Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HALMSTAD

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Halmstad - Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe har sedan 1954 förmedlat tusentals av hyrbil till nöjda kunder i över 24 000 destinationer i 180 länder. Med Auto Europe kan ni till de bästa priserna hitta en hyrbil i Halmstad och få utsökta fördelar som ingen annan kan erbjuda. Ta fördel av att använda en marknadsledare och ta vara på hur enkelt och bekvämt det är att använda sig ut av Auto Europe. Varför krångla till det, när det kan vara så enkelt. Alla dagar i veckan är de mycket välutbildade hyrbils experterna redo att hjälpa till. Ni kan enkelt ta kontakt via telefon eller e-post till den prisbelönade kundtjänst som med glädje svarar på alla era frågor och hjälper till där det behövs.

  Under sommar månaderna strömmar det in med turister till Halmstad som vill ta del av stadens närhet till havet och den fina naturen som omringar Halmstad. Halmstad som även kallas för Sveriges golfhuvudstad har en speciell känsla över sig, det är som att sommaren alltid dröjer kvar lite i staden, oavsett tiden på året. Utöver golf så är det Tylösand stranden som förevigats av Gyllene Tiders kända sång. Men Halmstad har mer att erbjuda än underbara stränder och uppskattade golfbanor, stadens nattliv är väldigt bubblande under sommaren och där finns mycket historia som visar upp Sveriges kamp mot Danmark genom tiderna.

  Hur är trafiken i Halmstad?

  Något att tänka på när ni skall hyra bil i Halmstad är om ni vill lägga till en av Auto Europe återbetalnings tjänster så att ni slipper oroa er om något skulle hända med er hyrbil. Det är samma trafikregler som gäller i Halmstad som i övriga Sverige, men man bör ha kolla på de lokala trafikföreskrifterna som miljözoner, var som anses vara tätbebyggda områden och dylikt. För bra och viktig information har Auto Europe en körinformations sida som gäller för hela Sverige, som är rekommenderat att man läser. I Halmstad kan ni känna er säkra när ni kör med er hyrbil, staden jobbar hårt för att hålla en hög trafiksäkerhet med väl underhållna gator. Trafiken flyter på bra, även under de mer hektiska månaderna under sommaren, när det strömmar in turister från alla håll och kanter. Här nedan är några bra regler att komma ihåg.

  • Mobiltelefon och GPS får inte användas på ett sätt som gör er ouppmärksam och farlig i trafiken.
  • Alla som färdas i fordonet måste använda säkerhetsbälte.
  • Barn får inte sitta i ett säte med aktiv krockkudde.
  • Kör ni ut i naturen, se upp för vilda djur som älg och rådjur.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Halmstad?

  Tillgången till parkering är en grundläggande förutsättning för att biltrafiken skall fungerar och bidrar starkt till hur själva staden upplevs. I Halmstad som har över 7 000 kommunala parkeringsplatser, och flera privatägda parkeringsplatser, är det enkelt att hitta en plats för er hyrbil i Halmstad. Staden är uppdelat i fyra olika parkerings zoner där priser per timme skiljer sig markant. Betalning för att parkera sker antingen via de närliggande biljettautomaterna eller via mobilbetalning. Där finns även alternativ där ni kan slippa att behöva betala något för att parkera, dessa hittar ni vid platser som Halmstad Arena, Studentparken och vid Stationsgatan.

  Halmstad flygplats

  Halmstad City flygplats som är Hallands enda reguljära flygplats ligger drygt tre kilometer från Halmstad. Flygplatsen erbjuder fina flygmöjligheter för de som önskar ta sig till Stockholm. Flygplatsen erbjuder ett par avgångar per dag till Stockholm Bromma flygplats för de som vill ha en snabb pendel mellan landets huvudstad och Halmstad. Flygplatsen erbjuder även charter flyg till vissa internationella destinationer.

