Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SALZBURG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Salzburg - Billigt med Auto Europe

  Gå i Mozarts fotsteg och upptäck inspelningsplatsen för den världskända Hollywoodfilmen The Sound of Music - i Salzburg hittar du en härlig blandning av kultur, historia och natur. Österrikes fjärde största stad välkomnar varje år flera tusen turister som vill ta in den unika upplevelsen som staden erbjuder. Barockarkitektur är utmärkande och med ett fantastiskt läge precis vid den norra delen av Alperna är Salzburg en dynamisk och unik stad, detta är en av anledningarna till att den befinner sig på Unesco:s världsarvslista. Staden är full av historia och kultur som sträcker sig back enda till tiden före Kristus, medan området bjuder på vacker natur och häpnadsväckande utsikter. Boka en hyrbil i Salzburg via Auto Europe för att uppleva allt staden och området har att erbjuda på bästa sätt och till bästa pris.

  Men en bil kan du upptäcka Österrike på ett sätt som inte hade gått via kollektivtrafik. Bokar du en hyrbil kan du utforma resan utifrån dina egna önskemål utan att begränsa dig, och på så sätt få ut så mycket av vistelsen som möjligt. Bokar du via oss får du också bilen till bästa pris - det garanterar vi. Vi samarbetar med flera olika toppleverantörer i hela världen och har tillgång till de bästa erbjudanden och priserna. På vår hemsida kan du själv jämföra priser, fordon och företag för att hitta alternativet som är bäst för dig. Hos oss har du ett stort utbud av fordon, allt från små, smidiga och bensinsnåla bilar till stora och rymliga vans som passar hela familjen. Via oss kan du till och med boka husbilar om du vill göra resan ännu mer speciell. Använd dig av vår bokningsmotor överst på denna sida för att komma igång med din bokning eller hör av dig till våra hyrbilsexperter. De hjälper dig gärna om du vill boka via telefon eller om du har några frågor.

  Ta gärna del av vad våra tidigare kunder har att säga på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Salzburg.

  Hur är trafiken i Salzburg?

  Överlag är trafiken bra i Salzburg. Självklart är det mer trafik på morgnarna när alla ska till jobbet och på eftermiddagen när alla ska hem från jobbet. Under sommarhalvåret när det är högsäsong för turister är det överlag också mer trafik än på vinterhalvåret. I Salzburgs centrala område gamla stan används också ett smart och unikt sätt för att kontrollera biltrafiken. Det är förbjudet för allmänna fordon att vistas här och klockan 11.00 varje dag reser sig pollare från marken som blockerar vägarna ut. Har du kört in i detta förbjudna område och inte kört ut innan 11.00 blir din bil därför fast. För att få ut den måste du ringa polisen som kommer ge dig en kod som används för att sänka pollarna, dock får du inte koden fören du betalat en böter. Men detta är osannolikt att hända om du håller koll på de olika trafikreglerna och skyltarna i staden. Vi tror inte du kommer ha några problem med att köra i Salzburg, vi rekommenderar dock att läsa på om hur det är att köra i Österrike innan du beger dig ut på vägarna. Det kan du göra genom att klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Salzburg?

  Eftersom Salzburgs stadskärna är begränsad för biltrafik är parkeringsplatserna i centrum också det. De flesta parkeringsplatserna på gatan är avsedda för kortare perioder och det vanligaste är att du inte får stå här mer än i tre timmar och att det kostar 1,5 euro per timme. Detta kan dock variera så om du planerar att hyra bil i Salzburg och parkera i staden se till att du vet vad som gäller för just den platsen där du står. Det finns också en hel del parkeringshus du kan parkera i mot en avgift, då kan du också stå där längre än i tre timmar. Om du är orolig över att inte hitta parkering, eller inte vill betala så mycket finns alternativet att Park & Ride. Det innebär att du parkera din hyrbil strax utanför staden och sedan tar kollektivtrafiken in. Salzburg har två Park & Ride parker, Salzburg Messecentrum nära motorväg A1 och Salzburg Süd nära motorväg A10. På båda parkeringarna kan du stå hela dagen för endast 5 euro.

