Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ HELSINGBORG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil Helsingborg flygplats - Hitta din perfekta hyrbil

  Genom Auto Europe har det inte varit enklare att hyra bil från Helsingborg flygplats än nu. Allt ni behöver göra att gå igenom det enorma utbuden av bilar ni kan hitta på våran hemsida. Utbudet är stort, tack vare att vi jobbar med alla de stora leverantörerna. Med hjälp av våran gedigna erfarenheter i uthyrnings branschen så kan vi erbjuda marknadens absolut bästa priser. Och vill ni ha ännu bättre erbjudande, är det enkelt. Allt ni behöver göra är att anmäla er på vårt nyhetsbrev - och via de får ni special erbjudanden världen runt.

  Med närheten till två härliga orter som Helsingborg och Ängelholm, är där en uppsjö av saker att göra för er vistelse i natursköna Skåne. Kuststaden Ängelholm ligger i Skäldervikens famn endast 10 minuters körväg från flygplatsen. Genom hela staden går Rönne å, och hela centrala biten är sammansatt av en stor väg. Längs denna väg hitta ni en spännande mix av små charmiga special butiker, trendiga koncept butiker och flera stora kedjor. Mellan alla dessa butiker hittar ni också allt tänkbar i matväg. Från roliga fika ställen till stora lyxiga restauranger. Inte långt från centrum hittar ni en 6 kilometer lång strand med kristall klart vatten.
  Väljer däremot att köra åt andra hållet till Helsingborg, är där saker som att fönstershoppa på Sveriges äldsta gågata. Eller varför inte ett besök till Ramlösa brunnspark. Som lockar folk från hela världen , med det mytomspunna vatten, som sägs bota sjukdomar.

  Flygplats information

  Ängelholm-Helsingborg flygplats är en privat ägd flygplats och erbjuder linjetrafik till Arlanda och Bromma. Med två olika bolag som trafikerar denna sträcka så hittar ni många dagliga avgångar. Under sommaren utökas denna linje att även inkludera Visby. Och under vintern är Mora och Åre inkluderade. Utöver detta finns här även charterflyg. För resor via charter till länder som Grekland eller Turkiet, så öppnar incheckningen 2 timmar innan och stänger 1 timme innan avresa.

  Ängelholm-Helsingborgs flygplats (AGH)
  Adress: Margretetorpsvägen 445 , 262 91 Ängelholm
  Telefon: 0431 48 45 00
  Flygbolag som flyger hit:Från denna flygplats går det bara 2 olika flygbolag. Dessa är BRA och SAS.

  Terminaler

  Denna flygplats består av en terminal. På botten våningen hittar ni ankomsthallen samt säkerhets kontrollen. Går ni en trappa upp hittar ni två mötesrum. Den första som de kallar Vingen, är en ljus och rymlig lokal som är möblerad med styrelsebord och har plats upp till 20 besökare. Vill ni ha något mindre, är det rummet Cockpit som är mer lämpligt. Här finns det 8 fåtöljer med bord och har en mer avslappnad atmosfär.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  Var noga med att läsa vouchern, när ni hämtar upp er hyrbil i Helsingborg flygplats. Här nedan kan ni hitta öppettiderna för de olika leverantörerna som finns på plats. Se till att ni har alla nödvändiga dokument med er när ni kommer för att hämta upp eran hyrbil, så som körkort, pass, kreditkort för depositionen. En sak vi alltid tipsar alla kunder för som är viktigt. Är att ta en runda runt bilen för att kolla efter eventuella skador, och om ni hittar några, se till att de noteras i hyres kontraktet. Har ni möjlighet ta bild eller video på de eventuella skador.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Måndag-Fredag 07:00-17:00
  STÄNGT Lördag-Söndag
  Hertz Måndag-Fredag 08:00-17:00
  STÄNGT Lördag-Söndag
  Europcar Måndag-Fredag 07:00-17:00
  STÄNGT Lördag-Söndag
  Budget Måndag-Fredag 08:00-16:30
  STÄNGT Lördag-Söndag

  Flygplats faciliteter

  På denna lilla flygplats kan ni njuta av gratis Wi-Fi över hela flygplatsen. Om ni känner er hungriga eller bara sugna på en kopp kaffe, så finns där ett café och restaurang, Take Off. Den finns både innan säkerhetskontrollen , samt efter den. Där serveras allt från goda smörgåsar till färdig lagad mat. De har också fullständiga rättigheter om ni känner att ni behöver något starkare innan ni flyger iväg. Efter kontrollen , hittar ni också en taxfree butik med olika fina erbjudanden.
  Om ni behöver ha ett mötesrum medans ni är på flygplatsen , så har de 3 rum. 2 av dem är lokaliserade en trappa upp från ankomsthallen. Medans den tredje är vid flygledartornet runt 6 km från flygplatsen. Lite unikt med denna flygplats är att man kan boka sitt bröllop på själva flygplatsen. Allt ni behöver er för att vigas anordnar dem.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Med er hyrbil från Helsingborg flygplats tar ni er enkelt till flygplatsen från hela Skåne. Via E20 är det runt 34 kilometer från centrala Helsingborg och tar runt 30 minuter att köra. Från andra orter som Malmö eller Lund är det via samma väg som från Helsingborg, men är runt 90 kilometer dit och har en beräknad kör tid på 1 timme. Från Ängelholm är det endast 7 kilometer och det hinner ni på runt 10 minuter.

  Tåg

  Reser ni via tåg är det två stopp som gäller. Antingen stannar ni vid Knutpunkten i Helsingborg, eller hoppar ni av vid Ängelholms tågstation. Båda stationen hanterar tåg norr och söderifrån.Från stationerna avgår det flygbussar.

  Buss

  Där finns 2 olika sätt att ta sig till flygplatsen från båda orterna. Ni har Linje buss 270 som trafikeras av Skånetrafiken Denna buss avgår från Ramlösa station och gör ett par stopp i Helsingborgs, sedan fortsätter den till Ängelholm och fortsätter med några stop inne i Ängelholm, innan den åker till flygplatsen. Från Helsingborg till flygplatsen , räkna med en restid på 1 timme. Andra sättet att ta sig ut , är med flygbussen som hanteras av Bergkvarabuss. Här går det bra att köpa biljett direkt på bussen och från Helsingborg kommer det med ett pris på 120 SEK. Denna startar också från Ramlösa station, men gör färre stop i Helsingborg och Ängelholm. Restiden är i snitt 45 minuter.

  Parkerings tips

  På flygplatsen så finns där plats för 850 parkerings platser som är utspridda över 3 olika parkeringsplatser, beroende på vilka form av parkering ni behöver.
  Terminalparkering 1 - 30 SEK/timme: Belägen precis utanför ingången till terminalen . Denna används endast för korttids parkering och där finns två biljettautomater där ni kan betala för parkeringen. Även möjligt att parkera el-bil här. De har plats för 12 el-bilar , med laddare för 3.7kW. Egen laddkabel krävs.
  Terminalparkering 2 - 170 SEK/dygn: Denna inhägnade parkering är till för långtidsparkering. Den öppnar en och en halv timme innan första avgången och stänger halvtimme efter sista ankomsten.
  Terminalparkering 3 - 120 SEK/dygn 1-3 därefter 60 SEK/dygn: Detta är det mest prisvärda alternativet för långtidsparkering. Infart sker genom terminalparkering 2. De har samma öppettider som den parkering.

  Nyttiga länkar

  Helsingborg flygplats