Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I INNSBRUCK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Innsbruck – Besök staden mitt i Alperna

  Med en hyrbil i Innsbruck kan du utforska Alperna i den takt som passar just dig. Innsbruck i Österrike är vackert inklämd mellan bergstopparna och oavsett vart i staden du befinner dig är Alpernas dramatiska bergsväggar ständigt närvarande. Staden har en rik historia och har varit en viktig knutpunkt för handel sedan romartiden eftersom den är belägen på ett område där det var som lättast att passera Alperna och floden Inn. Numera är staden en populär skidort under vintern och en populär vandring och bergsklättringsdestination under sommarens varmare månader.

  I Innsbruck samarbetar Auto Europe med ett antal olika leverantörer och du kan välja att hämta din bil på Innsbruck flygplats eller nere i centrum. Efter du hämtat ut din förbokade bil kan du börja upptäcka stadens historiska byggnader, torg och mysiga caféer eller ta dig ut i de lite vildare områdena som omfamnar staden. Uppleva Alpernas bergstoppar i egen hög person och passa på att ge dig ut i backarna på skidor eller kanske ge dig ut på en härlig fjällvandring. Både under vinterhalvåret och sommarhalvåret är Innsbrucks natur onekligt vacker och du tar som lättast del av den med hjälp av en bil. Auto Europe har ett stort utbud på hyrbilar i olika prisklasser och storlekar så jämför dina alternativ med hjälp av vår sökmotor ovan och boka sedan semesterbilen till marknadens lägsta pris snabbt och enkelt.

  Här hittar du utvärderingar av hyrbil i Innsbruck skrivna av våra tidigare kunder.

  Hur är trafiken i Innsbruck?

  Då Innsbruck är beläget mitt i Alperna bör man först och främst vara medveten om att vägarna slingrar sig över berget och att kraftiga stigningar och lutningar förekommer. Därför bör du alltid kontrollera noga att bromsarna fungerar genom att göra bromstester innan du lämnar hyrbilsföretagets parkering. Det är inte heller ovanligt att man ibland måste växla ner till lägre växlar på motorvägen och dylikt för att hålla hastigheten uppe. Under vintern kommer hyrbilen behöva vara utrustad med vinterdäck eller snökedjor, detta ingår antingen i priset eller kostar extra beroende på leverantör.

  Vägarna i och kring Innsbruck är välskötta och under ständig uppsikt. På vissa sträckor finns signalsystem som informerar trafikanter om rådande vägförhållanden, trafik, väder samt hastighetsbegränsningar som anpassas efter trafiktäthet och klimat. Autobahn 12 (A12), även känd som Inntalmotorvägen, är tillsammans med A13, även känd som Brennermotorvägen, huvudlederna för fordonstransport i Innsbruck. A12 tar vid där tyska A93 sluter medan A13 tar dig ner till Italien, där italienska A22 tar över. Vägarna är, precis som under medeltiden, transitvägar mellan Italien och Tyskland och vägarna trafikeras dagligen av långtradare som kör mellan München och Verona/Modena.

  Till skillnad från tyska autobahns har Österrikiska motorvägar en hastighetsbegränsning på 130km/h. Man bör också vara medveten om att de två motorvägarna A12 och A13 kopplas samman vid Knoten Innsbruck, i närheten av utfart 75. Framkomligheten där kan därför vara begränsad under rusningstrafik. Framkomligheten kan också vara begränsad under lördagar samt under vinterhalvårets högsäsong då många turister tillsammans med lokalbefolkningen gärna tar bilen ut till alla skidanläggningar som ligger i närheten.

  Vill du läsa mer om Österrikes trafikregler kan du göra det här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Innsbruck?

  Uppmärksamma att en del av centrala Innsbruck har körförbud och du kan därför behöva parkera bilen en liten bit utanför. Väl inne i centrum är detta inget problem eftersom stadskärnan inte är särskilt stor och du tar dig enkelt runt genom att promenera. I centrum finns det en del gatuparkeringar du kan ställa dig vid men de är ofta tidsbegränsade och har högre avgifter än parkeringarna utanför centrum. Läs alltid parkeringsskyltarna noga eftersom du kan få böter om du står parkerad för länge eller ställer dig på i ett parkeringsförbjudet område.

  Inne i Innsbruck hittar du också ett antal parkeringshus. Alstadtgarage och Rathaus Park Garage på Innrain 4 och Anichstraße 4 ligger till exempel nära Gamla Stan som många turister vill besöka. Det finns också parkering nära järnvägsstationen på Meinhardstraße 5, vid flygplatsen samt vid populära köpcentrum. Priser varierar generellt mellan €2 till €3 per timme, men kan variera beroende på plats och tid på dygnet. Även öppettider kan variera, kontrollera därför alltid vilka avgifter och öppettider som gäller innan du parkerar din bil.

