Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I WROCLAW

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Wroclaw – Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe som är en ledande hyrbilsförmedlare som gör det enkelt och billigt för er som letar efter en hyrbil i Wroclaw. Tack vare långa och närgående samarbeten med väletablerade leverantörer i hela världen, är det möjligt att kunna hyra bil i över 24 000 destinationer till marknadens lägsta priser. Med Auto Europe kan ni slappna av och enkelt hitta de bästa hyrbils lösningar för just era behov, utan att det behöver kosta skjortan. Glöm inte bort att förutom att kunna boka till garanterat lägsta priser har ni en mängd andra fördelar som ni endast får när ni bokar genom Auto Europe som tillgång till Auto Europe väl utbildade hyrbilsexperter som år efter år vinner prestige full priser som bästa kundservice.

  Wroclaw är som Stockholm en stad som består av flera öar och många fina parker. Denna polska pärla består utav 12 öar vid floden Oder. Wroclaw är än så länge relativt okänd som semesterdestination, men för de som är intresserade utav kultur och historia är detta en måste plats. Staden blev vald till Europas kulturhuvudstad 2016 och är Polens livligaste kulturella knutpunkt fylld med teatrar, festivaler och ett aktivt nattliv.

  Hur är trafiken i Wroclaw?

  Med tanke på att motorvägen A4, den mest trafikerade vägen i landet, som förbinder Kraków med Katowice ligger alldeles intill Wroclaw, leder det till att trafiken under rusningstider är långsam och trögflytande. Men det ger er tiden, medans ni sitter i er hyrbil i Wroclaw att njuta av de många brons vättar som finns lite överallt. Dessa vättar har blivit stadens grej och berättar om stadens förflutna och dess kreativitet. Utöver den värsta trafikstockningarna i Polen under rusningstid bör ni vara redo för att där finns många enkelriktade gator samt vägar som endast är tillåtet att köra på för de med tillstånd. För att vara mer förbered bör ni läsa Auto Europe körinformations sida för Polen, där ni hittar värdefulla tips på vad ni bör tänka på när ni beger er ut på de polska vägarna.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Wroclaw?

  För er som skall hyra bil i Wroclaw kan det vara bra att veta att eftersom stadens centrum har gott om enkelriktade gator och vägar som är uteslutna från trafiken, kan det vara en mardröm att hitta en ledigt plats att parkera på. De flesta hotellen har sina egna parkeringsplatser som ni kan parkera på. För gatuparkering så är staden uppdelat i olika parkeringszoner där priset stiger ju närmare centrum ni väljer att parkera. Räkna med priser på runt 3 PLN per timme. Betalning för parkeringen sker vid närliggande automater där efter ni har betalt för den önskade tiden får en biljett. Denna biljett behöver lägga synligt i bilens framruta. Tänk dock på om ni betalar med mynt att automaterna ger ingen växel tillbaka.

  Wroclaw flygplats

  Wroclaw flygplats består av en modern byggnad och har flerfaldigt belönats som den bästa regionala flygplatsen i Polen. Numera är det möjligt att flyga direkt till Wroclaw från Sverige. Från Stockholm Skavsta finns där ett bolag som flyger denna linjen. På flygplatsen kommer ni att hitta ett generöst utbud av caféer och butiker. För det som har valt att hyra bil i Wroclaw istället för på flygplatsen, så finns där bra kollektivtrafik som tar er in till staden.

  Wroclaw flygplats (WRO)
  Adress: Graniczna 190, 54-530 Wrocław, Polen
  Telefonnummer: +48 71 358 13 81
  Hemsida: www.airport.wroclaw.pl

   

  Att göra i Wroclaw

  • Kärleksbron: Most Tumski är en välkänd bro bland befolkning som är nykära och djupt förälskade. Här samlas par för att föreviga sin kärlek till varandra genom att fästa ett hänglås på bron och sedan kastas nycklarna i den klara älven. Under soliga dagar, kan man se nycklarna skina till under vattenytan. Om ni reser hit med er respektive, är detta en mysig ritual att ta del av.

  • Afrykarium: Wroclaw Afrykarium är den enda av sitt slag som erbjuder en temapark med fokus enbart på den afrikanska faunan. Bland de 21 bassängerna med 15 miljoner liter vatten kan ni upptäcka allt som döljer sig i de afrikanska vattnen. Från flodhästar, fiskar och färgglada maneter. Hela djurparken rymmer över 10 tusen afrikanska djur i olika utställningar som är där för att presentera olika utvalda ekosystem från den Afrikanska kontinenten.

  • Hala Stulecia: Hala Stulecia är en historisk byggnad som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är även ett av Polens nationella historiska monument. Denna vackra betong byggnad var en milstolpe inom armerad betongarkitektur och hem för många olika former av mässor, utställningar och olika sorters av evenemang. Även området runt byggnaden är oerhört vackert och en promenad kring byggnaden är att rekommendera.