  Salzburg flygplats

  I snart hundra år har Salzburgs flygplats hjälpt resenärer ut i världen. År 1926 när de öppnade erbjöd de endast flyg till Wien, Budapest och Zürich men numera kan du flyga till massvis av internationella destinationer, både i och utanför Europa. Bland annat finns här anslutningar till Asien, USA och Afrika. Flygplatsen är döpt efter stadens berömda musikgeni - Wolfgang Amadeus Mozart. Det officiella namnet är Salzburg Airport W. A. Mozart och den är belagd cirka 3 kilometer utanför centrala Salzburg. Om du planerar att hyra bil i Salzburg går det alldeles utmärkt att hämta och lämna den på flygplatsen. Vi samarbetar med flera leverantörer som har kontor nära passagerarterminalerna vilket gör det smidigt för dig att hämta upp hyrbilen direkt efter du landat.

  Salzburg Airport W. A. Mozart – (SZG)
  Flygplatsen ligger cirka tre kilometer sydväst om centrala Salzburg.
  Adress: Innsbrucker Bundesstrasse 95, 5020 Salzburg, Österrike
  Hemsida: www.salzburg-airport.com
  Telefon: +43 662 85800

  Att göra i Salzburg

  Att bara gå runt i staden och njuta av de historiska byggnaderna, utsikten av Alperna och den helt otroliga miljön är i sig en upplevelse. Vart du än går kommer du imponeras av kulturarvet som finns här, staden är trots allt på Unesco:s världsarvslista av en andeledning. Men precis som de flesta städer och ställen har Salzburg några sevärdheter och aktiviteter som är mer populära än andra, några av dem är:

  • Hagenauer Haus - Ingen har väl missat att Wolfgang Amadeus Mozart föddes i Salzburg? Denna världsberömda tonsättare, pianist, violinist och överlag musikgeni föddes i det så kallade Hagenauer Haus nr 9 på Getreidegasse i centrala Salzburg en januaridag 1756. Mozart är verkligen stadens stolthet och huset där han föddes är numera ett av landets mest besökta museum. Gå på en guidad tur och få en inblick i hur livet var för Mozart på 1700-talet samt ta del av en helt unik samling av original brev och dokument från hans tid i Salzburg. Museet är också hem till många historiska instrument, bland annat Mozarts egna fiol och klavikord. Upplev detta helt otroliga kulturarv som har öppet året runt (förutom under Mozart Week när konserter hålls här) för bara 11 euro om du är över 18 år, är du under 18 är det billigare.

  • Hohensalzburg Fortress - Denna imponerande fästning lät byggas av ärkebiskopen Gebhard år 1077 och har sedan dess stått stadigt över staden. Dock genomgick den en stor förändring på 1500-talet under ledning av ärkebiskop Leonhard von Keutschach och fick då mycket av sitt utseende som den har idag. Hohensalzburg Fortress är det största fullt bevarade slottet i Centraleuropa, vilket gör att människor från hela världen kommer hit för att få se det. Det är öppet året runt och härifrån kan du njuta av en helt fantastisk utsikt över Salzburg samt besöka ett av de många museerna som ligger här, bland annat Fortress Museum, Museum of the Rainer Regiment, Altes Zeughaus och Marionette Museum. Fästningen ligger 536 meter över havet och om du inte orkar promenera upp kan du åka med “FestungsBahn”, ett kabeltåg som kör dig dit på bara 54 sekunder! Detta i sig är en sevärdhet eftersom detta är Österrikes första kabeltåg och för att du kommer få en helt otrolig utsikt över staden och de närliggande bergen.

  • Mirabell Palats och Trädgårdar - Ska du gifta dig? Då borde du göra det här för Mirabell Palats är känt som stället med “världens vackraste bröllopshallar”. Även om du inte ska gifta dig (eller redan är gift) så kommer du imponeras över denna fantastiska plats. Det byggdes i början av 1600-talet och är byggd i stadens ikoniska arkitekturstil barock. Här brukade Mozart visa upp sin musikaliska talang för områdes rikaste män och kvinnor. Idag består palatset till mestadels av olika kontor, bland annat är det här stadens borgmästare sitter. Precis utanför palatset ligger de blomstrande trädgårdarna som är en annan populär turistattraktion. Förutom trädgårdarnas alla växter och imponerande miljö är Pegasus fontänen en stor sevärdhet som lockar besökare. Detta eftersom en känd scen från The Sound of Music spelades in här, då sjunger och dansar huvudkaraktären Maria tillsammans med barnen runt denna fontän.