  För den som letar ett billigare alternativ finns ytterligare två möjligheter: Innsbruck har nämligen två så kallade “Park and Ride”-parkeringar. “Park and Ride” innebär att du parkerar din hyrbil i Innsbruck antingen vid Olympiaworld (öst om centrum) eller vid Hafen (väst om centrum) och sedan reser in till staden med hjälp av kollektivtrafik. Dessa parkeringar är fortfarande avgiftsbelagda, men priset är avsevärt lägre än i centrum. Precis som övriga allmänna parkeringar kan öppettiderna och priset variera beroende på tid på året, tid på dygnet samt vilken parkering du ställer dig vid.

  Innsbruck flygplats

  Cirka fem kilometer utanför Innsbruck ligger stadens flygplats. Innsbruck flygplats, som också är känd som Kranebitten Airport, öppnades år 1925 och trafikerade då endast sträckan mellan Innsbruk och München i Tyskland. Idag har antalet destinationer växt och flygplatsen har flera direktflyg till stora internationella städer ute i Europa. Flygplatsen är inte jättestor, men har alla de tjänster och bekvämligheter du förväntar dig av en modern flygplats, inkluderat butiker, restauranger, lounger, konferensrum och gratis Wifi. Ska du besöka Innsbruck och tar dig hit via flygplatsen kommer du bli väl omhändertagen av flygplatsens personal och ha en smidigt start på din semester.

  Innsbruck flygplats– (INN)
  Flygplatsen ligger cirka 0,5 kilomter väst om centrala Innsbruck.
  Adress: Fürstenweg 180, 6020 Innsbruck, Österrike
  Hemsida: www.innsbruck-airport.com/en/
  Telefon: +33 4 90 81 51 51

  Att göra i Innsbruck

  Innsbruck är en friluftsmänniskas dröm och här är det de dramatiska bergen, den vackra naturen och den charmiga staden som står i centrum. Blanda fartfyllda skiddagar med livliga utekvällar på stadens folkkära pubar eller gå till sängs tidigt för att dagen efter ge dig ut på en uppfriskande vandring bland Alpernas toppar. Njut av bergens ständiga närvaro som även om du befinner dig mitt i centrum ger dig en naturnära och fridfull känsla. Nedan ser du några exempel på saker att se och hitta på under ditt besök i denna mysiga stad:

  • Åka skidor - Med sitt läge mitt i Alperna finns det mängder av skidanläggningar kort sträcka utanför Innsbruck. Det finns en anledning till att staden arrangerade vinter OS både 1964 och 1976, här finns nämligen massvis av utmanande backar för den erfarna skidåkaren men även mer familjevänliga backar för den som kanske är på sin första skidsemester. Förutom skidor går det självklart bra att även åka snowboard och många skidanläggningar har byggt upp hopp och så vidare så de som vill trixa kan göra det. Populära skidorter i närheten av Innsbruck är Igls, Axamer Lizum, Fulpmes, Seefeld och Neustift.

  • Ambras Slott - I bergen ovanför Innsbruck finner du 1500-tals slottet Ambras som bjuder in till konstutställningar och vacker miljö. Här finner du historiska tavlor, statyer och andra konstverk men även en vackert grönskande trädgård som skapar en fridfull atmosfär. Ta dig till Ambras Slott och utforska slottsgrunderna samtidigt som du befinner dig ovanför den dal där centrala Innsbruck befinner sig, vilket betyder att du härifrån har en fantastiskt utsikt över staden och de närliggande bergsväggarna.

  • Gamla Stan - Innsbruck grundades på 1200-talet och har därför en djup historia med många influenser kvar sedan medeltiden. Ta en promenad i Gamla Stan och luncha på ett av de mysiga caféerna eller shoppa bland de lokala butikerna. Stadens kanske mest berömda landsmärke ligger också i denna del av Innsbruck, nämligen Goldenes Dachl - eller Det Gyllene Taket som man brukar kalla det på svenska. Denna klassiska sevärdhet byggdes på 1500-talet och är ett litet tak bestående av 2,657 eldförgyllda kopparplattor som glimrar i solens sken. Missa inte denna ikoniska sevärdhet om du besöker Innsbruck!

