Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÖSTERRIKE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Österrike - Ett biläventyr i Alperna

  Hyrbil i Österrike

  Med otroliga landskap och vyer samt ett rikt kulturarv är Österrike utan tvekan ett av Europas mest spännande resmål. Beläget centralt i kontinenten har landet nära till mycket, bland annat Alperna, det stora ungerska slättlandet såväl som grannländerna Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Slovenien, Italien, Schweiz och den lilla monarkin Liechtenstein. Ett omfattande vägsystem ansluter inte bara de österrikiska städerna och byarna med varandra utan även dessa grannländer, se därför till att boka en hyrbil inför din resa.

  Ska man boka hyrbil i Österrike kan man se så mycket mer av detta fascinerande land. Från att köra bland Alpernas höga bergstoppar till den idylliska landsbygden där din bil är det enda fordonet mil efter mil. Det är något magiskt över det hela och eftersom två tredjedelar av landet består av berg är det svårt att hitta något landskap som inte bjuder in till fantastiska vyer. Som sagt finns det ett omfattande vägsystem i Österrike och även om många vägar är motorvägar finns det även en hel del pittoreska vägar som följer bergens toppar och dalar. Grosslockner Road är en av dessa och det är Europas längsta och mest kända bilväg igenom Alperna. Vägen leder dig bland annat över 2,400 meter upp för bergen och som du kan tänka dig är det en magisk körsträcka som väntar dig om du beslutar dig för att ge dig ut på Grosslockner Road.

  Kanske börjar de flesta av landets äventyr i huvudstaden Wien. Detta är landets största stad och är en central punk i Europa för kultur, litteratur, musik och historia. I århundraden har kreativitet sprudlat från stadskärnan och många historiska byggnader som vittnar om stadens kulturarv är idag stadens främsta landmärken, till exempel operahuset Wiener Staatsoper och konstmuseet Kunsthistorisches Museum. Wien präglas av vacker arkitektur och du kan bland annat bevittna den stilfulla barockstilen på palatset Schönbrunn och fästningen Hofburg som ligger en kort bit utanför stadskärnan.

  Men inte bara är det Wien som har ett rikt kulturarv, även andra österrikiska städer som Salzburg, Graz och Innsbruck vittnar om landets betydelse genom historien. Salzburg är bland annat var musikgeniet Mozart föddes på 1700-talet samt hem till världskända platser som Festung Hohensalzburh och Schloss Mirabell medan Graz har många byggnader kvar sedan medeltiden. Även Innsbruck har historiska byggnader och sevärdheter även om de flesta besöker denna charmiga stad på grund av dess läge mitt i Alperna vilket betyder att det är närma till alla skidorter och anläggningar.

  Auto Europe grundades 1954 i USA och har de senaste 65+ åren arbetat hårt för att utöka sin verksamhet och kunna erbjuda kunder möjligheten till att boka bra hyrbilar till prisvärda kostnader i hela världen. Idag kan du hyra en bil via oss i över 180 olika länder och välja mellan upphämtningsplatser som tågstationer, flygplatser, centrumkontor och andra smart belägna platser där mycket turister befinner sig. Ska du hyra bil i Österrike hjälper vi dig planera och genomföra hyran på bästa sätt till bästa pris. Börja själv här på vår hemsida med att jämföra leverantörer och erbjudande eller läs om tidigare kunders erfarenheter på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Österrike.

  För mer information om att hyra bil i Österrike, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Österrike?

  Österrike är en populär destination och många som besöker landet vet att man bäst utforskar det med en bil. Auto Europe finns därför på alla stora flygplatser, tågstationer och i alla populära städer – stora som små. Hos Auto Europe kan du vara säker på att vi har en upphämtningsplats som passar dig eftersom vi har tillgång till över 24,000 upphämtningsplatser världen runt.

