förbjudet att köra på huvudgatan Strøget eftersom den endast är öppen för gångtrafik. Många sevärdheter ligger också inom nära avstånd från varandra och att promenera eller cykla är därför ett miljövänligt och budgetvänligt sätt att se staden på. Flera företag erbjuder cykeluthyrning till stadens besökare, bland annat Pedalatleten, Cykelbørsen, Bycyklen och Baisikeli.

  Kan jag hyra husbil i Köpenhamn?

  Att åka på husbilssemester är väldigt populärt bland svenskar, oavsett om man gör det hemma i Sverige eller något exotiskt land som Australien eller Portugal. Självklart kan du hos oss på Auto Europe också hyra din nästa husbil och vi har ett stort utbud på fordon i bland annat Köpenhamn. Ta dig ut på den öppna vägen och upptäck de danska öarnas stränder, byar och vackra natur. Läs vår sida som handlar om att hyra husbil i Köpenhamn eller hör av dig till vår kunniga personal på +49 89 4120 7298 om du har några frågor.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Köpenhamn