Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ AMSTERDAM FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Amsterdam flygplats - Boka billigt

  Den nederländska huvudstaden anses ofta vara Benelux-regionens (Nederländerna, Belgien och Luxemburg) kulturcentrum. Med sina fotogeniska vattenkanaler som sprider sig genom staden, färgglada byggnader och unika atmosfär är det en plats som sprudlar av kreativitet och glädje. Inte minst är staden rik på museum och utställningar där du bland annat kan få se verk från de världsberömda konstnärerna Van Gogh och Rembrandt. Är du inte konstintresserad kan du istället besöka vetenskapsmuseet NEMO, det kungliga palatset eller den blomstrande parken Vondelpark som ligger mitt i centrum. Amsterdam är också full av hippa barer, trendiga restauranger och har ett livligt nattliv.

  Nederländerna är inte stort så en bit utanför stadens gränser finner du öppna landskap med grönskande dalar och ikoniska väderkvarnar. Besöker du regionen under våren kommer du också kunna uppleva de berömda tulpanfälten när de är i full blom. Har du tagit dig hela vägen till Amsterdam rekommenderar vi verkligen att ta tillfället i akt och uppleva mer av detta charmiga lilla land. Flyger du hit kan du boka en hyrbil på Amsterdam flygplats via oss på Auto Europe för att sedan utforska staden och regionen på egen hand. Med en hyrbil är du fri att utforma din resa exakt efter dina egna önskemål.

  Över 65 år i branschen har gjort Auto Europe till experter på hyrbilsmarknaden. Vi har tillgång till de bästa erbjudandena, de lägsta priserna och kan med vår omfattande kunskap hjälpa dig på bästa sätt om ett problem skulle uppstå. Jämför priser, fordon och företag här på vår hemsida och ta sedan ett informerat beslut om vilket erbjudande som är bäst för dig. Om du behöver hjälp är du varmt välkommen att kontakta våra duktiga hyrbilsexperter som kan besvara alla dina frågor och funderingar. Du kan också ta en titt på våra tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Amsterdam.

  Flygplatsinformation

  Amsterdams flygplats heter Amsterdam Airport Schiphol, eller Luchthaven Schiphol om du vill säga det på holländska. Det är en av Europas, och till och med världens, största om man räknar till antalet passagerare och har årligen cirka 71 miljoner resenärer. Detta gör att flygplatsen rankas nummer elva på en lista av världens mest trafikerade flygplatser och trea om man bara räknar i Europa. Det är flygplatserna i Paris och London som ligger några platser över.

  Med mängder av destinationer i hela världen är det en viktig plats som inte bara ansluter Amsterdam till resterande delar av världen, utan faktiskt hela Nederländerna. Som sagt är inte Nederländerna så stort, det är därför även många som inte bor i huvudstaden som använder sig av den eftersom det oavsett vart i landet du bor inte tar många timmar att ta sig ditt. Det är också lätt att ta sig till och från flygplatsen, antingen via buss, tåg eller genom att hyra en bil på Amsterdam flygplats.

  Amsterdam flygplats - (AMS)
  Officiellt namn: Amsterdam Airport Schiphol
  Adress: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Nederländerna
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 8 km utanför centrala Amsterdam.
  Flygbolag på flygplatsen: Amsterdam flygplats är en stor flygplats med många internationella flygbolag, bland annat SAS, KLM Royal Dutch Airlines, American Airlines och Delta.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Amsterdam flygplats?

  Planerar du att hyra bil på Amsterdam flygplats kan du glädjas åt att du har ett stort utbud att välja mellan. Jämför dina alternativ här på vår hemsida och boka sedan via oss med det företaget som har det du söker. Beroende på vilket företag du väljer kommer upphämtningsplatsen vara olika. Även om du bokar via Auto Europe är det alltså inte ett Auto Europe kontor du hämtar bilen på, detta eftersom vi endast är en förmedlare. Exakt vart du ska bege dig för att hämta upp din hyrbil kommer stå på din bokningsbekräftelse och voucher som du får av oss. Läs igenom vouchern väldigt noga eftersom all viktig information för en lyckad hyrbilsupplevelse står där. Bland annat vilka dokument du behöver ha med dig, vad du ska göra om du blir försenad, vad du ska gör om en olycka sker samt vart du ska gå för att hämta upp din hyrbil.

  Som nämnt ovan beror det på vilket hyrbilsföretag du bokat med, men företagen brukar antingen ha en disk inne på flygplatsen eller en bit utanför (i vilket fall de med störst sannolikhet anordnar transfer som tar dig till kontoret). Väl framme så läs igenom kontraktet noga, kolla igenom fordonet för eventuella skador och läs gärna på om Nederländernas trafikregler innan du beger dig ut i trafiken.

