Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  UTFORSKA STANDARD / FULL SIZE-KLASSEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbilar i standardklassen och Full Size-klassen

  Hyrbil i standard och Full Size-klassEn hyrbil i standardklassen är det perfekta valet för dig som lägger särskild vikt vid komfort för fem personer och stort bagageutrymme. Bilar i standardklassen är generellt ganska breda, och det ska inte vara några problem med att få plats med med tre bälteskuddar i baksätet. Exempel på modeller inom denna kategori är Citroën C5, Skoda Octavia och Ford Mondeo.

  Den största skillnaden från standardklassen, vars totala storlek är jämbördig med en bil i Full Size-klassen, är att en hyrbil i Full Size-klassen är det perfekta valet för dig som lägger särkild vikt vid passagerarkomfort. Dock kommer detta extra passagerarutrymme på bekostnad av bagageutrymmet. Bilar i Full Size-klassen rymmer alltså upp till 5 personer med riktigt hög komfortnivå för alla medresenärer. Vanliga modeller i denna bilklasskategori är Mercedes C-Klass, BMW 3-serie och Opel Omega.

  Vad du behöver veta om bilar i standardklass och Full Size-klass

  Genom vårt samarbete med internationella, välkända uthyrningsfirmor kan Auto Europe erbjuda en mångd olika bilar att välja på i både standardklassen och Full Size-klassen världen över. Jämför priserna mellan våra olika samarbetspartners och boka det bästa priset. Vill du ta reda på mer information kring ett bolag kan du läsa våra kunders egna recensioner från upphämtningsstationen. Till vänster hittar du vår sökmotor, där du kan leta reda på tillgängliga bilar. Vad sägs till exempel om att hämta ut din bil i Genève? De kraftiga motorerna på fordonen i dessa bilkategorier kommer verkligen till sin rätta uppför de branta Alperna.

  Standard- och Full Size-klassens historia

  Det amerikanska uttrycket "full-sized car" introducerades som ett marknadsföringsverktyg av de amerikanska biltillverkarna Ford, General Motors och Chrysler. Planen var att de ville urskilja sina större och bättre utrustade fordon mot de nya, mindre bilarna i mellan- och kompaktklassen, som producerades av deras konkurrenter och som började ändra synen på vad som är en standardstorlek på en bil, då bilar i nuvarande standard- och Full Size-klass var normen innan det.

  För- och nackdelar med bilar i standard- och Full Size-klass

  I de flesta fall påverkas valet av hyrbil av vilken typ av bil man kör privat. Föredrar man hellre att köra en mindre bil behöver man ändå ibland mer utrymme, framför allt när man är på semester. Se till att vänja dig med den nya storleken de första kilometrarna och parkera i början där det finns gott om manöverutrymme innan du börjar försöka dig på snåriga fickparkeringar. För de som kör stora, välutrustade bilar privat kan växellådan i en mindre hyrbil vara en negativ faktor till en början. Givetvis spelar budgeten alltid en viktig roll i valet av hyrbil och bilar i dessa två kategorier kommer att kosta lite mer än bilar i mindre kategorier. Men, om det är en bekväm, sofistikerad resa där du slipper tänka på bagageutrymme och få stela ben på grund av för lite benutrymme som du är ute efter, kommer du definitivt att få valuta för din pengar.

  Lädersäten, taklucka, premiumljud i stereon och den bästa utrustningen från blinkers till motor är standard i dessa bilar, likaså är säkerheten hög för samtliga passagerare. På grund av bilens storlek och vikt är bilarna utrustade med ett mycket bra chassi, vilket tillsammans med den högkvalitativa fjädringen också gör att du inte lägger märke till gropiga vägar.

  Hyr de bästa bilarna i standard- och Full Size-klass

  I standard- och Full Size-klassen finns ett stort urval av olika hyrbilar. Du kan boka allt från vanliga sedaner till coupéer, kombivagnar, minibussar, cabriolets och stadsjeepar.

  En Audi A4 imponerar med sin snygga design och erbjuder upp till fem bekväma säten för sina passagerare medan en Mercedes SLK förgyller din semester med extra njutning, samtidigt som den är billig att hyra jämfört med liknande, högklassiska modeller.

  Om du behöver en bil för mer än fem personer kan vi arrangera en Renault Espace för att möta ditt behov. Den franska minibussen kan hantera upp till 7 passagerare och vi kan även arrangera en hyrbil för upp till 9 personer i Europa. Ta med hela släkten och utforska Innsbruck innan ni åker vidare till alptopparna för att njuta av värdens bästa liftsystem.

  Hur du bokar din högkvalitativa hyrbil

  Låt inte bara priset avgöra vilken hyrbil du bokar, utan titta även på våra egna kunders omdömen av bolaget du är intresserad av. För ytterligare kan du ringa oss på +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) och prata med våra hyrbilsexperter, innan du bestämmer dig för vilken bil som bäst passar ditt behov.

  Populära hyrbilar från standard / full size-klassen

  Nedan ser du några av de populäraste bilmodellerna från standard / full size-klassen som finns i vår flotta.

  Alfa Romeo Giulia hyrbil Audi A4 Estate hyrbil BMW 2 Series hyrbil
  Alfa Romeo Giulia Audi A4 Estate BMW 2 Series
  BMW 3 Series hyrbil Citroen C4 Space Tourer hyrbil Mercedes C Class hyrbil
  BMW 3 Series Citroen C4 Space Tourer Mercedes C Class
  Mercedes C Class Estate hyrbil Renault Espace hyrbil Skoda Superbhyrbil
  Mercedes C Class Estate Renault Espace Skoda Superb
  Volvo S 60 hyrbil Toyota Avensis Estate hyrbil VW Passat Estate hyrbil
  Volvo S60 Toyota Avensis Estate Volkswagen Passat Estate

  Läs mer om våra hyrbilskategorier

  Miniklass Ekonomiklass Kompaktklass
  Mellanklass SUV Minibuss
  Lyxbil Cabriolet