  • Multimedia fontänen: För att fira Polens 20 års jubileum för deras första fria val byggdes Polens största och en av de största fontänerna i Europa. Varje dag, varje timme projiceras olika former av multimedia på den 1 hektar stora ytan som fontänen bildar. Vatteninstallationen är synkroniserad med 800 lampor och över 300 vattenstrålar. Med hjälp av animationer, bilder, ljus, vatten och musik visas det här spektakulära shower. Många av de bilder de projicerar är viktiga händelser från stadens och landets historia.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Wroclaw

  Książ Slott

  Utan för staden Walbrzych, som är drygt en timme från Wroclaw, ligger där ett slott på en kulle i den skog som omger staden. Książ slott döljer ett hemligt förflutet som väntas på att upptäckas. Det imponerande och stora slottet lockar skattejägare från hela världen som letar efter mer gömda skatter. Under slottet myllrar det av stora nätverk av underjordiska gångar och tunnelbanor som än förbryllar många forskare och där är många gångar som ännu inte är fullt kartlagda. Enligt legenden så finns det ett tåg fullastad med guld begrav i någon av de många tunnlarna.

  Polanica-Zdrój

  Drygt 2 timmar söder om Wroclaw hittar ni Polanica-Zdrój som är en liten stad och Polens mest populära spa ort. Här kan ni njuta av en avkopplande atmosfär och gå på lyxiga kurorter. Det som lockar många hit är att testa det medicinska vattnet från den charmiga Zdrojowy parken som har många fina vandringsleder. Gör som många polacker och unna er lite vardags lyx bland någon av de makalösa spa platserna.

  Katowice

  Med den stora motorvägen som ligger intill Wroclaw är det lätt att ta sig till Katowice som är en destination som allt fler börjar få upp ögonen för. På mindre än 3 timmar kan ni befinna er i denna stad som har utvecklats från en grå industri stad till en livfull stad full av kultur. Katowice är full av intressanta sevärdheter där man kan se stadens tyska och kommunistiska förflutna. Och från Katowice har ni även bra tillgång till en av de viktigaste platserna i Polen, Auschwitz, en plats där många hemskheter skedde och är invald i UNESCO:s världsarvslista.

  Geografisk information & historia

  Wroclaw räknas som en av de äldsta och finaste städerna i Polen mycket tack vare att stadens större äldre del ligger utspridd över 12 öar i floden Oder med mer än 100 broar som binder ihop staden. Wroclaw ligger i sydvästra Polen och är landets fjärde största stad med mer än 600 000 tusen invånare.

  Under tidens gång har Wroclaw tillhört såväl Polen som Tjeckien, Österrike, Ungern och Tyskland, vilket har satt sin prägel på staden och gjort det till en spännande stad utan dess like i Europa. Trots att närmare 70% av staden förstördes de båda världskrigen finns där gott om välbevarade historiska byggnader att se. Precis som med städerna som Warszawa och Gdansk har staden återuppbyggts efter den enorma förödelsen som andra världskriget förde med sig.

  De äldsta spåren av bosättning i Wroclaw dateras tillbaka för 300 000 år sedan. Stadens läge vid två uråldriga viktiga handelsvägar för Europa har lett till att Wroclaw har sett sin del av krig och maktkamper. Det var först 1933 som staden tömdes helt från dess original befolkning och ersatt av tyskar. Det var Wroclaw, eller Breslau som var det tyska namnet för staden, som var nazisternas sista fäste, det var den sista staden att kapitulera till ryssarna. Efter andra världskrigets slut så utvisades alla tyska invånare och den då nästan helt fördärvade staden börjades återbyggas av polacker från Vilnius och Warszawa.

  30 år efter krigets slut, genomgick staden en smärtsam uppbyggnads process och invånarna i Wroclaw levde under ryssarnas förtyck och utsattes för terror och många svårigheter. Först 1989 blev Polen fritt från ryssarna och numera är Wroclaw landets ekonomiska, kulturella och akademiska centrum.

  Ta sig runt i Wroclaw

  När ni besöker Polens fjärde största stad kommer ni att finna att relativt lätt att ta sig runt, trots stadens ökända trafikstockningar under rusningstid. De mest flexibla ekonomiska sättet är att ta er runt med hjälp av er hyrbil. När ni kommer till områden som Gamla stan, är det dock rekommenderat att ni hittar en parkering och promenerar. Många stads delar är utformad för att prioritera cykel och gångtrafikanter.

  Där finns även olika alternativ när det kommer till kollektivtrafiken. Ni kan använda er utav spårvagnar, bussar, tåg och färjor. Wroclaw har över 60 olika busstjänster som går till olika delar inom Wroclaw och även ut till närliggande städer. Eftersom staden består av många öar, är färjan ett utmärkt sätt att komma från plats till plats inom staden, samt uppleva lite av stadens lokala natur.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Wroclaw

  Bra att veta inär ni skall hyra bil

  Tips för att hålla sig lugn på vägen

  Tillbaka till toppen