Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRBIL BIL I ÖSTEUROPA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Resa till Östeuropa

  De mest populära semestermålen för svenskar är resor till Västeuropa, som Spanien, Frankrike och Portugal och Östeuropa drar inte till sig lika många turister. Däremot är faktiskt Östeuropa ett område med en fantastisk historia och där finns ett stort urval av attraktiva sevärdheter och kulinarisk mångfald. Allt väntar på att bli utforskat av dig! En biluthyrning är naturligtvis utmärkt för att resa genom olika länder. Det finns många nyanser som kan återspeglas från väst i arkitekturen, maten, och stilen.

  Planera en roadtrip genom Prag och upplev den historiska huvudstaden i Bohemia. Åk till Krakow och besök skräckäventyret "Lost Souls Alley" för att skrämmas rejält. Ljubljanas gamla stadsdel är verkligen en pärla. Här behöver du inte spendera lång tid på att leta efter intressanta saker att upptäcka, för att inte tala om de sevärdheter Budapest har att erbjuda i Ungern. Auto Europe specialiserar sig på att göra din Östeuropa resa till något speciellt och ger dig all information du behöver för en lyckad resa.

  Vilka länder tillhör Östeuropa?

  Svaret på denna fråga beror ofta på vem som frågas och ämnet diskuteras ständigt. Hyresbolagen vi jobbar med är dock helt enhälliga i denna fråga. Generellt räknas länderna i Östeuropa som alla länder i det tidigare östblokken och Turkiet. Dock så gäller inte samma begränsningarna och villkoren för alla länder eller uthyrningsföretag. Vissa länder, som Kroatien och Slovenien, ibland även Slovakien och Ungern, räknas inte tillhöra de Östeuropeiska länderna. Grekland hör också vanligtvis inte till de östeuropeiska länder, men om ni reser dit från väst måste ni resa genom andra östeuropeiska länder.

  Innan ni planerar er resa österut, bör ni ha i åtanke att det är inte tillåtet att korsa internationella gränser med alla fordon. Resa till Östeuropa är inte tillåtet hos vissa leverantörer för vissa bilkategorier, eller för vissa specifika bilmärken. Orsaken till dessa restriktioner enligt hyrbilsleverantörerna är att det räknas som osäkert att köra i vissa östeuropeiska länder, och framförallt för förhöjd stöld risk. Med denna information vill vi inte försöka avskräcka er från en resa till Östeuropa. Tvärtom, för oss är det viktigt att alla våra kunder är medveten och bekanta med de regler och förordningar som gäller i det land som de önskar resa runt i med bil. Detta möjliggör att våra kunder är mer förbereda och kan enklare planera sina resor i enlighet med detta. Även om det inte är möjligt att resa till de östeuropeiska länderna i en lyxbil som Mercedes Benz eller andra liknande lyxbila, finns där oftast möjligheten att kunna hyra liknande bilar direkt från det östeuropeiska landet.

  VIKTIGA VILLKOR FÖR EN HYRBIL I ÖSTEUROPA

  Meddela i förväg - För de flesta hyrbilsleverantörerna krävs det att man meddelar dem i förväg om ens önskan att resa till en östeuropeiskt land. Beroende på vilken leverantör och vilket land kan det krävas från några dagar till mer än tio dagar i förväg som de behövs meddelas. Detta för att de skall ha tid för att kunna förbereda all nödvändig försäkring och dokument som behövs för att kunna korsa gränsen med en hyrbil. Ni kan hitta mer information om förhandsanmälan på vår hemsida eller genom att kontakta våra hyrbils specialister.

  Extra försäkring och skydd från Auto Europe - Det kan vara så att de lokala leverantörerna kräver att ni behöver köpa extra försäkring på plats för att vara tillåten att resa till något östeuropeiskt land. Detta varierar kraftigt mellan de olika leverantörerna och de olika bilkategorierna, och vi har tyvär inte någon detaljerad information om priserna eller kraven hos de lokala uthyrarna. Från Regler & Villkor och från er vouher som ni får när ni har en bekräftad bokning kommer ni att kunna läsa om uthyraren kräver att ni köper en extra försäkring på plats. Det är inte alltid nödvändigt med extra försäkring om man reser från väst till öst, men mellan de östeuropeiska länderna krävs det nästan alltid en extra försäkring. Om ni hyrbil från Auto Europe och har lagt till vårt extra skydd så gäller det också för alla östeuropeiska länder som ni har fått tillstånd att resa till. Skulle ni resa till ett land utan tillåtelse så gäller varken vårt extra skydd eller hyrbilsleverantörens försäkringar inte.