  • Nordkette - Nordkette är ett berg som är en del av Österrikes största nationalpark, Karwendel Nature Park. Befinner du dig i Innsbruck kan du passa på att besöka denna vackra bergstopp, antingen genom att dra på dig vandringskängorna eller genom att hoppa på en av linbanorna som avgår från centrala Innsbruck. Alla kabiner har 360° utsikt så på vägen upp kommer du ha en fantastisk utsikt över regionen även om det väl på toppen är var du kommer häpna över Alpernas otroliga skönhet. Ta in den sceniska utsikten och promenera runt på toppen innan du hoppar på linbanan ner till Innsbruck igen.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Innsbruck

  Många väljer att hyra bil i Innsbruck under semestern eftersom detta är bästa sättet att ta sig runt i området på. Även om det finns mycket att hitta på i centrala Innsbruck ligger många av de bästa sevärdheterna och aktiviteterna en bit utanför, för att ta sig dit krävs det då en bil. Förutom alla de närliggande skidorterna, vandringslederna, berg och historiska byggnaderna kan du även med en bil utforska resterande Österrike, till exempel kan du köra till Salzburg eller landets huvudstad Wien på några timmar. Nedan ser du några av våra andra tips på dagsutflykter du kan ta från Innsbruck:

  Kufstein

  Kufstein är känd som regionen Tyrolens pärla och den lilla staden ligger ungefär halvvägs mellan Innsbruck och Salzburg. Detta är en charmig liten stad i Kaiser bergens skugga med ojämna kullerstensgator, lokala butiker och historiska sevärdheter som stadens ikoniska fästning Kufstein Fortress. Detta är en perfekt dagsutflykt från Innsbruck och staden välkomnar under både sommaren och vintern många turister som vill ta del av den unika småstadskänslan och charmiga atmosfären. Promenera runt bland de medeltida husen, shoppa i de mysiga butikerna och ta sedan en kaffe på ett hemtrevligt café i centrum.

  München

  Kanske mest känd för sin folkkära ölfest som inträffar varje år kring oktober är München ett populärt resmål som endast ligger cirka två timmar från Innsbruck med bil. Passera den tyska gränsen och besök storstaden i Tysklands mest besökta region, Bayern! München har en vacker historisk arkitektur och förknippas starkt med sina traditioner och goda öl. Sevärdheter i staden inkluderar Marienplatz, Munich Residen och kyrkan Frauenkirche med sina två torn.

  Schloss Neuschwanstein

  Man kan argumentera att Neuschwanstein slott är världens mest berömda slott, detta eftersom det var härifrån Walt Disney fick sin inspiration till det ikoniska Disney-slottet. Besök det sagolika palatset mitt bland Alpernas höga toppar och häpna över byggnadens elegans och storhet. Det var Ludvig den II av Bayern som lät bygga detta slott år 1869 som idag har kommit att bli en av södra Tysklands mest besökta turistattraktioner. Från Innsbruck tar du dig till Neaschwanstein på mindre än två timmar och eftersom du kör mitt i Alperna kan du på vägen njuta av en fantastiskt bergsutsikt.

  Swarovski Crystal World

  En kort bit utanför Innsbruck ligger en fantastisk och något bisarr plats vid namn Swarovski Crystal World. Detta är precis som namnet avslöjar en värld fylld med glitter, glimmer och kristaller som tar form i ett underjordiskt museum. Med 17 stycken unika kammare fyllda med glittrande och blänkande konstverk från världsberömda konstnärer som Yayoi Kusama, Salvador Dali och Oliver Irschitz bjuder Swarovski Crystal World på en upplevelse utan dess like. Även utanför finner du unika konstverk i museets häftiga trädgård, bland annat kan du beundra vackra Crystal Cloud & Mirror Pond, gå vilse i trädgårdens handformade labyrint eller se jätten vars mun läcker vatten ner i en damm.

  Ta sig runt i Innsbruck

  Det enklaste sättet att ta sig runt på är med bil, du kan därför välja att hyra bil i Innsbruck med oss på Auto Europe. Finns det inte planer på det utan du vill nyttja stadens kollektivtrafik finns det ett välutvecklat system med både spårvagn, buss och ett pendeltåget som kallas S-bahn. För spårvagnarna finns det fyra linjer som tar dig runt staden medan busstrafiken erbjuder både fler linjer samt tätare avgångar. Du bör dock vara medveten om att vissa busslinjer har två olika destinationer, därför bör du vara uppmärksam på vilken destination som är skyltad både utanför och inne i bussen. Det som är smidigt är att all kollektivtrafik sköts av samma bolag, du kan därför använda samma biljett på stadens alla bussar, spårvagnar och S-bahn (med undantag för några privata aktörer).

  Tryck här om du vill se en karta över Innsbrucks kollektivtrafik.

  Vill du resa vidare i Österrike och inte har tillgång till bil är tåg ditt bästa alternativ. Från stadens centralstation, Innsbruck Hauptbahnhof, som ligger på Südtiroler Platz går det tåg till bland annat Wien och Graz. Tågstationen är också var många av stadens långdistansbussar avgår ifrån, då till både större och mindre städer i Österrike såväl som andra länder i Europa.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Innsbruck