Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ÖSTERRIKE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Österrike med Auto Europe

  Kör till Wien, en vacker stad med intressanta inslag eller gå på ett traditionellt café i Salzburg. Kör runt för att beundra de graciösa jugendbyggnaderna, inklusive Grand Belvedere Palace. Slottet är hem till ett fantastiskt museum med vackra trädgårdar och fin utsikt över hela staden. Eller kanske vill du ta din biluthyrning till Salzburg och uppleva Mozarts födelseort och köra genom dess unika omgivande landsbygd. För att göra din resa till Österrike så enkel som möjligt har vi sammanställt lite användbar information.

  Auto Europe samarbetar med världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda en billig hyrbil i Österrike och i andra länder. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning kan vi garantera dig bästa service till bästa pris när du hyr bil på våra över 24 000 stationer runt om i världen. Oavsett om du vill hyra bil i Österrike på en flygplats, en järnvägsstation eller på ett kontor i centrum så kan du vara säker på att du får en bilhyra med största flexibilitet och kvalitet. Österrike är ett vackert och bergigt land, väl värt att upptäcka såväl på sommaren som på vintern. Läs gärna våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Österrike för att ta del av deras erfarenheter och åsikter.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Österrike?

  Att köra i Österrike är okomplicerat och det ger även störst flexibilitet och frihet att utforska landet i din egen takt. Vägarna är väl underhållna, men det finns några regler du borde vara medveten om när du kör din hyrbil i Österrike.

  • För att kunna köra på motorväg i Österrike måste fordonet ha en vägvignett. En sådan ingår oftast när du hyr bil.
  • Barn under 12 år ska sitta i baksätet och använda sittkudde eller bilbarnstol anpassad efter sin vikt.
  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon samtidigt som du kör bil i Österrike. Hands-free går bra.
  • Bensinstationer håller vanligtvis öppet mellan klockan 08:00 - 20:00 och i de större städerna är många öppna dygnet runt.

  Att göra i Österrike

  Österrike har så många saker att se och göra, och med så mycket naturskönhet att utforska under vägen är det lätt att missa vissa saker. Här är våra rekommendationer för din österrikiska semester.

  • Time Travel - Historietur: Om du vill lära dig lite mer om Wiens historiska förflutna på ett underhållande sätt, ta en rundtur i Time Travel Museum. Med hjälp av modern teknik kommer du att transporteras tillbaka i tid med hjälp av visuella effekter och ljudeffekter. Upptäck det medeltida Wien och lär dig om hur det var att bo i Habsburg-eran och vad det kändes som i ett andra världskrigskrigsskydd.
  • Wien Schonbrunner: Utforska Wiens underbara frodiga gröna trädgårdar med en mini tågresa. Hoppa på och av på var du vill när tåget leder dig genom de vackra barocka Schönbrunner-palatset. Med informativ ombordkommentar är trädgårds- och palatshistorien utlagd för dig. Du får också en chans att besöka zooet och andra attraktioner.
  • Hallstatt Skywalk: Österrike är överflödigt med fantastiskt landskap och som därför är en resa till Skywalk tornet ett absolut måste. Med 360 meter över havet och en plattform som sträcker sig 12 meter från bergssidan, kommer denna utsiktsplattform att låta dig fascineras. Ett enkelt sätt att få en fågelutsikt över sjön och den omgivande gröna landsbygden. Om du kommer på vintern, kommer du att få uppleva och älska de snötoppade bergstopparna, men täck dig varmt.
  • Zillertal Järnväg: Ta en tur i livstiden i Österrike från tränets komfort. Olika tågmodeller fungerar på denna linje, men ofta kommer du att styras av ett ånglok, med traditionella trävagnar och bänkar. Under din resa kommer du att presenteras med några fantastiska fotomöjligheter, från sjöar till bergspikar du kommer att njuta av varje sekund, inklusive det lilla bystoppet.
  • Musikverein: Du kan inte besöka Österrike utan att få biljetter till Wiens Mozart-konsert. Beläget på den här magiska 1700-tals historiska platsen, sjunker du dig själv under perioden medan Wien Music Orchestra bländar dina sinnen. Om du bestämmer dig för att skaffa en VIP-biljett, får du inte bara nöjet att lyssna på den mycket begåvade orkestern - som alla klädda speciella tidsenliga kläder - du får också en fyra-rätters middag och en hästvagnsresa till och från platsen.

  Road trip med min hyrbil i Österrike

  Även Österrike är ett litet land jämfört med andra europeiska länder, finns det några exceptionellt natursköna roadtrips att göra. Kör från de platta slätterna i östra Österrike till de västra alpina regionerna. Om du planerar att köra från öst till väst, ska det ta cirka 7 timmar, medan norr till söder ca 5 timmar. Med en hyrbil i Österrike med envägshyra kan du hämta ditt fordon på ett ställe och återlämna det i en helt annan del av landet.

