Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MEMMINGEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Memmingen – Garanterat bästa pris

  När du hyr en bil skapar du genast frihet på din semester eller affärsresa. Om du hyr en bil genom oss på Auto Europe kan du vara trygg. Med vår mångåriga erfarenhet vet vi hur man möter kundens förväntningar. Idag har vi samarbeten med flera världsledande aktörer på marknaden och kan på så sätt erbjuda bilar i över 150 länder och på totalt 8000 olika destinationer. Boka din hyrbil i Memmingen och hämta upp den direkt på flygplatsen vid ankomst.

  Trafik och Parkering

  Memmingen är en liten ort och har därför inte så speciellt tung trafik. Folk kör försiktigt och det är inte speciellt svårt att ta sig fram. Inne i gamla stan kan det vara begränsat var man får köra och det är därför viktigt att man håller koll på skyltarna inne i cetrum.

  • I Tyskland är det högertrafik.
  • För cirkulationsplatser skall alla fordon inne i rondellen lämnas företräde.
  • Promillegränsen går vid 0,5
  • Det är förbjudet att köra och tala i telefon samtidigt om man inte har hands-free

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Att parkera i Memmingen är inga problem. Här finns bra parkeringsytor både mitt i stan men också lite utanför absoluta centrum. Det kostar inte så mycket att parkera och det är sällan fullt.

  Geografisk information

  Memmingen ligger i västra Bayern på gränsen mot Baden Württemberg. Med sina dryga 41 500 invånare är staden ganska liten, men väldigt mysig. Gamla stan är bland de bäst behållna i hela Tyskland då staden blev skonad från de värsta bombskurarna under första och andra världskriget. Från Memmingen har man egentligen nära till allt. Kör man söderut kommer man till Österrike, västerut till Stuttgart, sydväst till Schweiz, österut till München och norrut till Frankfurt. Här finns mysiga restauranger och caféer som serverar typiska tyska och bayerska delikatesser. Memmingen erbjuder även många fina parkområden och fantastisk utsikt över alperna söderut vid klart väder.

  Memmingens flygplats

  Memmingens flygplats är en mindre flygplats med cirka 850 000 passagerare om året. Lite intressant fakta är att det är Tysklands högst belägna flygplats och Bayerns tredje största flygplats. Härifrån kan man under högsäsong åka charter till olika destinationer i Europa och under lågsäsong åka reguljärt både nationellt och internationellt inom Europa. Från flygplatsen kan man ta sig in till Memmingen med flygbuss. Det går faktiskt bussar till flera städer runt omkring i området. Man kan till och med ta buss direkt från flygplatsen hela vägen till Zürich i Schweiz. Vill man hämta upp sin bil direkt på flygplatsen går det också bra.

  Allgäu Airport Memmingen (FMM)
  Hemsida: www.allgaeu-airport.de
  Telefonnummer:+49 8331 9842000

  Kollektivtrafik

  I stan kan man ta sig runt med buss om man vill åka kollektivt.

  Tågstation: Memmingen har en tågstation som trafikeras av alla möjliga tåg.Vissa går bara regionalt eller inom Bayern medan andra även går utrikes och längre upp i Tyskland.