Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BERLIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Berlin - Boka billigt idag

  Mångkulturella huvudstaden Berlin i Tyskland är trots sin mörka historia numera ett strålande ekonomi- och företagscenter med stort inflytande både i Europa och i resterande delar av världen. Det är också en populär turistdestination som med sina trendiga barer, djupa historia och berömda arkitektur lockar besökare från hela världen. Staden är full av intressanta museum, Michelin-stjärniga restauranger, härlig atmosfär och en internationell mångfald. Beläget i nordöstra Tyskland är det kanske mest känt för sin gatukonst, livliga nattliv och historia som bland annat inkluderar den berömda Berlinmuren. För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse rekommenderar vi att boka en hyrbil i Berlin via Auto Europe. Gör du det kan du anpassa din resa efter vad du vill göra och åka dit du vill, när du vill det.

  Det har aldrig tidigare varit så smidigt och enkelt att hyra bil. Vi har ett stort utbud av fordon till hög kvalité och låga priser till ditt förfogande, på vår hemsida kan du som kund själv jämföra olika alternativ för att hitta den perfekta hyrbilen för din resa. Eftersom vi samarbetar med flera lokala, nationella och internationella hyrbilsleverantörer kan du på vår hemsida jämföra olika företag, fordon och priser för att kunna ta ett välinformerat beslut om vilken hyrbil som passar dig och dina behov bäst. Förutom personbilar i alla dess storlekar kan du även via oss boka vans, exklusiva lyxbilar och till och med husbilar. Oavsett vad för transportlösning du är ute efter har vi det du söker, med över 24 000 upphämtnings- och avlämningskontor i över 180 länder och snart 70 års erfarenhet kan du lita på att du är i trygga händer. Om du har några frågor eller funderingar kan du höra av dig till våra hyrbilsexperter som med högkvalitativ kundservice kommer hjälpa dig med det du behöver. Vill du läsa om tidigare kunders upplevelser kan du göra det här på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Berlin.

  Hur är trafiken i Berlin?

  Vägnätet i Berlin är stort och omfattande. Flera av Tysklands större motorvägar ligger intill huvudstaden vilket gör att Berlin är väl ansluten till landets andra stora städer, till exempel Hamburg, Hannover, Leipzig och München. Med en befolkning på över 3,5 miljoner människor kan dock trafiken vara både hektisk och långsam, speciellt på de stora ringvägarna mitt i stan. Om du kör under rusningstrafiken (främst morgnar och eftermiddagar på veckodagarna) får du vara beredd på att trafiken går långsamt och att bilköer förekommer. Detta gäller också vid större idrottsevenemang, om du inte absolut måste rekommenderar vi att hålla dig borta från Olympiastadion när stora arrangemang äger rum eftersom detta kan leda till att trafiken i det närliggande området blir lite smått kaotisk. Om du vill läsa mer om hur det är att köra i Tyskland, samt lära dig om de viktigaste trafikreglerna kan du göra det här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Berlin?

  Att parkera i Berlin är oftast inga problem. Svårighetsgrad att hitta parkering beror på var man vill parkera. Under de senaste åren har parkeringshus poppat upp som nya vårblommor och därför har kapaciteten kraftigt förbättrats. Till exempel kan du parkera i något av följande parkeringshus som ligger i centrala Berlin; Parkhaus Luisenstrasse APCAO, Q-Park eller Contipark Parkhaus Neukölln Arcaden. Att parkera på gatan är också ett alternativ. Det finns till och med väldigt många gatuparkeringar som fortfarande är helt gratis, speciellt om du befinner dig lite utanför stadskärnan. Detta är dock inte alltid fallet så var noga med att ha koll på om du parkerar någonstans där du behöver betala eller inte. För att få en överblick över parkeringsplatser och priser i Berlin kan du kolla på denna Google Maps karta, men var medveten om att detta inte är en officiell parkeringskarta och priserna samt zonerna kan därför komma att förändras.