  Gränsavgift - Om det blir en gränsavgift och hur mycket skiljer mellan de olika leverantörerna och vilket land ni önskar resa till. Vissa leverantörer tar ut en gränsavgift när ni reser utanför det land som ni hämtade upp hyrbilen i. Debiteringen kan ske per hyra, per land eller per dag. Om det kommer vara en gränsavgift blir ni meddelade om detta i er bokningsbekräftelse och ni kan även hitta den informationen under våra hyresvillkor på vår hemsida.

  Biluthyrning från Väst- till Östeuropa

  Att hyra och köra bil genom Västeuropa är ganska enkelt, men att hyra bil från Väst- till Östeuropa kräver viss planering. Att korsa landsgränser anses inte alltid vara välkommet av biluthyrningsföretag, även om fordonet ska returneras till det ursprungliga uthyrningsstälet. Våra bokningsagenter är specialiserade på att hjälpa våra kunder med sådana speciella önskemål och på att hitta en lösning med rätt fordon. Vårt mål är att våra kunder ska kunna ta sig säkert till destinationen och tillbaka igen. Här på Auto Europe är ingenting omöjligt! Som nämnts ovan bör man förvänta sig att det är ett något mer komplicerat projekt och därför kan bokningen ta lite mer tid.

  Ni kommer att märka att det finns olika regler i olika länder, till och med i olika städer i samma land. Ni kommer med stor sannolikhet inte kunna hitta någon leverantör från någon av städerna i Tyskland som tillåter en resa till Rumänien med en hyrbil, men de närliggande länderna som Kroatien och Slovenien, är oftast inga problem. Om ni hämtar upp en hyrbil fårn något av de närliggande länderna till Rumänien, kommer det mest troligen inte vara några problem med en inresa till Rumänien. Ha alltid i tanken vilken väg ni kommer köra när ni planerar er resa från väst till öst. Som ett exempel, om ni önskar att resa från Österrike till Bosnien, kommer ni oundvikligen att behöva resa genom andra länder. Det kan vara så att leverantören tillåter resa genom Slovenien och Kroatien men inte Ungern. Samt, om ni reser till Kroatien, kan det vara så att ni inte är tillåten att köra till Dubrovnik, eftersom det kan vara så att de inte tillåter er att korsa gränsen till Bosnien via Neum korridoren.

  Biluthyrning i Tysklands stora städer som München och Berlin och flera städer i Österrike och Italien är bland de länder som sannolikt kommer bekräfta ett fordon som kan köras till Östeuropa. Sannolikheten att tillåtas korsa en landsgräns är större, desto större staden är och om gränsen ligger i närheten av upphämtningsplatsen. Planera exempelvis inte att hämta upp en bil i Lecce och köra till Slovenien, det finns en större chans att korsa gränsen med en hyrbil från Trieste till Slovenien.

  HUR BOKAR MAN EN BILUTHYRNING TILL ÖSTEUROPA?

  Det är självklart alltid lättare att hyra en bil direkt i ett av de ovan nämnda länderna för att köra direkt till Östeuropa. Auto Europe kommer att ge dig råd om eventuella handlingar, försäkringar och avgifter.

  Bokningsprocessen på vår hemsida är densamma som när du bokar en hyrbil till Västeuropa. Kontrollera alla länder du avser att besöka under din hyresperiod. När vi fått in din förfrågan kommer du att få ett e-postmeddelande från en auktoriserad reservationsspecialist med information om eventuella ändringar, tilläggsavgifter, och andra relevanta fakta om din bokningsförfrågan. När du har kontrollerat detaljerna kommer du bli ombedd att bekräfta din bokning av hyrbilen och göra betalningen. Slutligen får du ett mail med din voucher, som sammanfattar all information om betalning och hyra för din bokning. Kom ihåg att du alltid kan få utrustning och tillbehör för din biluthyrning lokalt. Vi rekommenderar dock att du meddelar oss så att vi kan se till att den bokas till ankomsten.

  När betalningen har gjorts och du har fått din voucher, läs igenom villkoren för att kontrollera att alla hyresvillkor är korrekt angivna. Skriv ut två kopior av vouchern, så det finns en till hyresföretaget och en till dig själv. För mer användbara tips om att hyra en bil med Auto Europe och allmänna frågor, besök vår FAQ sida.

  Om du har ytterligare frågor om resor till Östeuropa kan du ringa vårt team direkt på vårt telefonnummer: +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil). Auto Europe är tillgängliga för dig sju dagar i veckan!