Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GDANSK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyra bil på Gdansk flygplats, Polen

  Med en hyrbil från Gdansk flygplats kan du utforska Polens norra kust i din egen takt. Kör längs Östersjökusten och njut av havsbrisen och fantastiska vyer.

  Gdansk är en traditionell badort genomsyrad av historia. Ta din hyrbil från Auto Europe till denna vackra stad och njut av stadens fantastiska arkitektur. Ta en promenad längs Kungsvägen, en del av staden som är fylld med fantastiska monument och byggnader. Eller kör din hyrbil till Krakow för att upptäcka en av Polens mest historiska städer eller till Gdynia för att se en enastående hamn full av museifartyg. Besök Sopot, känd för sin långa pir och underbara strand.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Gdansk.

  Flygplatsinformation

  Gdansk Airport (GDN)
  Officiellt namn: Gdańsk Lech Wałęsa Airport
  Adress: ul. Juliusza Słowackiego 200, 80-298 Gdańsk, Polen
  Läge: belägen cirka 12 km från Gdansk centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Följande flygbolag trafikerar för närvarande flygplatsen, Air Berlin, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian, LOT, Ryanair, UIA, Wizz Air.

  Terminaler

  Flygplatsen består av två terminaler, T1 och T2. T2, som är den nyaste terminalen, är en modern byggnad och den av terminaler som är helt i funktion med 25 incheckningsdiskar och en direkt anslutning till flygplatsen tågstation.. T1 har inga egna incheckningsdiskar och används främst för icke-Schengen avgångar (passkontroll och boarding). De båda terminalerna är anslutna via en bro.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hyra bil på Gdansk flygplats är mycket enkelt och bekvämt med uthyrningsdiskar belägna inne på terminalen. Nedan hittar du öppettider för de uthyrningsleverantörer som finns att tillgå på Gdansk flygplats. Vänligen notera att tiderna kan komma att ändras.

  Vid upphämtning kommer du att behöva uppvisa ett kreditkort i huvudförarens namn, Pass eller ID-kort samt din bokningsvoucher. Var noga med att kontakta din leverantör om ditt flyg skulle vara försenat eftersom extra avgifter kan tillkomma för upphämtning utanför ordinarie öppettider.

  Företag Öppettider
  Global 6.00 till 24.00
  Avis 6.00 till 24.00
  Your Rent Mån-fre 8.00 till 22.00
  Lör 8.00 till 19.00
  Sön 8.00 till 18.00
  Enterprise Dygnet runt

  Flygplatsfaciliteter

  Passagerarterminalen på Gdansk flygplats erbjuder sina resenärer restauranger och caféer, butiker och duty-free för att fylla alla passagerares behov. Flygplatsen har även en bank, ett växlingskontor, postkontor, turistinformation och en VIP lounge.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Gdansk flygplats kan du nå stadens centrum på cirka 16 min via DW501. Även Gdynia och Sopot kan nås bekvämt med hyrbil med en bilresa på cirka 25 min. För den som är ute efter en roadtrip-resa kan grannlandet Litauen och städer som Kaunas och Vilnius nås på ett par timmar och likaväl Tyskland och huvudstaden Berlin.

  För den som behöver nyttja kollektiva färdmedel för att ta sig in till Gdansk finns tåg och buss tillgängliga som ansluter flygplatsen med olika destinationer i staden.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns korttids-och långtidsparkeringsmöjligheter tillgängliga såväl som avlämningsområden för den som snabbt ska hämta och lämna passagerare. Alla parkeringsgaragen ligger belägna på bekvämt gångavstånd med P1 och P5 reserverade för korttidsparkering och P4 och P5 reserverade för långtidsgäster. Parkering kan bokas i förväg online på flygplatsens hemsida.

  Inne i Gdansk finns över 46 olika parkeringar att tillgå. Även gatuparkering finns tillgängligt. Glöm inte att noggrant kontrollera alla skyltar ordentligt när du parkerar på gatan samt att lösa ut biljett.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Gdansk