  Berlin flygplats

  I oktober 2020 öppnade den nya internationella flygplatsen Berlin Brandenburg flygplats som ersatte de två tidigare flygplatserna Tegel och Schönefeld. Tegel stängdes helt ner vid öppningen av Brandenburg flygplats, medan Schönefeld haft igång sin flygtrafik som en del av BER- Terminal 5, men stängde sina dörrar den 22:a Feb 2021. Om du vill hyra bil i Berlin direkt på flygplatsen kan du hitta de olika leverantörsdiskarna på nivå E 0 i terminal 1. När du har undertecknat hyresavtalet och hämtat bilnycklarna kan din uthyrningsbil hämtas och returneras på biluthyrningscentret på P2 -parkeringen som är beläget i närheten av terminalen.

  Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (BER)
  Hemsida: https://ber.berlin-airport.de/en
  Adress: Melli-Beese-Ring 1, 12529 Schönefeld, Germany
  Telefon: +49 30 6091 609100

  Att göra i Berlin

  Det finns så otroligt mycket att se och göra i Tysklands huvudstad. Eftersom staden har en lång och turbulent historia finns det mängder av historiska platser och sevärdheter. Detta tillsammans med stadens moderna och framåtsträvande driv skapar en härlig blandning av gammalt och nytt, historia och utveckling. En sak är säker, om du besöker Berlin kommer den vibrerande och fartfyllda staden hålla dig sysselsatt från morgon till kväll. Du kommer inte ha tråkigt en sekund! Några av våra favoritaktiviteter och sevärdheter du inte får missa om du kommer hit är:

  • Brandenburgen Tor - Denna mäktiga port befinner sig i centrala Berlin och är en av stadens mest ikoniska monument. Den byggdes på 1700-talet och är den enda av totalt 14 stadsmurar som står kvar idag. Det är denna 26 meter höga, 65 meter breda och elva meter tjocka port som pryder de flesta vykorten från Berlin och även en del euromynt. Under sin tid har den symboliserat olika saker och händelser. Från att när kung Fredrik Vilhelm lät bygga den på 1700-talet symbolisera fred, till att under andra världskriget symbolisera nazisternas makt och slutligen återigen symbolisera fred samt återföreningen av Öst- och Västberlin efter Berlinmuren föll. Det var bland annat här den amerikanske presidenten Ronald Reagan höll sitt berömda tal där han uppmanade Mr Gorbachev att “Tear down this wall”.

  • Berlinmuren - På tal om Berlinmuren är det en annan sevärdhet som du inte för hoppa över om du besöker Berlin. Mellan åren 1961 och 1989 skiljde denna stora mur Västberlin från Östberlin och flera personer miste livet när de försökte fly till den västra sidan. Detta är en mörk del av Berlins historia och muren symboliserade hur delat främst Tyskland, men även resterande Europa var under kalla kriget. När muren föll år 1989 kunde familjer som blivit splittrade återförenas, Östberlinare leva under samma förutsättningar som Västberlinare och Tyskland återigen enas. Idag har stora delar av muren rivits, med vissa delar står fortfarande kvar och är ett populärt turistmål.

  • East Side Gallery - Berlin är känt för sin gatukonst, inte minst vid det så kallade East Side Gallery. Efter Berlinmurens fall kom konstnärer från hela världen till Berlin för att måla på den då helt orörda östra sidan av muren. Det var en tom kanvas där konstnärer fritt kunde uttrycka sig i form och bild, vilket resulterade i en över kilometer lång mur fylld av vacker och mäktig gatukonst. Ofta med politiska undertoner och med samhällsfrågor i fokus. Till exempel är det här den kända graffiti avbildningen av fotografiet där Leonid Brezhnev och Erich Honecker kysser varandra befinner sig och även den kända “The Wall Jumper” av Gabriel Heimler.

  • Förintelsemonumentet - 10 maj 2005 invigdes ett av de största monumentet i världen som hedrar alla de judar som dog under förintelsen. På tyska säger man ofta “Denkmal für die ermordeten Juden Europas” vilket översätts till “Monument över Europas mördade judar”. Minnesmärket tar upp en yta på 19 000 kvadratmeter och består av totalt 2711 betongpelare som är i olika storlekar. Monumentet är stort, mäktigt och en tankeställare som berör djupt. Under alla dessa betongpelare finns det också ett underjordiskt museum där alla de judar som dog under förintelsen är listade. Minnesmärket är främst till för att hedra offren som dog under massakern, men också för att minnas de hemskheter och brott mot mänskligheten som begicks mellan åren 1933 och 1945 för att det inte ska hända igen.