  Wien är utan tvekan det mest eftertraktade resmålet i Österrike och på grund av det hyr de flesta av våra kunder sin bil där. Vi samarbetar med flera leverantörer med kontor runt om i huvudstaden och här på vår hemsida kan du jämföra alla erbjudanden själv. Utöver detta har vi även samarbeten med leverantörer som erbjuder upphämtning i andra städer, till exempel Innsbruck uppe i Alperna, Klagenfurt nära den slovenska gränsen, Linz nära den tyska gränsen och fler.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna i Österrike

  • Wien Hauptbahnhof tågstation
  • Wien Westbahnhof tågstation
  • Salzburg tågstation
  • Innsbruck tågstation

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Österrike

  Auto Europes rykte som en av de bästa och ledande hyrbilsförmedlarna på den globala marknaden kommer efter år av hårt arbete och väletablerade samarbeten de största hyrbilsföretagen. Vi har under flera år samarbetat med välkända märken som Europcar, Hertz, Avis och Sixt men även mindre företag som är specialister på sin lokala marknad, till exempel Buchbinder i Österrike.

  Våra många samarbeten gör inte bara att vi kan erbjuda ett stort utbud utan också att vi kan pressa priserna och garantera dig bästa pris. Ska man hyra bil i Österrike kan man alltså inte hitta en bättre deal än hos Auto Europe och om man mot förmodan skulle göra det matchar eller till och med slår vi det pris du hittat.

  Om du vill veta mer om våra leverantörer eller har frågor angående en specifik leverantör, vänligen ring oss på +46 10 888 66 52 eller skicka ett mejl till seres@autoeurope.de. Våra hyrbilsexperter assisterar dig på bästa sätt och besvarar gärna alla dina frågor.

  Buchbinder - Hyrbilsinformation Global - Hyrbilsinformation Europcar - Hyrbilsinformation
  Hertz - Hyrbilsinformation Avis - Hyrbilsinformation Sixt - Hyrbilsinformation

  Ovan ser du några leverantörer som erbjuder billig biluthyrning i Österrike. Auto Europe samarbetar endast med leverantörer som vi vet kan uppehålla samma höga standard som oss själva och som gör allt för att kunden ska bli bemött på ett bra och professionellt sätt.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Österrike

  Kontakta ossIdén bakom denna sektion är att besvara några av de vanligaste frågorna som uppkommer när man hyr en bil i Österrike. Självklart kan man alltid kontakta oss direkt om man undrar över något, men eftersom många av våra kunder undrar över samma sak har vi nedan besvarat några av de vanligaste frågorna. Vi besvarar frågor angående åldersgränser, försäkringar, betalningsmetoder, deposition, vägtullar med mer.

  Klicka på frågan för att få fram svaret och ring oss på +46 10 888 66 52 om du inte finner svaret på din fråga nedan.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Österrike?

  För att få hyra bil i Österrike måste man generellt vara över 19 år även om villkoren hos de olika leverantörerna kan variera. De flesta leverantörerna kräver att man haft körkort i minst ett år innan påbörjad hyra men som sagt kan detta skilja sig mellan olika leverantörer. Ålderskraven kan också skilja sig mellan olika fordonskategorier, upphämtningsplatser och annat som bestäms av den lokala leverantören. Är du under 26 år och ska hyra bil kan du dock räkna med att behöva betala en ung föraravgift. Om du fyller i din ålder i vår sökmotor innan du börjar jämföra priser kommer priset för denna avgift redan vara inkluderat i det totalpris du ser. På så sätt är det alltså enklare att se vilket alternativ som är billigast för de som är under 26 år.

  Om man vill se den specifika kostnaden för den unga föraravgiften kan man även göra det genom att klicka på PrisdetaljerInformation om Chauffören. Där kan du läsa om alla åldersgränser och villkor som gäller för det specifika fordonet du kollar på. Ska man hyra bil för första gången rekommenderar vi att läsa villkoren extra noga så man slipper otrevliga överraskningar vid upphämtningen. Observera att vissa leverantörer även tar en avgift för seniora förare över en viss ålder, detta är inte särskilt vanligt i Österrike men det kan förekomma. Läs därför alltid villkoren eller hör av dig till oss om något är oklart.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Österrike på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, du kan hämta hyrbilen på ett ställe och lämna den på ett annat. Detta är känt som envägshyra och går att boka med de flesta av leverantörerna vi samarbetar med. Att tänka på är att tjänsten ofta kommer med en extra avgift som sätts av leverantören, priset för envägshyra kan därför skilja sig mellan olika leverantörer och upphämtningsplatser.

