Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I GDANSK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Gdansk - Boka och spara

  Att ha en hyrbil på sin semester eller affärsresa underlättar utifrån flera aspekter. Friheten och flexibiliteten man får genom en hyrbil är oåtkomlig utan densamma. Idag samarbetar vi med några av världens största biluthyrare och kan därför erbjuda hyrbilar i över 150 länder och på totalt över 24 000 olika destinationer. Är du intresserad av en hyrbil i Gdansk ska du inte tveka att kolla på vår hemsida för bästa pris eller slå en pling direkt till vår kundtjänst.

  Klicka här om du vill läsa utvärderingar av hyrbil i Gdansk skrivna av tidigare kunder.

  Trafik och Parkering

  Att köra i Gdansk är oftast inga problem. Under rusningstrafik kan centrum snabbt bli fyllt med bilar. Men det gäller att välja rätt tidpunkt att köra på. Trafiken kan vara ganska hetsig och under sommaren när det är som mest turister i staden är det ytterligare lite mer trafik.

  • I Polen är det högertrafik.
  • Spårvagnar körs om på höger sida.
  • Halvljusen ska vara påslagna under hela dygnet.
  • Varningsskyltar har gul bakgrund.
  • Se upp med obevakade tågkorsningar på landsbygden.
  • Lämna företräde till bussar som kör ut från hållplatser.

  För mer information, klicka här.

  Här kan du se vilka bilar som finns tillgängliga.

  Parkering

  Det gäller att kolla skyltarna innan man parkerar i Polen. Parkerar man fel kan det bli dryga konsekvenser som bortbogsering och hjullås. Det finns många övervakade parkeringsplatser i Gdansk som även är billiga att stå på. I centrum finns det även några parkeringshus.

  Geografisk information

  Gdansk ligger i norra Polen vid kusten mot Östersjön. Staden som har pendlat mellan polsk, tysk och egenkraftig ägo har haft många motgångar både under första och andra världskriget då mycket förstördes och människor tvingades att fly. Men idag är staden en stark hamnstad med bra tillväxt och ett invånarantal på nästan en halv miljon. Staden är känd för att ha några av Polens vackraste stränder och är därför ett bejublat turistmål för skandinaver likväl som för andra européer framförallt. Staden erbjuder klassiska restauranger som serverar polsk mat med inspiration från tyskt håll då det även efter andra världskriget mestadels bodde tyskar i området. Staden ingick i värdskapet för fotbolls EM 2012 och fick i och med det ett uppsving turistmässigt. Från Gdansk har man inte långt med bil till Warszawa om man även vill besöka huvudstaden.

  Gdansks flygplats

  Gdansks flygplats växer i snabb takt. Idag har den cirka tre miljoner passagerare årligen och fortsätter att bygga ut för att öka kapaciteten. Från flygplatsen tar man sig lättast med buss till närliggande städer inklusive Gdansk. Man kan även hämta upp sin bil direkt på flygplatsen om man känner för det.

  Lech-Walesa Airport Gdansk (GDN)
  Hemsida: www.airport.gdansk.pl/
  Telefonnummer:+48 52 567 35 31

  Kollektivtrafik

  I Gdansk tar man sig lättast runt med antingen spårvagn eller buss om man inte vill ta hyrbilen runt i centrum. Avgångar sker löpande och nätet är välutbyggt.

  Tågstation: Från centralstationen som ligger centralt kan man ta tåg till de flesta andra städerna i Polen samt till Tyskland, Tjeckien, Vitryssland och Baltikum.

  Bra länkar

  Turistinformation Gdansk