  • Äta gott - Berlin är fullt av pulserande klubbar, trendiga barer och populära restauranger. På grund av att det är en stad influerad av olika kultur är även matkulturen mångfaldig och karismatisk. När solen går ner vaknar Berlins gator till liv och besökare kan njuta av ett helt fantastisk nattliv. Det finns ett flertal restauranger som bjuder på helt fantastiska maträtter, bland annat kan du smaka de traditionella rätterna currywrust, königsberg klopse och kartoffelpuffer. Vill du lyxa till det lite extra kan du besöka en av stadens Michelin-stjärniga restauranger, här finns hela 23 stycken att välja mellan!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Berlin

  Planerar du att hyra bil i Berlin kan du också planera olika dagsturer. Det finns nämligen inte bara massvis av sevärdheter i centrala Berlin utan också i området utanför. Med en bil är möjligheterna oändliga och du kan utforma din resa helt efter vad du vill göra och se. Bland annat ligger vackra Dresden cirka 20 mil söder om Berlin och att köra till grannlandet Polen tar inte mer än en och en halv timme. Beroende på vad målet med din dagstur är kan du bege dig till olika områden och sevärdheter i närheten, några populära dagsutflykter från Berlin är:

  Sachenhausen koncentrationsläger

  Cirka 45 minuters körväg norr om Berlin ligger byn Sachenhausen som är platsen för ett av landets koncentrationsläger där flera tusen judar mördades mellan åren 1936 och 1945. Koncentrationslägret är numera omgjort till ett museum där du kan gå runt området för att få en inblick i hur det var att komma hit som fånge under andra världskriget. Det första du kommer mötas av när du anländer är porten som välkomnar dig med frasen “Arbeit macht frei” (Arbete ger frihet) som är starkt förknippat med förintelsen. Även om stora delar av lägret förstörts i bombattacker och bränder finns mycket kvar, bland annat baracker där fångarna sov, straffceller, avrättningsplatser, krematoriet och sjukstugan där hemska experiment utfördes. Ett besök hit berör djupt och får en att fundera på hur något så här hemskt någonsin kunde få hända. Om du vill få ut det mesta av din vistelse i Sachenhause rekommenderar vi att boka en guidad tur eller att köpa till audioguiden som finns tillgänglig.

  Gorzow Wielkopolski

  Varför hålla dig i Tyskland när du på 2,5 timmar i din hyrbil kan ta dig till polens vackra stad Gorzow Wielkopolski? Staden påverkades mycket av andra världskriget och många delar av staden bombades och förstördes. Men Gorzow Wielkopolski har nu återhämtat sig och bjuder på mysiga miljöer och grönskande parker. Bland annat kan du ta en promenad längst Nadwarcianski Boulevard eller en båttur på floden Warta som i lugnt tempo rinner genom staden. Stadens äldsta byggnad, och en av de som klarade sig undan andra världskrigets förstörelse, är Mariakyrkan som numera är en av stadens främsta landmärke. Ett besök hit kommer också bjuda på bra restauranger, härlig atmosfär och en vacker natur på grund av av de omringande skogsområdena med höga kullar och berg.

  Saxon Switzerland National Park

  Lite mer än 25 mil söder om Berlin, precis vid gränsen till Tjeckien ligger det stora naturområdet Saxon Switzerland. Här kryllar det av höga berg och klippor som bjuder på massvis av utomhusaktiviteter som vandring, mountainbikeing och klättring. Området är verkligen en dröm för friluftsälskaren! Sedan 1999 har området varit en nationalpark och varje år kommer flera tusen besökare hit, inte bara turister utan också invånare från de närliggande städerna. Även om du inte är en erfaren vandrare finns det mängder av lätta och väl omhändertagna leder som passar dig. Besöket kommer bjuda på fantastiska utsikt från sandstensklippornas toppar och grönskande landskap. Vill du ha en paus från storstadsatmosfären i Berlin är detta den perfekta dagsutflykten för dig!