  Budget hyrbil på Amsterdam flygplats Budget på Amsterdam flygplats
  Evert van de Beekstraat 202,
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  +31 882 847 620
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 23.30
  Hertz hyrbil på Amsterdam flygplats Hertz på Amsterdam flygplats
  Evert van de Beekstraat 202,
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  +31 20 5020 240
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.00 - 23.30
  Europcar hyrbil på Amsterdam flygplats Europcar på Amsterdam flygplats
  Evert van de Beekstraat 202
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  +31 20 3164190
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 06.30 - 22.59
  Lördag - Söndag: 07.00 - 22.59
  Avis hyrbil på Amsterdam flygplats Avis på Amsterdam flygplats
  Evert van de Beekstraat 202
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  +31 88 2847 620
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 23.30
  Sixt hyrbil på Amsterdam flygplats Sixt på Amsterdam flygplats
  Evert van de Beekstraat 202
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  +31 204 059 090
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 23.00

  Terminaler

  Trots att Amsterdam flygplats är en av de största i världen har den endast en terminal. Det kan låta konstigt men det fungerar på grund av sin moderna och nytänkande design. Terminalen är nämligen indelad i tre zoner som är centrerade kring ett område som kallas “Plaza”. På grund av denna smarta design är allt under ett och samma tak vilket gör att det är enkelt att ta sig runt på flygplatsen, vart du än ska. För att underlätta finns det dock utplacerade rullband för att du snabbare ska kunna ta dig fram bland flygplatsens alla faciliteter.

  Flygplatsfaciliteter

  På Amsterdam flygplats hittar du ett brett utbud av butiker, restauranger och andra anläggningar som gör din väntetid både trevlig och avkopplande. En hungrig resenär kan besöka ett av de många matställen, inklusive trendiga caféer med färska matkoncept och à la carte-restauranger. Du kan också unna dig ett glas pikketanissie (en typisk holländsk dryck) på ett traditionellt holländskt café eller ett glas vin i en av de flera barerna. Shoppingmöjligheterna är också många, oavsett om du är på jakt efter en souvenir, elektronik, mode, böcker, smycken eller vill fynda något i tax-free butikerna.

  Flygplatsen rymmer också det första flygplatsbiblioteket i världen. Där hittar du ett stort utbud av digitala stationer för att läsa böcker, lyssna på musik och lära känna den holländska kulturen. Om väntetiden är lite längre kan du unna dig en spabehandling på en av flygplatsens wellness center, och för den som vill ha extra spänning finns casinon att underhålla sig i. Utöver dessa extraordinära tjänster finns det som på de flesta stora flygplatser också tillgång till gratis WiFi, informationsdiskar, postkontor, turistinformation, bankomat och allt annat du kan tänkas behöva för en behaglig vistelse.

  Hur kan man ta sig till och från Amsterdam flygplats?

  Amsterdam är en cykelvänlig stad och har du tillgång till en cykel kan du trampa dig mellan centrala Amsterdam och flygplatsen på cirka 50 minuter. Har du mycket bagage kan det dock bli problematiskt. Då kan du istället hyra en bil och på så sätt snabbt och enkelt ta dig runt i staden och regionen. Från flygplatsen tar det cirka en halvtimme att köra till Amsterdams stadskärna och 40 minuter att köra till Rotterdam och Haag.

  Transportmöjligheterna med buss är stora och många. Med hjälp av antingen lokala eller regionala bussar kan du ta dig till de flesta delarna av Nederländerna. Till exempel finns det en expressbuss (nr. 397) som kör direkt mellan flygplatsen och Amsterdam samt ett flertal andra bussar som går till bland annat Haag, Eindhoven och Utrecht. Tåg är också ett alternativ och plattformarna finner du en våning under terminalen. Väljer du ett av dessa alternativen och ska resa inom Amsterdam kan vi rekommendera “Amsterdam Travel Ticket” och om du ska resa i hela landet “Holland Travel Ticket”. Det innebär att du köper en enda biljett som tillåter dig att fritt åka med landets all kollektivtrafik (tåg, buss, metro, spårvagn osv) i en begränsad tid. För mer information och för att köpa din biljett vänligen gå till Discoverholland.com.

  Parkeringstips

  Att hitta en parkeringsplats åt sin hyrbil på Amsterdam flygplats är ganska lätt - Schiphol Parkering är den officiella leverantören av både lång- och korttidsparkeringstjänster. Möjligheten till Valet parkering finns också om man är villig att betala lite extra. Observera att vissa parkeringsplatser kräver att man bokar i förväg på flygplatsens hemsida, bland annat på P1 Holiday Parking, P4 Basic Parking och Terminal Valet Parking.

  Inne i Amsterdam kan det, trots att det är en kompakt stad som det är lätt att navigera sig i med bil, ibland vara svårt att hitta parkeringsplats. Därför kan det vara önskvärt att parkera bilen i utkanten av staden nära motorvägarna för att sedan ta bussen eller tåget in till stan. Detta är inte bara mycket billigare, men är också ett mer bekvämt parkeringsalternativ eftersom dessa så kallade Park&Ride har goda förbindelser med kollektivtrafiken. Det finns dock en del parkeringshus och garage i stadens centrala delar för de som hellre vill stå där, till exempel Q-Park Bijenkorf, Interoarking IJDock och P1 Parking Amsterdam Center.

  Nyttiga länkar

  Amsterdam flygplats


  Mer information om Amsterdam flygplats

  Amsterdam Airport Schiphol
  Evert van de Beekstraat 202
  CP Schiphol, Nederländerna 1118

  IATA Code: AMS
  ICAO Code: EHAM
  Wikipedia sida
  Latitude: 52.308056
  Longitude: 4.764167

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 8 km utanför centrala Amsterdam.