  Eftersom Österrike gränsar till många andra länder är det vanligt att vilja hämta sin hyrbil i Österrike och sedan lämna den i något av grannländerna, till exempel Tyskland eller Schweiz. Detta är tillåtet men ofta går priset för envägshyran upp jämfört med om man endast gör en envägshyra innanför landets gränser.

  Du kan tydligt se det uppskattade priset för envägshyran i vår sökmotor under det totala priset. Detta pris visas utan skatt och kommer att betalas direkt till leverantören i samband med upphämtningen och inte vid bokningstillfället via Auto Europe. Leverantörerna sätter sina egna avgifter för envägshyra och Auto Europe kan inte påverka kostnaden eller ta betalt för tjänsten. Trots detta ger vi dig det uppskattade priset redan innan du slutför en bokning så du vet vad du kan förvänta dig.

  Ska man besöka ett annat land med sin hyrbil måste detta meddelas både till leverantören och Auto Europe. Man får inte lämna Österrike med sin hyrbil utan att ha fått detta godkänt i förväg. Detta gäller alltså inte bara om man ska lämna hyrbilen i ett annat land, utan även om man bara ska utforska till exempel Tyskland i några dagar och sedan återvända till Österrike för att lämna hyrbilen. Alla länder man ska besöka måste uppges vid bokningen.

  Läs gärna mer om ett fordons reserestriktioner under PrisdetaljerGenerella affärsvillkorInresa till andra länder.

  Även vilka länder man får resa till med sin hyrbil bestäms av leverantören och inte Auto Europe. Eftersom det inte är Auto Europe som äger fordonen kan vi inte påverka de lokala leverantörernas bestämmelser. I praktiken betyder detta att restriktionerna och priserna för att besöka ett annat land kan skilja sig mellan olika leverantörer, fordonskategorier och destinationer. Till exempel är det många leverantörer som har speciella regler för sina lyxbilar eftersom dessa har ett högre värde än ett fordon från till exempel kompakt eller ekonomiklassen. Många har också särskilda regler för de som vill besöka Östeuropa med sin hyrbil.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Österrike?

  Ja, du behöver ett kreditkort för att kunna hyra bil i Österrike. Kreditkortet behövs i samband med upphämtningen för att lämna depositionen och har man inget kreditkort kommer man inte kunna hämta sin hyrbil.

  Läs gärna vårt blogginlägg där vi besvarar sex vanliga frågor om kreditkort och deposition vid bilhyra om du vill veta mer.

  Vi vill understryka att du ska ha med dig ett kreditkort vid upphämtningen, inte ett debitkort eller förbetald bankkort. Kreditkortet måste också vara i huvudförarens namn samt ha tillräckligt mycket kredit så att depositionen kan lämnas. Hur hög deposition du kommer behöva lämna är beror på leverantör och fordonskategori, men du kan se det uppskattade priset i vår sökmotor eller på din Auto Europe voucher efter en bekräftad reservation.

  Vanligen accepteras Visa, Mastercard, Diners och American Express men vänligen läs villkoren för att vara säker. Villkoren hittar du i vår sökmotor under PrisdetaljerInformation om Leverantörens Betalningspolicy.

  Än en gång vill vi förtydliga att det är ett kreditkort som behövs, detbitkort eller kontanter kommer inte att accepteras. Har man inget kreditkort i huvudförarens namn vid upphämtningen betyder det i bästa fall att bilhyran kommer bli mycket dyrare än man först räknat med och i värsta fall att man blir helt utan bil. Förlorar man sin bilhyra på grund av uteslutet kreditkort kan man heller inte ansöka om återbetalning eftersom verken Auto Europe eller den lokala leverantören ansvarar för att kunden följer villkoren.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Österrike?

