Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERLIN BRANDENBURG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgänglig måndag till lördag
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats – Boka idag

  Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Den 31 oktober, 2020 öppnade äntligen Berlin Brandenburg flygplats efter otaliga förseningar och inledande svårigheter. Självklart samarbetar Auto Europe med leverantörer på plats och du kan därför boka en hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats via oss. Hos oss hittar du de mest attraktiva erbjudande från välkända hyrbilsföretag i Tyskland och världen, använd vår sökmotor och se för dig själv! Sökmotorn tillåter dig att jämföra priser, fordon och leverantörer så du enkelt kan hitta dealen som är perfekt för dig. Om du hellre bokar via telefon eller har frågor är det bara att ringa våra fantastiska hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.

  Auto Europe har sedan 1954 förmedlat hyrbilar från ledande företag som Avis, Europcar, Hertz, Sixt, Enterprise och många fler. I Tyskland finner du även erbjudande med lokala leverantörer som är experter på sin marknad, till exempel populära Buchbinder som Auto Europe har ett långvarigt och pålitligt samarbete med. Tack vare alla dessa samarbetspartners har vi ett enormt utbud på fordon och hos oss hittar du allt från rymliga SUV:s och minibussar till mini- och ekonomiklassade fordon som är perfekta att utforska Berlins centrum med. Stora som små och budgetvänliga såväl som exklusiva lyxbilar finner du hos oss så börja jämföra alla dina alternativ med vår moderna sökmotor längst upp på denna sidan. Tänk på att prisen som visas kan förändras utan förvarning så reservera din bil redan idag för att garantera priset. Skulle du ändra dig eller dina planer förändras kan du alltid avboka din hyrbil helt gratis upp till 48 timmar innan upphämtningsdatum.

  Besök gärna vår sida med utvärderingar av hyrbil i Berlin för att läsa recensioner av tidigare kunder som hyrt en bil i den tyska huvudstaden.

  Flygplatsinformation

  Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport (BER) är den nya flygplatsen i huvudstaden Berlin och den beräknar ha cirka 48 miljoner passagerare sitt första år, vilket i så fall kommer göra den till Tysklands tredje största flygplats. Namnet kommer från den tyska politiker Willy Brandt som var borgmästare i staden 1957-1966 samt förbundskansler mellan 1969 och 1974. Flygplatsen kommer ersätter de två gamla flygplatserna, det vill säga Berlin Tegel (TXL) och Berlin Schönefeld (SXF). Flygplatsverksamheten vid Berlin Tegel upphörde i november 2020 medan Berlin Schönefeld fortfrande har igång en del a sin flygtrafik men nu under Berlin Brandburg flygplats T5.

  Berlin Brandenburg flygplats - (BER)
  Officiellt namn: Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport
  Adress: Melli-Beese-Ring 1, 12529 Schönefeld, Tyskland
  Läge: Flygplatsen ligger sydost om Berlin i området Brandenburg, cirka 27 kilometer från centrala Berlin.
  Flygbolag på flygplatsen: Allt från reguljär-, charter- och lågprisflygbolag finns att tillgå på Berlin Brandenburg flygplats. Några av bolagen är: Lufthansa, British Airways, KLM, SAS, United Airlines, Condor, Eurowings och Ryanair.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats?

  Auto Europe är en hyrbilsförmedlare och ska du hyra bil på Berlin Brandenburg flygplats kan du vara säker på att du hittar det bästa erbjudandet hos oss. Vi förser kunder i hela världen med prisvärda fordon i olika kategorier, till exempel Mini, Kompakt, Mellan, Standard/Full-Size, SUV och fler. Vår tjänst går ut på att vi befriar dig från bördan av att behöva jämföra alla hyrbilserbjudande eftersom vår sökmotor gör det åt dig. På bara några ögonblick kan du se erbjudande från leverantörer som Avis, Budget, Enterprise, Hertz och Sixt för att sedan i lugn och ro välja det erbjudandet som känns rätt för dig. Skulle du vid ett senare tillfälle ändra dig erbjuder Auto Europe även gratis avbokning upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum.

  De flesta hyrbilsföretagen har kontor på både T1/T2 och T5, det kan därför vara bra att veta i vilken terminal man kommer ankomma på redan innan man bokar sin bil på flygplatsen eftersom terminalerna ligger en bit ifrån varandra. I terminalområdena T1 och T2 ligger biluthyrningsföretagen på nivå E0 i terminal 1 och i T5 ligger de i terminalområdet L. Fordon som ska återlämnas på T5 görs det i parkeringshus 54.

  För att hämta ut sin hyrbil på Brandenburg flygplats behöver kunden ha sin utskrivna Auto Europe voucher, sitt körkort, sitt pass/ID-kort och ett giltigt kreditkort så depositionen kan lämnas. Vänligen uppmärksamma att kreditkortet måste vara i huvudförarens namn och att debitkort inte accepteras. Hyreskontraktet kommer du få av personalen på plats och vänligen läs igenom det mycket noga innan du signerar något. När du får tillgång till fordonet, kontrollera gärna att allt fungerar och att där inte är några skador/märken som behövs registreras av den lokala personalen. Om du ser repor, bucklor, sprickor eller liknande, se gärna till att du får dessa redan existerande skador bekräftade i skrift.

