Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I WIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Wien - Upptäck Österrike

  Österrikes huvudstad Wien är en härlig blandning mellan gammal och nytt, och har både storstadspuls och mysig småstadsatmosfär. I centrum hittar du både äldre historiska byggnader och modern arkitektur som lyfter fram stadens personlighet. Wien ligger i östra delen av landet, vid floden Donau som rinner genom staden i behagligt tempo. Att bo här är populärt, det är inte bara österrikare som tycker det, människor från hela världen bosätter sig nämligen här. Många internationella företag och stora organisation har också huvudkontor här, bland annat FN och OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). Staden har en hög levnadsstandar, i många undersökningar rankas den högt och två år i rad har den kommit på första plats på den brittiska tidningen The Economist lista av städer med högst levnadsstandar. Ska du resa till detta kustlösa land är verkligen huvudstaden värt ett besök, boka en hyrbil i Wien via Auto Europe och utforska landet i ditt eget tempo och på dina egna villkor!

  Gör du en roadtrip genom europa är Wien ett perfekt stopp på din resa. Österrike gränsar till totalt sju länder (Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Slovenien, Italien och Schweiz), på grund av stadens läge kan du köra till Tjeckien, Slovakien och Ungern på mindre än två timmar. Men en hyrbil har du friheten att resa precis vart du vill! Vi på Auto Europe har lång erfarenhet av att hjälpa äventyrssugna resenärer hitta det perfekta fordonet för dem. Hos oss kan du själv jämföra priser, fordon och företag så du kan se vilket alternativ som passar dig bäst. På grund av vår långa erfarenhet har vi tillgång till de bästa erbjudandena på marknaden. Boka din nästa hyrbil här på hemsidan eller ring en av våra hyrbilsexperter redan idag.

  Du kan också ta del av tidigare kunders utvärdringar av hyrbil i Wien för att se vad de har att säga om sin upplevelse med Auto Europe.

  Hur är trafiken i Wien?

  Med en befolkning på över 1.7 miljoner kan trafiken vara både hektisk och kaotisk ibland. Detta gäller speciellt när det är högsäsong och rusningstrafik. Men vägnätet är bra uppbyggt och till mestadels brukar trafikköerna slukas upp ganska fort in och ut från staden. Vägarna är också väl omhändertagna och tydligt skyltade så du enkelt kan hitta din destination. Det är dock alltid bra att ha med en karta eller GPS utifall du skulle köra vilse, GPS har du alltid möjlighet att boka tillsammans med din hyrbil. Som sagt påverkas trafiken av period på året och tid på dygnet, men överlag tror vi inte du kommer ha några problem med att köra i staden. Att läsa på om körreglerna i Österrike kan dock vara en bra idé innan du beger dig ut på vägen, läs mer om landets körinformation här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Wien?

  Wien är indelat i olika parkeringszoner där vissa zoner är till för stadens besökare. För att parkera behöver du köpa en giltig parkeringsbiljett, det kan du göra i tobaksaffärer, cigarettmaskiner, bensinstationer, parkeringsautomater och många fler ställer i och runt omkring staden. Parkeringarna är avsedda för kortare perioder och kostar 2,10€/22kr per timme. De olika zonerna har också olika regler mellan vilka tider du kan parkera där, hur länge och regler angående helger och helgdagar. Det är därför viktigt att du är noga med att ha koll på de parkeringsreglerna som gäller i den specifika zonen du parkerar i så du slipper böter. Även en hel del parkeringshus där du kan parkera din bil mot en avgift finns i staden. Till exempel Karlsplatz Parkeringshus, Contipark Tiefgarage Kärntnerringgarage och Garage Georg Couchplatz

  Om du är orolig över att hitta parkering i centrum, eller om du är rädd att det kommer bli för dyrt, kan du använda stadens Park & Ride tjänst. Det betyder att du kan parkera i en av Wiens många parkeringsplatser lite utanför staden som erbjuder tjänsten för 3.60€/39kr per dag. Därefter kan du ta kollektivtrafiken in till centrum, alla parkeringsplatser som erbjuder Park & Ride är smidigt belägna nära en tunnelbanestation så du snabbt och lätt kan ta dig in till stan.

  Wien flygplats

  Cirka 19 km sydöst om centrala Wien ligger Vienna International Airport. Som namnet avslöjar är det en internationell flygplats och härifrån kan du flyga till bland annat USA, Thailand, Frankrike och hem till Sverige. Flygplatsen är Österrikes största och flera miljoner passagerare flyger varje år härifrån. Om du vill hyra bil i Wien och sedan hämta upp den på flygplatsen går det alldeles utmärkt. Flera hyrbilsföretag har kontor här vilket gör det smidigt för dig att direkt hämta upp bilen när du anländer, och sedan lämna tillbaka den igen när du ska resa vidare. Sök här på vår hemsida för att hitta hyrbilen som passar dig till bästa pris, eller hör av dig till våra hyrbilsexperter via telefon.

  Vienna International Airport – (VIE)
  Flygplatsen ligger cirka 35 km norr om centrala WIEN.
  Adress: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Österrike
  Hemsida: www.viennaairport.com
  Telefon: +43 170 070

  Att göra i Wien

  Wien har massvis av sevärdheter och aktiviteter att erbjuda, du kommer inte ha tråkigt en sekund! Halva upplevelsen är egentligen bara att promenera runt i staden och ta in den historiska miljön och njuta av atmosfären. Men självklart finns där en hel drös med museum, turistattraktioner, byggnader och aktiviteter som inte bör missas. Några av våra favoriter är:

  • Stefansdomen - Kanske stadens mest ikoniska byggnad är den pampiga katolska kyrkan som ligger mitt i centrum. Kyrkan började byggas redan år 1137, men har sedan dess genomgått flera ombyggnader och renovationer som gjort den till vad den är idag; En imponerande arkitektur som reser sig hela 136.4 meter upp från marken. Den som orkar kan gå upp för de 343 trappstegen i det södra tornet, du kommer belönas med en helt orolig utsikt över Wien! Men oroa dig inte, har du inte ork för det kan du istället besöka kyrkans katedral och norra torn som är hem till fantastiska historiska objekt och överlag har en mäktig känsla. Du kan utforska Stefansdomen själv, men du kan också boka en guidad tur för att lära dig mer om byggnadens historia.

  • Schönbrunn slott - En annan imponerande byggnad är Schönbrunn slott. Detta sägs vara en av världens vackraste barockbyggnader, och sedan 1996 har slottet varit på UNESCO:s världsarvslista. Det var den mäktiga familjen Habsburg som ägde slottet och som brukade spendera sina somrar här på 1500-talet. Idag är slottet öppet för allmänheten och du kan åka hit för att få en titt på hur de Österrikiska kungafamiljerna brukade bo. De 1441 rummen är fyllda med mycket av originalmöblerna och imponerande historisk konst och arkitektur. På området ligger också Tiergarten Schoenbrunn, vilket är Wiens djurpark. Det kan du besöka för att få se tigrar, pandor, apor och massa olika djur. Djurparken är nämligen hem till hela 750 olika djurarter!

  • Wiener Riesenrad - En åktur i Wiens klassiska Pariserhjul ger dig en otrolig utsikt över staden samtidigt som du kan skryta om att du besökt en av stadens främsta landmärken. Den 65 meter höga karusellen byggdes redan år 1897, och har sedan dess varit ett populärt turistmål. Vill du göra besöket ännu mer speciellt kan du boka en privat hytt och antingen ha en romantisk middag med levande ljus i solnedgående, eller en härlig brunch på morgonen när staden håller på och vaknar. Oavsett om du väljer ett av dessa alternativen, eller om du bara tar en klassisk åktur så kommer du uppskatta denna fantastiska upplevelse. Pariserhjulet ligger i nöjesparken Volksprater, vilket betyder att här också finns massvis av andra sevärdheter och åkattraktioner du kan roa dig med.

  • Gå på opera - Wiener Staatsoper är ett av världens mest kända operahus och folk från hela världen åker hit för att uppleva en liveshow. Wien var hem till både Mozart och Beethoven en gång i tiden och deras kulturarv lever kvar i många delar av staden, men framför allt i operahuset. Här kan du gå på en föreställning 300 dagar om året och biljetterna kostar allt från över 3.000 kr till under hundra lappen, beroende på vilken plats du bokar. Tänk på att köpa dina biljetter av officiella återförsäljare dock, och inte av försäljare som står utanför byggnaden och hävdar att de har äkta biljetter till ett rabatterat pris.

  • Fika - Även om wienerbröd förvånansvärt inte kommer från Wien finns här massvis av andra läckerheter som staden är känd för. Sachertorte, apfelstrudel, kardinalschnitte och sachertorte för att bara nämna några. Sätt dig på en av stadens många mysiga café, eller kaffeehäuser (kaffehus) som de kallas, och njut av en god kopp kaffe och ett ikoniskt bakverk. Ordet fika må vara svenskt men konceptet att träffas på ett ställe för något att dricka och för att umgås har en stor historisk betydelse i Wien. Författare, konstnärer, musiker och filosofer brukade nämligen under 1800-talet mötas på olika kaffehus i staden för att arbeta, diskutera och umgås med likasinnade kreativa personer. Om det är något staden är känd för är det alla dessa ikoniska personer som bodde här under denna tiden, traditionen att besöka olika kaffehus har därför levt kvar. Dessutom, vem älskar inte att fika?

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Wien

  Att hyra bil i Wien ger dig möjligheten att resa runt på egen hand utan några begränsningar. Varför bara besöka ett land när Wien ligger så nära både Tjeckien och Slovakien? Även att köra mellan Tyskland och Österrike är populärt bland turister. Med en bil är du fri att åka precis ditt du vill! Några av de bästa (enligt oss) dagsutflykterna du kan ta från Wien är:

  Saltzburg

  På lite mer än tre timmar kan du ta dig till en av Österrikes andra välkända städer Saltzburg. Cirka 30 mil väst om Wien ligger denna vackra och historiska stad. Klassiska filmen The Sound of Music spelades in här och ingen mindre än Wolfgang Mozart föddes här bland 1600-tals och 1700-tals byggnaderna. Besök Residenzplatz som är ett av stadens högsta torn och överlag en mycket imponerande byggnad. Här ligger också den kända marmor fontänen Residenzbrunnen som den Italienska skulptören Tommaso di Garone skapade på 1600-talet. Andra sevärdheter i Salzburg är Salzburg Katedral, Schloss Mirabell, Schloss Hellbrunn och Salzburgs gamla stad.

  Wachau dalen

  9 mil väst om Wien, mitt i alperna ligger den helt oroliga dalen Wachau. Om du väljer att ta en dagutflykt hit kan du njuta av det vackra landskapet medan du kör den timmes långa vägen till dalen. Och tro oss, det kommer vara värt resan. På grund av det häpnadsväckande landskapet, områdets rika historia och kultur befinner sig Wachau dalen på världsarvslista. Några av dalens sevärdheter är Abbey kyrka, Melk Abbey och Donaufloden. Här finns också en mängd topprestauranger där du kan sitta på en uteservering med god mat och njuta av den spektakulära utsikten.

