Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SUNDSVALL

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sundsvall med Auto Europe

  Du förbokar din hyrbil i Sundsvall på vår hemsida för upphämtning på Midlanda flygplats eller i centrum och betalar ett lägre pris än om du hyr bilen direkt på plats. Auto Europe är en hyrbilsförmedlare med över 60 års erfarenhet av biluthyrning. Vi förhandlar oss alltid till marknadens lägsta hyrbilspriser genom samarbete med flera välkända biluthyrare världen över och erbjuder dig ett lägre pris. Har du frågor kring din hyra kan du alltid kontakta Auto Europe på telefonnummer +46 10 888 66 52 alla dagar i veckan och tider på dygnet.

  Du kan också läsa omdömen skrivna av tidigare Auto Europe kunder för att se vad de har att dela med sig om. Vänligen besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Sundsvall för att göra det.

  Trafik

  2014 invigdes en ny bro i Sundsvall med fyra vägsträckor för biltrafik, som en del av en 2 mil lång, ny sträcka på E4 från Stockholm. Tidigare gick E4 genom Sundsvall centrum men går numera över över Sundsvallsfjärden och vidare mot Umeå, via Timrå och Härnösand. Tanken med den nya sträckan är att den ska korta ner restiden, underlätta framkomligheten inne i stadskärnan, då E4 tidigare gick igenom staden, och öka trafiksäkerheten och stadsmiljön. Bron är öppen för trafik, däremot kan framkomligheten ibland vara begränsad då vissa arbeten med bron fortfarande kvarstår. Dock bör dessa vara klara under 2015. Som alltid får man räkna med begränsad framkomlighet under rusningstid både inne i centrum och på motorvägen.

  Sundsvallsbron finansieras delvis av resenärerna, varför det tillkommer en broavgift när du åker över bron. Broavgiften är 9 kronor för personbil per bropassage. Debiteringen registreras med kameror vid början av båda brofästen. Kamerorna tar en bild av registreringsskylten och bilden skickas till Transportstyrelsen där fordonet identifieras. I slutet av månaden skickas en inbetalningsavi till den som äger fordonet, i detta fall det hyrbilsföretag som vi förmedlat till dig. Då hyrbilsföretagen inte ansvarar för extra kostnader som tillkommer i samband med hyran, som vägavgifter eller parkeringsböter, kommer du därför att bli debiterad i efterhand av hyrbilsföretaget om du passerat bron med din hyrbil.

  Den gamla E4-rutten som gick igenom staden har också ändrats. Två filer har stängts ner och de gamla motorvägen har gjorts om till stads- och landsväg, varför det är viktigt att du är uppmärksam kring de nya hastigheterna, om du tidigare kört igenom Sundsvall på E4 och är van med de gamla förutsättningarna. Söder om Sundsvall kopplas E4 samman med E 14, som har sin start- och slutpunkt i Sundvall. E14 tar dig till bland annat till Östersund och Trondheim.

  Parkering

  Det finns ungefär 6000 parkeringsplatser i centrala Sundsvall fördelat över förhyrda parkeringsplatser, parkeringshus och parkeringsytor. Generellt parkerar du gratis på dessa platser efter kl. 16, men innan det tillkommer både avgifter och tidsbegränsningar. Dessa avgifter och begränsningar är angivna på parkeringsskylt eller automat som finns i anslutning till parkeringsplatsen.

  Vanligtvis måste du betala mellan 2 SEK till 10 SEK i timmen mellan kl. 09.00 till kl. 16.00 för att parkera din hyrbil i Sundsvall, beroende på vart du parkerar. Vissa parkeringsplatser använder sig av en stegringskostnad, där de första tre timmarna kostar 2-3 SEK i timmen, men efter den tredje timmen kostar det 10 SEK i timmen om du ska fortsätta stå parkerad på samma plats. På lördagar betalar du bara från kl. 09.00 till kl. 15.00 och därefter är det gratis. Dock kan du bara stå parkerad som mest i två timmar fram till kl. 15.00, därefter kan du stå hur länge du vill.

