Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I POLEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Polen - Boka och spara

  Polens norra kustlinje är endast 16 mil från Sverige vilket gör det enkelt att resa till Polen som är mycket mer än stereotyperna av kolkraftverk och miljöproblem. Med en hyrbil i Polen kan ni ta er till stränder med kritvit sand och kristall klart och blått vatten, de har stränder som räknas bland de bästa i Europa. Polen har en starkt varierande landskap från böljande områden med sjöar, lövskog och ett rikt djurliv till berg med glaciärer och utmanande skidbackar. Det är även dröm destination för de som är historiskt intresserade, med platser som Krakow, en av de få städerna som klarade sig undan andra världskrigets bombningar och är fylld av medeltida byggnader .

  Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlaren som erbjuder er bäst förmåner och marknadens lägsta priser. Ingen annan stans kan ni hitta ett så stort varierande sortiment från flera olika leverantörer så ni själva kan välja det bästa för just er och till mycket låga och förnämliga priser. Utöver det stora utbudet av olika fordon och de chockerande låga priserna har ni även tillgång till Auto Europe starka och välutbildade kundservice. Ni kan nå dem alla dagar i veckan och de är redo att hjälpa till oavsett om det är för att boka hyrbil, hjälp under er pågående hyra eller ni har funderingar efter avslutad hyra. Auto Europe gör det enkelt och smidigt att införskaffa en hyrbil, så att ni kan lägga mer fokus på själva semestern.

  Här kan ni läsa utvärderingar av hyrbil i Polen av tidigare kunder som hyrt bil av Auto Europe i landet.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Polen?

  Genom att hyra bil i Polen har ni den fina möjligheten att upptäcka den vackra naturen i landet. Men iaktta en försiktighet medans ni kör för landet är i större del täckt av mindre och illa underhållna vägar som är under utbyggnad. Var även beredd på ett mycket högre tempo och mer aggressivt beteende på vägarna, speciellt närmare de större städerna som Warszawa där trafikintensiteten är väldigt hög.

  • Polen har högertrafik.
  • Halvljuset skall alltid vara på.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Förbjudet att köra om en spårvagn som har stannat vid en hållplats.
  • Vid gatukorsningar har fordon från vänster och fotgängare som går mot grönt företräde, även om ni har en grön pil mot höger.
  • Varningstriangel och brandsläckare måste finnas i bilen.
  • Bälte är ett måste för alla, även i baksätet. Barn i barnstol behöver har säkerhetsbältet förspänt.
  • Mer information hittar ni på Auto Europe körinformations sida.

  Att göra i Polen?

  Nationalparken Białowieski : Polen är ett av få länder i Europa som kan skryta med ett mångskiftande landskap med stora områden av orörd natur och ett varierande växt och djurliv. Landet har skyddat sina viktigaste regioner och över 1% av landets yta täcks av landets 23 nationalparker där många av dem är UNESCO listade över världens viktigaste naturreservat och Białowieski naturpark är även invald på världsarvslistan. Białowieski naturpark tillhör Europas äldsta och är världsberömd för sina urskogar och hem för Europas största däggdjur, visent - den europeiska bison.

  Auschwitz: Auschwitz är med på UNESCO:s lista över världskultur och är ett koncentrationsläger som upprättades under andra världskriget av tyskarna. Ett besök här gör att man kan se lite av de många hemskheter som hände under förmodligen världens mörkaste tid. I Auschwitz var det största tyska lägret på polsk mark och fungerade också som ett förintelseläger där 1.5 miljoner judar miste sitt liv. Varje år kommer judar från hela världen för att delta i en marsch som går från porten i Auschwitz till monumentet i Birkenau för att hedra de som miste sitt liv här.

  Leba: På sommar halvåret är detta ett mycket populärt resmål även för polackerna som flockas till Leba med enastående vita stränder. Vattnet här räknas vara det renaste längs hela den polska kusten och räknas bland de bästa stränderna i Europa. Utöver den imponerande stranden och den charmiga lilla byn så kan man enkelt ta sig med sin hyrbil i Polen till den närliggande nationalparken som är känd för sina vandrande sanddyner.

