Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I WEEZE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Weeze till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i Weeze, i Tyskland kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning i Weeze - enkelt och bekvämt.

  Trafik och parkering

  Om du ankommer till lågprisflygplatsen i Weeze har du säkert planerat att köra vidare till ex. Düsseldorf i Tyskland eller kanske till Eindhoven i Nederländerna. Själva staden Weeze är en liten stad och det är inga problem att hitta parkering. I Tyskland håller vägarna mycket bra kvalitet och du färdas snabbt på motorvägarna. Till Düsseldorf är det ca. 8 mil och till den holländska gränsen är det endast några hundra meter fågelvägen. Om du ska hyra bil i Weeze har du alla möjligheter att upptäcka västra Tyskland och Nederländerna. Vägnätet är tätt och här finns det gott om motorväg - faktiskt hela 219 mil. Läs gärna lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Tyskland generellt:

  • På Autobahn råder fri fart (men inte alltid).
  • Tänk på att det är olagligt att prata i handhållen mobiltelefon under färd. Andvänd hands-free!

  Mer information hittar du i vår körguide för Tyskland.

  Parkering

  Weeze är en liten stad och att hitta parkering är inga problem. I Düsseldorf kan du till och med parkera gratis norr om gamla staden. Du tar en skyttelbuss från parkeringen in till centrum. Under speciella tilldragelser ex. julmarknaden så kan det vara bra att boka en gratisparkering i förväg. Annars finns gott om avgiftsbelagda parkeringar. I Eindhoven t.ex. finns också många parkeringshus i utkanten av staden. Kontrollera gärna med ditt hotell om det ingår fri parkering.

  Geografisk information

  Weeze är en lite stad med dryft 10800 invånare belägen nära gränsen till Nederländerna. Själva flygplatsen ligger endast några 100 m från gränsen och är ett nav för ankommande resenärer som ska till Tyskland och Nederländerna. Staden ligger i Förbundslandet Nordrhein-Westfalen, vars största stad heter Köln. I delstaten finns många sevärdheter och vackra områden. Ströva i en stadspark, vandra utmed en flod eller gör en härlig bilutflykt till ett gammalt och spännande slott med hyrbil från Weeze. Hit kan du resa oavsett säsong.

  Weeze flygplats

  Weeze flygplats är hem till de båda lågprisbolagen Eurowings samt Ryanair och tack vare sitt läge i närheten av den holländska gränsen kan både större tursitdestinationer i Tyskland och Nederländerna lätt nås med hyrbil. Cirka 1.8 miljoner passagerare flyger årligen till och från flygplatsen som även har goda kollektiva anslutningar.

  Weeze airport/Niederrhein (NRN)
  Hemsida: www.airport-weeze.de
  Telefonnummer:+49 2837 666111

  Kollektivtrafik

  Från Weeze flygplats kan man ta bussen till många olika städer i Nederländerna och Tyskland. Staden har även en tågstation med goda förbindelser i både Tyskland och Holland. 

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Weeze