Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FREDERIKSHAVN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Frederikshavn – Hitta din perfekta hyrbil

  När du bokar en hyrbil i Frederikshavn, i Danmark kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. I Frederikshavn kan du enkelt och bekvämt hämta din hyrbil på ett kontor nära färjeterminalen.

  Trafik och parkering

  I Danmark är det enkelt att köra bil. Från Frederikshavn kan du köra motorvägen söderut mot Ålborg eller fortsätta på väg 40 norrut mot Skagen. Många som ankommer till Fredrikshavn gör så med färja från Göteborg. Som barnfamilj är det enkelt att ta färjan och hämta upp en hyrbil på andra sidan för att lätt kunna ta sig ner till Billund och ex. Legoland. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Frederikshavn, i Danmark:

  • Halvljusen ska vara påslagna hela tiden.
  • Håll hastigheten! Sm utländsk förare bötfälls du på plats.

  Mer information hittar du i vår körguide för Danmark.

  Parkering

  I hamnen finns det långtidsparkering med vakter som övervakar platsen. Inne i centrum finns P-automater, ibland gäller P-skiva. Läs skyltarna noggrannt. Många hotell erbjuder gratis parkering, hör med ditt hotell vid bokning.

  Geografisk information

  Frederikshavn ligger på norra Jylland, alldeles vid spetsen. Färja både från Göteborg i Sverige och från Olso i Norge. Området kring staden är bland de mest uppskattade i hela Danmark, när det kommer till stränder och sommarturister. Det populära och vackra Skagen ligger bara 40 min norrut. Till Ålborg i söder tar du dig med bil på ca. 50 minuter. På Jylland kan du utforska många vackra kuststräckor, samt en hel räcka med härliga små byar och städer. I Danmark råder det ungefär samma klimat som i Sverige. Här är det dock högre luftfuktighet och vädret kan göra tvära kast. Bäst att resa hit är på sommaren. Storstäder som Ålborg och Århus kan ju besökas även under andra tider.

  Frederikshavn färjetrafik
  Hemsida: www.stenaline.se
  Telefonnummer:0770-57 57 00

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken består av bussar som körs av Nordjyllands Trafikselskab. Men Skagenbanan kan du ta tåget upp till Skagen eller tilll Hirtshals. För att enkelt kunna uppleva Jylland på egen hand rekommenderas en hyrbil mycket starkt.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Frederikshavn