Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SKELLEFTEÅ

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Skellefteå - Garanterat bästa pris

  Hämta din hyrbil i Skellefteå på flygplatsen eller inne i Skellefteå centrum. När du hyr av Auto Europe får du kunskapen från en hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet av biluthyrning över hela världen. Vi erbjuder alltid marknadens lägsta priser och samarbetar med flera välkända biluthyrare världen över. Du får assistans varje dag i veckan om skulle ha frågor kring din biluthyrning genom att kontakta Auto Europes svensktalande personal antingen per e-post eller på telefonnummer, +46 10 888 66 52.

  Trafik och parkering

  E4 passerar rakt igenom Skellefteå centrum söderifrån innan den fortsätter vidare upp mot Piteå och Luleå. Inne i Skellefteå centrum korsas E4 med landsväg 95, som tar dig vidare mot E45 vid Arvidsjaur och landsväg 372, som tar dig ner till Skellefteås hamn.

  Eftersom E4 är den smidigaste och snabbaste vägen att förflytta sig med längs med den svenska Östersjökusten kan det ibland uppstå trafikköer med tidvis begränsad framkomlighet inne i centrum, på grund av hög trafikvolym av både personbilar och tyngre godstrafik som måste passera Skellefteå.

  Under vinterhalvåret gäller det att köra försiktigt då stadens placering nära polcirkeln och kusten gör vägarna isiga och hala. Vinterdäck är alltid inkluderade i våra priser i Sverige från 1 december till den 31 mars, då lag gäller på att bilar är utrustade med vinterdäck. Övriga körråd och information om trafikregler som kan underlätta din vistelse i Skellefteå hittar du om du klickar här.

  Parkering

  I centrala Skellefteå finns cirka 2500 parkeringsplatser, de flesta längs med gatorna då parkeringshusen erbjuder totalt cirka 800 parkeringsplatser. Du kan betala parkeringsavgiften antingen genom att köpa ett parkeringspass för ett helt år eller betala för planerad parkeringstid med kontanter eller med kort i parkeringsautomaten. Du går också bra att betala med din mobiltelefon. Företagare som har ett behov av att parkera ofta inne i centrum kan köpa ett nyttokort för att underlätta parkeringen.

  På gatorna betalar du från 2 till 10 kronor i timmen från kl. 09:00 till kl. 18:00 under vardagar samt från kl. 09:00 till kl. 15:00 dag före röd dag, beroende på i vilken zon du parkerar din bil i.

  Avgifterna inne i parkeringshusen skiljer sig åt beroende på parkeringshus. Du blir antingen debiterad per timme eller för en hel dag. Vissa parkeringshus erbjuder även nattparkering. För att försäkra dig om vilka regler som gäller råder vi dig därför att alltid kontrollera avgifterna och öppettiderna i parkeringsautomaten innan du betalar för parkeringen.

  Geografisk information

  Skellefteå ligger i Västerbotten, i norra Sverige vid Östersjökusten och har ca. 32000 invånare. Genom staden rinner Skellefteälven som mynnar ut i Bottenviken strax söder om staden. Skellefteå är en industristad, med anor från medeltiden. Om du är historieintresserad kan du vandra runt i Bonnstan, bland de 116 gamla kyrkstugorna eller besöka Skellefteå museum.

  En av de bästa sakerna med norra Sverige är den unika och totala naturupplevelsen. Skellefteå skiljer sig inte i detta avseende och i och kring staden har du flera naturreservat dit du kan åka på spännande utflykter. Förutom att vandra och fiska kan du bada på ett av alla havsbad. På vintrarna finns det rikligt med snö i området och du kan bland annat åka snöskoter, längdskidåkning, hundspann eller isfiska.

  För den som hellre håller sig inomhus på vintrarna men ändå vill aktivera sig finns det inomhusbad, gym, spa eller varför inte uppleva ett äventyr på Boda Borg, som utsätter deltagare för utmaningar som delvis påminner om det klassiska TV-programmet Fångarna på fortet. Vill du titta på hockey istället kan du besöka Skellefteå Kraft Arena där flerfaldiga svenska mästarna i ishockey, Skellefteå AIK huserar.

  Nära Skellefteå ligger Burträsk där Västerbottenosten tillverkats sedan 1872. Bara en halvtimmes körning bort kan du därmed ta reda på varför Västerbottenost bara kan tillverkas på Burträsk Mejeri. Givetvis är det inte upplevelse endast för syn och hörsel utan du får även känna, lukta och smaka på osten under en guidad rundtur.

  Skellefteå flygplats

  Skellefteå Airport ligger cirka 20 till 30 minuters körning söder om staden, mellan sjöarna Falmarksträsket och Bodaträsket. In till staden tar du dig antingen via landsväg 364 eller E4, som ligger i anslutning till flygplatsen.

  Flygbussar finns i anslutning till alla inrikesflyg till och från Stockholm, Arlanda med SAS samt i anslutning till Ryanairs avgångar och ankomster. Flygtaxi måste bokas i förväg. Även olika former av parkering erbjuds: korttids-, långtids-, charter- och årsparkering. Om du har din bil parkerad på flygplatsen så kan du även få din bil tvättad medan du är bortrest. Absolut enklaste sättet att ta sig till och från flygplatsen med bagage är dock med hyrbil och branschens största aktörer som Hertz, Avis och Europcar finns representerade på flygplatsen.

  Flygplatsen har en terminal med en avgångshall och en ankomsthall och till skillnad från många andra flygplatser så är flygledartornet byggt i trä. Under 2014 hade flygplatsen över 300 000 passagerare varav majoriteten flög inrikes. Flygplatsen satsar dock också på att bli en egen hub i deras närregion för internationella lågprisflyg. Därmed erbjuds charterresor till soldränkta destinationer med olika researrangörer samt reguljärflyg till Standsted, London.

  Inne på själva flygplatsen erbjuds trådlöst internet utan kostnad, taxfreebutik samt en restaurang och shop. Rörelsehindrade kan få ledsagning om bokningen skett senast 48 timmar före angiven avgångstid. Du har även möjligheten att boka konferensrum på flygplatsen för antingen 10 eller 20 personer. Funderar du på att gifta dig så är det fullt möjligt att viga sig borgerligt på flygplatsen. Borlig vigselförrättare är ingen mindre än flygplatsens vd Robert Lindberg och det går att beställa en bröllopsmeny från flygplansrestaurangen. Mer information om detta hittar ni på deras hemsida.

  Skellefteå Airport (SFT)
  Hemsida: http://www.skellefteaairport.se/
  Telefonnummer: 0910-576 00

  Kollektivtrafik

  Skellefteå har tyvärr ingen järnvägsstation som tar emot resenärer, varför du måste ta dig till Umeå med tåg för att från Umeå ta bussen till Skellefteå med länstrafiken Västerbotten. Förutom länstrafiken trafikerar även Skelleftebuss och länstrafiken Norrbotten olika destinationer inom närområdet och övriga Sverige.

  För att underlätta för den som vill färdas med tåg är tidtabellerna från Skellefteå anpassade för att undvika onödig väntetid när du byter till tåg eller buss för att resa vidare i landet. Bussarna går från Skellefteå busstation som ligger centralt på Torggatan 3, där det finns en restaurang i anslutning till väntsalen. Behöver du ytterligare reseinformation kan du kontakta Reseinfo vid Skellefteå busstation från måndag till fredag mellan kl. 08.00 till kl. 11:30 och kl. 12:30 till kl. 17:00.

  Bra länkar

  Turistinformation Skellefteå