Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I NEDERLÄNDERNA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Nederländerna – Garanterat bästa pris

  Nederländerna eller Holland som man också kan säga har mycket att erbjuda. Huvudstaden Amsterdam erbjuder ett kulturellt smörgåsbord och Rotterdam erbjuder turer med båt i Europas i särklass största och mäktigaste hamn. Här finns något för alla. Nederländerna är också ett av Europas cykeltätaste länder, då landet är så platt är det givetvis en dröm att få cruisa runt i Amsterdams centrum på en lättrampad cykel.

  Landet är litet till ytan så med en hyrbil från Auto Europe hinner du utforska mycket. För att din resa ska bli så bra som möjligt har vi sammanställt lite viktig information här under, läs igenom det för att göra din resa så problemfri som möjligt. Auto Europe grundades 1954 och har sedan starten vuxit och står idag som en av de största aktörerna i branschen. Idag finns vi över hela världen och tack vare lyckade samarbeten med starka leverantörer kan vi idag erbjuda bilar i alla världens hörn. På över 24 000 destinationer och i över 180 länder har vi möjlighet att lösa en hyrbil till just dig. Nästa gång kanske ni ska till Nederländerna, och då står där en hyrbil och väntar på dig. Så tveka inte, boka din hyrbil i Nederländerna redan idag!

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Nederländerna?

  När du ska hyra bil i Nederländerna är det alltid viktigt att känna till alla regler och lagar som gäller i trafiken. Vi har nedan samlat lite viktig information för dig som behöver färska upp minnet.

  • Det är högertrafik i Nederländerna.

  • Man måste använda säkerhetsbälte.

  • Viktigt att hålla hastigheterna då det finns många fartkameror längs med vägarna. Blir man tagen är böterna bland de högsta i hela Europa.

  • Man måste använda hands-free om man ska tala i telefon samtidigt som man kör..

  • Man parkerar på vänster sida, alltså emot färdriktningen.

  • Bränslet är ungefär i samma prisklass som i Sverige. De flesta stationerna har öppet dygnet runt och det finns gott om dem i hela landet.

  • Barn under 12 år och kortare än 150cm måste sitta på bilkudde eller i bilbarnstol i baksätet.

  • För mer information klicka här.

  Att göra i Nederländerna

  Nederländerna är inte Europas största land, men har faktiskt fortfarande mycket att erbjuda. Med Amsterdam och Rotterdam som huvudpunkter, men också vackra landskap, kommer landet att förvåna dig med olika upplevelser, även om roadtrips inte är vad du efterfrågar. Hyr en bil i Nederländerna och planera att besöka:

  • Amsterdam: En av de mest populära platserna i Västeuropa - Amsterdam drar miljoner av turister på grund av sitt charmiga utseende, sina kanaler och prydliga museer. Om vädret är fint, hyr en cykel och börja utforska! Du kan också utforska Amsterdam till fots och först se de berömda gamla kanalerna från den holländska guldåldern, fodrad med vackra färgstarka hus. Var noga med att inte sakna den flytande blommamarknaden. Ta en kryssning längs kanalerna på en solig dag, gå ner Damrak och beundra Royal Palace. Om det finns tillräckligt med tid, besök ett av museerna och beundra mästerverk av Van Gogh, Rembrandt och Vermeer.

  • Rotterdam: Den näst största staden i Nederländerna, Rotterdam är känd för sin moderna arkitektur och en välbalanserad blandning av gammalt och modernt. Rotterdam är hem för Cube Houses, ett arkitektoniskt underverk som innehåller spännande hus i olika vinklar. Bara en titt på dessa kommer att göra dig yr! Cube Houses ger ett intryck av att människor går på taket som tappar tyngdkraften. Boka en guidad tur för att se det mesta av denna fantastiska nederländska stad.

  • Zaanse Schans: Zaanse Schans borde definitivt vara inkluderad i din nederländska roadtrip. Hela detta område är en enorm tidsmaskin med många spår från 1700 och 1800-talet. Här finns charmiga väderkvarnar, gamla hus, ladugårdar, kvarnar och hantverksbutiker. Besök en traditionell ostfabrik och varuhuset där du kan se hur kända träskor görs. Zaanstreekregionen inbjuder dig att bo i ett av de vackra Bed & Breakfast-pensionat. Tillbringa en dag eller två njuta av traditionell atmosfär och stil av gamla Zaanse Schans!

  • Europas trädgård: Den bild vi ser som emblematisk i Nederländerna är den av fält med tusentals tulpaner som går så långt ögat kan se. Europas trädgård belyser denna typiska bild under flera veckor på våren - vanligtvis från slutet av mars till mitten av maj. Detta är ett verkligt spektakel med en fascinerande färgutbrott som du inte bör missa! Planera din resa så att den sammanfaller med Europas trädgårds öppettider..

  • Efteling: Efteling kallas vanligtvis som en värld av underverk. En nöjespark för hela familjen erbjuder Efteling ett brett utbud av attraktioner både för barn och vuxna. Upptäck det nostalgiska pariserhjulet, vandra runt Fairytale Forest eller ta en River Rapid ride. Det finns något för alla!

  • Väderkvarnar: Det är praktiskt taget omöjligt att hitta en plats som Kinderdijk någon annanstans på planeten. Ett speciellt system med utarbetade pumpar och väderkvarnar drar nytta av vinden och torkar jorden, med det omgivande vattnets naturliga kraft. Den utmärkta tekniken att dränera mark har erkänts av UNESCO, som har inkluderat Kinderdijk i världsarvslistan. Kom hit för att beundra tusentals traditionella väderkvarnar typiska för Nederländerna!

  Road trip med min hyrbil i Nederländerna

  En roadtrip i Nederländerna är ett utmärkt sätt att se så mycket av landet som möjligt. Du kan skräddarsy din resa enligt din egen smak för att inkludera natur, historiska platser eller stadsbyggnader. Med hyrbil i Nederländerna kan du resa runt om i landet och besöka några av följande fantastiska platser:

  Hoge Veluwe National Park
  Nationalparken Hoge Veluwe är ett fantastiskt resmål att återvända till naturen i sin oförstörda form. Oerhört varierad, parken är en underbar visning av sanddyner, tjocka skogar och hedar. Venture ut ur staden och njut av en dag på denna fantastiska plats tillsammans med hela familjen. Några av aktiviteterna i nationalparken Hoge Veluwe inkluderar fågelskådning, cykling och bara vandring längs många skogsvägar.

  Marken
  Nordost av den nederländska huvudstaden finns en pittoresk by Marken, ett pittoreskt fiskegemenskap med välbevarade hus på pelare, kanaler och en härlig hamn. I närheten hittar du också byn Edam, känd för sin ostproduktion, och Volendam, mycket mer livlig och full av turister.

  Tyskland
  Västra Tyskland lämpar sig för en vägresa från Nederländerna. Utforska Nordrhein-Westfalen och upplev sin historiska karaktär i städerna Aachen och Bielefeld eller Köln. Besök gamla slott och ta en tur ner på NaturGenuss-vägen, med idylliska landskap som är idealiska för att slingra ner.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Nederländerna?

  För att få hyra bil i Nederländerna måste föraren vara minst 21år (ytterligare ålderskrav kan finnas beroende på bilkategori). Föraren måste dessutom ha haft sitt körkort i minst ett år. För förare under 25år tillkommer oftast en avgift för att man är en ung förare, den betalas när man hämtar upp bilen.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Nederländerna?

  Alla motorvägar är vanligtvis avgiftsfria men ska man igenom Westerschelde-Tunneln (Terneuzen-Goes), Kiltunneln (Dodrecht-Hoekse Waard) och Nieuwerbrug-bron (i Bodegraven) tillkommer avgifter. Man kan betala både kontant eller med kort.

  Lite historia

  I det förflutna var Nederländerna bebodd av germanska stammar, geografi spelar en viktig roll i landets utveckling. Då området kännetecknas av våtmarker, hedar, floder och sjöar, var antika Nederländerna ganska svårt att invadera, vilket bidrog till dess oberoende och säkerhet från invaderare till första århundradet f.Kr. när romerska soldater erövrade den södra delen av landet. Som ett led i det mäktiga romerska riket hade området gott om flera århundraden. Men efter de inre problemen och försvagningen i Rom erövrade frankerna och andra germanska stammar landet och förde kristendomen. Franks, den starkaste barbariska stammen bland de gamla tyskarna, införde landet till imperiet i Charlemagne med Aachen som huvudstad. Medeltiden var graciös till Nederländerna, härskad nu av många hertigar och räkningar. Landet såg den ekonomiska utvecklingen under hela tiden, trots Karlemagnas fall. Handelsvägar till avlägsna länder och andra kontinenter, välutvecklade hantverk och växande städer gav upphov till ett samhälle med begränsade feodala befogenheter och en övergripande känsla av säkerhet.

