Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I EINDHOVEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Eindhoven med Auto Europe

  Eindhoven är en industristad i södra Nederländerna med drygt 200 000 invånare. Staden är bland annat känd för sina många gröna parker och sitt fotbollslag. En hyrbil i Eindhoven är idealiskt om du vill ta dig runt i Nederländerna på egen hand. I Genneper Parken kan du strosa runt och njuta av grönskan eller idrotta. För dig som gillar att sporta är Eindhoven maraton mycket känt.

  Hyr en bil i Eindhoven och se dig om i övriga landet. Med biluthyrning kan du också enkelt besöka grannländer som Tyskland och Belgien. Tänk bara på att meddela oss vid bokning, om du planerar att köra utanför Nederländerna. Med en hyrbil från Auto Europe ser du mer på din semester!

  Hur är trafiken i Eindhoven?

  Från Eindhoven tar du dig också lätt till huvudstaden Amsterdam. I Nederländerna är avstånden aldrig särsklit stora, speciellt inte om man kör bil! De nederländska trafikreglerna är i stort sett mycket liknade de svenska. En mycket populär åtgärd för att påminna bilister om maxhastigheten i städerna är med trösklar på vägarna. Dessa är ofta så höga att det kan leda till kontakt med golvpanelen med vägytan. Var därför försiktig och minska hastigheten. Nederländerna har högst 50 km/h inom bebyggda områden och högst 80 km/h utanför stadsområden. På landsvägar är maxhastigheten 100 km/h, och på motorvägarna 130 km/h.

  Som i Sverige är det endast tillåtet att ringa med en mobiltelefon under körning med en handsfree-enhet. Det är självklart obligatoriskt med säkerhetsbälte för alla passagerare. Barn upp till 12 år eller som är mindre än 150 cm får endast åka i lämpliga barnstolar. Alkoholgränsen är högst 0,5 i Nederländerna och endast 0,2 per mille för de som haft körkort I högst fem år. Körning under påverkan av droger är naturligtvis också förbjudet. Om du planerar att ta hyrbilen utanför Nederländerna måste du meddela detta när du bokar eftersom det kan finnas vissa restriktioner och regler. Nederländerna är ett litet land till ytan och biluthyrning gör att du hinner se det mesta du är nyfiken på.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Eindhoven?

  Det finns mycket parkering i Eindhoven. Flera parkeringsgarage och parkeringsplatser finns utspridda över hela staden. Om du vill parkera din hyrbil i Eindhoven vid vägkanten, var vänlig uppmärksamma markeringarna på kanten. Vid gula streck är parkering förbjuden, vid blåa streck kan man parkera med en parkeringsskiva eller efter att ha köpt en parkeringsbiljett.

  Eindhoven flygplats

  Eindhoven flygplats ligger bara sju kilometer väster om centrum och är den näst största flygplatsen i Nederländerna efter Amsterdam-Schiphol. Nästan sex miljoner passagerare startar eller landar på Eindhoven flygplats varje år. Förutom den civila flygtrafiken använder Royal Air Forces också flygplatsen.

  Eindhoven Airport (EIN)
  Officiellt namn:
  Eindhoven Airport
  Hemsida: www.eindhovenairport.nl
  Adress Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven, Nederländerna
  Telefon:+35 227 000 767

  Att göra i Eindhoven

  Genom att hyra en bil i Endhoven kan du resa med frihet. Vi har de hyrbilar du behover for din resa. Det finns en mängd saker att se och göra i Eindhoven och med en av våra hyrbilar underlättas din vistelse. Vi rekommenderar följande sevärdheter:

  • Dutch Design Week: Den holländska designveckan är höjdpunkten i Eindhovens kalender och äger rum varje oktober. 2600 designers kommer att ställas ut och tilldelas designpriser under nio dagar, där även föreläsningar, diskussioner, informationsmöten och nätverksträffar organiseras. Utställningarna och arenorna är utspridda över hela staden, besökare på mässan kan använda gratis taxi eller cykla till de enskilda platserna med gratis cyklar. Till skillnad från andra designmässor, har Dutch Design Week fokus på framtiden inom mode och textil, grafisk design, mediekonst, produktdesign och inredning.
  • Glow Eindhoven: Detta är en konstfestival som äger rum varje november. 35 holländska och internationella kända artister och unga konstnärer presenterar sina installationer och ljuskonstverk. En cirkulär väg genom stadskärnan passerar utomhusinstallationerna. Inträde betalas endast för inomhusljusshow.
  • Bilderdijklaan 10: I stadens centrum ligger Bilderdijklaan 10, det världsberömda Van Abbe-museet. Den invigdes 1936 och huserar en av de bästa och mest omfattande samlingar av modern konst i Europa med över 2700 målningar och skulpturer, inklusive Pablo Picasso, Jan Sluyters och Christo.
  • Prehistorisch Dorp: Detta är ett interaktivt friluftsmuseum söder om stadskärnan i rekreationsområdet som var en förhistorisk by och en gata i medeltida Eindhoven. Med liveframträdanden, kan besökarna se hur bönderna levde under järnåldern, som i förhistorisk tid under jakt, etc .. Museet finns på Boutenslaan 161b.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Eindhoven

  Om man tröttnat på Eindhoven för en dag så finns det flera härliga utflyktsmål. Om man funderar på att hyra bil i Eindhoven är det perfekt att kunna ta sig ut för en dag.