  Leipzig

  Om du kör cirka 2,5 timmar nordväst från Berlin kan du ta dig till underbara Leipzig. Staden är omringad av floder, parker och grönområden och har därför en väldigt tilltalande miljö. Men inte bara det, staden är också hem till massvis av sevärdheter som Thomaskyrkan, St. Nicholaskyrkan, Leipzig Panometer och Völkerschlachtdenkmal. Om du söker lite mer fartfyllda aktiviteter kan du bege dig till staden zoo eller nöjesparken Belantis som är fylld av bergochdalbanor och andra åkattraktioner. Här finns också ett flertal populära museum, bland annat Museum of fin art och Museum of City History Leipzig där du kan lära dig allt om stadens historia.

  Geografisk information & Historia

  Berlin har minst sagt en spännande, turbulent och något mörk historisk bakgrund. Från att tidigare under flera olika tyska stater ha varit den givna huvudstaden har staden de senaste hundra åren fått kämpa för sin titel som huvudstad. Andra världskriget är kanske det vi mest kan relatera till då Berlin blev totalförstört, och sedan några år efter delades upp i väst och öst vilket gav Bonn möjligheten att agera som regeringssäte. Men muren och uppdelning av staden höll inte i mer än några år, Berlinmuren föll 1989 och Berlin kunde då återigen förenades till en och samma stad. Sedan dess har Berlin vuxit både storleksmässigt, ekonomiskt och i popularitet. Idag är staden en av Europas största metropoler och har minst lika stor betydelse för den europeiska ekonomin och välfärden som London, Paris och Moskva. Numera är Berlin ett äkta kulturcentrum med ett mångkulturellt samhälle, häftiga inneställen, utomordentligt spännande historia och världsberömd arkitektur.

  Trots att man inte besöker Berlin för att åka på solsemester eller för att ligga på stranden besöker de flesta turisterna staden under sommarmånaderna. Detta eftersom det under hösten, vintern och även våren kan komma stora mängder regn och oftast är ganska grått och tråkigt väder. Med det sagt så kan det vara en bra idé att besöka staden just under lågsäsongen om du vill undvika stora mängder turister. Tänk på att ta med dig en varm jacka bara, medeltemperaturen under december är 4 grader och i januari ligger den på 2 grader.

  Ta sig runt i Berlin

  Genom att boka en hyrbil i Berlin via oss på Auto Europe kan du enkelt navigera dig runt mellan stadens olika sevärdheter och attraktioner. Dessutom har du med en bil möjlighet att utforska område som är svåra, eller till och med helt omöjliga, att nå via kollektivtrafik. Få ut så mycket som möjligt av din vistelse i denna karismatiska stad och boka en hyrbil resan idag. Vill du kan du även åka vidare till en annan destination i Tyskland via Berlin Hauptbahnhof tågstation.

  Kollektivtrafiken i Berlin består främst av fyra olika transportmedel; buss, tunnelbana, spårvagnar och den så kallade S-Bahn som är ett slags tåg. Om du köper en biljett går den att använda på samtliga transportmedel och beroende på vilken sorts biljett du köper kostar den olika. En enkelbiljett innebär att du under två timmar kan åka fritt i den zon som biljetter inkluderar, du kan också köpa biljetter som varar i ett dygn, en vecka eller en månad. Staden är uppdelad i tre zoner (A, B och C) och du kan köpa tre olika biljetter som antingen inkluderar zonerna AB, BC eller alla tre ABC. Priset varierar som sagt beroende på vilka zoner du vill din biljett ska gälla i, men priset ligger mellan 2.80-3.40 euro för en enkelbiljett. Du kan även räkna med att se ett flertal taxibilar köra runt i staden och erbjuda en annan transportlösning, dock som är lite dyrare än kollektivtrafiken.

  Kan jag hyra husbil i Berlin?

  Gör resan ännu mer minnesvärd och hyr en husbil i Berlin så du kan utforska staden och området på egen hand. Ta med dig ditt hem vart du än kör samtidigt som du sparar pengar på boende - roligt och ekonomist! Hos oss kan du hitta ett stort utbud av husbilar att välja mellan, allt från fordon med plats till hela sex personer till mindre husbilar med plats för endast två personer.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Berlin