Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÅRHUS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Århus - Bästa priserna med Auto Europe

  Århus: Europas kulturhuvudstad 2017, Danmarks näst största stad, med nya arkitektoniska landmärken och kulturella komplex som blommar. En pågående renovering av den gamla hamnen ger nya utrymmen för design, dryck och mat. Den pulserande, promenadbara stadskärnan lovar flera roliga upptäckter, från häpnadsväckande takkonstverk till mysiga hål i muren. Drygt 300 000 människor bor i staden som ligger på Jylland. Århus är en livfull stad med massor att erbjuda. Stadens fantastiska café- och restaurangliv samt fina shoppingstråk rekomenderas varmt. Ta med partner, vänner eller familj och en mysig resa är garanterad!

  Väljer du att hyra bil i Århus har du all möjlighet att upptäcka hela Danmark. I Danmark måste du vara minst 21 år gammal för att få hyra bil. Kommer du ifrån Sverige behöver du inget internationellt körkort.Auto Europe har över 50 års erfarenhet av biluthyrning. Vi erbjuder låga hyrbilspriser på resmål över hela världen. Vi samarbetar med flera välkända biluthyrare där ibland Avis och Europcar. Hos oss kan du boka hyrbil enkelt online och sedan plocka upp din hyrbil i Århus direkt på flygplatsen. Har du frågor kring finns Auto Europe alltid här på telefonnummer: +46 10 888 66 52.

  Hur är trafiken i Århus?

  Danmark rankas som ett land med fantastiska vägar och en civiliserad körkultur. När du kör din hyrbil i Århus, se till att ha din rutt planerad för att stressa så lite som möjligt. Det är alltid en bra idé att parkera din hyrbil i utkanten istället för att köra in i eller i närheten av centrum. Med enkelriktade vägar kan det bli ganska komplicerat att hitta parkering i centrum.

  Auto Europe har gjort en guide till körning i Danmark för att hjälpa dig att förbereda dig inför resan.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Århus?

  När du kommer till en nystad är det bra att veta var du kan parkera din hyrbil i Århus utan att få böter. Nedan kan du se var du ska parkera gratis när du besöker staden.

  Tietgens Plads i Frederiksbjerg
  Tietgens Plads ligger i Frederiksbjerg i centrala Aarhus. Plaza har ca 100 gratis parkeringsplatser. Från Tietgens Plads ligger du nära platser som den charmiga och livliga gatan Jægergårdsgade, köpcentret Bruuns Galleri och Århus Ströget. Du kan nå parkeringsplatsen genom att köra via Hans Broges Gade.
  Adress:Tietgens Plads, 8000 Aarhus C

  Poppelpladsen i Botaniska trädgården
  I mitten av Botaniska trädgården ligger parkeringsplatsen Poppelpladsen. Du kommer till stan genom att köra via Peter Holms Vej genom Blomsterdalen. Observera att parkeringsplatsen är främst för besökare av Den Gamle Byen (The Old Town) och Botaniska trädgården. Mellan 8:00 och 7:00 du kan parkera fem timmar gratis. Kom ihåg att ställa in parkeringsskivan.
  Adress: Botanisk Have, 8000 Aarhus

  Tangkrogens parkeringsplats
  Tangkrogens parkeringsplats (parkeringsplats) ligger i en underbar miljö nära naturen och havet. Området erbjuder gratis parkeringsplatser. Du når dem genom att köra via Marselisborg Havnevej mot Marselisborg Lystbådehavn. När din bil är parkerad ligger många av attraktionerna i Århus inom gångavstånd.
  Adress: Marselisborg Havnevej 4, 8000 Århus.

  Århus flygplats

  Århus flygplats, Tirstrup är ca. 45 minuter bussresa bort. Flygbussar anländer och lämnar från Banegårdspladsen framför järnvägsstationen, en enkelbiljett kostar 100 DKK. Biljetter säljs på bussen. Godkända valutor är; Danska kronor, amerikanska dollar, pund och euro. Kreditkort accepteras också. Århus flygplats betjänas mestadels av SAS med flyg från Köpenhamn; flyg från London betjänas också av lågprisflygleverantören Ryanair, som har varit känd att erbjuda priser som är så låga som 1p per (enkelriktad) resa. Ska du hyra bil i Århus flygplats hittar du uthyrningsdiskarna på bottenvåningen av flygplatsen.

  Aarhus Airport (AAR)
  Officiellt namn:
  Aarhus Lufthavn
  Hemsida: aar.dk
  Adress Ny Lufthavnsvej 24, 8560 Kolind, Danmark
  Telefon:+45 87 75 70 00

  Att göra i Århus

  Vi har samlat ihop några tips på saker man kan göra i Århus, om man har idétorka eller helt enkelt inte vet riktigt vad som inte får missas.

