Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ OSLO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Oslo flygplats till de bästa priserna

  Norges huvudstad Oslo är en stad med en mycket speciell känsla, som smälter samman den omgivande vildmarken med eklektisk arkitektur, och därigenom erbjuder besökare en unik miljö för en oförglömlig resa. En hyrbil från Oslo flygplats gör att du kan få ut det mesta av din vistelse i Norge. Inte bara kan du besöka Oslo, men du kan också köra till den romantiska och pittoreska staden Lillehammer nära sjön Mjosa, eller en av de vackra stränderna i närheten av huvudstaden. Om du vill lära känna denna nordeuropeiska skönhet genom en roadtrip resa, kan du köra norrut ända till Trondheim eller Bergen i västra Norge, och förundras över dess många fjordar och fjäll på vägen.

  Låt Auto Europe hitta det perfekta erbjudandet på hyrbil i Norge! Använd vår bokningsmotor för att söka och jämföra vårt breda utbud av tillgängliga fordon eller besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Oslo för att läsa om tidigare kunders erfarenheter. Om du har frågor om att hyra bil på Oslo flygplats eller vill ha hjälp med din bokning är du välkommen att kontakta vårt resverationsteam som är tillgängliga på telefon eller per email sju dagar i veckan.

  Flygplatsinformation

  Oslo Gardermoen flygplats är en internationell flygplats belägen cirka 35 km nord-väster om huvudstaden Oslo och erbjuder anslutningar till 26 inrikes och 155 internationella destinationer. Cirka 30 miljoner passagerare passerar årligen genom flygplatsen, vilket gör den till den näst mest trafikerade flygplatsen i Norden. Till skillnad från Sandefjord flygplats som främst hanterar charter och lågprisflyg, erbjuder Oslo Gardermoen anslutningar till såvaäl europeiska och internationella destinationer runt om i världen med några av de främsta flygbolagen i världen.

  Oslo Airport (OSL)
  Officiellt namn: Oslo Airport även känd som Oslo Gardermoen Airport.
  Adress: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Norge
  Läge: belägen cirka 35 km nord-väster om huvudstaden i Gardermoen.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen tjänas av många större internationella flygbolag. Bland annat Air France, Emirates, KLM, Norweigan, Finnair, SAS, Ryanair, British Airways, Qatar Airways, TUIfly med mera.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Oslo Gardermoen flygplats?

  När du landat och hämtat ut ditt bagage kan du enkelt hämta din hyrbil på Oslos flygplats. Våra leverantörers diskar finns placerade vid parkeringen P10. Du hittar den genom att ta höger vid ankomsthallen och följa skyltarna för biluthyrning. Öppettiderna i tabellen nedan kan komma att ändras. Kontrollera din leverantörs öppettider innan din resa.

  Avis hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Avis på Oslo Gardermoen Flygplats
  Edvard Munchs veg,
  Oslo, Norge 2061

  +47 672 555 10
  Öppettider:
  Mån - Fre 07:30 - 22.30
  Lördag: 08.00 - 16.00
  Sön 12.00 - 20.00
  Budget hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Hertz på Oslo Gardermoen Flygplats
  Edvard Munchs veg,
  Oslo, Norge 2061

  +47 672 555 20
  Öppettider:
  Mån - Fre 07:30 - 22.30
  Lördag: 08.00 - 16.00
  Sön 12.00 - 20.00
  Europcar hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Europcar på Oslo Gardermoen Flygplats
  Edvard Munchs veg
  Oslo, Norge 2061

  +47 648 105 60
  Öppettider:
  Mån - Fre 07:00 - 19.00
  Sixt hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Sixt på Oslo Gardermoen Flygplats
  Transfer med buss från nivå 2 vid allmänna bilparkeringen
  Oslo, Spain 2061

  +47 666 999 00
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - 24.00
  Thrifty hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Thrifty på Oslo Gardermoen Flygplats
  Edvard Munchs veg
  Oslo, Norge 2061

  +47 222 100 00
  Öppettider:
  Måndag 06.30-23.30
  Tisdag - Fredag 07.00-23.00
  Lördag 07.30-23.00
  Söndag 09.00-23.30
  Hertz hyrbil på Oslo Gardermoen Flygplats Hertz på Oslo Gardermoen Flygplats
  Edvard Munchs veg
  Oslo, Norge 2061

  +47 222 100 00
  Öppettider:
  Måndag 06.30-23.30
  Tisdag - Fredag 07.00-23.00
  Lördag 07.30-23.00
  Söndag 09.00-23.30

  Terminaler

  Flygplatsen i Oslo består av en stor terminalbyggnad. Terminalen är uppdelad i två delar där den västra delen hanterar inrikesflyg och den östra utriskesflygen. Värt att notera är att för dig som byter flyg från inrikes till internationellt behöver hämta upp det incheckade bagaget, gå genom tullen för att sedan checka in igen.

  Flygplatsfaciliteter

  Oslos internationella flygplats hanterar miljontals passagerare årligen och erbjuder såklart alla bekvämligheter en sådan anläggning förväntas göra. Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer i ankomst- och avgångshallarna. Här hittar du såklart också butiker med Tax-Free, perfekt för dig som vill fördriva tiden med lite shopping. Wi-Fi finns tillgängligt utan extra kostnad på hela flygplatsområdet.

  Hur man kan ta sig till och från Oslo Gardermoen Flygplats?

  Med din hyrbil kan du vara i centrum av Oslo på ca 40 minuter. Tänk på att vägen som leder från flygplatsen till staden delvis har vägtullar. Generellt brukar hyrbilsleverantören ha en enhet i bilen som automatiskt registrerar avgifterna, det sammanslagna beloppet betalas sedan vid avlämning av hyrbilen. För mer detaljerad information kan vi rekommendera att fråga den lokala biluthyraren.

  Snabbtåg trafikerar regelbundet sträckan mellan centrala Oslooch flygplatsen. För dig som inte ska hyra bil på Oslo flygplats utan istället inne i centrum tar det bara 19 minuter med tåg för att komma till stadskärnan av den norska huvudstaden. Tåg ansluter också flygplatsen med andra närliggande städer. Buss förbinder flygplatsen med centrum av staden liksom med andra städer i närheten. Airport Express Coach avgångar går var 20 minuter och resan tar cirka 40 minuter. Taxi är givetvis också tillgänglig, med taxistation strax utanför ankomsthallen. Taxins informationsdisk kan ge dig information om de fasta taxipriserna. För den som vill bekanta sig med information om att köra i Norge rekommenderar vi vår guide innan din resa.

  Parkeringstips

  I Oslo kan du välja mellan kommunala eller privat parkering. Kommunala (även kända som allmänna parkeringar) är oftast gratis på söndagar, lördagar efter 15:00 samt måndag till fredag från 15:00 till 09:00. Privat parkering innebär avgifter vid alla tidpunkter. De allmänna parkeringarna i Oslo är indelad i zoner som har olika tids- och prissättningar. Om du väljer att köpa Oslo Pass, kommer du att kunna använda offentliga parkeringsplatser gratis. Tänk dock på att även om du har passet gäller fortfarande reglerna om maximal parkeringstid på en viss parkeringsplats. Notera datum, tid och registreringsnummer på parkeringsbiljetten som du får med Oslo Pass.

  Flygplatsen erbjuder möjlighet till både kort- och långtidsparkering. Parkeringarna P10 och P1 som är avsedda för korttidsparkering ligger på gångavstånd från flygplatsen, långtidsparkeringarna P2 till P6 ligger längre bort och är anslutna till flygplatsen med transferbussar.

  Bra länkar

  Oslo Gardermoen flygplats hemsida