  Har du en elbil kan du ladda den på parkeringsplatserna Hamnplan, beläget vid Sjögatan eller vid P-däckets övre plan på Magasinkvartet, som har 6 laddare var för elbil typ 1 och 2. Parkeringen betalar du antingen med mynt eller betalkort i parkeringsautomaten. Du kan också betala med talsvar eller använda mobilapparna Tele P eller Easypark. Anvisningar kommer alltid att finnas i närheten av din parkeringsplats, varför vi alltid ber dig att uppmärksamma vad som gäller på din specifika plats så att du inte råkar ut för böter.

  I Sundsvalls tätort gäller datumparkering där inget annat är angivet. Tätorten är ett datumzonområde och skyltar för datumzonområde sitter vid alla större infarter till Sundsvalls tätort. För datumzonparkering gäller att du inte får stå parkerad på den sida av gatan med jämna gatnummer på jämna datum och på sidan med ojämna gatunummer på ojämna datum. Dessa regler gäller från midnatt till kl. 16.00. Om du vill parkera efter klockan 16.00 och vill stå parkerad till morgonen därpå ska du stå parkerad på den sida där parkering är tillåten efter klockan 00.00. Som alltid måste du stå parkerad i rätt körriktning och hålla ett avstånd på minst 10 meter till korsning eller övergångsställe.

  I Skönsberg gäller p-skiva och begränsad parkeringstid på max två timmar under vardagar, från kl. 9.00 till kl. 18.00. Detta finns också angivet på skyltarna i anslutning till parkeringsplatserna. Övriga tider är parkeringen inte begränsad och p-skiva behöver inte användas.

  Geografisk information

  Sundsvall, med sina nästan 100 000 invånare är Medelpads enda stad och ligger längs med kusten vid Bottenhavet och vid en havsvik, där Selångersån mynnar ut i Sundsvallsfjärden. Ån delar staden naturligt i en norr- och söderdel och staden sträcker västerut mot Selånger och runt viken. Även Alnön är befolkad och binds samman med Alnöbron, som en gång i tiden var Sveriges längsta bro.

  Staden är ursprungligen uppkallad efter den tidigare öppna betesmarken "vall", som låg söder om ån och som tillhörde Sund, en by med fyra bönder som låg norr om ån vid Åkroken, där Mittuniversitetet idag är placerat. Detta område utgjorde stadskärnan när Sundsvall senare bildades år 1621. På 1800-talet hade staden utvecklats från en fiskarby till sågverksstad och var under tiden en av världens sågtätaste städer och en av Sveriges rikaste städer. Dock brann staden ner år 1888 i Sveriges största brand till en kostnad av cirka 1,8 miljarder kronor i dagens värde, varför man fattade beslut om att bygga om stadskärnan helt i sten. Stadskärnan kallas därför för Stenstaden, eller Stenstan och omfattar många, vackra och fina byggnader.

  Inne i staden har du ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer. Även Sveriges första Internationella kasino samt Norra Berget, en av Sveriges största stadsparker hittar du i stadskärnan. Inne i stadsparken, som har Skansen i Stockholm som förebild, kan du bland annat kan promenera genom Medelpads historia, träffa djur, leva en dag i en fäbodvall, timmerkoja eller bondgård, ta en skogspromenad eller i tysthet beakta den fantastiska utsikten över staden och havet. Det finns många grillplatser och lekparker tillgängliga inne i parken samt restauranger och butiker med hantverkstema.

  Under vintern kan du bland annat vinterfiska eller snöskovandra ute i naturen. Söder om staden har kommunen preparerat inte mindre än 35 km skidspår med snökanon tillgänglig vid dåligt väder. Skulle det vara för kallt ute kan du istället besöka en av stadens alla spa eller inomhusaktiviteter som t.ex. äventyrsbadet, skate parken eller pröva på Norra Europas enda frifallssimulator. Om du skulle vilja shoppa ligger IKEA mellan Sundsvall och grannstaden Timrå samt köpcentret, Birsta City.

