Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HAMBURG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Hamburg – Boka och spara

  Starta din nästkommande resa till Tyskland med en hyrbil i Hamburg! Hamburg är Tysklands näst största stad och har ca. 1,76 miljoner invånare. Hamburg är en mycket gammal stad och har alltsedan 1600-talet varit ett viktigt inslag i den tyska handeln. Hamburgs hamn utgjorde Hanseförbundets absoluta kärna och härifrån avreste mängder med handelsfartyg under mellan 1300-talet och fram till mitten av 1600-talet. Från Hamburg avgick handelsfartyg mest västerut, mot England och Belgien. Stadens rika historia har lämnat avtryck i både kultur och arkitektur. Under den rika Hansatiden uppfördes och renoverades mängder med kyrkor i staden. Med biluthyrning från Auto Europe kan du enkelt och bekvämt upptäcka Hamburg och dess omgivningar i din alldeles egna takt. Varför inte passa på och åka på ett riktigt roadtrip-äventyr längs med Autobahn?

  Kör de drygt 8 milen norrut på väg A1 så kommer du till Lübeck, med sin medeltida stadsport Holstentor. Om du istället väljer att följa samma motorväg i sydvästlig rikting kommer du efter ca. 13 mil till Bremen. Om du istället vill stanna i Hamburg kan du njuta av en härlig promenad i den gröna stadsparken Alster. Här finns många caféer och restauranger. Är du intresserad av att gå på marknad? Besök Alte Fischmarkt, som sedan 1703 salufört allt mellan himmel och jord. För den som gillar nattliv verkar kanske Reeperbahn bekant? Här slog en gång Beatles igenom och du kan även hitta casinon och mängder av uteställen.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Hamburg skrivna av tidigare kunder.

  Trafik och parkering

  Till Hamburg är det enkelt att ta sig med bil. Om du kommer från Berlin så anländer du via motorväg 24 och söderifrån på väg 7. Motorvägarna går inte i ringled runt staden, men om man kör på väg 4 och 5 kan du ta dig runt staden via Hamburgs ytterområden. Över de två sjöarna Binnenalster och Aussenalster löper de två broarna Kennedy- och Lombardbrücke. Runt sjöarna finns också många vackra strövområden och gatan Jungfernstieg är porten till Altstadt, med sina historiska byggnader. Om du vill slippa köra i centrala Hamburg kan du välja att parkera i ett ytterområde och ta dig in till stadskärnan med kollektivtrafik. Här kommer några tips:

  • I Tyskland råder högertrafik
  • I tunnlar och efter skymning ska halvljusen användas
  • Du får inte ha hörsnäckor när du kör bil, använd hands free med högtalare för mobilen
  • På vissa gator är det max 30 km/h i innerstaden

  För mer information om trafikregler på Tyskland kan du läsa vår körguide för Tyskland.

  Parkering

  Även om det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats i centrala Hamburg så finns det parkeringshus även inne i gamla stan. På P-huset Contipark finns 700 p-platser till exempel. Om du inte vill ödsla tid på att leta lediga parkeringsplatser så kan du parkera i utkanten av staden på en så kallad "Park and drive". Välj bland nästintill 24 000 p-platser med bra kollektiv förbindelse till stadskärnan.

  Vädret i Hamburg kan i mångt och mycket liknad med vårt sydsvenska klimat men är också präglat av kusten. Här är somrarna ganska milda med temperaturer mellan 20-22 grader under sommaren och kustklimatet gör att temperaturen sällan understiger nollan under vintermånaderna.

  Hamburg Airport

  Hamburg flygplats är Tysklands äldsta flygplats (öppnades redan 1911) och landets näst största. Den ligger ca. 8,5 km norr om staden. Här finns många lågprisbolag representerade och det finns avgångar till många andra städer i Europa och USA.

  Hamburg Airport (HAM)
  Adress: Flughafenstr. 1-3, 22335 Hamburg, Tyskland
  Hemsida: www.hamburg-airport.de
  Telefon: +49 40 50750

  Kollektivtrafik

  I Hamburg kan du resa kollektivt med buss, pendeltåg, tunnelbana och färjor på floden Elbe. Kollektivtrafiken sköts av Hamburger Verkehrsverbund (HVV) och du köper biljetter i automater och hos ombud. Barn upp till 6 år reser gratis och pensionärer (över 63 år) får extra rabatt. Tunnelbanesystemet består av fyra linjer: U1 - U4 och öppnades redan 1912! Idag är systemet lite drygt 10 mil långt och har bra förbindelse med bussar och pendeltåg (S-Bahn).

  Hyra husbil Hamburg

  Genom att boka en husbil i Hamburg får du en annorlunda semester där du kan utforska helt i din egen takt och efter dina behov och intressen. Du slipper hålla på och leta passande boende och kan istället campa på många av campingplatserna i och runt Hansa-staden. Avkopplande är bara förnamnet!

  Bra länkar

  Turistinformation Hamburg