  • Moesgaard Museum: Moesgaardmuseet är ett regionsmuseum för arkeologi och etnografi. Det ligger i Højbjerg, en förort till Århus. MOMU samarbetar med Institutet för förhistorisk arkeologi, medeltida och renässansarkiologi och antropologi vid Aarhus Universitet. Museet har riktigt imponerande utställningar och vi vill varmt rekommendera det. Passa även på att ta en promenad i Herrgårdsparken när du väl är där!
  • Den Gamle By: Detta är ett friluftsmuseum beläget i Århus botaniska trädgård. 1914 öppnade museet som världens första friluftsmuseum i sitt slag, med inriktning på stadskultur snarare än bykultur, och till idag är det fortfarande ett av några topprankade danska museer utanför Köpenhamn. Förbered dig på att spendera en hel för- eller eftermiddag här.
  • Marselisborg: Det här är ett bra ställe att stanna vid på vägen till Moesgaard, och en ännu bättre plats att komma med barn. Det är rekommendera att köra morötter och öpplen på vägen för att mata hjortrna, som dessutom är ganska tama och lugna. Bli inte förvånad om du blir smått attackerad när du tar fram godsakerna!
  • Aros Aarhus Kunstmuseum:Detta museum bildades 1859 och är det äldsta offentliga konstmuseet i Danmark utanför Köpenhamn. Den 8 april 2004 öppnade ARoS Aarhus Kunstmuseum utställningar i en helt ny modern byggnad med 10 våningar med en total yta på 20 700 m² designad av danska arkitekten Schmidt Hammer Lassen. Många känner till ARoS på grund av sin regnbågepanorama ovanpå byggnaden och utsikten är faktiskt underbar. Se till att spara tillräckligt med tid för att utforska resten av museet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Århus

  När du reser runt med hyrbil i Århus måste du dra nytta av av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer av Danmark!

  Moesgard

  Moesgaardskogen ligger väldigt nära Århus och ändå kommer du att känna att du är borta från allt. Här finns massor av härliga vägar att ta här kan man njuta av att vara mellan havet - Århusbryggan - och skogen med sina gamla björkträd. Här kan man ta promenader året runt, sommar eller vinter. Det finns en lättillgänglig parkering och det är inga problem att lämna sin bil. Det finns cykelvägar hela vägen från stad Aarhus hela vägen till Moesgaardstrand eller Moesgaardmuseet, och det går också bussar på samma platser. Med bil tar det ungefär 15 minuter från Århus innerstad.

  Aarslev Engso

  Danmark har inga berg eller djupa fjordar. Men det finns mycket annan vacker natur, unika för våra länder. Denna plats är en av dem. Vilda djur, flora och fauna finns här för att njuta av. Sätt på dina vandringsskor och gå runt detta vackra sjölandskap. Du når sjön på 20 minuter med bil via Silkebojsveg.

  Botaniska trädgården

  Kul för både barn och vuxna! Utforska 4 olika klimatzoner med vackra blommor och imponerande växter eller ta en paus i kaféet och njut av maten och de gröna omgivningarna. Utställningen NATUR (R) ger en inblick i naturen som människans försörjning - en skatt av information om mat och erfarenheter som vi människor använder dagligen. I växtsamlingarna och på många andra ställen i växthuset hörs historier om naturens rikedom och inflytande i våra dagliga liv.

  Geografisk information & historia

  Århus äldsta spår kommer från 900-talet. Enligt legenden byggdes den första kyrkan av den danske kungen Frode. Kung Harald Blåtand gjorde Århus till ett biskopssäte år 948. Under 900-talet anlades en vall runt staden som försvar. Denna vall har efterhand befästs tills den varit upp till 20 meter hög. Under medeltiden fanns åtskilliga kyrkor i Århus, ett helgeandshus och två kloster. Ännu under 1500-talet var Århus en blomstrande stad, men under 1600-talet började tillbakagången. Staden ockuperades flera gånger av tyskar och svenskar. Staden kunde dock hämta sig tack vare exporten till Norge, Lübeck, Nederländerna och England. Under 1700-talet skedde en nedgång och handeln minskade. 1800 var Århus Jyllands tredje största stad. Efter slaget Kolding 1849 ockuperades Jylland av preussiska trupper. År 1853 drabbades staden av kolera och 213 invånare dog.1862 öppnades järnvägen mellan Århus och Randers. Århus blev en viktig knutpunkt för järnvägstrafiken på Jylland vilket också gynnades av att hamnen hade byggts ut.

  Ta sig runt i Århus

  Hela staden är välorganiserad och det finns utmärkta sätt att ta sig runt. Hyr en cykel på Cycling Aarhus (De erbjuder också guidade cykelturer) eller ännu bättre, låna en gratis cykel, tillgänglig runt i staden. Du måste sätta in ett mynt som du kommer tillbaka när du lämnar cykeln i en annan "cykelstation" (ej tillgänglig under vintermånaderna). Bussbiljetter för resor inom stadsgränserna (Århus Kommuns gränser) är 20 DKK, 10 DKK om du är under 16 år. Biljetter finns också i 10-biljetter, som varierar i pris beroende på hur långt du vill åka (120 DKK - 220 DKK), billigare kort finns också tillgängliga för 16-åringar). Slutligen finns det biljetter som låter dig köra allt du vill ha i 30 dagar, priserna varierar beroende på hur långt du vill åka. Du kan också köpa ett billigt Aarhus Pass som täcker all busstransport och alla museer.

  Tåg

  Tåg går 1-2 gånger i timmen från Köpenhamn till Århus och tar ungefär tre timmar. Vuxenpriset är 358 kr, ett tillägg 30 kr för att reservera en plats. Rabatter är tillgängliga för personer som är 25 år eller yngre eller äldre än 65 år. Det är också möjligt att ta ett tåg till någon annan del av Jutlands halvö, men anslutningarna är vanligtvis dåliga. Tåg från Hamburg anländer flera gånger om dagen, men de är dyra (cirka 50 €). Om du bokar ungefär två månader innan du reser, kan du dock köpa en av de få biljetterna till 29/39 € (kallad "Europa-Sparpreis"). För mer information se det tyska nationella järnvägsföretagets hemsida DB. Biljetter som används i tåg är också användbara i bussar, och om du reser från Köpenhamn, kan du använda din biljett resten av dagen för att komma runt Aarhus utan extra kostnad.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation