Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KRAKOW

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Krakow med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Krakow, i Polen kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Krakows flygplats eller på ett centrumkontor men innan du bokar din bil kan du ta del av tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Krakow.

  Trafik och parkering

  Krakow är en gammal och vacker stad med mycket att upptäcka. Stora delarna av de historiska kvarteren är gågator. Hyr en bil i Krakow och ta dig också en bit utanför staden eller kör till grannstaden Katowice. Krakow ligger i södra Polen på bekvämt avstånd till Slovakien och Tjeckien. Tänk bara på att om du planerar att köra utomlands med din hyrbil så bör du alltid meddela oss detta vid bokningen. Kvaliteten på vägarna i Polen varierar men man arbetar ständigt med förbättringar. På landsbygden kan vägarna många gånger vara dåliga. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Krakow och i Polen generellt:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Se upp för boskap som kan befinna sig på vägen ute på landsbygden.
  • På motorvägarna i Polen måste man betala vägtull.

  Mer information hittar du i vår körning för Polen.

  Parkering

  I Krakow kan det vara svårt att hitta parkering och det kan vara en bra idé att parkera en bit utanför och använda sig av kollektivtrafik istället. Om du lyckas hitta parkering på gatan så är den nästintill alltid avgiftsbelagd. Tänk på att P-automaterna endast tar mynt och att du inte får växel tillbaka. I gamla stan finns annars ett stort parkeringshus. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen och parkera alltid säkert under natten.

  Geografisk information

  Krakow ligger i södra Polen och är Polens näst största stad med sina 755 000 invånare (efter huvudstaden Warszawa). Den gamla delen av staden är listad på UNESCOS världsarvslista och väl värd ett besök. Krakow är omgivet av ett område med mycket berg, grottor och gamla slott och vackra nationalparker. På vintern kan man njuta av bra skidåkning i området. Hyr bil och passa på att se mer än bara staden Krakow. Vädret är ungefär detsamma som i Sverige, med undantag för att det ibland kan bli lite kallare än här hemma på vintern. Medeltemperaturen på vintern håller sig runt -3 grader och på sommaren 19 grader.

  Krakow flygplats

  Krakow flygplats är en internationell flygplats belägen strax utanför Krakow centrum, i byn Balice. Flygplatsen tjänar inrikes och utrikes destinationer runt Europa och världen och kan lätt nås med hyrbil, tåg och buss.

  Krakow Airport (KRK)
  Hemsida: www.krakowairport.pl
  Telefonnummer: +48 12 295 58 00

  Kollektivtrafik

  I Krakow kan man åka kollektivt i form av bussar och spårvagnar. Biljetter kan köpas i tidningskiosker och från biljettautomater. Man kan köpa biljetter som gäller under en viss tid från det att man stämplat dem vid ombordstigning. Busstationen i Krakow ligger precis bakom tågstationen och härifrån kan man ta bussen till lokala mål samt till närliggande städer som omger Krakow.

  Tågtrafik

  Krakows tågstation ligger på adress: Plac im. Jana Nowaka-Jezioranskiego 3. och heter Glówny Osobowy. Stationen byggdes mellan 1844-1847 och idag kan man ta tåget till de flesta större Polska städer samt till städer i Tyskland, Ungern, Tjeckien, Ukraina och Österrike.

  Bra länkar

  Turistinformation Krakow