  Zundert

  Eindhoven ligger i provinsen Noord Brabant, där Vincent van Gogh föddes, växte upp och tillbringade sina första år som målare. Med din hyrbil kan du individuellt besöka några av hans livsplatser, till exempel hans födelseplats i Zundert. Det interaktiva Vincentre-museet och Van Gogh Village Nuenen fokuserar på sin tid i den lilla staden Nuenen, där den berömda bilden "The Potato Eaters" skapades. I Tilburg kan du besöka "Vincents Tekenlokaal" i Burgemeester Brokxlaan 20, rummet där van Gogh fick sina första konstlektioner vid 13 års ålder. Den imponerande utställningen på Van Goghkerken i Etten-Leur nära Breda är tillägnad sin vistelse i denna stad, där han bestämde sig för att bli målare.

  Hertogenbosch

  Hertogenbosch eller Den Bosch som ligger ca. 35 kilometer bort är inte bara en mycket vacker och charmig stad. Det har också några imponerande medeltida byggnader, till exempel Den magnifika St Johannes Katedral, liksom sju museer, etc. konstcentret tillägnad stadens mest kända son, målaren Hieronymus Bosch.

  Amsterdam

  Som redan nämnt är avstånden i Nederländerna väldigt korta, och därför ska man ta vara på tiden och åka till Amsterdam! Med bil tar det bara under två timmar, så det passar perfekt om man bara vill spendera en eftermiddag eller kväll i staden. Här finns jättemånga museum, bra shopping och mat!

  Geografisk information & historia

  Eindhoven är den femte största staden i Nederländerna med drygt 220 000 invånare och ligger i södra delen av landet i regionen Noord Brabant. Eindhoven, som förklarades en stad år 1232, behövde återhämta sig från några slag i sin historia. Eindhoven upplevde en stor boom genom succeshistorien av en liten glödlampafabrik grundad 1891, som under det 1900-talet utvecklades till ett stort elektronikföretag och gav staden en identitet. Därav namnet "stad av ljus". Stadens sportiga flaggskepp är PSV Eindhoven, som växte från den lilla fabrikklubben till det holländska topplaget.

  Eindhoven är idag centrum för innovationen och Brainport regionen Nord Brabant. Det är hem till ett antal högteknologiska företag och forskningsinstitut, särskilt inom högteknologiska, medicintekniska och designsektorer samt en stor nederländsk lastbilstillverkare. 30 000 studenter är inskrivna vid Technical University, Fontys University och Design Academy.

  Ta sig runt i Eindhoven

  Eindhoven har bra kollektivtrafik. Att hyra en bil i Eindhoven kan inte bli enklare. Du anger datum på hemsidan, omedelbart ta emot erbjudandet, välja önskad bil och få en bokningsbekräftelse. Men självklart finns andra alternative till transport, och de har vi nämnt här nedan.

  Buss

  Ett omfattande bussnät täcker Eindhoven och regionen. Busstationen ligger precis intill centralstationen. Biljetter finns i biljettmaskiner på järnvägsstationen eller i tobaksaffärer.

  Tåg

  Spårvagn finns inte i Eindhoven. Staden har dock bra förbindelser till järnvägsnätet i Nederländerna och dess grannländer. Vanliga IC-anslutningar finns för alla nederländska metropoler, t.ex. Amsterdam, Haag och Rotterdam, samt Belgien och Tyskland.

  Taxi

  Flera taxibolag erbjuder sina tjänster i Eindhoven. Bland annat finns taxi vid centralstationen eller så kan de ta emot förbipasserande eller så kan man boka en taxi på nätet.

  Cykel

  Det är nästan överflödigt att nämna att Eindhoven, liksom resten av Nederländerna är en cyklists paradis. Cyklar i alla versioner kan hyras på många uthyrningsstationer. Infrastrukturen är perfekt, mellan centrum och flygplatsen, det finns även en rondell för cyklister, den så kallade Hovenring. Cyklister kan välja mellan ett stort utbud av cykelvägar och Radrundwegen som löper nära de största attraktionerna Eindhoven erbjuder.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation