Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I WARSZAWA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Warszawa till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i Warszawa, i Polen kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Warszawas flygplats eller på ett centrumkontor men läs gärna igenom våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Warszawa först.

  Trafik och parkering

  Warszawa är en gammal och vacker stad med mycket att upptäcka. Den gamla staden är nästintill bilfri och du måste ha ett speciellt tillstånd för att kunna köra där. Liksom i många andra större polska städer så har Warszawa många rondeller. Det finns dock inga klara regler för hur man ska köra i dessa. Ta det försiktigt och lämna alltid rondellen från ytterfilen. Det som därekot skiljer Warszawa från andra större städer är att det inte finns någon kringled och all tung trafik måste passera staden. Kvaliteten på vägarna i Polen varierar men man arbetar ständigt med förbättringar. På landsbygden kan vägarna många gånger vara dåliga. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Warszawa och i Polen generellt:

  • Varningsskyltar har alltid en gul bakgrund.
  • Se upp för obevakade järnvägskorsningar.
  • Lämna alltid företräde till bussar och spårvagnar som ska köra ut från hållplats.

  Mer information hittar du i vår körning för Polen.

  Parkering

  I Warszawa kan det vara svårt att hitta parkering men det finns en parkeringszon i stadens centrala delar där avgiftsbelagd parkering erbjuds. Du betalar med mynt. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen och parkera alltid säkert under natten.

  Geografisk information

  Warszawa är Polens huvudstad och ligger i östra delen av landet. I Warszawa bor det ca. 1,7 miljoner människor men om man räknar med förstäder så uppgår invånartalet till hela 3,2 miljoner. Genom staden flyter floden Wisla. Floden sägs dela upp staden i två olika delar - där den västra, mer välbemedlade delen och den östra, mindre välbemedlade delen skiljs åt. Det är dock den östra delen som skadades minst under andra världskriget. I stadsdelen Praga hittar man gamla stenhus och industriområden. Precis vid porten till gamla staden ligger Warszawa skott som man återuppbyggde på 70-talet efter att det jämnats med marken under andra världskriget. I Gamla stan kan du strosa i trånga gränder, njuta av en bit mat på ett mysigt café eller på en restaurang. Med hyrbil kan du passa på att upptäcka Warszawas omgivning. Kör till Nationalparken Kampinor, besök smy mysiga byar, slott och kyrkor på landsbygden. Vädret är ungefär detsamma som i Sverige, med undantag för att det ibland kan bli lite kallare än här hemma på vintern. Medeltemperaturen på vintern håller sig runt -3 grader och på sommaren 19 grader.

  Warszawa flygplats

  Warszawa flygplats är en internationelll flygplats som tjänar destinationer runt om Europa och världen. Belägen cirka 8 km söder om Polens huvudstad Warszawa, är det den största flygplatsen i landet och tjänar nästan 13 miljoner passagerare om året

  Warszawa flygplats (WAW)
  Hemsida: www.lotnisko-chopina.pl
  Telefonnummer: +48 22 650 42 20

  Kollektivtrafik

  I Warszawa finns ett väl utbyggt system med spårvagnar, bussar, tunnelbana och pendeltåg. Biljetter köpes från biljettautomater eller från ombud. Tunnelbanan byggdes 1995 och i dagsläget finns en linje men man planerar ytterligare två. Bussar. spårvagnar och tunnelbanevagnarna är relativt moderna på grund av dess senare utbygnad. I Warszawa finns två större busstationer, den västra och den östra.

  Tågtrafik

  Tågstationen heter: Warszawa Centralna är förbunden via en tunnel med både den östra och den västra stationen. Härifrån kan man ta tåget till de flesta större städer i Polen som t.ex. Krakow och Wroclaw eller städer i Tyskland, Tjeckien och Slovakien mfl.

  Bra länkar

  Turistinformation Warszawa