Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ STOCKHOLM SKAVSTA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats - Boka idag

  Trots namnet Stockholm Skavsta flygplats ligger flygplatsen en bra bit från vår huvudstad, nämligen cirka 10 mil söder om Stockholm i närheten av Nyköping. Nyköping är en typisk svensk tätort vid östkusten som främst består av bostadsområden. På grund av sitt fantastiska läge i skärgården är det många som väljer att bosätta sig här, totalt bor det cirka 36.000 personer i stadens centrum och 56.000 om man räknar invånarna i hela kommunen. Mest känd är kanske Nyköping för att NK (Nordiska Kompaniet) under en lång tid på 1900-talet hade sin möbelproduktion här och för flygplatsen.

  Stockholm Skavsta flygplats ansluter Nyköping till Stockholm och andra städer i Europa. Via Auto Europe kan du boka hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats via etablerade företag som Hertz, Avis och Europcar. Auto Europe är en hyrbilsförmedlare vilket innebär att vi samarbetar med alla marknadens största och bästa leverantörer och på så sätt kan erbjuda kunder ett stort utbud, låga priser och hög kvalité. På vår hemsida jämför du hyrbilsföretagens olika priser och fordon och bokar sedan bilen som passar din budget och behov. Kolla in våra erbjudanden på Skavsta flygplats via sökmotorn ovan eller ring en av våra hyrbilsexperter om du vill ha hjälp med din bokning. För information och betyg om vad våra kunder tycker om att hyra bil genom oss kan man läsa mer på vår dedikerade sida med utvärderingar av hyrbil i Stockholm.

  Flygplatsinformation

  År 1997 fick flygplatsen sin första internationella destination, det var lågprisbolaget Ryanair som införde flyg mellan Stockholm Skavsta flygplats och London Stansted flygplats. Sedan denna första destination lades till har fler och fler internationella destinationer tillkommit och 2003 etablerade Ryanair sin första bas i Skandinavien på flygplatsen, vilket resulterade i att passagerartrafiken fyrdubblades. Samma år gick flygplatsen från att vara Sveriges nionde största flygplats till att vara den femte största (idag är den fjärde störst efter Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Stockholm Bromma). Idag har den också över 30 internationella destinationer ute i världen och är byggd för att kunna hantera upp till 3 miljoner resenärer per år.

  Stockholm Skavsta flygplats - (NYO)
  Officiellt namn: Stockholm Skavsta flygplats
  Adress: General Schybergs väg 22, 611 92 Nyköping, Sverige
  Läge: Flygplatsen ligger utanför Nyköping, cirka 100 km söder om Stockholm.
  Flygbolag på flygplatsen: Ryanair och Wizz Air

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats?

  Hyrbilsföretagen som erbjuder upphämtning på Stockholm Skavsta flygplats är några stycken. Var du hämtar upp bilnycklarna och bilen beror därför på vilken leverantör du väljer. Det kan hända att en representant från leverantören kommer möta upp dig efter du landat och lämna över nycklarna, eller så kan du behöva använda dig av ett obemannat och automatiskt system. All information om var du hämtar fordonet när du ska hyra bil på Stockholm Skavsta flygplats kommer du stå på din Auto Europe voucher som du får via mejl efter en bekräftad bokning.

  Samma voucher är det viktigt att du har med dig till upphämtningsdisken och läser igenom innan du på börjar hyran. På den finner du nämligen all information du behöver för en lyckad hyrbilsupplevelse och alla Auto Europes hyresvillkor. Om något är oklart eller du har några frågor så vänligen kontakta oss så hjälper vi dig. Upp till 48 timmar innan angiven upphämtningstid kan du ändra eller avboka din hyrbil helt kostnadsfritt och vår duktiga personal finns alltid till hands.

  Nedan ser du öppettider och kontaktuppgifter för några av hyrbilsföretagen du kan hyra bil av på Stockholm Skavsta flygplats.