  Den mäktiga Habsburgmonarkin bredvid hertigarna i Bourgogne gjorde försök att ta makten över Nederländerna och vinna vinst genom att införa ett beskattningssystem. I 1600-talet gav landet till kungen i Spanien, en katolik, vars religiösa åsikter inte gynnade de nederländska protestantiska. Konflikten ledde till slut till 80-års kriget, inte bara för våld, utan också för den tid då den nederländska nationella identitetens kollektiva medvetenhet började bildas. Nederländerna vann självständighet från Spanien år 1581, men endast i 1648 accepterade Spanien det.

  Nederländerna var som marinstyrka särskilt stark i utomeuropeisk handel och utforskning av handelsrutter. Amsterdam blev en av de viktigaste centra för finansiell kraft i Europa, med Nederländerna som den ledande sjöfarten. Den nederländska republiken var dock liten i jämförelse med de stigande staterna Österrike, Preussen, Frankrike och Ryssland. Dessutom sänktes de välbehövliga spannmålsförsörjningarna från Polen, och tiden för nationell välbefinnande kom till slutet. Efter Napoleons fall innehöll Konungariket Nederländerna delar av moderna Belgien och Luxemburg, som skilde sig från riket senare på 1800-talet. Nederländerna var då en liberal stat med modern utsikt. Den förblev neutral under första världskriget. Under andra världskriget var landet dock ockuperat av Tyskland men det motstod terror och många nazistiska försök att införliva landet i tredje riket. Efter det andra världskriget tog Nederländerna tid att återhämta sig och bygga om. Den ekonomiska tillväxten var stabil och kontinuerlig gör landet till ett av de rikaste europeiska länderna idag.

  Vad är valutan i Nederländerna?

  I Nederländerna har man Euro (EUR), det finns gott om växlingskontor i landet och man kan även ta ut pengar med ett internationellt bankkort utan problem. Däremot kan man räkna med att betala en liten avgift för varje uttag. De allra flesta butikerna och restaurangerna tar emot både betalkort och kreditkort.

  Vilken tidszon är Nederländerna i?

  Nederländerna ligger i samma tidszon som i Sverige, de har även vinter/sommar-tid som vi har.

  Vilka är de mest använda fraserna i Nederländerna?

  I Nederländerna pratar man Nederländska mestadels, dialekten kan skilja mycket och vid belgiska gränsen appliceras helt andra uttryck än i övriga Nederländerna. Många är dock väldigt duktiga på engelska så med engelska är det inga problem att ta sig fram och göra sig förstådd. Här nedan följer en liten ordlista på ord som kan vara bra att kunna och förstå.

  Hej - Hi
  Hur är det med dig? - Hoe zit het met jou?
  Ha en bra dag! - Heb een goede dag
  Tack - Dank
  Var är toaletten? - Waar vind ik een toilet?
  Polis - Politie
  Pratar du engelska? - Spreek je Engels?

  El - Behöver jag en reseadapter i Nederländerna?

  I Nederländerna har man samma voltspänning och Hz som i Sverige. 230V och 50Hz. Man har dessutom samma adapter till eluttagen som i Sverige.

  Behöver jag visum för att resa till Nederländerna?

  För att åka till Nederländerna krävs inget visum som svensk, man ska dock ha giltigt pass. Längre ner på sidan finns mer information under länken reseinformation.

  Sveriges ambassad i Nederländerna
  Jan Willem Frisolaan 3,
  2517 JS Den Haag,
  I Parioli Complex
  Telefon:+31 70 412 0200

  Kan jag hyra husbil i Nederländerna?

  Ta med hela familjen på en rundresa i Nederländerna. Res i din egen takt och stanna där ni själva vill. Genom att boka en husbil i Nederländerna genom oss på Auto Europe behöver du inte välja mellan att besöka städer eller landsbygd och kust - du kan göra båda. Auto Europes hyror är mycket prisvärda, men det betyder inte att vi nallar på kvaliteten. Hämta din högkvalitativa husbil i Amsterdam och påbörja ditt äventyr i Holland, läs mer här!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation

  Tillbaka till toppen