  • Hellbrunn Slott - Slottet byggdes mellan åren 1612-1615 eftersom dåvarande ärkebiskopen Markus Sittikus ville ha en sommarresidens utan dess like. Det var arkitekten Santino Solari som designade detta slott som sägs vara ett av sena renässansens vackraste på den norra sidan av Alperna. Om du gör ett besök hit kan du inte bara ta del av byggnadens olika rum och historia, du kan också se de fantastiska fontänerna. Slottet ligger i södra delen av Salzburg vilket innebär att det har naturlig tillgång till vatten från bergen. När slottet byggdes togs detta i åtanke och de skapade flera roliga så kallade “trick fountains”, alltså olika attraktioner med vatten i fokus. Bland annat finns här en krona som dansar ovanpå vatten och en kronhjort som sprutar vatten från både mun, näsa och horn. Du kommer förvånas över alla de underhållande fontänerna som finns här, det är perfekt att besöka Hellbrunn Slott när det är varmt eftersom fontänerna kan svalka dig. Om du inte vill bli blöt får du dock vara på din vakt, här kan det spruta vatten från förvånade ställen helt utan förvarning!

  • Salzburg Zoo - Letar du efter en aktivitet som passar hela familjen kan du bege dig till Salzburg Zoo. Här finns över 1100 olika djur och över 130 olika djurarter. Bland annat kan du se lejon, björnar, röda pandor, sengångare och mycket mycket mer. Vill man ha lite mer närkontakt med djuren kan man bege sig till djurparkens “petting farm”, där kan man få klappa gårdsdjur som getter, hästar och kaniner. Djurparken är öppen året runt men har olika öppettider. I augusti och september har de öppet längs och då erbjuder de på fredagar och lördagar så kallade “Night Zoo”. Då får besökare vara i parken enda till 22.30 för att få se hur aktiva de flesta djuren blir efter solen gått ner. För mer information om öppettider, priser och djuren kan du besöka djurparkens officiella hemsida.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Salzburg

  Om du har bokat en hyrbil i Salzburg finns det massvis av dagsturer och utflykter du kan göra. Staden ligger trots allt inte långt från den tyska gränsen så varför inte passa på att besöka München eller Deggendorf? Tjeckien, Italien och Schweiz ligger inte heller många timmar bort och kan vara värt ett besök om du letar efter en större utflykt. Vill du hålla dig inom landet gränser går det också bra och här finns mycket att uppleva, både när det kommer till städer, byar och natur. Tack vara stadens läge kommer du häpnads över alla de vackra utsikterna du kommer uppleva här. Några av våra favorit dagsturer från Salzburg är:

  Hallstatt

  Detta är en liten by som ligger cirka 70 kilometer nordöst om Salzburg. Det tar cirka en timme och tjugo minuter att köra hit men tro oss, det kommer vara värt det! Det är som sagt en väldigt liten by, 2018 hade den strax under 800 invånare men trots detta är den full av vacker natur, kultur och historia. Landskapet här är så vackert att det befinner sig på Unesco:s världsarvslista. Den lilla byn tar form precis nedanför de omringande bergen i kanten av sjön Hallstätter See. Området har en lång historia på grund av sina saltgruvor och vissa går fortfarande att besöka. För bästa utsikt över byn rekommenderar vi att ta en båttur på sjön, det kan du göra med företagen Hallstättersee Schifffahrt GmbH och Navia Zillen.

  Gaisberg

  Det är svårt att missa Salzburgs vackra natur, men är du en äkta friluftsälskare bör du bege dig till Gaisberget som bara ligger några kilometer utanför centrala Salzburg. Berget reser sig 1287 meter ovanför havsnivån och här finns utomhusaktiviteter i alla former, bland annat paragliding, mountainbikespår, skidspår och vandringsleder. Även om du inte är en van friluftsmänniska finns här något som passar dig, att bara köra hit och ta en kort promenad i den vackra miljön är värt turen. Många spår är även barnvänliga eftersom de underhålls dagligen. För den som inte ens vill gå på en promenad utan bara komma hit och njuta av utsikten kan besöka en av restaurangerna som ligger på berget. Många av dem serverar god traditionell österrikisk mat som är värt att prova, både Zistelalm och Gersbergalm är förutom populära restauranger även hotell. För barnfamiljerna ligger även en rolig lekplats som barnen kommer älska precis bredvid Zistelalm!

