Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KALMAR FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Kalmar flygplats med Auto Europe

  Upplev Smålandskusten med en hyrbil från Kalmar flygplats och utforska spännande attraktioner och sevärdheter som det medeltida slottet Kalmar slott som bjuder på intressant utställningar och sevärdheter för hela familjen. Med en hyrbil från oss på Auto Europe får du möjlighet att se och uppleva mer och kan även bege dig på roliga dagsutflykter över Ölandsbron till Böda, Borgholm och Färjestaden. Eller varför inte göra en utflykt till universitetsstaden Växjö.

  Tack vare våra långvariga samarbeten med globala och lokala hyrbilsförmedlare får du inte bara ett brett utbud av fordon att välja emellan till din resa utan även marknadens bästa pris på hyrbil. Ring och tala med våra kunniga reservationsagenter eller skicka oss en e-post och vi hjälper dig att hitta ett fordon som fyller alla din behov.

  Flygplatsinformation

  Kalmar Airport (KLR)
  Officiellt namn: Kalmar Öland Airport
  Adress: Flygplatsvägen 32, 392 41 Kalmar, Sverige
  Läge: 5 km väster om Kalmar centrum i anslutning till E22:an.
  Flygbolag på flygplatsen: SAS, BRA, Ving, TUI
  Tel: +46 480 45 90 00

  Terminaler

  Kalmar flygplats som från början var en militär flygbas har i dagsläget en passagerarterminal som är mycket enkel att navigera tack vare sin kompakta storklek. Du hittar informationsdiskar och incheckning direkt innanför terminalens ingången. Flygplatsen håller öppet en timme för första avgång fram tills cirka 30 min efter sista ankomst.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som exempelvis ska resa till staden i jobbsyfte kan enkelt och smidigt hyra bil på Kalmar flygplats för att sedan ta dig vidare in till centrum eller andra närliggande städer. Du hittar diskar inne på passageterminalen.

  Företag Öppettider
  Avis Mån-tors 7.30 till 23.00
  Fre 7.30 till 22.00
  Lör 8.00 till 13.30
  Sön 11.00 till 23.00
  Europcar Mån-fre 7.00 till 18.00
  Lör-sön stängt
  Hertz Mån-fre 7.00 till 18.00
  Lör-sön stängt

  Flygplatsfaciliteter

  Sin kompakta storlek till trots kan Kalmar flygplats erbjuda fika, lunch och lite shopping innan din avfärd. Flygplatsen har en restaurang och ett café & bar som erbjuder allt i från kaffe och kaka till dagens lunch och goda smörgåsar. Du hittar restaurangen i direkt anslutning till incheckningen. Baren kan hittas i avgångshallen och håller öppet i samband med charterflygningar samt tors-fre eftermiddag. Du hittar även en butik samt taxfree för shopping.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du som upphämtat hyrbil på Kalmar flygplats tar dig in till centrum antingen via Södra vägen eller via Erik Dahlbergs väg på ungefär 10 min. För den som vill utnyttja kollektivtrafiken är flygplasten ansluten med centrum med hjälp av busslinje 402 som går var 20:e min. Du kan även ta taxi för mot en kostnad på cirka 150 SEK. Väl inne i centrala Kalmar kan du även enkelt ta dig vidare med kollektiva medel som buss och tåg från Kalmar C järnvägsstation till städer som Malmö, Oskarshamn, Växjö, Alvesta och även Köpenhamn.

  Parkeringstips

  Kalmar flygplats kan erbjuda dig som behöver parkera fordon både lång- och korttidsparkeringsmöjligheter. Du som ska flyga charter kan även parkera på den särskilda charterparkeringen.

  Inne i centrala Kalmar hittar du gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser runt om järnvägsstationen och i närheten av köpcentret Baronen varifrån du på bekvämt gångavstånd kan nå sevärdheter som Kalmar Slott, Kronan museet och shopping stråket runt torget.

  Bra länkar

  Kalmar flygplatsinformation