Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I SVERIGE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Sverige

  Generell information
  Att hyra en bil i Sverige kan ibland vara bekvämt och enkelt. Kanske ska du flyga inrikes och vill slippa köra en lång sträcka? Hyr bil på din destination och njut av din resa. Auto Europe erbjuder biluthyrning på många olika orter i Sverige.

  Regler vid bilhyra i Sverige
  För att hyra bil i Sverige måste föraren vara minst 19 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Sverige är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 135 cm ska sitta i baksätet på en bilkudde eller i en bilbarnstol anpassad för deras ålder och vikt.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Sverige:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 70 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  I Sverige är det högertrafik. För cirkulationsplatser skall alla fordon inne i rondellen lämnas företräde. Högerregeln gäller då inga andra skyltar finns. Sedan den 1 januari 2014 är det förbjudet att köra bil samtidigt som du pratar i en handhållen mobiltelefon. Hands-free är tillåtet. Det kan tillkomma böter om lagen inte efterföljs. 

  Bensinstationer
  Bränslepriserna i Sverige är dyrare än i många andra europeiska länder. Det är enkelt att tanka då de flesta stationer håller öppet antingen dygnet runt eller mellan 07:00 - 22:00. Alla accepterar kreditkort. På glesbygden finns många självbetjäningsstationer. Om du kör i norra Sverige bör du tanka upp i god tid.

  Vägtullar och avgifter
  I Sverige finns inga vägtullar. Stockholm tillämpar dock en trängselavgift på vardagar mellan kl. 06:30 - 18:30. Öresundsbron är också avgiftsbelagd.

  Parkering
  I Sverige är det enkelt att parkera i antingen parkeringshus eller på gatan genom betalning i parkeringsautomater. Använd ditt kreditkort. I mindre städer tillämpas ofta parkering med P-skiva. Läs alltid skyltarna noggrant.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Sverige ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras inom Västeuropa. Hör dock med oss eftersom det kan finnas vissa reserestriktioner för speciella hyrbilskategorier. Uppmärksamma att det vanligtvis inte är tillåtet att ta hyrbilen på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Sverige är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för utvalda fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.