  På sommaren är utbudet på aktiviteter lika många som på vintern, om inte mer. Bara ett par minuter bort från Sundsvall kan du ta bilen över bron till Alnön som erbjuder en rik naturupplevelse. Skulle du vilja fiska kan du bara som ett av alla exempel ta dig till en av alla sjöar in i landet cirka två timmars körning från Sundsvall, där du kan fiska öring och röding. Också någon timmes bilkörning bort kan du åka på motorcykeltur och ta dig ut i landskapet dit ingen bil kan ta dig. Det finns också möjlighet att paddla kajak, åka på sälsafari, besöka höghöjdsparken, takvandra eller åka wakeboard eller vattenskidor. Sammanfattningsvis finns det mycket att göra och mycket att se. Enklast och snabbast tar du dig runt med en hyrbil i Sundsvall, så att du hinner med att uppleva hela staden.

  Sundsvall - Timrå flygplats

  Flygplatsen, även kallad Midlanda, ägs både av Sundsvall och Timrå kommun och ligger på Indalsälvens delta norr om Timrå och cirka 20 minuters körning från Sundsvall längs med E4. 2012 hade flygplatsen nästan 282 000 flygresenärer med 11 landningar per dag. Flyg erbjuds till både inrikes- och utrikesdestinationer med SAS, Sundsvallsflyg, Nextjet, Direktflyg och Gotlandsflyg med dagliga avgångar till Arlanda, Stockholm.

  Flygplatsen har en terminal med tre plan och två gater samt en avgångshall och en ankomsthall. Öppettider är en timme före avgång på inrikesflyg och två timmar före avgång på utrikesflyg. Flygplatsen stänger en timme efter sista avgång på både inrikes- och utrikesflyg. På flygplatsen finns trådlöst internet, restauranger och caféer, taxfreebutik, kontor och konferenslokal samt möjligheten att viga sig på flygplatsens VIP-rum. Vigselförrättare är flygplatsens VD. Om en egen vigselförrättare önskas så går det också att ordna. Vigseln är gratis men vill man ordna mat och dryck samt festlokal så går det att ordna mot betalning. Det finns däremot ingen bankomat vid flygplatsen, varför du behöver ta ut detta innan om du behöver kontanter.

  Flygbussarna upphörde att gå från 2013 varför man måste ta sig cirka en kilometer till fots till närmsta busshållplats, som kan ta dig med länstrafiken till Sundsvall på cirka 40 minuter eller till Härnösand på cirka 50 minuter. Däremot erbjuds flygtaxi från flygplatsen för inrikesresor som du måste förboka i samband med din resa. Absolut smidigaste och billigaste lösningen är dock att du förbokar en hyrbil på vår hemsida som du sedan hämtar upp och lämnar av direkt på flygplatsen med antingen Hertz, Europcar eller Avis.

  Sundsvall - Timrå Airport (SDL)
  Hemsida: www.sdlairport.se
  Telefonnummer: 060-658 39 00

  Kollektivtrafik

  I Sundsvall kopplas tre olika tåglinjer samman vid centralstationen. Med Ostkustbanan, Ådalsbanan och Mittbanan tar du dig med tåg till olika delar av Sverige med olika bolag. SJ har flera dagliga avgångar till och från Stockholm. Med Norrtåg kan du ta dig norrut till Umeå eller resa in i landet och över till Trondheim via Östersund och Åre, medan X-tåget tar dig till Gävle.

  Även bussförbindelserna är goda. Cirka tio minuters gång från centralstationen ligger Sundsvalls busstation, Navet. Med länstrafikens linjer 1 till 5 och 65 till 85, kan du ta dig runt hela staden och ända ut till 8 km från centrum. Även expressbussar har dagliga avgångar från Navet till bland annat Stockholm, men också andra kommuner i länet och städer med bolagen Y-buss, Svenska Buss, Norrlandsresan och Swebus.

  Bra länkar

  Turistinformation Sundsvall