Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NYKÖPING

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Nyköping - Boka och spara

  Med en hyrbil i Nyköping kan du snabbt och smidigt ta dig till och från Skavsta flygplats utan att behöva släpa med dig ditt bagage på buss eller tåg. Kör till pittoreska Mariefred eller Strängnäs eller besök ett av Södermanlands alla vackra slott och njut av det vackra kust- och sjölandskapet. Auto Europe grundades redan 1954 med målet att hyra ut bilar i Tyskland. 60 år senare kan vi erbjuda hyrbilar i över 24 000 destinationer världen över. Med Auto Europe får du lägsta prisgaranti, inga ombokningsavgifter och full återbetalning vid avbokningar 48 timmar före upphämtningstiden. Har du frågor kring din biluthyrning kan du alltid kontakta oss på telefonnummer: +46 10 888 66 52.

  Trafik och parkering

  Beroende på vart i landet du kommer ifrån eller ska resa till tar du dig enklast till och från Nyköping via E4, som kopplas ihop med andra huvudleder i Norrköping (E22), Jönköping (Riksväg 23) och Södertälje (E20). Andra viktiga vägar är Riksväg 52 till Örebro via Katrineholm och Riksväg 53, som sträcker sig från Oxelösund till Eskilstuna. E4 passerar Nyköping strax utanför stadskärnan och ligger bara 5 minuters bilkörning från både centrum och Skavsta flygplats.

  Sydväst om staden längs med E4 mot Norrköping ligger rastplatsen Nyköpingsbro med inbyggd restaurangbro över vägen, där du bland kan äta lunch ovanför motorvägen med utsikt över trafiken.

  Från Nyköping tar du dig till huvudstaden Stockholm på cirka en timme. E4 är dock en av de mest trafikerade huvudlederna i Sverige och det kan ibland uppstå köbildningar i och kring Stockholm, varför det är viktigt att ta detta i omtanke när du planerar din körning.

  För detaljerad körinformation kan du läsa mer här om våra tips och råd för att köra bil Sverige

  Parkering

  Nyköping är indelat i två parkeringszoner, röd och grön. I den röda zonen, som inkluderar den inre stadskärnan, betalar du 12 SEK i timmen mellan 09:00 till 18:00 vardagar och 09:00 till 15:00 dag före söndag och helgdag. I röd zon får du stå parkerad som längst i 2 timmar på gatuparkeringar.

  I den gröna zonen, som utgörs av den yttre stadskärnan, betalar du 6 SEK i timmen mellan 09:00 till 18:00 vardagar och 09:00 till 15:00 dag före söndag och helgdag. Du kan generellt parkera upp till 24 timmar i följd om ingenting annat anges. Utanför zonerna gäller 24-timmars parkering.

  Vi uppmanar dig alltid att kontrollera avgifter och tider på parkeringsskyltar och parkeringsautomater som gäller när du ska parkera din bil. För den som vill parkera en längre tid inne i centrum finns det privata parkeringshus som inte berörs av zonerna.

  Geografisk information

  Nyköping ligger i Södermanland, strax söder om Södertälje längs med Östersjökusten och har en vacker skärgård. Cirka 32 400 invånare bor i staden och Nyköpingsån som mynnar ut i Östersjön, där även stadens hamn är placerad, delar staden naturligt i en öst- och västdel. Det faktum att Nyköpingsån, Kilaån och Svärtaån samtliga mynnar ut i Östersjön, där Nyköping är beläget, anses vara en betydande faktor för grundandet av staden och är en av anledningarna till att staden vart särskilt betydelsefull för handeln redan under medeltiden.

  När du besöker Nyköping finns det därför flera historiska sevärdheter att besöka. På 1100-talet upprättades två mindre försvarstorn i Nyköping varav det vid åmynningen senare byggdes ut i omgångar till den medeltida borg som går under namnet Nyköpingshus. Under 1200- och 1300-talet utspelades rikspolitiska händelser i Nyköping, bland de mest kända Nyköpings gästabud där kung Birger enligt Erikskrönikan fängslade sina bröder Erik och Valdemar, i kamp om makten i Sverige, och Nyköpings recess, där en överenskommelse nåddes om att bilda en Nordisk union under en regent.

  Staden har dessvärre brunnit flera gånger sedan dess och har till stora delar byggts upp igen, varför den ursprungliga stadsplaneringen inte längre finns kvar. Trots detta finns det många fornlämningar kvar i Nyköping. Förutom Nyköpingshus hittar du bland annat Alla Helgona kyrka och Sankt Nicolai kyrka, båda uppförda på 1200-talet.