  Som i de flesta europeiska länder och precis som i Sverige kör man på höger sida av vägen i Österrike och man kör om andra fordon på väster sida. Hastighetsgränsen varierar stort mellan olika typer av vägar men generellt kan man säga att det är 130 km/h på motorvägar, 100 km/h på landsvägar och 50 km/h i tätorter. På vissa vägar sänks även hastighetsgränserna mellan 22.00 och 05.00 då det är mörkt, vänligen var uppmärksam på vad vägskyltarna hänvisar till.

  Att kombinera alkohol med körning är aldrig något Auto Europe uppmuntrar till och i Österrike ligger promillegränsen på 0,5%. Alla passagerare (chauffören inkluderad) måste använda säkerhetsbälte och barn får endast sitta i framsätet om de är över 12 år. Barn måste även sitta i lämpliga bilstolar för deras egna säkerhet. Att prata i telefon medan man kör är inte tillåtet såvida det inte är med hands-free.

  Lämna aldrig hyrbilsparkeringen fören du har kollat att fordonet har en reflexväst och varningstriangel i bakluckan. Alla fordon i Österrike måste vara utrustade med detta och det är bra att ha ifall man skulle få motorstopp eller vara med om en olycka. När man kör ska man även se till att fordonets registreringsbevis, försäkringspapper samt sitt egna körkort och hyreskontrakt är med i hyrbilen. Om man blir stoppad av polisen kommer de be om att få se dessa dokument.

  Alla autobahns (motorvägar) är markerade med ett A förutom de som ansluter till grannländerna, i så fall är det markerade med ett E. För att få köra på autobahns markerade med E behöver man en speciell vinjett, vänligen fråga den lokala leverantören om du önskar införskaffa detta. Utöver detta finns det även bilvägar runt om i Österrike som är markerade med ett B (för Bundesstrasse) och L (för Landstrasse).

  Bensinstationer är jämnt utspädda över Österrike och finns både vid stora städer och mer avlägsna områden. Stationerna i de avlägsna områdena uppe i Alperna kan ha begränsade öppettider, det är inte ovanligt att de endast har öppet mellan 08.00 och 20.00 samt har stängt på söndagar. Detta till skillnad från bensinstationerna i Wien som många har öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

  Något annat som är värt att nämna om man ska köra i Österrike mellan den 1 november och den 15 april är att bilen måste vara vinterutrustad. Detta betyder att vinterdäck krävs oavsett om det är snö på vägarna eller inte, i vissa fall kan man även behöva snökedjor. Ska man hyra bil kan man hyra till all vinterutrustning snabbt, enkelt och billigt.

  Är man med om en olycka i sin hyrbil är det viktigt att rapportera detta till den lokala polisen samt kontakta Auto Europe och den lokala leverantören så snabbt som möjligt. ÖAMTC och ARBÖ är två företag som jobbar med vägassistans i hela Österrike och som kan vara till hjälp om man är med om en olycka eller får motorstopp, numret till dessa är 120 (ÖAMRC) och 123 (ARBÖ). Andra numer att ha koll på är 112 (nödnummer), 122 (brand), 133 (ambulans), 133 (polis), 141 (doktor via telefon) och 140 (bergsräddning).

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Österrike?

  Ja, alla fordon som kör på Österrikes motorvägar behöver betala tull, även hyrbilar. För att köra på tullbelagda vägar krävs ett speciellt klistermärke eller en vinjett som sätts framme vid fordonets framruta. Har man inte detta speciella märke och kör på en tullbelagd väg kommer man få böter. Det finns olika typer av märke, till exempel ett som är giltigt i tio dagar, ett som gäller i två månader och ett som gäller i ett helt år. Märket går att köpa på över 6000 ställen runt om i Österrike, inkluderat de flesta bensinstationerna.

