Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I UPPSALA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Uppsala till billiga priser

  Uppsala ligger i Uppland, i Sverige och har ca. 150 000 invånare. Uppsala är en medeltida stad med mycket intressant historia. Staden ligger ca. 7,5 mil väster om Stockholm. Här finner du det anrika Uppsala universitet, Uppsala domkyrka och den vackra Fyrisån. Staden är Sveriges fjärde största men när du vandrar runt i centrum upplevs den som en pittoresk småstad. Hyr bil i Uppsala och kör till de vikingatida Kungahögarna i Gamla Uppsala. Boka biluthyrning i Uppsala och se dig omkring. Bokar du hyrbil i Uppsala har du all möjlighet att upptäcka Sverige. Om du vill besöka ett grannland tänk då på att meddela oss innan du bokar, eftersom det kan finnas restriktioner. Passa på att besöka andra delar av Uppland. Kör söderut till den gamla och fina staden Sigtuna, eller fortsätt ner till Stockholm. Besök ett av Upplands alla vackra slott och njut av vackra kust och sjölandskap. Med en hyrbil i Uppsala kommer du dit du vill, när du vill.

  Boka din hyrbil i Uppsala med Auto Europe och hämta din bil på flygplatsen - super bekvämt. Du kommer att njuta av att köra i denna attraktiva stad! Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet av biluthyrning. Vi erbjuder alltid låga hyrbilspriser. Vi samarbetar med flera välkända biluthyrare världen över. Hos oss hämtar du enkelt din hyrbil i Uppsala direkt i centrum. Har du frågor kring biluthyrning kan du alltid kontakta Auto Europe på telefonnummer: +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Du kan även ta del av tidigare kunders åsikten och omdömen på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Uppsala innan du bokar din egna bil i staden.

  Hur är trafiken i Uppsala?

  I jämförelse med Stockholm och Göteborg är det enkelt att köra bil i Uppsala. Detta eftersom innerstaden i sig inte är så stor. Undvik dock rusningstrafik och om du ankommer med bil från till exempel Stockholm, välj gärna ett hotell som har parkering.

  Sedan 1 januari 2014 är det inte längre tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon samtidigt som du kör i Sverige. Använd hands-free.I de flesta mindre svenska orter är det inga större problem att hitta parkeringsplats. Ofta finns det stora parkeringshus där du enkelt kan betala med kreditkort eller via sms. Läs alltid skyltarna noggrant innan du parkerar. På vissa mindre orter gäller P-skiva.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Uppsala?

  Om du hyr en hyrbil i Uppsala kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats. Uppsalas centrum består av smala, ofta envägsgator. Det kan därför vara svårt att hitta runt. Det rekommenderas att parkera sin hyrbil i ett parkeringshus eller lite utanför innerstan. Som oftast är parkeringen i Uppsala avgiftsbelagd.

  Du betalar i parkeringsautomater utmed gatan (placera biljetten väl synlig på instrumentbrädan). Parkeringshus finns vid Stadshuset, Centralgaraget, Fyristorg, Flustergräns och Österplan med mera. I övrigt finns det parkering lite utanför stadens centrum, och det kan vara värt att promenera 10 minuter för att spara på dyra parkeringsavgifter.

  Uppsala flygplats

  Uppsala är anknuten till Arlanda som är Sveriges största flygplats med avgångar till ca. 164 olika destinationer i världen. Terminal 2 till 4 är för inrikesflyg och terminal 5 för utrikesflyg. Med bil når du Uppsala eller Stockholm på ca. 30 minuter då flygplatsen ligger precis mellan de två städerna. Du kan även ta pendeltåg, regionaltåg, bussar, taxi eller Arlanda Express till innerstaden.

  Arlanda flygplats (ARN)
  Officielt namn: Stockholm Arlanda flygplats
  Officiell webbsida: www.swedavia.se
  Adress: 190 45 Stockholm-Arlanda
  Telefonnummer: +46 (0)10-109 10 00

  Att göra i Uppsala

  Uppsala är en fantastisk stad full av liv och det finns väldigt mycket att göra i staden. Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa för att vara säker på att se det viktigaste och bästa.

  • Uppsala Domkyrka: Definitivt ett måste när man är på besök i Uppsala. Katedralen är nästan 120m lång och den är lätt att hitta. Det tar cirka 15 minuter till fots från järnvägsstationen för att nå den. Katedralen är helt enkelt vacker. Det anses vara den största i norr och den är värd för många svenska regenters gravar. Det är här den legendariske kungen Gustav Vasa, botanikern Carl von Linné och den svenske mystikern och filosofen Emmanuel Swedenborg ligger begravda.

  • Gamla Upsala: En fantastisk plats, med fascinerande arkeologi, kyrka (med inbyggda runstenar och fristående klocktorn), och framför allt, museet som var kontroversiell när det först föreslogs, men som verkligen väl är välutformat och informativt och erbjuder många insikter i området, tillsammans med intressanta artefakter.

  • Carolina Rediviva: Universitetsbiblioteket rymmer många pärlor - och byggnaden i sig är riktigt maffig. Det viktigaste verket som finns här är silverbibeln från 500-talet, skriven i silverbläck på purpurpapper. Bibeln du kommer se är en kopia, men ett ark finns utställt. Ta också några minuter att titta på Carta Marina, den äldsta kartan över Skandinavien, från 1539, som är ganska exakt. Notera fantasin hos konstnären när det gäller djur som bor där vid den tiden. Allt som allt, missa inte denna fantastiska byggnad och dess innehåll och tveka inte på att ta en guidad tur!