  Budapest

  Varför inte åka från en huvudstad till en annan? I gränslandet Ungern hittar du staden som sägs vara “Paris i Öst”, vackra och imponerande Budapest. På mindre än tre timmar kan du ta dig hit med din hyrbil från Wien, snabbt och smidigt! Besök världskända Castle Hill, Matthias kyrka, Fisherman´s Bastion eller gå till en av stadens många museum. Passa även på att ta en båttur på floden Donau för att få den bästa utsikten av den imponerande parlamentsbyggnaden. Vill du gå in i byggnaden för att se de omtalade statyerna, målningarna, kronjuvelerna och den enorma trappan går det också bra. En dagstur till Ungerns huvudstad är något vi varmt rekommenderar! Vill du besöka fler huvudstäder ligger Slovakiens huvudstad Bratislava och Tjeckiens huvudstad Prag också inom köravstånd.

  Lainzer Wildlife Park

  Behöver du en paus från storstadsatmosfären kan du bege dig till Lainzer Wildlife Park för en lugn och avslappnande miljö. Detta lilla området ligger i Wien Woods och är en fristad för många djur, framför allt hjort och vildsvin. Här finns många vandringsleder som du i ditt eget tempo kan promenera runt området på. Om du tar dig upp till observationstornet Hubertuswarte på Kaltbründlberg kommer du få en otrolig utsikt över hela naturreservatet. Men området är inte bara känt för sitt rika djurliv, de gamla ekarna och bokarna som växer här skapar en fridfull miljö som är svår att hitta någon annanstans.

  Geografisk information & historia

  Wien ligger i östra Österrike och är landets huvudstad. 1.7 miljoner människor bor i staden vilket är nästan en femtedel av Österrikes totala befolkning. Beläget precis intill alpernas östra kant finns här mycket grönska och vacker natur. Floden Donau rinner genom staden och bidrar till denna naturligt vackra miljö. Staden går igenom alla fyra årstider, temperaturen på somrarna brukar ligger runt 20-25 grader medan vintrarna ligger runt 0 grader. Detta gör att de flesta turister väljer att besöka Wien under sommarmånaderna.

  Förr tillhörde Wien dubbelmonarkin Österrike-Ungern, men efter första världskriget blev Österrike en egen republik med Wien som officiell huvudstad. Än idag är det många som talar ungerska i Wien på grund av de gamla ungerska anknytningarna till staden. Men staden fick inte kallas huvudstad särskilt länge. När nazisterna kom till makten erövrade de landet och Österrike blev då en del av Tyskland, vilket gjorde att Wien förlorade sin status som huvudstad. Men inte för alltid! Efter andra världskriget var Österrike ockuperat av brittiska, franska, amerikanska och sovjetiska arméer och Wien blev då indelat i fem olika zoner. Men Österrike blev återigen självständigt år 1955 och Wien kunde då än en gång återfå sin titel som Österrikes huvudstad.

  Ta sig runt i Wien

  Det absolut smidigaste sättet att ta sig runt i staden är att boka en hyrbil i Wien. Det finns flera upphämtningsplatser i staden, bland annat på flygplatsen, tågstationen och inne i stan. Med en bil kan du resa runt i området och upptäcka destinationen utifrån dina egna önskemål och villkor. På så sätt får du ut det mesta av din resa. Med det sagt så har staden ett väl utvecklat kollektivtrafik nätverk. Wiener Linien är stadens tunnelbana som har fem olika linjer. Om den inte kan ta dig till din destination så kan garanterat en av stadens 127 spårvagnslinjer eller 127 busslinjer göra det. I centrala Wien kommer du inte ha några problem alls att ta dig från A till B. En engångsbiljett kostar 2.40€/27kr, men möjligheten att köpa ett åkpass som du kan åka obegränsat på under 24 h, 72 h, en vecka eller en månad går att köpa. Perfekt för turister som kommer hit i några dagar för att besöka staden. Biljetter går att köpa online, vid de flesta tunnelbanestationer och i utvalda tobaksaffärer och butiker.

  Även en mängd taxibolag är aktiva i Wien. Till exempel kan du här åka med N Taxi, Willtaxi och QuickTaxi för att bara nämna några. Det går att förboka men du kan också vinka in en ledig taxi om du ser en köra förbi.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Wien