  Bokar man hyrbil i Österrike kan man fråga den lokala leverantören om vägtull eftersom många erbjuder ett förbetalt märke. På så sätt behöver du som turist inte oroa dig eller krångla med att införskaffa detta vägtullsmärke själv. Priset brukar ligga på 10 euro för tio dagar eller 30 euro för två månader, men fråga din lokala leverantör för exakta priser. Vill du köpa ett digitalt märke kan du göra det på det österrikiska motorvägssystemets hemsida.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Österrike?

  Alla Auto Europe fordon inkluderar ett standard paket med kollisionsskydd (CDW), ansvarsförsäkring och stöldskydd (TP). Dessa skydd är antingen med eller utan självrisk, men vanligast är att det tillkommer en självrisk som kunden ansvarar för. Hur stor självrisken är beror på fordon, destination, hyresdatum och leverantör och bestäms av den lokala leverantören. Observera också att det ingående skyddet CDW inte täcker skador på däck, glas, sidospeglar, underrede, tak, motor, lås, nycklar eller fordonets insida.

  För kunder som vill resa helt utan att oroa sig för att bli betalningsskyldiga vid en eventuell olycka eller skada rekommenderar vi att köpa till ytterligare skydd utöver de som ingår. Med utvalda leverantörer kan du boka till skyddet Utan Självrisk som betyder att du inte har någon självrisk att oroa dig över alls. Men Auto Europe erbjuder även skyddet Fullt skydd mot skada som innebär att vi återbetalar dig självrisken ifall det oväntade skulle ske och du behöver betala för en skada. Båda dessa skydd är omfattande och ser till att du är täckt, Fullt skydd mot skada täcker dessutom många av de delar som inte ingår i de ingående skyddet CDW.

  Här på vår hemsida hittar du mycket information om våra olika hyrbilsskydd. Är det något du känner dig osäker över är det dock bara att slå våra hyrbilsexperter en signal så förklarar de hur du och din hyrbil är skyddade. För att läsa om en specifik bils försäkring och villkor vänligen klicka på PrisdetaljerGenerella affärsvillkorFörsäkringsskydd.

  Observera att den lokala personalen på plats kan erbjuda ytterligare skydd och försäkringar. De kan till exempel erbjuda personlig olycksfallsförsäkring (PAI), Super CDW, vägassistans eller liknande och dessa är alltid valfria tillägg. Med störst sannolikhet behöver du om du redan köpt ett skydd via Auto Europe inte köpa till ett till men det är upp till dig om du vill göra det. Auto Europe ansvarar inte för lokalt köpta skydd och kan inte erbjuda pengarna tillbaka om det vid ett senare tillfälle visar sig att du inte hade behövt införskaffa skyddet. Blir du osäker på vad för typ av täckning du har via Auto Europe vid upphämtningen så ring oss gärna först innan du beslutar dig för att köpa ytterliga ett skydd.

  Det är inte lätt att ha koll på alla olika försäkringsalternativ, besök därför gärna vår sida där vi förklarar de olika skydden tillgängliga vid en bilhyra.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Österrike?

  Ja, man kan alltid lägga till extra förare med sin bilhyra i Österrike. Ibland är detta till och med redan inkluderat i priset, men det beror på vilken leverantör man väljer. Vanligast är att man behöver betala en liten extra kostnad för tjänsten som betalas direkt till leverantören i samband med upphämtningen. Auto Europe kan inte påverka priset eftersom det sätts av varje enskild leverantör men vi meddelar dig i förväg vad priset är.

  För att se kostnaden för extra förare vänligen klicka på PrisdetaljerInformation om Chauffören.

  Det som krävs för att man ska få lägga till en extra förare är att personen registreras och godkänns av leverantören. För att kunna göra detta behöver personen ha med sig sitt körkort och pass till upphämtningen. Vänligen låt aldrig en oregistrerad person köra hyrbilen eftersom detta resulterar i att alla försäkringar och skydd upphäver att gälla.

  Som sagt ingår alltid en extra förare med vissa leverantörer, men Auto Europe har även erbjudande där den första extra föraren är gratis att lägga till. Klicka dig in på vår sida för att se om du just nu kan dela körglädjen med någon helt utan extra kostnad.

