Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KATOWICE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Katowice - Bästa priserna med Auto Europe

  Med Auto Europe har det inte varit enklare att hyra en hyrbil i Katowice. Med Auto Europe kan ni koppla av och på ett smidigt sätt hitta en hyrbil som passar era behov för er resa i Polen. Med vår smidiga och pålitliga sökmotor kan ni på ett lättfattligt sätt få en bra överblick på de bilar som är tillgängliga med alla de leverantörer vi samarbetar på plats, så ni enkelt kan jämföra dem för att få det bästa priset. Med Auto Europe kan ni även njuta av unika fördelar som gratis avbokning upp till 48 timmar innan den bokade upphämtningen. Vi tar inte ut några kreditkortsavgifter och vi har de bästa priserna på marknaden. Med Auto Europe hittar ni enkelt en kvalitativ hyrbil på flera olika platser i Polen som Warszawa, Wroclaw och många andra platser i Polen och resten av världen. Ni kan hitta hyrbilar i 180 länder med över 24 000 upphämtnings platser.

  Katowice ligger i södra Polen och har utvecklats från att vara en grå stad och landets viktigaste industristad till den kulturella och livfulla stad det är nu. I staden kommer ni snabbt upptäcka att denna intressanta stad är fylld med charmig tidigt 1900-tals arkitektur och man kan se historiska spår som avslöja mycket om stadens tyska och kommunistiska förflutna. Med en hyrbil kan ni enkelt utforska denna dolda pärla och även se och uppleva vad hela landet har att erbjuda. Skulle ni någonsin behöva hjälp, oavsett om det är innan ni bokar, under hyran eller efter avslutad hyra, kan ni räkna med att Auto Europe med sin prisbelönade kundservice är redo att hjälpa till. Vi är tillgängliga alla dagar i veckan. Gör det smarta och boka med Auto Europe!

  Hur är trafiken i Katowice?

  Trafiken i Katowice flyter på bra och det är enkelt med deras välutbyggda och väl underhållna vägar att ta sig runt med sin hyrbil från Katowice. Staden är väl ansluten till Polens motorvägsnätverk och agerar som en viktig anknytningsstad med många av de viktigaste vägarna samlas i Katowice. Från här kan ni enkelt utforska resterande Polen och närliggande länder från några av landets viktigaste trafikleder som förbinder staden tillsammans med andra städer som Wroclaw, Krakow och länder som Tjeckien. Om ni vill ha tips om vad ni bör tänka på i trafiken har vi samlat en bra överblick på denna sida.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Katowice?

  Om ni har bestämt er för att hyra bil i Katowice med hjälp av Auto Europe och få de absolut bästa priserna på marknaden, kan det vara bra att veta vart det är möjligt att parkera sin hyrbil när man utforskar Katowice. Runt om stadens centrum finns det gott om bevakade parkeringsplatser, några av dem största finner ni vid:

  • Vid Spodek på Korfantego Avenue
  • Sokolska Street, nära Superjednostka
  • Rozdzienskiego Avenue, nära Warszawa Hotel

  De mest centrala delarna av Katowice är en betalparkeringszon, där man måste betala för att parkera sin hyrbil på vardagar mellan 09:00 till 17:00, och är utmärkt med skyltar med texten “Parking platny”. Parkerar ni under betaltiden så kostar första timmen 1.50 PLN.

  Katowice flygplats

  Katowice internationella flygplats ligger drygt 30 kilometer norr om Katowice och med dess fyra miljoner passagerare årligen, gör det till Polens fjärde mest trafikerade flygplats. Med tanke på stadens historia som en industristad är det enkelt att förstå att den är den mest upptagna flygplatsen gällande godstransport. Från Sverige med flyg bör ni räkna med en flygtid på runt tre till fyra timmar, med en mellan landning i Warszawa flygplats. För tillfället finns där inga direktflyg till Katowice.

  Katowice flygplats (KTW)
  Adress: Wolności 90, 42-625 Ożarowice, Polen
  Telefonnummer: +48 32 392 72 00
  Hemsida: www.katowice-airport.com

  Att göra i Katowice

  • Kościuszko parken: Den mest besökta parken i Katowice och ett utmärkt plats om ni vill njuta av lite grönska och komma från stadens stress. Denna 72 hektar enorma park består av ett dussintals olika landskapsparken influerade av brittiska trädgårdar. I den södra delen av parken hittar ni ett 40 meter högt torn som användes som träning för fallskärmshoppare. Det var även uppe på detta torn som en grupp av pojkscouter modigt försökte försvara staden mot den ankommande tyska armén. Under vintertid transformeras tornet till en skidbacke.

  • Spodek: Efter kommunismens fall så utvecklades arkitekturen i Polen och många nya banbrytande byggnader byggdes. Spodek, tefatet, är en byggnad som visar upp genialiskt ingenjörs arbete där det användes banbrytande spänningsintegritets teknik för att kunna bygga denna megastruktur som får många av dess åskådare att klia sig på huvudet medans de undrar p hur den kan stödja sin egen vikt. Spodek är Polens största inomhus arena med en kapacitet på nästan tolv tusen besökare.