  Gmina Bielawy: Detta är ett område som är relativt okänt men allt fler börjar få upp ögonen för denna fina område där man som besökare kan leva ut sin dröm om att vara prins eller prinsessa. Utöver att vara ett paradis för fiskeintresserade kan man här bo på ett gigantiskt slott som även Napoleon övernattade på. Här kan man njuta av fin och god mat medans man sitter i möbler som är original från kungatiden. Runt om hela området finns det en makalös natur och fina sjöar som är fyllda med god fisk. Den fina naturen är som gjord att rida genom med en av de uppföda hästarna på plats.

  Road trip med min hyrbil i Polen

  Polen med dess omväxlande natur är som gjort för en nöjesåkning med er hyrbil. En av de mest tilltalande bilresorna man kan göra är i Pommern regionen som tar er längs med Östersjöns kust. Denna traditionella road trip börjar normalt i Trestaden - De tre städerna Gdansk, Gdynia och Sopot. Städerna är medeltida städer fyllda med sin egen unika historia. Under bilturen i Pommern kommer man att stöta på två nationalparker, nio landskapsparker och ett tjogtal naturreservat och den mest berömda av dem, som även är en skyddad biosfärreservat av UNESCO är de enda rörliga sanddynerna i Europa. En bilresa i Pommern har perfekta förutsättningar för alla typer av intresse, från kända minnesmärken till moderna attraktioner till lugna avslappnade spa områden till ett nattliv som överklassar den kända fest staden Krakow.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Polen?

  För att kunna hyra bil i Polen behöver man vara minst 21 år, minimum åldern kan vara högre på de större bilkategorierna och det kan variera mellan de olika leverantörerna. Oavsett ålder behöver den godkända föraren ha haft sitt körkort i minst ett år. Med de flesta leverantörerna så tillkommer det en ungförare avgift för de som är under 25 år.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Polen?

  Man bör ha i åtanke att Polen är ett transport land där mycket trafik genom Europa går igenom Polen vilket har lett till att man behöver betala en avgift för att åka på landets motorvägar. Vägavgiften betalas antingen via ett elektroniskt system eller vid början eller slutet av motorvägen med kontant eller kreditkort. Där finns för tillfället tre motorvägar som är belagda med avgift och när nya motorvägar är färdiga så kommer de mest troligen också att ha en avgift för att köra på dem. För tillfället är det motorvägarna A1 som går mellan Gdansk och Czerniewice, A2 som täcker sträckan Nowy Tomyśl - Konin och motorvägen A4 som är den populära sträckan mellan Katowice och Krakow.

  Lite historia

  Polen är ett land med en lång och brokig samt för det mesta blodig historia med starka kopplingar till den svenska historian. Bildandet av polsk stat räknas som till först år 966 men höll inte länge innan riket bröts ihop på grund av inre oroligheter. Polen har under historiens gång ofta varit en plats där många slagfält har avgjorts. Det var först igen under 1300-talet som Polen enades som land igen och genomgick en hel del förändringar. Det var även under denna tid som en av Europas äldsta universitet byggdes i Krakow. Det var även under denna tid som Polen började sina gyllene år genom att vinna i medeltidens största slag vilket var startpunkten som gjorde den polska staten till en av de mäktigaste i Europa.

  Under de gyllene åren växte landet till sig och städerna byggdes ut och läroanstalter upprättades samt att näringsliv utvecklades. Många av Polens förnämaste byggnader kan dateras tillbaka under denna tid på 1500-talet. Men det avslutades rätt abrupt när de blev indragna i krig mellan länder som Ryssland och Sverige. Kriget mot svenskarna slutade 1660 och Polen var tvungna att efterlämna stora områden och stora delar av Polen var i stor förödelse. Under 1795 blev Polen invaderat av ryssarna och landet blev återigen uppdelat och för de närmaste 123 åren fanns inget kvar av de 800 år gamla Polen.