  Halmstad flygplats (HAD)
  Adress: Tre Hjärtans väg 12, 302 41 Halmstad, Sverige
  Telefonnummer: +46 35 18 26 00
  Hemsida: www.halmstadcityairport.se

   

  Att göra i Halmstad

  • Tylösand Strand: Under sommaren finns där ingen vackrare plats än Tylösand strand att vara på. Stranden ligger väster om staden och har en sju kilometer lång silkeslen vit sand. Stranden är uppdelat så att den norra delen är mer för familjer som vill ha en lugn stund vid stranden, medans den södra delen är något livligare där många ungdomar flockas. En liten kul sak med stranden är att vid den sydligaste delen finns där en vik som kallas för Tjuvahålan. Fram till slutet på 1800-talet var detta en mycket viktigt punkt för smugglare.

  • Halmstad Bad: För de oundvikliga dagarna när det regnar så kan ni i Halmstad hitta en av de största vattenparkerna i Sverige. De flesta av Halmstad Arena Bads bekvämligheter ligger inomhus, med några bassänger för utomhus bruk. Här finns rutschkanor, bubbelpooler, vanliga bassänger och även gym och bastu.

  • Golf: Det är inte för inte som Halmstad har utnämnts som Sveriges golfhuvudstad. Staden med sina 153 golfhål uppdelat över nio olika unika anläggningar i natursköna miljöer lockar golfentusiaster från hela världen. Oavsett om ni är en första gångare eller erfaren med mycket bra handikapp så finns här utmaningar som väntar för er. Den något dyrare banan som lockar de med god golfvana rankas bland de bästa i världen. Andra fina banor som lockar alla typer av intresserade ligger i närheten av Tylösand och erbjuder en enastående havsutsikt och så klart utmanade hinder i vägen för att göra det mer spännande.

  • Galgberget: Galgberget är en rullstensås som har haft ett mörkt förflutet. Sitt namn fick det från den galgbacke och avrättningsplats som fanns där fram till någon gång på 1850-talet. Numera är det ett frilufts och motionsområde och ett 13 meter högt utsikts torn placerades här i slutet på 1800-talet, där man kan gå upp för att få en häpnadsväckande utsikt över Nissan, Halmstad och havet. Vid foten av åsen ligger där även en hembygdsgård, Hallandsgården, som lockar många. Under sommaren kan de mindre leka och umgås med typiska bondgårds djur.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Halmstad

  Skara sommarland

  Från Halmstad kan ni enkelt ta er till Skara och sedan vidare till Sveriges största vattenpark. Men Skara sommarland är mycket mer än en gigantisk vattenpark fylld med olika aktiviteter, utan i nöjesparken hittar ni även gokartbanor, tivoli och andra fartfyllda äventyr. Nöjesparken består av 45 olika attraktioner, från roliga vattenrutschbanor till adrenalin pumpade berg- och dalbanor. Oavsett ålder eller intresse, så kommer ni att enkelt hitta något att roa er med under ert besök på Skara Sommarland. Deras senaste tillägg är en 210 meter lång fartfylld vattenrutschbana som garanterat höjer pulsen. Den har en fallhöjd på 23 minuter och hela sträckan tar 20 sekunder att fullfölja.

  Helsingborg

  Söder om Halmstad hittar ni mysiga Helsingborg som är en utmärkt dagsfärd. I Helsingborg kan ni fönstershoppa på Sveriges äldsta gågata, vandra upp till Ramlösa brunnspark, med det världskända vattnet som är rikt på mineraler och används för Ramlösa. Vad mer som gör Helsingborg till en utmärkt dagsfärd, är dess närhet till Danmark. På mindre en tjugo minuter kan ni ta färjan över till Helsingör och ta del av den danska kulturen på en och samma resa.

  Åkulla Bokskog

  Kör mindre en timme norrut och besök Varberg. Från Varberg kan ni enkelt ta er ut till Åkulla bogskog som är en härlig skog med många natursköna vandrings stigar. Fast skogen är utmärkt för att vandra i, så är det Bockstensmannen som lockar många nyfikna hit. Bockstensmannen är inte bara Europas bästa bevarade medeltidsfynd med de enda exemplaret av en fullständigt bevarad medeltida mansdräkt, utan även en av modern tids mest uppseendeväckande mordgåta som ingen har lyckats lösa. I Åkulla bogskog kan ni gå till mossen där liket hittades, själva fynd platsen är markerat med ett kors som markerar den plats där det ödesdigra mordet skedde för 650 år sedan.