  • Silesian monumentet: Ett monument som hedrar de upproren som skedde 1919,1920 och 1921 mot Tyskland för att låta regionen få ansluta sig till den nya polska staten som skapades efter Versailles föredraget. Det kolossala monumentet är 41 meter högt och har 350 enskilda delar och har en imponerande vikt på 61 ton. Varje vinge representerar ett av upproren med detaljer om de enskilda striderna som härjade i dess omnejd.

  • Nikiszowiec: Endast ett stenkast från centrala delarna av Katowice hittar ni Nikiszowiec, ett intakt stadsområde som är ett superb bit av det polska nationalarvet. Denna imponerande stadsdel var från början en fristående stad byggd för gruvarbetarna i Giesche gruvan. Denna plats är en mycket populär plats för filminspelningar på grund av alla vackra tegelbyggnader visar upp hur det var att bo och hur det så ut för drygt ett sekel sedan.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Katowice

  Wieliczka saltgruva

  Om ni kör runt en timme mot Krakow från Katowice kommer ni att stöta på denna enorma gruva med världens största underjordiska museum i världen, där ni kan se hur det vita guldet grävdes ur gruvan. Detta är en av de mest fascinerade och populära sevärdheterna i Polen. Denna gruva som är invald i UNESCO:s världsarvs lista består av runt 2 400 rum som är utspridda i en labyrint som sträcker sig över nio olika våningar. För att komma ner till gruvan behöver ni gå nerför några trappor som tar er till 64 meter under jorden. Gruvan sjunker så djupt ner som 327 meter under marken och har över 240 kilometer av tunnel att traska runt i. Ta del av detta imponerande museum och tänk på att klä er varmt, även under sommaren.

  Auschwitz

  Besök en av de viktigaste platserna i Polen och se för er själva hur det var under några av de mörkaste tiderna i historiens gång. Detta förintelse läger är ett minnesmärke för offren och är invald i UNESCO:s världsarvs lista. Ta del av historien i det största koncentrationslägren från andra världskriget där över en och en halv miljon människor miste sitt liv. Besök resterna av gaskammaren och fängelseblocken. Inte ett roligt besök, men värt att uppleva och se med egna ögon på hur hemskt det var under denna mörka tid.

  Wawel katedralen

  I förmodligen den mest kända katedralen i landet, kan ni upptäcka begravningsplatsen för polska monarker och nationella hjältar. Från Katowice tar ni er till denna mäktiga plats på runt en och en halvtimmes körfärd med er hyrbil. Ta del av deras historia och vilka attraktioner de begravdes med. Passa även på att gå upp till klocktornet som är det största klocksystemet i Polen efter ni är klara med att beundra kyrkan. Uppe i tornet kommer ni att ha en makalös utsikt och även få se den 30 tons tunga klockan som krävde 12 ringare för att lyckas svinga den.

  Geografisk information & historia

  Katowice ursprung kan spåras tillbaka till 1397 med det var först runt 1600-talet som namnet Katowice börjades användas för den lilla by som senare skulle utvecklas till den stad som Katowice är nu. Stadens industri började med att en kolgruva som upprättades i slutet av 1700-talet vilket ledde till att stålindustri blommade upp här och staden började växa till den industriella kraftcentrum de länge var för hela Polen. Under de båda världskrigen så blev stadens industri en livsviktig nerv och transportnätverket till staden utvecklades enormt. Nu efter kommunismens fall och landets ekonomi har fått en ny start har Katowice fått en ombyggnad och är nu en stad där befolkningstillväxten har ökat och många renovationer och nybyggnader sker och har övergått från att vara ett industri centrum till att bli ett ekonomiskt och service centrum för Polen.

  Katowice har ett väder som inte är alltför olikt de vi har i Sverige, ett tempererat väder. Vilket innebär minus grader under vinter och upp till runt 20 grader under sommar halvåret. Staden ligger mellan två floder i södra Polen och har en befolkning på runt två miljoner invånare, vilket gör det till Polens elfte största stad i landet. Lite rolig info är att inom en radie på 600 kilometer ligger huvudstäder för sex länder som Berlin, Wien, Prag, Budapest, Warszawa och Bratislava.

  Ta sig runt i Katowice

  Genom att hyra bil i Katowice kan ni på ett enklare och bekvämare sätt ta er runt staden för att utforska allt vad den har att erbjuda. Även mycket smidigare med en hyrbil att ta sig till andra platser utanför staden och ta del av vad Polens sevärdheter. Men ibland kan det vara skönt att parkera sin hyrbil och utforska staden med hjälp av dess kollektivtrafik.

  I Katowice finns där ett omfattande transportnät för att ta er runt stadens och dess närliggande utkant. Både de offentliga buss och spårvagnsnätverket styrs av Kzk Gop och har det största spårvagnsnätverket i hela Polen. Samma biljett gäller för både bussen och spårvagnen, så det är möjligt att påbörja sin resa med buss och avsluta den med spårvagn. Räkna med ett pris på runt 3,20 PLN per zon, vilket är runt en kvarts resande. Det är även möjligt att ta sig runt med hjälp av taxi som har sina stationer lite utspritt över hela centrum. Om ni åker med en taxi, var noga med att fråga och komma överens om priset innan ni åker iväg.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Katowice

  Tillbaka till toppen