  Det var först efter första världskriget som Polen återfick sin självständighet som varade i 21 år till 1939 då Polen blev invaderat av Ryssland och Tyskland och blev startpunkten för andra världskriget som lede till att sex miljoner polska medborgare miste livet. Efter slutet på andra världskriget var landet under sovjetisk kontroll ända fram till 1990 när kommunist partiet upplöstes efter åratal av oroligheter och interna strider och blev början av det demokratiska Polen som gick med i EU 2004. Runt en tredjedel av landets befolkning räknas bo utomlands. Numera är Polen ett demokratisk land men lider av politiskt instabilitet och korruptionen är hög i landet.

  Vad är valutan i Polen?

  Trots att landet är med i EU så används inte euron i landet, utan de har Zloty (PLN), som man kan växla till sig i antingen Sverige eller i Polen. Det går att betala med kort, men det är inte lika utbrett som i Sverige, så det är fortfarande kontanter som är det bästa betalnings metoden. Tänk på att om ni väljer att ta ut på en av de många bankomater som accepterar internationella bankkort så kan det förekomma att ni behöver betala en avgift.

  Vilken tidszon är Polen i?

  Polen går under samma tidszon som Sverige och de följer samma regler kring sommar- och vinter tid.

  Vilka är de mest använda fraserna i Polen?

  Polska är det officiella språket i Polen. Engelska är något som framförallt den yngre generationen har enklare att förstå och det börja sprida ut sig mer och mer, men är generellt överlag ett språk dem flesta inte förstår så väl. Här nedan är några bra ord som kan komma till användning för er resa i Polen.

  Hej - Czesc
  hejdå - do widzeni
  God morgon - Dzien dobry
  God kväll - Dobry wieczór
  Tack! - Dziekuje!
  Var är toaletten? - dzie jest toaleta?
  Hur mycket kostar det? - Ile to bedzie kosztowac?
  Tar ni kreditkort? - Czy bierzesz karty kredytowej?
  Ja - Tak
  Nej - Nie
  Jag förstår inte - Nie rozumiem
  Pratar ni engelska? - Czy pan mówi pan po angielsku?

  El - Behöver jag en reseadapter i Polen?

  Ni behöver inte ta med er någon extra utrustning för att kunna använda eluttagen i Polen. De har samma typ av uttag med samma spänning som vi har i Sverige.

  Behöver jag visum för att resa till Polen?

  Som svensk behöver man inget visum eftersom Polen är medlem i EU är räknas med i Schengensamarbetet. Men man måste kunna legitimera sig med pass eller nationell ID-kort vid utresa och under sin vistelse i Polen. Tänk på att svensk körkort inte räknas som giltig legitimation.

  Svenska ambassaden i Warszawa
  Sveriges ambassad
  ul. Bagatela 3
  00-585 Warszawa
  Polen
  Telefon: +48 22 640 89 00
  E-post: ambassaden.warszawa@gov.se

  Svensk konsulat i Katowice
  Sveriges konsulat
  ul. Rolna 43
  40-555 Katowice
  Polen
  Telefon: +48 32 607 24 35
  E-post: consulate@sweden.com.pl

  Svensk konsulat i Krakow
  Sveriges konsulat
  c/o Radisson Blu Hotel Krakow
  ul. Straszewskiego 17
  31-101 Krakow
  Polen
  Telefon: +48 12 618 88 88
  E-post: idia.wiszniewska@radissonblu.com

  Kan jag hyra husbil i Polen ?

  Om ni vill ha ett lyxigare och billigare alternativ än att resa runt och bo på tråkiga hotell, då skall ni kolla på att hyra husbil i Polen som erbjuder allt detta plus friheten som enbart en husbil kan ge. Upplev lyxen att resa med alla de bekvämligheter som man har där hemma och inte behöva ta in på olika hotell. Föreställ er att själva kunna bestämma hur er utsikt skall se ut och chansen att kunna vakna upp på olika ställen, det är drömmen det. Gör det bästa av er resa, för det är ni värda!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Polen

  Reseinformation, Polen