  Observera att extra föraren måste följa samma ålderskrav som huvudföraren, det vill säga är personen man vill lägga till under 26 år kommer det bli dyrare att registrera hen som förare. Detta kan leda till att man tänker att man kan låta personen köra bilen fast hen inte är registrerad hos leverantören. Detta vill vi starkt avråda ifrån då kunden blir ansvarig för alla kostnader vid en eventuell olycka eller skada utan hjälp från de införskaffade skydden/försäkringarna.

   

  Behöver jag extra utrustning till min hyrbil i Österrike under vintern?

  Ja, Österrike är en extremt populär vinterdestination som varje vinter välkomnar flera tusen turister som vill ge sig ut på snowboard och skidäventyr. Det kan komma stora mängder snö, speciellt uppe i bergen, och alla fordon måste därför vara utrustade för detta hårda väderlag. Mellan 1 november och 15 april är det lag på att alla fordon ska ha vinterdäck, oavsett om det är snö ute eller inte.

  Klicka här för att läsa mer om vinterdäck i olika europeiska länder.

  På vissa ställen i Österrike, främst uppe bland Alpernas höga och isiga toppar, kan det utöver vinterdäck även krävas snökedjor. Är du osäker på vad för vinterutrustning du behöver till din hyrbil kontakta gärna Auto Europe eller din lokala leverantör för att fråga.

  De bra nyheterna är att de flesta leverantörerna inte tar någon extra avgift för att sätta vinterdäck på hyrbilen under vintersäsongen. Detta kan dock variera mellan olika leverantörer så vänligen läs villkoren noga. Du kan även kolla in Auto Europes erbjudande där vinterdäck är inkluderade för att se om du kan spara ännu mer vid din bokning. Sist men inte minst vill vi uppmana till att köra försiktigt även om hyrbilen är vinterutrustad, det kan vara halt och isigt på vägarna trots att man har utrustat fordonet rätt.


  Andra uthyrningsalternativ i Österrike

  Auto Europe erbjuder låga priser på hyrbil i Österrike året runt och har dessutom ett enormt utbud på olika fordonskategorier. Vilken typ av hyrbil du ska välja beror mycket på din budget och dina krav, till exempel är en bil från vår ekonomiklass bra för en romantisk helg i Wien medan den inte passar särskilt bra uppe i Alpernas tuffa klimat. Ska man på en skidsemester med hela familjen till Innsbruck eller Bad Gastein kan en bil från vår Standard/Full-Size eller SUV vara bättre.

  Mini kategorin är vår billigaste fordonskategori följt av kompaktklassen. Dessa fordon är små, smidiga, lättkörda och passar den budgetmedvetna resenären. Vill man lyxa till det rejält erbjuder vi även cabrioleter och andra lyxbilar till bra priser. Börja söka och jämföra olika fordon i vår sökmotor eller klicka dig in på vår sida där du kan se hela vår fordonsflotta i Österrike.

  Hyra lyxbil Österrike Hyra minibuss i Österrike Hyra husbil i Österrike

  Hyra lyxbil i Österrike - Österrike är fullt av magiska vyer, otroliga landskap och historiska byggnader. Tillsammans bildar detta en elegant atmosfär och varför inte matcha landets stilfullhet med en glamourös bil från vår lyxkategori. Utforska landet inte bara bekvämt utan också i stil!

  Hyra minibuss i Österrike - Större resesällskap kräver större fordon och våra minibussar ser till att alla får plats säkert och bekvämt. Med en minibuss kan man tillsammans utforska Österrike i lugn och ro och utan att lämna stora hål i plånboken.

  Hyra husbil i Österrike - Familjer och kompisgäng kan ha extremt roligt tillsammans när de utforskar Österrikes höga berg och orörda natur. Upplev bergen från musikalen The Sound of Music och 1700-tals kyrkan Melk Abbey från bekvämligheten av ditt semesterhem på hjul. Via Auto Europe kan du nämligen inte bara hyra vanliga personbilar utan även husbilar i olika modeller och prisklasser.


  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Österrike