Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  LULEÅ FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Luleå flygplats - Till bästa pris

  Auto Europe har växt enormt sedans dess början 1954. Över dessa år har Auto Europe växt från ett litet företag till att ha en marknadsledande position med erbjudanden på hyrbilar i över 24.000 destinationer utspridda i 180 länder. Auto Europe är det självklara valet för er som önskar en hyrbil på Luleå flygplats. Med den mycket effektiva patenterade sökmotorn, får ni snabbt upp resultat där ni via en överskådlig sida enkelt kan välja mellan alla de ledande leverantörerna vi samarbetar med på plats. Skulle ni ha några frågor eller funderingar, tveka då inte att kontakta våra hyrbilsexperter. Dessa prisbelönade experter är redo att erbjuda kundstöd alla dagar i veckan.

  Med hjälp av er hyrbil från Auto Europe, så öppnar vägarna upp sig för er vid Luleå flygplats. Er semester kommer vara mycket mer flexibel så att ni kan smidigt upptäcka Luleå stad och dess vackra natur som inte ligger alltför långt från flygplatsen. Men era möjligheter stannar inte där, med en hyrbil, kan enkelt göra dagsutflykter till städer som Umeå, Skellefteå och till och med ända upp till Kiruna. Där finns mängder att göra i denna del av Sverige. Oavsett årstid ni reser kommer ni att få en oförglömlig semester, ni kommer upptäcka stora kontraster mellan de olika årstiderna, från snö, kyla och fruset hav till sol, värme och midnattsljus. Missa inte om ni är där under gynnsamma förhållanden att se det sägenomspunna norrskenet.

  Nyfiken på vad tidigare kunder säger om sin hyrbilsupplevelse med Auto Europe? Läs utvärderingar av hyrbil i Luleå här.

  Flygplatsinformation

  Luleå flygplats ligger i Luleå kommun och ligger inte långt ifrån staden och används främst för regionala inrikes flyg som till Stockholm samt ett mindre utbud av charterresor under vinter och sommartid till platser som Thailand och Mexiko. Flygplatsen är huvudportal för tio av Norrbottens fjorton kommuner och är den största flygplatsen i Norrland. Med runt en miljon passagerare årligen gör det att Luleå flygplats räknas som Sveriges femte största flygplats.

  Luleå flygplats (LLA)
  Officiellt namn: Luleå Kallax flygplats
  Adress: Flygstationsvägen 4, 972 54 Luleå, Sverige
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 7 km från centrala Luleå
  Flygbolag på flygplatsen: SAS och Norwegian

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Luleå flygplats?

  All information som ni behöver veta innan ni skall hyra bil på Luleå flygplats kan ni läsa på vår hemsida, samt i de villkor som dyker upp under boknings processen. All denna information kommer att upprepas igen på den voucher som ni får när er bokning är bekräftad från Auto Europe. Läs noga igenom detta så ni har med er alla nödvändiga dokument som huvudförarens körkort och kreditkort. I voucher står det allt som ingår i er bokning och nödvändiga tips som kan underlätta er upphämtning och återlämning. Här nedan är kontakt information till några av de vi samarbetar med på Luleå flygplats. De flesta leverantörerna har sina diskar i anslutning till ankomsthallen.

  Avis hyrbil på Luleå flygplats Avis hyrbil på Luleå flygplats
  Flygstationsvägen 4,
  Luleå, Sverige 972 54

  + 46 104 948 123
  Öppettider:
  Måndag: 07:30-23:15
  Tisdag-Fredag: 07:30-23:00
  Lördag: 09:00-13:00
  Söndag: 13:00-23:15
  Budget hyrbil på Luleå flygplats Budget hyrbil på Luleå flygplats
  Flygstationsvägen 4,
  Luleå, Sverige 972 54

