Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KARLSTAD FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Karlstad flygplats - Garanterat bästa pris

  Behov av att hyra bil från Karlstad flygplats, då har ni kommit rätt. Med Auto Europe kommer ni att hitta de bredaste urvalen av bilar till marknadens absolut lägsta priser. Detta är något som vi har jobbat hårt att uppnå med vår över 60 år i hyrbils branschen. Om ni undrar något, tveka inte och ring till våran kundtjänst som är alltid redo att svara på era frågor. Med hjälp av oss kommer ni inte bara att hitta rätt bil för just er, utan också kunna spara en hel del som kan spenderas på annat smått och gott.

  Från flygplatsen kommer ni upptäcka att ni är hyfsat nära mitten av Sverige. Roligt nog så ligger Stockholm, Oslo och Göteborg ungefär likvärdig närma till flygplatsen. Till Karlstad stad är det endast 18 kilometer. Missa inte att utforska vad denna solglada stad har att erbjuda. Passa absolut på att ta en av båtbussarna och kryssa längs med Klarälven och njut av utsikten.

  Flygplats information

  Karlstad flygplats erbjuder reguljärflyg till Arlanda, Jönköping och till Frankfurt. Utöver det så har de säsongs betonade charter resor till ett par ställen som till soliga Palma de Mallorca och Kreta. Med runt 82 000 passagerare årligen hamnar Karlstad flygplats på 23:e plats av de 40 flygplatser som finns i Sverige.

  Karlstad flygplats (KSD)
  Adress: Våldalen 570, 655 91 Karlstad, Sverige
  Telefon: +46 54-540 77 14.
  Flygbolag som flyger hit: Leap, Bmi regional, Norweigan, Lufthansa, Linjetrafiken

  Terminaler

  Denna internationella flygplats har endast en terminal med ett fåtal bekvämligheter. Öppettider för terminalen är:

  • Vardagar från 05:20 till 22:00
  • Lördagar från 08:30 till 23:30.
  • Söndagar från 13:30 till 22:00.

  Flygplatsen anordnar också konferenser där de hyr ut kontorslokaler till företag och organisationer. De ordnar också utbildningar i hjärt- och lungräddning för vuxna och för barn, samt brandkunskap.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  När det kommer till upphämtning och avlämning av er hyrbil i Karlstad flygplats, är det alltid mycket viktigt att ni läser igenom hela er voucher som ni får från oss när ni har en bekräftad bokning. I detta dokument hittar ni all tänkbar nödvändig information som vilken leverantör ni har, vilka dokument som är nödvändiga att ha med sig, vad som är inräknat i hyran och mycket mera. Skulle något vara oklart , ring våra prisbelönade kundservice som mer än gärna svarar på alla era frågor som ni kan tänkas ha.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Måndag - Fredag: 08:30 - midnatt
  Lördag: 09:00 - 17:30
  Söndag: 13:00 - 22:00
  Europcar Måndag - Fredag: 08:00 - 17:0
  Lördag - Söndag: Stängt
  Budget Måndag - Fredag: 08:00 - 17:0
  Lördag - Söndag: Stängt

  Flygplats Faciliteter

  Utbudet är väldigt lite på denna flygplats, de har inte ens en taxfree butik. Skulle ni vara hungriga så finns där en bistro som serverar lite allt möjligt. De har öppet mellan 08:30 till 16:00 på vardagar , och på söndagar från 13:30 till 16:00. De har stängt på kördagar. För charter resor så har de öppet minst två timmar innan chartern. Är ni bara ute efter en stärkande dryck så finns där efter man har checkat in en Gatebar som serverar romdrinkar och andra alkohol drycker. Wifi är fullt tillgängligt över hela flygplatsen , och det finns två alternativ. En för hela dagen och en för kort tid. Behöver ni WiFi för hela dagen ansluter ni er till Karlstad Guest , välj Dagsåtkomst och fyll i eran epost. Behöver ni bara det för 20 minuter, väljer ni istället Korttidsåtkomst.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Med bil  
  När ni önskar att komma tillbaka med er hyrbil från Karlstad flygplats är det endast en 16 minuters körtid från Karlstad via E18 och Riksväg 61. Är ni från städer som Stockholm, Västerås eller Örebro är det bara att följa E18 som tar er till flygplatsen. Via Riksväg 61 är det runt 3 timmars körtid från Oslo till flygplatsen.Från Göteborg är det lika enkelt att ta sig till Karlstad flygplats, det är bara att följa E45 som tar er hela vägen till terminalen.  

  Med buss  
  Värmlandstrafik kör en skyttelbuss mellan centrala Karlstad till flygplatsen. Detta är en buss som behövs förbokas, och det måste göras 2 timmar i förväg. Från flygplatsen till Karlstad om ni har bokat, så avgår den 15 minuter efter flyget har landat. Denna buss gäller endast för avgångar till och från Arlanda och Frankfurt. Den gäller inte för charteravgångar. Pris för en vuxen är 75 SEK, och räkna med en restid på 70 minuter om ni hoppar på från Centralstationen. Skulle det vara så att man har en charterresa och inte vill ta det dyrare alternativet med en flygtaxi. Så kan man ta regional buss 201 och hoppa av vid Hynboholmsmotet och från den platsen är det en kort promenad på runt 3 kilometer.   

  Med flygtaxi  
  Andra alternativet och det enda för de som reser med charter är att förboka en flygtaxi. Där finns runt 20 bolag som har avtal med flygplatsen och kör från centrala Karlstad till flygplatsen. Räkna med ett pris på runt 360 SEK.   

  Parkerings tips

  När ni kommer för att parkera vid flygplatsen är det bara att köra fram till bommen, den har känselslingor som känner av när ett fordon närmar sig och hissar upp bommen. Här väljer ni sedan vilken parkering som passar er. Är ni här för ett charter flyg väljer ni den parkering , där priset per timme är 10 SEK, och för en vecka är det 495 SEK. Kommer ni för att hämta upp , lämna av eller skall flyga reguljärt då är det den andra parkeringen som gäller, där priset per timme är 20 SEK per timme eller 595 SEK för en vecka. När ni väl har parkerat på rätt ställa så har ni ett kvitto, detta gäller även som biljett. Denna skall ni ha med er när ni reser. Och när ni kommer tillbaka för att hämta upp bilen, skall denna biljett uppvisas i Servicecenter som finns i terminalen för att få tillgång till parkeringen. Om ni är en av de som har uppgraderat till en elbil, så finns det vit korttids/reguljär parkeringen stolpar med eluttag. Där finns 6 stycken och har en effekt på max 10A/230V. Observera att laddkabel behöver man själv ha med sig.

  Nyttiga länkar

  Karlstad flygplats