Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I RONNEBY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Ronneby med Auto Europe

  Med en hyrbil i Ronneby via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24.000 stationer runt om i världen. Med över 65 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Ronneby flygplats eller på ett centrumkontor, men först läsa gärna våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Ronneby.

  Trafik och parkering

  Till den lilla staden Ronneby i Blekinge kommer du via E22. Sväng av in på Karlskronavägen, om du kommer österifrån och följ den in till centrum. Om du kommer söder/västerifrån kan du svänga av vid Karlshamnsvägen eller Kallingevägen. Centrumet hittar du längs med Ronnebyån. Om du ankommer från Ronneby flygplats följer du väg 27 söderut. Avståndet in till centrum är endast ca. 8 km. Ronneby Airport är också en knutpunkt för hela Blekinge. Du når enkelt städer som Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg och Kristianstad. Ronneby kommun erbjuder 18 mil vägar, så det är alltid lätt att hitta fram dit du ska. Om du ska åka på affärsmöten i området underlättar tillgången till hyrbil avsevärt.

  Här kommer några saker att beakta när du kör bil i Ronneby:

  • Se upp med fartkameror på E22:an - håll hastigheten
  • Se upp för cyklister
  • Beakta att E22:an består av många sträckor med lägre hastigheter

  Om du vill veta mer om bilkörning i Sverige besök vår: körguide för Sverige.

  Parkering

  I Ronneby kan du välja mellan 900 parkeringsplatser. Det finns platser där du använder P-skiva och om skyltarna visar annat är det P-avgift som gäller. En P-skiva kan du enkelt hämta upp i de flesta butiker i staden samt på turistbyrån. Om du har bråttom och saknar P-skiva kan du skriva ankomsttiden på en lapp som du lägger väl synlig på instrumentbrädan. På Ronneby Airport finns totalt 400 P-platser som inkluderar både korttids- och långtidsparkering.

  Geografisk information

  Ronneby ligger i Blekinge, söder om Kalmar och norr om Kristianstad. Den lilla staden Ronneby har ca. 12 000 invånare och är hem åt Blekingen Tekniska högskola. Till östersjöns kust är det ca. 3 km och det lilla samhället Ronnebyhamn är beläget precis vid havet. Annars är landskapet ganska flackt och i norra delen av Blekinge är naturen lite mer karg, i den mellersta finns många sjöar och åar och i den södra bördig lövskogsmark. Vädret i Ronneby och Blekinge präglas en del av närheten till havet. Det klan blåsa rejält här. Blåsten bidrar också till att hösten är mildare här än på många andra platser. Det kommer in mildare luft från havet som är fuktig.

  Ronneby Airport

  Flygplatsen ligger i Kallinge, ca.8 km norr om Ronneby centrum och är sammanvuxen med F 17 Kallinge. Flygplatsen trafikerar främst Stockholm Arlanda och Bromma, men även Visby (under sommaren).

  Ronneby Airport (RNB)
  Hemsida: www.swedavia.se/ronneby/
  Telefonnummer: 010-109 54 00

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken i Ronneby sköts av Blekingetrafiken och erbjuder flertalet busslinjer men även båtlinjer i skärgården. I Ronneby finns också en järnvägsstation där du kan ta tåget söderut till Malmö och via Hässleholm till Stockholm. Biljetter till bussar och tåg kan köpas antingen i automater, via en mobilapp, hos ett ombud eller ombord på bussen.

  Bra länkar

  Turistinformation Ronneby