  + 46 1049 48123
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:30-23:00
  Lördag: 09:00-13:00
  Söndag: 13:00-23:00
  Europcar hyrbil på Luleå flygplats Europcar hyrbil på Luleå flygplats
  Flygstationsvägen 4,
  Luleå, Sverige 972 54

  + 46 920 10165
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 07:00-19:00
  Lördag-Söndag: Stängt
  Hertz hyrbil på Luleå flygplats Hertz hyrbil på Luleå flygplats
  Flygstationsvägen 4,
  Luleå, Sverige 972 54

  + 46 920 873 44
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 06:00-00:00
  Lördag: 08:00-20:30
  Söndag: 09:00-00:00

  Terminaler

  Vad ni kan förvänta er av Luleå flygplats är att det är en liten flygplats med en terminalbyggnad som nyligen blev nyrenoverad och hanterar för det mesta inrikes pendlare och säsongsflygningar. Den stora renoveringen som varade ett par år skapade förbättrade ytor för resenärer med fler sittplatser, fler toaletter och fräschare omgivning. Säkerhetskontrollen har helt byggts om har flyttat upp till andra våningen som har lett till att säkerhetskontrollerna blivit smidigare och effektivare. Även en ny bagagehall och anläggning för bagaget har byggts. Allt för att göra det bekvämare och enklare för er resenärer.

  Flygplatsfaciliteter

  På Luleå flygplats hittar du ett smakfullt utbud av tax-free shopping, mat och dryck i form av caféer och barer samt service-faciliteter såsom valutaväxling och post. De första tre timmarna kan ni som gäst till flygplatsen använda deras Wifi gratis, efter det behöver man köpa mer tid. Flygplatsen erbjuder även möjligheten för de som känner sig romantiska ,att gifta sig på flygplatsen.

  Hur man kan ta sig till och från Luleå flygplats?

  Att ta sig från flygplatsen till Luleå är enkelt och medgörligt med er hyrbil från Luleå flygplats. Den 7 kilometer korta vägen till centrala delen av Luleå kan ni köra på drygt 12 minuter. Hela vägen är gott skyltat och där finns ett par alternativ. Den snabbaste är den väg som gör över Älvbrovägen. Om det är så att man behöver använda kollektivtrafik för att ta sig från och till flygplatsen så finns där buss alternativ. Linje 4 och 104 tar er till och från Luleå till flygplatsen, linje 4 är en direkt linje till Luleå Centrum, medans 104 gör stopp vid busstationen, järnvägsstationen och Smedjegatan också.

  Tänk på att det är kontantfritt på bussarna, så ni behöver ha köpt biljett innan ni går på bussen om ni vill använda kontanter. På bussen kan man köpa biljett med bankkort, med de föredrar att alla har förköpt sina biljetter för att göra det så smidigt som möjligt. I busskuren utanför terminalbyggnaden finns där en automat där ni kan köpa enkelbiljetter. För de som har lokaltrafikens app, kan man köpa en biljett över ens telefon.

  Parkeringstips

  På flygplatsen parkering erbjuds kort och långtidsparkering på bekvämt gångavstånd. Båda parkeringarna är kameraövervakade och ligger belägna utomhus. För de som önskar att parkera en längre stund, så finns där tre parkerings hus för långtidsparkering, och de ligger alla inom runt 4 minuters promenad från terminalen och kommer med motorvärmare. Räkna med ett pris på runt 140 kr per dygn. För de som kommer för att hämta upp eller lämna något så finns där en korttidsparkering som ligger endast 1 minut från terminalen. Priset här är 20 kr per timme.

  Har ni valt att hyra bil på Luleå flygplats så finns det gott om parkeringsmöjligheter inne i centrum , runt 300 parkeringsplatser, både på gatan och inne på parkeringshus. Avgiftsbelagd parkering kan betalas på plats i automat eller per app på mobiltelefon. Även laddplatser för elbilar finns tillgängliga inne på parkeringshuset Karpen.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Luleå