Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BILLUND FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Billund flygplats – Boka och spara

  Ta med barnen på en fantastisk semester i Danmark och besök Legoland och andra spännande aktiviteter på Jylland. Hitta hyrbil på Billund flygplats till förmånliga priser med Auto Europe och bjud familjen på en helt oförglömlig resa som de sent kommer glömma. Innan du beslutar dig för vilket fordon du ska boka kan det dock vara värt att läsa våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Billund som du hittar här.

  Flygplatsinformation

  Billund Airport (BLL)
  Officiellt namn: Billund Airport
  Adress: Passagerterminalen 10, 7190 Billund, Danmark
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 2 km nord-öster om Billund stad.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen är en av de mest trafikerade fraktflygplatserna men erbjuder även charter och reguljära linjer med bland annat Aegan Airlines, airBaltic, British Airways, Finnair, KLM; Lufthansa, Norwegian, SAS och Wizz Air.

  Terminaler

  Flygplatsen har en terminal bestående av 3 våningar. På plan 1 hittar du incheckning och säkerhetskontrollen och ankomster, medan våning 2 och 3 huserar gate-område respektive lounger.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Upphämtning av hyrbil sker inne på terminalen. Du som ska hyra bil på Billund flygplats kan således bekvämt och enkelt upphämta fordon. Glöm inte att ta med körkort, bokningsvoucher samt kreditkort i huvudförarens namn vid upphämtningen.

  Företag Öppettider
  Europcar 8.00 till 24.00
  Avis 8.00 till 23.00
  Hertz Mån-fre 7.30 till 23.45
  Lör 9.00 till 18.00
  Sön 9.00 till 23.45

  Flygplatsfaciliteter

  Trots sin relativt lilla storklek hittar du ett par ställen att still hungern eller törsten innan din resa på flygplatsen. Här finns även bra utbud av duty-free produkter och ett par andra butiker att strosa runt i innan avfärden. För den som behöver en stillsam plats att koppla av eller arbeta i fred finns även flygplatsen King Amlet loung att tillgå där du hittar wifi, mötesfaciliteter och drycker. Wifi finns naturligtvis även gratis att tillgå i övriga delar av terminalen. Du hittar valutaväxling både innan och efter säkerhetskontrollen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Billund flygplats tar du in till centrum av staden på nolltid, resan tar bara 10 min via Route 28 och Route 30. Härifrån kan du även lätt nå Legoland. Tack vare sitt utmärkta läge på ön Jylland kan du även ta din hyrbil på en dagsutflykt till städer som Karup och Århus på bara någon timme.

  Du som hellre vill använda dig av kollektivtrafiken för att ta dig in till Billund centrum eller närliggande städer som Århus kan använda dig av av flertalet busslinjer. Du hittar priser och information på flygplatsens hemsida.

  Parkeringstips

  På Billund flygplats hittar du lång- eller korttidsparkering tillgängligt. Under turistsäsongen är tillströmningen av turister mycket stor och det kan ofta vara mycket svårt att hitta ledig parkering runt Legoland och Lalandia. Parkeringen är även avgiftsbelagd. I övrigt är det lätt att hitta ledig parkering inne i Billund.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Billund