Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ OSLO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Oslo flygplats till de bästa priserna

  Norges huvudstad Oslo är en stad med en mycket speciell känsla, som smälter samman den omgivande vildmarken med eklektisk arkitektur, och därigenom erbjuder besökare en unik miljö för en oförglömlig resa. En hyrbil från Oslo flygplats gör att du kan fü ut det mesta av din vistelse i Norge. Inte bara kan du besöka Oslo, men du kan också köra till den romantiska och pittoreska staden Lillehammer nära sjön Mjosa, eller en av de vackra stränderna i närheten av huvudstaden. Om du vill lära känna denna nordeuropeiska skönhet genom en roadtrip resa, kan du kör norrut ända till Trondheim eller Bergen i västra Norge, och förundras över dess många fjordar och fjäll på vägen.

  Låt Auto Europe hitta det perfekta erbjudandet på hyrbil i Norge! Använd vår bokningsmotor för att söka och jämföra vårt breda utbud av tillgängliga fordon eller besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Oslo för att läsa om tidigare kunders erfaranheter.

  Flygplatsinformation

  Oslo Airport (OSL)
  Officiellt namn: Oslo Airport även känd som Oslo Gardermoen Airport.
  Adress: Edvard Munchs veg, 2061 Gardermoen, Norge
  Läge: belägen cirka 35 km nord-väster om huvudstaden i Gardermoen.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen tjänas av många större internationella flygbolag. Bland annat Air France, Emirates, KLM, Norweigan, Finnair, SAS, Ryanair, British Airways, Qatar Airways, TUIfly mer mera.

  Terminaler

  Flygplatsen i Oslo är inrymd i en stor terminalbyggnad. Terminalområdet har gater till inrikesflyg i västra flygeln, och gater för internationella flygningar i östra flygeln. De skiljer också mellan Schengen och icke-Schengen gater, de senare ligger i slutet av flygeln. Oslo flygplats har en speciell tull-procedur som du behöver känna till om du byter flyg från internationell till inrikes. Först måste du plocka upp ditt bagage, gå genom tullen och sedan checka in, innan du kan stiga ombord nästa flyg.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Efter att du landat och hämtat upp ditt bagage, kan du plocka upp din hyrbil från Oslo flygplats mycket smidigt. Biluthyrningsdiskarna ligger belägna i ankomstområde nära bagagehallen för inrikesflyg. Du hittar dem direkt mittemot huvudutgången som leder mot bussar, taxibilar och Hotel & Konferenscentret. Öppettiderna i tabellen nedan kan komma att ändras. Kontrollera din leverantörs öppettider innan din resa.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Mån-lör 7.00 till 23.30 Sön 9.00 till 23.00
  Budget Mån-lör 7.00 till 23.30 Sön 9.00 till 23.00
  Hertz Mån-lör 6.30 till 23.30 Sön 9.00 till 23.00
  Enterprise Mån-lör 7.00 till 23.30 Sön 11.30 till 23.00
  Sixt 7.00 till 24.00

  Flygplatsfaciliteter

  Den internationella flygplatsen i Oslo ser miljontals passagerare varje år. Som en plats med sådan frekvens av besökare, är det inte konstigt att flygplatsen är en modern byggnad med ett stort antal restauranger och butiker. Du hittar ett brett utbud av restauranger, barer och kaféer i ankomsts-och avgångsområden. Taxfree-affärer finns tillgängliga både för inrikes- och internationella ankomster och avgångar och kommer att hjälpa dig att göra din sista minuten shopping. Wi-Fi,finns tillgängligt gratis i hela terminalbyggnaden.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Snabbtåg trafikerar regelbundet sträckan mellan centrala Oslo och flygplatsen. För dig som inte ska hyra bil på Oslo flygplats utan istället inne i centrum tar det bara 19 minuter med tåg för att komma till stadskärnan av den norska huvudstaden. Tåg ansluter också flygplatsen med andra närliggande städer. Buss förbinder flygplatsen med centrum av staden liksom med andra städer i närheten. Airport Express Coach avgångar går var 20 minuter och resan tar cirka 40 minuter. Taxi är givetvis också tillgänglig, med taxistation strax utanför ankomsthallen. Taxins informationsdisk kan ge dig information om de fasta taxipriserna. Med din hyrbil kan du vara i centrum av Oslo på ca 40 minuter. Tänk på att vägen som leder från flygplatsen till staden delvis har vägtullar Du kommer att vilja bekanta dig med information om att köra i Norge innan din resa.

  Parkeringstips

  I Oslo kan du välja mellan kommunal och privat parkering. Kommunala, även kända som allmänna parkeringar är oftast gratis på söndagar, lördagar efter 15:00 och måndag till fredag från 15:00 till 09:00. Privat parkering kräver avgifter vid alla tidpunkter. De allmänna parkeringarna i Oslo är indelad i zoner som har olika tids-och prisregleringar. Om du väljer att köpa Oslo Pass, kommer du att kunna använda offentliga parkeringsplatser gratis. Tänk dock på att även om du har passet gäller fortfarande reglerna om maximal parkeringstid på en viss parkeringsplats. Skriv ner datum, tid och registreringsnummer på parkeringsbiljetten som du får med Oslo Pass. Flygplatsen erbjuder korttids- och långtidsparkeringsmöjligheter. Korttidsparkeringshusen, P10 och P1, ligger precis utanför flygplatsen på gångavstånd, medan P2, P3, P4, P5 och P6 är anslutna till flygplatsen med bussar.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Oslo


  Mer information om Oslo flygplats

  Oslo flygplats
  Edvard Munchs veg
  Gardermoen, Norge, 2061

  IATA Code: OSL
  ICAO Code: ENGM
  Wikipedia sida
  Latitud: 60.202778
  Longitud: 11.083889

  Allmän information: Oslo flygplats är en internationell flygplats belägen i Gardermoen, cirka 35 km utanför Oslo centrum. Flygplatsen är nav till Norwegian och Scandinavian Airlines och kan enkelt nås med hyrbil och kollektivmedel i form av snabbtåg, buss och tåg.