  För din skull har Auto Europe sammanställt de viktigaste körreglerna i Tyskland. Läs gärna dem innan du ger dig ut på Autobahn!

  Alamo hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats Alamo på Berlin Brandenburg flygplats
  Melli Beese Ring 1,
  Schönefeld, Tyskland 12529

  +49 30 4102151
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 20.00
  Europcar hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats Europcar på Berlin Brandenburg flygplats
  Melli Beese Ring 1,
  Schönefeld, Tyskland 12529

  +49 30 6349160
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.00
  Avis hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats Avis på Berlin Brandenburg flygplats
  Melli Beese Ring 1
  Schönefeld, Tyskland 12529

  +49 30 609 176720
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.00 PM
  Lördag: 08.00 - 16.00
  Söndag: 10.00 - 22.00
  Sixt hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats Sixt på Berlin Brandenburg flygplats
  Melli Beese Ring 1
  Schönefeld, Tyskland 12529

  +49 8966060060
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.00 - 24.00
  Lördag - Söndag: 07.00 - 23.30

  Terminaler

  Flygplatsen består av tre terminaler utspridda på två olika platser. Plats ett omfattar huvudterminalen T1, som utgör hjärtat av flygplatsen med hela sex våningar och plats för 28 miljoner passagerare per år, och T2 som ligger i direkt anslutning till T1. T2 betjänas främst av lågprisbolagen och har plats för upp till sex miljoner passagerare per år. Plats två består av den tredje terminalen som konstigt nog heter T5. Denna terminal ligger inte inom gångavstånd från de andra terminalerna utan befinner sig cirka sex kilometer norrut. Det är den gamla flygplatsen Schönefeld som huserar T5 och detta är för att byggfördröjningen av den nya flygplatsen och den höga tillväxten i flygtrafik till och från Berlin gör att kapaciteten på T1 och T2 inte räcker. Detta betyder att flygverksamheten på Schönefeld kommer fortsätta men under ett nytt namn (Berlin Brandenburg Airport T5). Totalt har de tre terminalerna en kapacitet på 48 miljoner men planer finns på att bygga ut den nya flygplatsen ytterligare så den har plats för upp till 58 miljoner passagerare per år.

  Om du behöver ta dig mellan T1/T2 och T5, vänligen planera med goda marginaler eftersom det kan ta ett tag. Kollektivtrafiken (S-Bahn-linjerna S9 och S45 samt bussar) förbinder de två flygplatskomplexen såväl som taxibilar. Tågstationen ”Flughafen BER -Terminal 5” ligger cirka 10 minuter på fots från T5.

  Flygplatsfaciliteter

  Både de nybyggda terminalerna T1 och T2 och den gamla T5 på Schönefeld flygplats har en modern och praktisk infrastruktur. När du tagit dig igenom incheckningsdiskarna och säkerhetskontrollen i T1 möts du av en 9.000 kvadratmeter stor Marktplatz (marknadsplats) med mängder av butiker i olika slag. En våning ovanför Marktplatz hittar du Foodcourt med ett stort utbud på restauranger och café. Även på T2 och T5 hittar du butiker och matställen, dock är utbudet inte lika stort som på huvudterminalen T1.

  Om du har tid innan ditt flyg avgår rekommenderar vi starkt att besöka panoramaterrassen i terminal 1. Denna hittar du ovanför avgångsnivåerna och du tar dig hit via två broar som är byggda helt i glas. Härifrån har du en fantastisk utsikt över flygplatsen och du kan se massvis av flygplan som ger sig ut på startbanan innan de ger sig upp i luften eller se flygplan från världens alla hörn när de landar.

  Hur kan man ta sig till och från Berlin Brandenburg flygplats?

  Flygplatsen är givetvis ansluten till Berlins väg- och kollektivtrafiknät. Belägen i Brandenburg, cirka 27 kilometer nordöst om den tyska huvudstaden, är det enkelt att ta sig till och från flygplatsen, både med bil och kollektivtrafik. Om du vill hyra bil på Berlin Brandenburg flygplats går det att göra och på vår hemsida kan du smidigt jämföra fordon, priser och leverantörer. Enkelt rulla upp längst upp på denna sida, fyll i den efterfrågade informationen i vår bokningsmotor och klicka sedan Sök. Du kommer då få fram mängder av fantastiska erbjudande från världsledande hyrbilsföretag som du kan välja och vraka mellan.

  Eftersom T1/T2 och T5 ligger en bra bit ifrån varandra är det bra att ta reda på redan innan man bokar sin hyrbil var man landar. Båda ställena har biluthyrning men det är mycket smidigare att boka bilen på den plats man anländer på så man slipper ta S-Bahn, buss eller taxi till den andra terminalbyggnaden. På T1/T2 finns leverantörernas kontor på nivå E0 och hyrbilarna är parkerade på P2. På T5 ligger hyrbilskontoren i terminalområde L och hyrbilarna är parkerade mycket nära terminalen, vänligen fråga personalen på plats om exakt plats. Ska du återlämna ett fordon på T5 gör du det i parkeringshus 54.