  Avis hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats Avis på Stockholm Skavsta flygplats
  General Schybergs väg 22,
  Nyköping, Sverige 611 92

  +46 10 494 81 40
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.00 - 16.00
  Hertz hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats Hertz på Stockholm Skavsta flygplats
  General Schybergs väg 22,
  Nyköping, Sverige 611 92

  +46 155 21 24 54
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07,00 - 24.00
  Europcar hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats Europcar på Stockholm Skavsta flygplats
  General Schybergs väg 22
  Nyköping, Sverige 611 92

  +46 155 28 50 00
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 19.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Budget hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats Budget på Stockholm Skavsta flygplats
  General Schybergs väg 22
  Nyköping, Sverige 611 92

  +46 10 494 81 40
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.00 - 16.00

  Terminaler

  År 1980 lades den dåvarande militära flygplatsen utanför Nyköping ner och fyra år senare köptes den av kommunerna Nyköping och Oxelösunds. De blev då ägare av vad som senare kom att bli Stockholm Stavsta flygplats, även om de senare sålde vidare flygplatsen och ägare idag är Vinci Airports. Sedan flygplatsens forna militära tid har många uppgraderingar och renoveringar ägt rum, till exempel finns det idag ett 40-tal företag på flygplatsområdet som tillsammans jobbar för att verksamheten ska utvecklas och för att resenärerna ska ha en trevlig upplevelse. Det finns endast en terminal som huserar alla de tjänster och service som behövs för att driva en något mindre modern flygplats.

  Flygplatsfaciliteter

  Utbudet må inte vara så stort men kvalitén är hög. På Nordic Kitchen & Bar satsar restaurangen på lokalproducerade och säsongsanpassade råvaror för att erbjuda kunderna goda klassiska svenska såväl som internationella maträtter. Även flygplatsens andra matställe har hög kvalité, de fokuserar mer på fräscha sallader, mackor och pajer samt olika kaffesorter och bakverk. Puro Gusto är det som har dessa smarrigheter på menyn och de hittar du innan säkerhetskontrollen medan Nordic Kitchen & Bar finnes efter säkerhetskontrollen. Har du väldigt ont om tid kan du även snabbt gå in om Pressbyrån, som ocksp ligger efter säkerhetskontrollen, för att köpa något att äta.

  Andra tjänster som finns på flygplatsen är rökruta, Forex bank växlingskontor, turistinformation, uttagsautomater, en tax-free butik och Wi-Fi. De första 30 minuterna är internet helt gratis men därefter behöver du köpa till extra, då för antingen 1, 3 eller 24 timmar. Mindre än 100 meter från flygplatsen ligger det ett hotell med namnet Connect Hotel. Där kan du boka in dig på ett rum om du behöver övernatta nära flygplatsen eller boka konferenslokaler med plats för upp till 140 personer. Sammanfattningsvis kan vi säga att Stockholm Stavsta flygplats, trots sin hyfsat lilla storlek, har en service-minded inställning och huserar alla de tjänster du behöver för en lyckad flygplatsvistelse.

  Hur kan man ta sig till och från Stockholm Skavsta flygplats?

  Att hyra bil på Stockholm Skavsta flygplats, eller på något annat sätt få tillgång till en bil, är det enklaste sättet att ta sig runt i Södermanland på. In till Nyköping, som endast ligger sju kilometer från flygplatsen, tar det inte många minuter att köra och till huvudstaden Stockholm i norr tar du dig på cirka 1 timme och 15 minuter. E4:an är den närmaste stora motorvägen och kör du på den ska du ta avfart 133 och sedan följa skyltarna mot Skavsta för att komma till flygplatsen.

  Läs gärna vår sida som tar upp körinformation om Sverige.

  Två flygbussar finns att tillgå, en som kör mellan flygplatsen och Stockholm Cityterminal och en som kör mellan flygplatsen och Linköping med stopp i Norrköping däremellan. En lokalbuss (nr 515) kör in till centrala Nyköping och stadens tågstationen var goda anslutningsmöjligheter finns. Tågstationen ligger ungefär sju kilometer från flygplatsen och härifrån går det ännu fler bussar ut i Södermanland såväl som tåg till bland annat Norrköping, Södertälje och Stockholm.

  Parkeringstips

  Letar du efter en parkering åt din hyrbil på Stockholm Skavsta flygplats behöver du inte leta länge. Flygplatsen har en mängd parkeringsalternativ för olika priser samt handikapplatser 30 meter från huvudingången och platser med laddningsutrustning för elbilar. Det absolut billigaste alternativet är att ställa sig på långtidsparkeringen P5 som ligger cirka 700 meter från passagerarterminalen. Där kostar det 99 kr/dag och priset minskar sedan gradvis ju längre du står. På flygplatsens hemsida kan du förboka din parkering och de har med jämna mellanrum olika erbjudanden där de sänker priserna för de som använder deras bokningstjänst online.

  Nyttiga länkar

  Stockholm Skavsta flygplats hemsida