Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ÅLBORG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Ålborg flygplats till de bästa priserna

  Besök Ålborg och utforska Danmarks 4:e största stad samt närliggande områden. Ålborg är Danmarks fjärde största stad efter huvudstaden Köpenhamn, Århus och Odense. Med en hyrbil kan du kombinera stadssemester med golfrundor, cykelturer och gourmetrestauranger. Ett besök i Nordjylland är utan tvekan inte komplett utan att se den festliga Jomfru Ane Gade - men lämna bilen när du tar dig hem. Gatan ligger mitt i centrum och består uteslutande av restauranger och diskotek. Varje diskotek är känt för att spela musik inom en musikgenre. Om du går på utflykt med familjen är Ålborg Zoo en stor upplevelse för både stora och små. Med en hyrbil från Ålborgs flygplats kan du tryggt och säkert ta dig från olika destinationer på ett bekvämt och fritt sätt.

  Auto Europe är specialiserat på biluthyrning i Ålborg och i övriga Danmark till förmånliga priser. Jämför priserna bland våra leverantörer och hitta den billigaste bilen som samtidigt täcker dina behov. Samarbetet med flera uthyrare innebär också att du kan välja en bil från ett stort antal fordon - så att du hittar rätt fordon för din resa. Tillsammans med biluthyrning erbjuder vi även husbiluthyrning och möjligheten att hyra en imponerande sportbil. Du kan boka din önskade biluthyrning i Ålborg på Auto Europes hemsida eller kontakta vårt team av specialister som är tillgängliga varje dag i veckan.

  Flygplatsinformation

  Ålborgs flygplats hade 75-årsjubileum 2013. Men huvudrutten, Ålborg-Köpenhamn, är äldre än så. Det är den första inrikesvägen i Danmark, som startade den 4 september 1936, där flygplanen från Köpenhamn landade på en betongfabrik i Rørdal utanför Ålborg.

  Ålborg Airport (AAL)
  Officiellt namn: Ålborg Lufthavn
  Adress: Ny Lufthavnsvej 100, 9400 Nørresundby, Danmark
  Telefon: +45 98 17 11 44
  Läge: Ålborg Lufthavn ligger i Nørresundby, som ligger ca. 6,5 km norr om centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Norway, Atlantic Airways, KLM, SAS, Vueling, Norwegian

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Ålborg flygplats?

  Tack vare vårt samarbete med Ålborg flygplats kan vi erbjuda en mängd olika leverantörer när du ska hyra bil på Ålborg flygplats. Vi har här nedan samlat alla öppettider som gäller för uthyrningsföretagen. Uthyrningsdiskarna kan hittas på Ålborgs hyrbilsområde, följ bara skyltarna vid ankomsthallen.

  Öppettider uthyrningsdiskar

  Avis hyrbil på Ålborg flygplats Avis hyrbil på Ålborg flygplats
  Ålborg Apt,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 70 24 77 44
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-22:45
  Lördag-Söndag: 09:30-22:45
  Europcar hyrbil på Ålborg flygplats Europcar hyrbil på Ålborg flygplats
  Ny Lufthavnsvej 100,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 98 17 53 55
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:00-16:30
  Lördag: 07:00-12:00
  Söndag: 08:00-12:00
  Hertz hyrbil på Ålborg flygplats Hertz hyrbil på Ålborg flygplats
  Ny Lufthavnsvej 100,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 33 17 90 80
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:00-21:00
  Lördag-Söndag: 08:00-21:00
  Sixt hyrbil på Ålborg flygplats Sixt hyrbil på Ålborg flygplats
  Ny Lufthavnsvej 100,
  Nørresundby, Danmark 9400

  +45 32 46 29 48
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:00-22:00
  Lördag: 10:00-16:00
  Söndag: 10:00-19:00

  Terminaler

  Terminalbyggnaden från 2001 är designad av Schmidt, Hammer & Lassen. Terminalen har tolv gates, restaurang, mötesrum mm som utvidgades 2007, 2010 och 2013. I maj 2013 invigde Ålborgs flygplats en ombyggd terminal, som omfattade expansion från sex till 12 grindar, från fem till nio platser och 1000 nya parkeringsplatser. Sommaren 2014 invigdes också ett hotell vid terminalen, Aalborg Airport Hotel.

  Flygplatsfaciliteter

  På Ålborg flygplats hittar du mat för varje situation om du letar efter en snabb matbit, något att ta med på planet, en riktig måltid i mysiga omgivningar eller något för den sötsugne.

  Ålborgs flygplats har ett DutyFree-område som spänner över 600 kvadratmeter. I DutyFree-området hittar du ett brett urval av allt från parfymer och skönhetsprodukter till godis och alkohol. DutyFree-området är öppet varje dag två timmar före den första avgången och stängs igen efter den sista avgången. Du kan få en flygplatsmassage, besöka frisören, låt barnen gå i lekrummet, lagra ditt bagage säkert, boka konferensrummet, äta på restaurangen och mycket mer.

  Hur man ska ta sig till och från Ålborg flygplats

  Bil
  Med bil tar du dig till Ålborg centrum på 10 minuter via väg 55. Om man undrar hur långt det är till Köpenhamn är det cirka 320 km, alltså 4,5 timmars körtid om ska hyra bil från Ålborgs flygplats.

  Tåg
  I november 2016 valde riksdagen att etablera en 3 km. lång enkelbanespåranslutning från Lindholm station till flygplatsen. Arbetet förväntas vara klart i december 2019.

  Buss
  En bussterminal finns vid flygplatsen med förbindelser till Lindholm, Ålborg, Blokhus och andra destinationer.

  Taxi
  Vanligtvis kan du hitta lediga taxibilar utanför entrén när du landar, så det kanske inte är nödvändigt att beställa en. Men utanför de mest trafikerade timmarna kan det vara en bra idé att beställa en taxi.

  Parkeringstips

  Med en hyrbil från Ålborgs flygplats kan parkering inte bli enklare. Ålborg flygplats erbjuder gratis parkering för alla resenärer. Det finns mer än 5000 gratis parkeringsplatser. Det är inte möjligt att boka en parkeringsplats vid Direktparkering i förväg, men det är aldrig nödvändigt eftersom parkeringsplats alltid är tillgänglig. Gällande betalning när du är inne i Ålborg finns det möjligeht att skaffa månadskort, dagkort och årskort som kan användas istället för att använda betalkort i kommunens parkeringsmaskiner i tullzonen med 7 kr/timmen.

  När du väl kommer in i staden blir det inte svårt att hitta parkering då Ålborg stad har utvecklat en app som snabbt och enkelt ger en översikt över de tillgängliga parkeringsplatser i staden. På så sätt kan du redan planera hemifrån, där det är bäst för dig att parkera. Därmed undviker du onödigt slöseri på din resa. Appen är gratis.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Ålborg


  Mer information om Ålborg flygplats

  Ålborg flygplats
  Ny Lufthavnsvej 100
  Nørresundby, Danmark, 9400

  IATA Code: AAL
  ICAO Code: EKYT
  Wikipedia sida
  Latitude: 57°5′10″N
  Longitude: 9°52′17″Ø

  Allmän information: Danmarks tredje största flygplats har cirka 1,4 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger väster om Lindholm, 6 km nordväst om Ålborg.