  • Gustavianum: Besok Uppsala universitetsmuseum, med massor av intressanta utställningar, och en ganska egendomlig atmosfär som kommer med ett gammalt universitet, inklusive en anatomisk teater under den vackra kupolen. Det mest kända och fascinerande verket är Augsburgs kabinett, en riktig kabinett av kuriosa som presenterades för den svenska kungen under det 30-åriga kriget. I trädgården bakom museet finns några imponerande träd och en stor samling av runstenar.

  • Botaniska tradgarden: Det finns så mycket att se i denna trädgården, och man kunde gå runt den i timmar. Byggnaden som ligger i mitten är mycket spektakulär. Det finns en överdimensionerad bänk som är rolig att sitta på. Trädgården sträcker sig tvärs över vägen. Detta inkluderar en resturang och ett växthus som du kan besöka för en liten avgift. Platsen är något för alla åldrar. Du kan få en fantastisk utsikt över trädgården från slottet, som du inte heller borde missa att besöka.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Uppsala

  Om man tröttnat på Uppsala för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Uppsala är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag. För dig som vill uttnyttja Uppsalas omgivningar kan vi rekommendera tre utflyktsmål nedan

  Stockholm

  Visste du att du tar dig till Stockholm från Uppsala på en knapp timme med bil? Missa inte huvudstaden och dess resturanger, museum, shoppinggator och skärgård. Ta E4:an och du är framme på en timme, det är cirka 70 kilometer bort. Se till att undvika rustningstiderna då det finns väldigt många pendlare som kör på denna sträckan. Glöm inte heller att planera din parkering i förväg så du slipper leta runt i sista minuten.

  Sigtuna

  Den fina gamla staden Sigtuna ligger en dryga 40 minuter från Uppsala, om man tar E4:an eller väg 255. Varför ska man då besöka denna stad? Jo, staden är känd för bland annat sin historia och sina stenruiner och medeltida kyrkor. Mariakyrkan som står klar sedan 1250-talet är en mycket vacker liten kyrka som man sent glömmer. Gågatan, som sägs vara Sveriges äldsta huvudgata, går tillbaka till tiden till 1800-talets kung Erik. Idag är det fullt av affärer och restauranger i traditionella trähus.

  Ulva kvarn

  På Ulva Kvarn utanför Uppsala kan du njuta av de vackra omgivningarna, titta på hantverk, köpa vackra saker och ta en fika. Du kan också sola och fiska. Här hittar du bland annat en silversmed, en rustik antikaffär och textilbod. Den vackra omgivningen är idealisk för promenader och en picknick. Du kan också besöka en glasblåsarens verkstad och butik, Ulva-butiken, Ulva Krogs restaurang, Café Ulva Kvarn och många andra spännande bodar!

  Geografisk information & historia

  Ursprungligen var Uppsala beläget några kilometer norr om den nuvarande staden, vid Gamla Uppsala. Den plats där staden idag hette östra Aros. Enligt Adam av Bremen var gamla Uppsala centrum för Paganism av svenskarna och där fanns ett hedniskt tempel där kungarna offrade till gudarna från den gamla asareligionen.

  År 1164, omkring ett sekel efter kristnandet, blev Uppsala stiftsstad för det katolska ärkebiskopssätet, och 1274 byggdes staden på sin nuvarande plats. Efter reformationen förblev Uppsala centrum för Svenska kyrkan. Ärkebiskopen av den svenska lutherska kyrkan bor fortfarande i staden. Det var här som Synoden ägde rum 1593 där Sverige formellt antog Lutheranism.

  Under 2007 var Uppsala Europas fjärde mest besökta stad, med ungefär 5 miljoner utländska turister. Antalet turister hade då fördubblats jämfört med fem år tidigare. Uppsala är idag en av de mest besökte turistorterna, då staden är den mest besökta stad med upp till 7,1 miljoner varje år.

  Domkyrkan är den största kyrkan av de skandinaviska länderna. Dess röda tegel torn når 119 meter. Här vilar Gustav Vasa och Carl Linné. På avstånd domineras Uppsalas silhuett av de höga tornen, liksom av dess slott, som ligger på en kulle. Uppsala universitet, grundat 1477, är det äldsta i Skandinavien som fortfarande existerar (den allmänna studium i Lund var aktiv från 1425 till 1536 pga. den danska reformen). Det finns också ett annat universitet i Uppsala, Sveriges LantbruksUniversitet (SLU), som specialiserar sig på naturvetenskap.

  Ta sig runt i Uppsala

  Du behöver inte bara ta dig runt genom att hyra bil i Uppsala, det finns många andra sätt. I Uppsala kan du ta dig runt med bussar och cykel. Bussarna avgår från bland annat Centralstationen och Stora Torget. Du kan köpa biljett med mobilen eller genom automaterna som finns på de flesta hållplatserna. .

  Tågstation

  Uppsala Centralstation ligger på östkustlinjen, som går söderut till Stockholm och norrut till Gävle och Sundsvall och det är den sydöstra terminalen för Dala-linjen som sträcker sig mot nordväst i Mora. Det finns täta tjänster till Stockholm, och inter-city-tjänster inklusive X 2000 som förbinder Uppsala i norr. Många tåg, inklusive de lokala pendeltågen, ansluter Uppsala med Stockholm-Arlanda flygplats.

  Busstation

  Bredvid Centralstationen finns ett nav för Upplands Lokaltrafik regionala busservice. Många lokala busslinjer går genom eller nära stationens grunder, och det finns ett stort område avsatt för cykelparkering. Bussarna kan ta dig till flera områden i Uppsala län samt till Stockholm eller Arlanda om du inte känner för att ta tåget eller pendeln.

  Bra länkar

  Turistinformation