  Förutom att vandra i historiens fotspår bland historiska byggnader hittar du också en en modern stad med alla bekvämligheter. Inne i centrum hittar du affärer, caféer, pubar, barer och nattklubbar. Det finns även mysiga restauranger, caféer och hotell längs med ån, för den som gärna njuter av stilla grönska vid ett varierande vattendrag.

  Har du en hyrbil i Nyköping och vill se sig omkring utanför staden finns det utsökt natur i Nyköpings omgivningar. Stadens närhet till skärgården gör att du har ett stort urval av havsaktiviteter och stränder och klippor för bad i havet. Bara en halvtimmes bilkörning från staden når du Stendörrens naturreservat som erbjuder dig den ultimata skärgårdsupplevelsen utan båt. Vill du ta dig ut i arkipelagen går det båtturer dagligen som tar tar dig ut till de olika öarna. När du är i området kan du också passa på att besöka Sveriges största djurpark, Kolmården som ligger endast 40 minuters körning från Nyköping centrum.

  Förutom detta kan du bland annat paddla havskajak, forspaddla i ån, vandra på Sörmlandsleden eller gå på ridtur. Om du har det rätta knixet i handleden går det också utmärkt att flugfiska havsöring och lax i den nedre delen av ån eller fiska insjöfisk i någon av de otaliga insjöarna som finns i Nyköpings direkta närhet.

  Nyköping flygplats

  Skavsta flygplats räknas som en av Stockholms fyra flygplatser och trafikeras av lågprisbolagen Ryanair och Wizz Air. Även Fritidsresor erbjuder charterresor från flygplatsen. Flygplatsen har en terminal med en avgångshall och en ankomsthall och sex gater.

  Inne på flygplatsen hittar du Pressbyrån, två restauranger och ett café där du kan köpa allt från fikabröd till frukost eller lunch. Innanför säkerhetskontrollen hittar du en tax free butik och The Bar, som erbjuder öl, vin och drinkar samt klassisk pubmat. Förutom detta erbjuds konferensrum för upp till 140 personer på Connect Hotel Skavsta, växelkontor, internetstationer med mera. För den som har egen laptop/surfplatta eller smartphone finns trådlöst internet tillgängligt mot en avgift. Däremot finns ingen uttagsautomat, varför du behöver ta ut kontanter innan du beger dig till flygplatsen, om du inte har möjlighet att betala med kredit- eller betalkort.

  Flygplatsen erbjuder också långtidsparkering, biltvätt medan du reser, taxiservice. Behöver du en hyrbil i Nyköping kan du förbeställa den på vår hemsida med hyrbilsföretagen Avis, Budget, Europcar och Hertz till ett lägre pris än vad du betalar på plats eller direkt till hyrbilsföretaget.

  För den som hellre åker med kollektivtrafik finns Flygbussarna som alternativ, de har dagliga expressavgångar till bland annat Stockholm, Norrköping och Linköping. Från flygplatsen avgår bussen 30 minuter efter flygets ankomsttid. Om flyget skulle ankomma tidigare eller senare än den angivna ankomsttiden anpassas bussen avgångstid till 30 minuter efter den faktiska ankomsttiden.

  Ska du åka tåg eller om du behöver ta dig in till Nyköping centrum trafikerar linje 515 flygplatsen från 04.00 till midnatt. Från Nyköping centralstation kan du sedan ta dig vidare med tåg med SJ eller Veolia.

  Stockholm Skavsta Airport (NYO)
  Hemsida: http://www.skavsta.se/sv/
  Telefonnummer: 0155-28 04 00

  Kollektivtrafik

  Nyköpings bussterminal ligger mellan Järnvägsgatan och Teatergatan. Förutom flertalet busshållplatser med avgångar till olika delar av Nyköping med länstrafiken hittar du här en bensinstation, kiosk och gatukök. Swebus, Svenska buss och Blåklintbuss med expressbussar till bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö avgår också härifrån.

  Cirka tio minuter gång från Nyköpings busstation ligger Nyköping Centralstation, varifrån du kan ta tåget vidare i Sverige med SJ eller Veolia. Buss 515 från Skavsta flygplats stannar vid centralstationen tillsammans med 9 andra linjer. Tar du buss från från busstation till centralstation tar det cirka 5 minuter.

  Hotell

  Inne i Nyköping finns flertalet hotell i olika prisklasser och storlekar. För den som ankommer sent eller ska resa tidigt på morgonen från Skavsta flygplats finns möjligheten boka ett rum direkt vid flygplatsen på Connect Hotel Skavsta. På vår hemsida under fliken hotell kan du hitta lediga rum för båda alternativ.

  Bra länkar

  Turistinformation Nyköping