  När du har hämtat upp din bil rekommenderar vi att du tar en biltur från Innsbruck till Bregenz, bredvid Bodensjön. Den här vägen tar dig genom de pittoreska alperna och genom vackra semesterorter som är populära bland skidåkare. En annan roadtrip vi skulle rekommendera är resan som tar dig genom Hohe Tauren nationalpark i Alperna. Den här vägen börjar i Salzburg och slutar vid Kärnten, som passerar genom många klippor, sjöar och ängar längs vägen. Alternativt, men också genom nationalparken, kan du köra mot staden Graz - och stoppa vid ett av Österrike mest berömda medeltida slott - Hochosterwitz. Slutligen är den mest populära österrikiska roadtrip från Wien till Salzburg och Innsbruck. Även om det är långt att köra, ca 3 timmar, får du en smak av vad Österrike handlar om - från Zillerdalen till den vackra sjön Konigsee.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Österrike?

  För att kunna hyra bil i Österrike måste föraren vara minst 18 år och ha haft körkort i minst 1 år. Kraven kan dock variera mellan leverantörerna. Om man är under 25 år kan det tillkomma extra avgifter. Om du vill läsa mer kan du besöka körguiden för Österrike.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Österrike

  Tullklistermärken krävs på alla fordon på Österrikes motorvägar. Klistermärken kan erhållas från de österrikiska bilklubbarna samt postkontor och bensinstationer. Mer information om specifika vägar och tillhörande vägtullskostnader finns på Österrikes körinformationssida.

  Lite historia

  Artefakter har hittats i moderna Österrike som kan spåras tillbaka till stenåldern. Av alla österrikiska regioner har däremot bara två framgångsrikt varit en del av Österrike under hela dess existens. Under 500-talet ockuperade germanska folket dessa länder, tills det frankiska riket tog över på 800-talet. 1276 kom Österrike under regeln av den tyska kung Rudolf I i Habsburg i flera århundraden. Under denna period började den österrikiska identiteten skilja sig från Bayern, men fortfarande inom det heliga romerska riket. Under den 1400- och 1500-talet, genom äktenskap och allianser, cementerade Österrike sig och växte i betydelse i hela Europa med territorier i Italien, Holland och Spanien.

  År 1529 belägrade det osmanska riket framgångsrikt staden Wien och igen 1683. Under Österrikes historia har många krig skett - med varje formgivning de österrikiska territorierna. 1792 - 1802 befann sig Österrike i krig mot Frankrike, föregångaren till Napoleonkrigen 1803-1815. Österrike blev en del av det tyska förbundet fram till 1866, men 1867 inrättades den österrikiska-ungerska kompromissen. Denna kompromiss löpte inte upp nationalistiska känslor i Österrike och 1914, med den österrikiska arvtagaren i Sarajevo - Duke Ferdinand - skedde en kedjereaktion som ledde till första världskriget. Efter kriget och med Österrike i oro, försökte de österrikiska nazisterna utan framgång göra en kupp. Det var inte förrän 1938 som Adolf Hitler framgångsrikt bifogade Österrike till dess befrielse 1945. År 1955 blev Österrike en suverän stat igen och 1995 gick landet med i Europeiska unionen.

  Vad är valutan i Österrike?

  Österrike är medlem i Europeiska unionen, liksom medlem av Ekonomiska och monetära unionen, som införde euron som gemensam valuta i hela landet. Banktiderna är vanligtvis 8:00 till 12:30 och 13:30 till 15:00 på måndag, tisdag, onsdag och fredag, och 8:00 till 12:30 och 13:30 till 17:30 på torsdagen. Bankomater används ofta i Österrike och kallas "Bankomats". Kreditkort, även om de accepteras på hotell, stora restauranger och butiker, används mindre för inköp i små butiker, kaféer och stormarknader. Det rekommenderas att du meddelar ditt kortleverantör innan du lämnar ditt hemland.

  Vilken tidszon är Österrike i?

  Det är ingen tidsskillnad.

  Vilka är de mest använda fraserna i Österrike?

  I Österrike talas det tyska. Österrikisk tyska skiljer sig lite från rikstyskan, men det är inga problem att göra sig förstådd på rikstyska. Engelska talas främst av yngre i storstäder. Här kommer lite ord och fraser på österrikisk tyska som kan vara bra/kul att känna till.

  God dag - Grüss Gott
  Hej då - Babatschi
  på återseende - Wiederschauen
  Tack - Danke
  Pratar Ni engelska? - Sprechen Sie Englisch?

  El - Behöver jag en reseadapter i Österrike?

  Både volttalet och Hertz-talet är detsamma som i Sverige. Ingen adapter behövs.

  Behöver jag visum för att resa in till Österrike?

  För att kunna resa till Österrike som svensk medborgare krävs ett giltigt pass (måste vara giltigt under hela din vistelse). Du får stanna i upp till 90 dagar utan visum.

  Svenska ambassaden i Wien
  Schwedische Botschaft
  Obere Donausstrasse 49-51
  A-1020 Wien
  Telefon: +43 1 21 75 30
  Email: ambassaden.wien@gov.se

  Bra länkar

  Turistinformation Österrike

  Lyxflärd när du är på färd

  Vinterdäcksregler i Europa