Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KALMAR

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Kalmar - Hitta din perfekta hyrbil

  Din hyrbil i Kalmar kan inte förberedas enklare! På telefon eller e-post når du vår svensktalande personal varje dag i veckan som kan hjälpa dig med alla aspekter av din bilhyra, från att assistera med en reservation till att ge utförliga förklaringar kring olika försäkringar eller hantera speciella önskemål kring din bokning, helt kostnadsfritt! Enklast bokar du givetvis din bil på vår hemsida. Som ytterligare säkerhet får alla våra kunder bästa prisgaranti, möjligheten att ändra sin bokning utan extra avgifter och dessutom kan du 48 timmar innan upphämtning avboka din reservation med full återbetalning. Auto Europe har sedan 1956 försett miljontals kunder med billigt biluthyrning över hela världen. Vi har avtal med hyrbilsföretag i 150 länder på över 24 000 olika destinationer, varför vi är övertygade om att vi även kan förse dig med en hyrbil i Kalmar.

  Trafik och parkering

  De mindre vägarna kring Kalmar är på somrarna gröna och kan bjuda på vacker utsikt, då de ligger längs med kusten. För den som behöver ta sig någonstans snabbt ligger E22 precis utanför Kalmar som inom några körtimmar kan ta dig till både Stockholm som Köpenhamn.

  Vägarna i Kalmar centrum och på E22 kan under semesterns högsäsong vara tätt trafikerad, då många människor vill ta sig över Ölandsbron till Ölands vackra sandstränder på landsväg 137, som ligger strax norr om Kalmars centrum.

  Under vinterhalvåret är det viktigt att vara extra försiktigt och ha god framförhållning för din resa, då vägarna längs med kusten ofta kan utsättas för den så kallade "svarta halkan", som innebär att fukt snabbt fryser på den mörka asfalten utan att det syns.

  Övriga råd och information om trafikregler för att hyra bil i Sverige kan du hitta det genom att klicka här

  Parkering

  För den som har bil så finns det gott om möjligheter att parkera inne i staden. I Kalmar gäller transportstyrelsens generella parkeringsregler, såvida inte något annat anges. Detta innebär att du kan parkera på gata eller allmän väg samt på allmänna parkeringsplatser inom tätbebyggt område i högst 24 timmar i följd, utom vardag före söndag och helgdag. i stadskärnan kan du till exempel parkera i närheten av både centralstationen och stora torget, men endast på platser som är markerade med en P-skylt. Samma sak gäller på huvudleder. Beroende på vart du står är tidsbegränsningen 2 eller 3 timmar per parkering mot en avgift på ca 10 SEK i timmen.

  Det är viktigt att du kontrollerar parkeringsskylten innan du lämnar bilen, då vissa parkeringsplatser och gator endast får utnyttjas av boende på Kvarnholmen. Kalmar kommun erbjuder även möjligheten för dig som saknar kontanter eller kreditkort att betala parkeringen med mobiltelefonen. Instruktioner för hur du gör då finns i anslutning till parkeringsplatserna.

  Geografisk information

  Kalmar ligger längs med Smålandskusten i Sveriges sydöstra hörn. Staden är idag en modern kuststad med cirka 35 000 invånare. Kalmar är omgivet av vatten och staden är uppbyggd på öar, som S:t Petersburg och Stockholm. Stadens signifikativa betydelse för Sveriges historia är precis som vattnet, ständigt närvarande i Kalmar. På huvudön Kvarnholmen hittar du inte bara stadskärnan med köpcentrum, gallerior, butiker, restauranger, caféer och pubar, men också raka, breda kullerstensgator och stora torg som påminner dig om att staden under flera hundra år var en fästningsstad. I centrum kan du dessutom hitta många kulturminnesmärkta byggnader, till exempel Kalmar domkyrka eller ringmuren, som omger stadskärnan och som anlades i mitten på 1600-talet. Cirka femton minuters gång från domkyrkan ligger Kalmar slott, den fästning som en gång i tiden var så viktig att det ansågs vara ett av fyra fästen som upprätthöll landet Sverige.

  Inte långt från stadens centrum ligger Hansa city, där du bland annat kan hitta IKEA samt ett stort utbud inom mode, sport, mat, bygg och hemelektronik. Vill du ta dig vidare och utforska Kalmars närområden kan du ta bilen över till Öland eller besöka ett av Kalmars olika utomhusbad. Du behöver dock inte åka iväg från staden för att kunna bada, i slutet av Storgatan hittar du Kattrumpan som har både sandstrand och brygga för den som behöver svalka sig efter att ha gått i historiens fotspår och samtidigt fyllt shoppingbagarna.

  Kalmar flygplats

  Kalmar Öland Airport ligger endast 10 minuter och cirka 5 kilometer från Kalmars centrum med bil. Flygplatsen ligger precis bredvid E22, varför det går både enkelt och snabbt att ta sig till och från flygplatsen med bil. För den som har bråttom och behöver kunna ta sig snabbt till olika delar i eller kring Kalmar, eller som vill åka över till Öland, finns möjligheten att hyra bil direkt på flygplatsen. Flygplatsen trafikeras dagligen av SAS och Kalmarflyg. SAS har destinationen Arlanda medan Kalmarflyg tar till dig till Bromma flygplats. Från flygplatsen går också ett antal flighter till olika charterdestinationer som organiseras av resebyråer. Samtliga destinationer och utbud hittar du på flygplatsens hemsida.

  Under 2013 hade flygplatsen 204 828 passagerare, varav cirka 78,6 % av passagerarna flög med inrikes flyg. Flygplatsen erbjuder lång- och korttidsparkering samt konferensservice. Däremot finns ingen bankomat på flygplatsen, varför du behöver söka upp en bankomat innan eller efter att du reser med flyg till Kalmar.

  Kalmar Öland Airport (KLR)
  Hemsida: www.kalmarolandairport.se/
  Telefonnummer: 0480-45 90 00

  Kollektivtrafik

  Du kan ta dig både till och från flygplatsen utan byten med linje 402, som sköts av Kalmars Länstrafik. Kalmars kollektivtrafik knyts samman vid centralstationen på Kvarnholmen. Därifrån kan du sedan ta dig runt Kalmar, såsom till andra städer i Sverige, med länstrafikens busslinjer. Även stadens järnvägsstation med dagliga avgångar till olika delar av Sverige ligger vid centralstationen och i anslutning till busshållsplatserna.

  Bra länkar

  Turistinformation Kalmar