Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Saker du bör veta när du hyr bil

  Du ska ut och resa, och du har bestämt att det bästa sättet att resa på är med en problemfri bilhyra från Auto Europe. Bra val! Vi på Auto Europe gillar att ge våra kunder så mycket information som möjligt, så att de alltid kan göra ett bra val när de hyr bil. För att hjälpa dig så mycket som möjligt, har vi samlat några saker som du måste veta.

  Auto Europes roll

  För det första, är Auto Europe en förmedlare. Det betyder att vi jobbar med olika internationella och nationella uthyrare för att ge dig den billigaste hyran världen över. Det betyder också att när du hämtar upp din hyrbil, ska du inte leta efter Auto Europes uthyrningsdisk, utan efter uthyrarens disk. Information om uthyraren finns på din voucher.

  Läs villkor och regler

  Sökmotorn visar också villkoren för en bil, där finns också de lokala avgifterna noterade. Man brukar säga att den största lögnen som finns på internet är ”Jag har läst och förstår villkoren”, men i detta fall rekommenderar vi starkt att du läser igenom dom, eftersom de beskriver i detalj exakt vad hyran inkluderar och inte inkluderar.

  Ta med nödvändiga dokument

  Dessutom listas de dokument som du behöver ta med dig för att hämta ut fordonet. Självklart ska du ta med och visa ditt giltiga körkort för uthyraren. Det är dessutom obligatoriskt att ha ett kreditkort i huvudförarens namn, då kortet kommer att användas för att blockera säkerhetspanten (depositionen). Ta även med dig din utskrivna voucher.

  Vi har nyligen lagt till de lokala avgifterna som kan komma att appliceras vid disken på vouchern. Dessa lokala kostnader kan vara kostnader som ung-föraravgift, extra förar-avgift, extra utrustning som GPS eller barnsäten, samt bränslepolicyn. Vi har ett tips till dig! Ta en titt på våra erbjudanden, för du kan komma att ha tur då din hyra kan förbättras med en uppgradering eller GPS inkluderad i priset!/p>

  Håll koll på bränslepolicy

  Många frågar oss om bränslepolicy. Med några uthyrare behöver kunden lämna tillbaka bilen med samma bränslenivå som när bilen hämtades. Så om bilen hämtades med full tank, måste kunden tanka bilen till full tank innan bilen lämnas tillbaka. Andra uthyrare kan till exempel ta ut kostnaden av en full tank lokalt, och kunden måste lämna tillbaka bilen så tom som möjligt, då oanvänd bränsle inte betalas tillbaka. Vi vill gärna påpeka att vilken tankningspolicy man har står med både på villkoren (som du kan läsa när du bokar bilen) samt på vouchern, (som mailas till dig efter du gjort din bokning). Vouchern finns även tillgänglig via vår hemsida efter bokning.

  Angående upphämtningsdisken, kan man hitta information om var du hittar den på din voucher, tillsammans med uthyrareinformation. Var uppmärksam på att vid vissa flygplatsstationer finns inte disken direkt i terminalen, i detta fall finns ofta en skyttelbuss att ta för att ta sig dit. Vissa stationer är mycket upptagna under högsäsong, var därför redo på att det kan ta lite tid att hämta upp bilen. Ett till extra tips – om du är flexibel, glöm inte att du också kan hämta upp bilen inne i stan, det kan ibland vara upp till 30% billigare!

  Slutligen, ta en titt på våra FAQs, de kommer också ge dig nyttig information angående de dokument du behöver ta med dig när du hämtar upp bilen (du skulle bli förvånad över hur många personer som faktiskt glömmer sitt körkort!), samt information om våra avbeställning- och ändringsvillkor.Om du vill veta mer, kolla in våra andra inlägg som bland annat denna ordlista med vanliga ord som används när man hyr bil!

  Vi hoppas du har en underbar resa, fylld med äventyr och grymma foto- och selfiemöjligheter!

  Bloggsökning


  Kategorier