  Bil

  Flygplatsen är ansluten till motorväg A113, A117, A13, A10 och den federala motorvägen 96. Detta betyder att du kan boka en hyrbil på Berlin Brandenburg flygplats och snabbt ta dig ut på Autobahn för att ta dig vidare till Berlin eller någon annan stad i nordöstra Tyskland. Körtiden in till huvudstaden beror lite på hur trafiksituationen ser ut just då du kör, men det brukar ta cirka 40 minuter från flygplatsen in till Alexanderplatz och Postsdamer Platz i centrala Berlin. Den snabbaste rutten är via A113/A10 men det finns även en mängd andra rutter att välja mellan. Ska du till Dresden tar det cirka en timme och 45 min att köra, till Leipzig tar det lite över två timmar och till Hamburg tar det cirka tre och en halv timme.

  Taxi

  Utsedda taxistationer finns framför terminalerna på båda flygplatskomplexen, alltså T1/T2 och T5. Anländer du på T1 eller T2 och vill hitta en ledig taxi beger du dig till nivå E0 i terminal 1. De som istället ankommer med taxi till flygplatsen kommer bli släppta i terminal 1 på nivå E1 vilken är samma våning som incheckningsdiskarna befinner sig i. På T5 finner du taxistationerna i terminalområde L och det är dit du ska ta dig för att hitta en ledig taxibil. Det är taxibolaget APCOA som förser flygplatsen med officiella taxibilar så vänligen kontakta dem om du har speciella önskemål eller krav. Hoppa även endast in i bilar som tydligen är markerade som taxibilar vid de utsedda taxistationerna.

  Buss

  Gula expressbussar förbinder de två flygplatsterminalerna T1/T2 och T5 med tunnelbanestationen Rudow som ingår i tunnelbanelinje U7. Busslinjerna som går hit är X7 och X71 och det är en restid på cirka 18 minuter. Det finns även expressbussar som förbinder Terminal 1 med Steglitz rådhus.

  Tåg

  Berlin Brandenburg flygplats har två tågstationer: Flughafen BER – Terminal 1 & 2 och Flughaften BER – Terminal 5. Förstnämnda ligger på nivå U2 direkt under terminal 1 och tågstationen här har S-Bahn (S9 och S45 som förbinder flygplatsen med Berlins centrum var 10 och 20 minut), regionaltåg, fjärrtåg och Airport Express. Tågstationen vid T5 är också ansluten med S-Bahn-linjerna S9 och S45 samt olika regionala tåglinjer. Uppmärksamma att tågstationen i T5 ligger cirka tio minuters promenad från flygplatsen.

  Parkeringstips

  På både terminalplatserna finns det gott om parkeringsplatser för individer som vill parkera sin bil, oavsett tid och budget. Vid T1 och T2 finns det totalt åtta parkeringshus, enkelt namngivna P1-P8, medan T5 har fyra parkeringshus vid namn P51, P52, P54 och P56. Om man vill kan man boka parkering i förväg på flygplatsen hemsida så man slipper leta efter en ledig plats väl framme.

  Inne i centrala Berlin kan det vara svårt att hitta en gratis parkering vid sidan av vägen eftersom dessa är få och de är väldigt eftertraktade. Detta beror självklart på var i huvudstaden man befinner sig, men är du i de allra centralaste delarna får du räkna med att ställa dig i ett parkeringsgarage eller på en av de många avgiftsbelagda parkeringarna. I Berlin finns det 44 avgiftsbelagda parkeringszoner och i slutet av 2020 räknar man med att 70% av alla parkeringsplatser ska kosta.

  Har man hittat en avgiftsbelagd parkering köper man en biljett i en av de närliggande maskinerna eller betalar genom en app på mobilen. Observera att inte alla parkeringar går att betala via mobilen och att man oftast måste förregistrera ett konto innan man kan använda denna digitala tjänst. I Berlin finns det gott om parkeringshus och garage vilket kan vara att bra alternativ till utomhusparkeringar och parkeringar vid sidan av vägen. Numera finns det även flera appar och hemsidor som kan hjälpa dig förhandsvisa parkeringshus och priser, till exempel Parknav.

  Nyttiga länkar

  Berlin Brandenburg flygplats


  Mer information om Berlin Brandenburg flygplats

  Berlin Brandenburg flygplats
  Melli-Beese-Ring 1
  Schönefeld, Brandenburg, Tyskland 12529

  IATA Code: BER
  ICAO Code: EDDB
  Wikipedia sida
  Latitude: 52.3622
  Longitude: 13.5006

  Övrig information: Berlin Brandenburg flygplats är Berlins nya flygplats som består av T1 och T2 samt T5 som ligger i det som tidigare var Schönefeld flygplats.