  Geografisk information & historia

  Halmstad är residensstad och ligger i södra Halland vid Nissans mynning ut i Laholmsbukten. Med sina 100 000 invånare gör det Halmstad till Sveriges 18:e största kommun. Halmstad ligger i Halland län och gränsar i norr mot Falkenberg och i söder mot Laholm. Halmstad är ganska så exakt i mitten mellan Malmö och Göteborg. Staden är en mycket populär turist stad som lockar hundratusentals av turister under de få sommar månaderna som Sverige njuter av. Med det stora antalet av besökare, så finns Sveriges enda bemannade livräddarstation här.

  Halmstad var från början dansk, och det var på 1320-talet som Halmstad flyttades till den plats som staden befinner sig på nu. Halmstad var en garnisonsstad för Danmark och var en mycket viktig mötesplats för politiska förhandlingar om Kalmarunionen. Som följd av freden i Brömsebro, 1645, blev Halmstad temporärt svenskt, som enligt avtalet skulle vara i 30 år. Men i och med freden i Roskilde blev Halmstad definitivt svenskt 1658. Trots dessa avtal var Halmstad en plats för många stridigheter mellan danskarna och svenskarna, den mest kända av dessa slag var slaget vid Fyllebro, där danskarna åter igen trycktes tillbaka av svenska styrkort.

  Efter försvenskningen av staden började Halmstad växa tills sig från en liten till en medelstor stad. Den var under 1800-talet den snabbast växande staden i riket. Halmstad var en viktigt handels och sjöfarts stad för Sverige och vid senare år även en viktigt industri stad med ledande företag inom järn, metall och textil. Och numera är Halmstad en stad med en rik historia med en blandning av dansk och svensk kultur.

  Ta sig runt i Halmstad

  Att välja att hyra bil i Halmstad kommer att ge er många fördelar över att resa med det relativt väl utvecklade kollektivtrafiken i Halmstad. Med en hyrbil från Auto Europe kan ta fördel av den frihet och flexibilitet som det innebär att köra runt med en hyrbil över att resa runt med tåg eller buss. Endast med en hyrbil kan ni ta dig friheten och vara helt spontan och äventyrlig på ett sätt som gör er resa mer spännande. Under sommar månaderna är den svenska kollektivtrafiken ökänd för att inte hålla sina tider, en hyrbil är ett mer tillförlitligt alternativ än sena bussar och överfulla tåg.

  Med tanke på Halmstads fina läge, och fina vägar som tar er ut till de oslagbara stränderna eller den mysiga naturen är en hyrbil det främsta valet. Med de stora motorvägarna som går utanför staden, kan ni enkelt ta er till närliggande städer som Malmö om ni beger er söderut, eller till Göteborg om ni kör norrut.

  Buss
  Om ni känner att ni behöver en paus från körande så finns där ett par alternativ att välja mellan. Om ni önskar ta er en bit utanför Halmstad ,finns där flera regionbussar som kör ut till lite olika delar av Halland. Önskar ni att ta er runt stadens närområdet eller ut till någon av de fina stränderna finns där flera olika stadsbussar som kör runt i Halmstad.

  Tåg
  Hallands trafiken är de som hanterar Halmstads kollektivtrafik och inte långt från centrala Halmstad, så ligger stadens järnvägsstation. Halmstads unika läge gör att det är en viktigt anknytnings punk för tåg trafiken. Från här kan ni längs med Västkustbanan, som körs av SJ och Öresundtåg samt även mellan Halmstad och Nässjö av Krösatågen. För destinationen Halmstad till Helsingborg kan ni resa med Pågatågen. Från Halmstad är det enkelt via tåg att ta sig till stora metropoler som Köpenhamn, Malmö och Göteborg.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Halmstad

  Svenska semestervanor

  Tillbaka till toppen