Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I NEDERLÄNDERNA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Nederländerna

  Generell information
  Att bila i Nederländerna är en härlig upplevelse. I Holland är avstånden små och du hinner se mycket under din semester. Hyr en bil i Nederländerna och besök huvudstaden Amsterdam eller Rotterdam. Bada och sola längs med kusten eller besök kanaler, väderkvarnar eller tulpanodlingar. Vägsystemet är mycket bra och håller utmärkt standard.

  Regler vid bilhyra i Nederländerna
  För att du ska kunna hyra bil i Nederländerna måste du som kör vara minst 21 år gammal. I vissa fall kan även ytterligare ålderskrav förekomma beroende på vilken bilkategorier du valt. Du som kör måste också ha haft ditt körkort i minst 1 års tid. För förare under 25 år, så kallade unga förare, tillkommer extra avgifter. Dessa ska betalas direkt till uthyraren på plats vid upphämtningen av hyrbilen. I Nederländerna är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn kortare än 150 cm (och yngre än 12 år) måste sitta i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Nederländerna:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 120 km/h

  Trafikregler
  I Nederländerna gäller högertrafik och bilbältesplikt för alla i bilen. Håll hastighetsbegränsningarna! Fartkameror är vanliga och bötessummorna är bland de högsta i Europa. Det är också förbjudet att prata i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna i Nederländerna är ungefär som i Sverige. Det finns gott om stationer och många håller öppet dygnet runt.

  Vägtullar och avgifter
  Om man vill köra i Westerschelde-Tunneln (Terneuzen-Goes), Kiltunneln (Dordrecht-Hoekse Waard) och Nieuwerbrug-bron (i Bodegraven) tillkommer avgifter.

  Parkering
  I Holland parkerar man på vänster sida. De flesta parkeringsplatser är avgiftsbelagda.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar generellt från land till land beronde på var du hyr i världen. Med oss på Auto Europe ingår dock alltid brand- och ansvarsförsäkring i våra hyrbilspriser. Vid hyra i Nederländerna såväl som resten av Europa ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd när du hyrbil. Alla detaljer och villkor kring försäkring och hur du som kund är skyddad när du hyr bil hittar du på den bokningsvoucher som du mottar när du genomfört din reservation av fordon. 

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till ett östeuropeiskt land? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Nederländerna är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.