  Isgrottorna i Werfen

  Världens största isgrotta ligger mindre än en timmes bilfärd söder om Salzburg. Vi kan inte rekommendera en dagstur hit nog eftersom det är en helt otrolig och unik sevärdhet. Grottsystemet sträcker sig mer än 42 kilometer in i berget, men eftersom det är ett skyddat monument och man vill skydda grottans ekosystem samt bevara den naturligt vackra miljön är bara en kilometer öppen för allmänheten. Men du kommer inte bli besviken för det! När du går in genom grottans 20 meter breda och 18 meter höga öppning kommer du mötas av en värld av is. Det ser ut som du satt fot på en helt annan planet. Is-formationer som formats under århundraden leder dig längre in i grottan och glittrar i ljuset från den traditionella gruvlampan du får när du går in. Detta magiska isparadis upplevs bäst genom en guidad tur eftersom du då får lära dig intressant fakta och historia om grottan utöver att häpnads över den helt otroliga synen. Tänk bara på att klä dig varmt eftersom det även under sommaren bara är runt 0 grader här!

  Wien

  Österrikes huvudstad Wien ligger bara cirka 30 mil och tre timmar med bil från Salzburg. Precis som Salzburg är det en stad full av kultur och historia vilket de mäktiga byggnaderna Schönbrunn Slott, Stefansdomen och det världsberömda Operahuset är bevis på. Här finns också storstadspuls i form av flera populära barer, restauranger och nattklubbar som blåser liv i staden. Turister från hela världen åker hit för att besöka allt Wien har att erbjuda och vi rekommenderar varmt en dagstur hit. När du är här måste du testa en (eller alla) av stadens ikoniska bakverk apfelstrudel, kardinalschnitte och sachertorte som går att hitta på de flesta så kallade kaffeehäuser runt om i staden.

  Geografisk information & Historia

  Salzburg ligger på den norra sidan av Alperna i Österrike, nära gränsen till Tyskland. Untersberg är områdets hösta topp och den ligger bara några kilometer utanför staden vilket skapar en helt otrolig utsikt. Även två mindre berg omringar staden, Mönchsberg och Kapzinerberg, vilket bidrar till stadens helt fantastiska landskap. Men det är inte bara bergen som gör området vackert, floden Salzachs rinner genom staden och välkomnar naturen in till de historiska byggnaderna. Staden är känd för sina många barockbyggnader som byggdes här på 1600- och 1700-talet. Staden har en lång historia och bevis på att människor var bosatte här redan före Kristus har funnits, men staden har fått det mesta av sin karaktär från just 1600-talet.

  Ordet “salz” betyder “salt” på tyska och det är på grund av detta Salzburg har fått sitt namn. Staden hette först Juvavum men på grund av alla sina saltgruvor döptes den senare om till Salzburg. Staden är romersk-katolik och i århundraden var det olika ärkebiskopar som styrde dels den stora fästningen som byggdes på 1000-talet, men också staden i sig. På grund av detta har staden massvis av mäktiga kyrkor och katedraler, det var också under styre av dessa ärkebiskopar som Salzburg fick många av sina barockbyggnader. Till exempel var det ärkebiskopen Markus Sittikus som lät bygga Hellbrunn slottet och ärkebiskop Wolf Dietrich som byggde Salzburg katedral. Trots krig och bombningar under andra världskriget klarade sig många av stadens gamla byggnader, detta gör det till en av få städer som fortfarande är byggd i barockstil.

  Ta sig runt i Salzburg

  Vi rekommenderar att uppleva staden och området i en bil eftersom du då kan anpassa resan utifrån dig själv. Med en hyrbil är du fri att göra det du vill, när du vill det. Mycket av stadens vackra landskap och natur ligger utanför de centrala delarna vilket gör det smidigt att ta sig dit genom att köra själv. Dessutom är staden väl ansluten till många av Österrikes större motorvägar vilket gör att du även kan upptäcka närliggande städer som Münich, Traunstein och även Österrikes huvudstad Wien. Ska du turista i de centrala delarna av Salzburg är det en bra idé att hitta en parkering och sedan gå mellan de olika sevärdheterna och attraktionerna. Många av dem ligger nämligen inom gångavstånd från varandra. Det finns också kollektivtrafik i form av bussar och en slags tunnelbana med namnet S-Bahn som du kan använda för att ta dig runt i staden. Många turister väljer också alternativet att hyra en cykel eftersom det är ett smidigt, billigt och framför allt roligt sätt att upptäcka staden på.

  Det finns en tågstation i Salzburg som är ansluten till flera stora städer, både i Österrike och utanför landets gränser. Ska du tågluffa i Europa är därför Salzburg ett perfekt stopp!

  Viktiga länkar

  Turistinformation Salzburg